آیا بلافاصله بعد از کشیدن دندان می‌توان ایمپلنت کرد؟

آیا بلافاصله بعد از کشیدن دندان می‌توان ایمپلنت کرد؟
فهرست محتوا (کلیک کنید)
۵/۵ - (۳ رای)

اکثر ما برای یک بار هم که شده تجربه از دست دادن دندان را داشته‌ایم. دندانی که به علت‌های مختلفی مثل پوسیدگی، ضربه دیدن یا کشیده شدن توسط پزشک از دست رفته و حالا جای خالی آن مشکلات زیادی برایمان به وجود آورده است. مثلا دندان از دست رفته در ظاهر ما تاثیر منفی داشته و جذابیت لبخندمان را کاهش می‌دهد.

مهمتر از همه! عدم وجود دندان جویدن و غذا خوردن را نیز برایمان دشوار ساخته و خلاصه مشکل پشت مشکل! اما نگران نباشید، چون یک راه حل عالی برای آن وجود دارد، کاشت ایمپلنت! اما چه زمانی می‌توان اقدام به جایگذاری ایمپلنت نمود؟ بلافاصله بعد از کشیدن دندان؟ یا دو هفته بعد؟ شاید هم ماه‌ها بعد!

اگر این مورد سوال شما نیز هست، در ادامه دکتر فاطمه لبافی به بررسی دقیق‌تر آن پرداخته‌اند؛ پس حتما این مطلب را بخوانید.

آیا بلافاصله بعد از کشیدن دندان می‌توان ایمپلنت کرد؟

آیا بلافاصله بعد از کشیدن دندان می‌توان ایمپلنت کرد؟

آیا بلافاصله بعد از کشیدن دندان می‌توان ایمپلنت کرد؟

بله! شاید تصور کنید که برای کاشت ایمپلنت باید ماه‌ها صبر کرد، خوب، تصورتان درست است! ولی در برخی مواقع نیز می‌توان بلافاصله بعد از کشیدن دندان، اقدام‌ به کاشت ایمپلنت نمود. مثلا این امکان وجود دارد که افراد در همان روزی که دندان خود را کشیده‌اند، ایمپلنت را نیز جایگذاری کنند. اما به شرطه‌ها و شروط‌ها! برای انجام این کار می‌بایست شرایطی را دارا باشید که مهمترین آنها عبارت‌اند از:

  1. عدم ابتلا به عفونت لثه
  2. عدم استعلام سیگار و مصرف الکل
  3. سلامت و کیفیت مناسب استخوان فک
  4. نبود تورم و التهاب
  5. عدم ابتلا به دندان قروچه
  6. و در آخر سلامت عمومی بدن و عدم ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای همچون دیابت

بهترین زمان کاشت ایمپلنت

اینکه چه زمانی برای جایگذاری ایمپلنت شما بهترین زمان باشد، توسط پزشک مشخص می‌شود. اما در حالت کلی پزشکان بر این باورند که بهترین تایم ایمپلنت، ۳ تا ۶ ماه بعد از کشیدن دندان است. چون در این بازه زمانی لثه به طور کامل بهبود یافته و استخوان فک نیز آمادگی پشتیبانی از ایمپلنت را خواهد داشت. همچنین خبری از التهاب و تورم لثه نیز نبوده و با این شرایط، قطعا دوره نقاهت بعد از کاشت ایمپلنت کوتاه‌تر خواهد بود.
در واقع به همین خاطر است که توصیه می‌شود تا حد امکان از ایمپلنت گذاری بلافاصله بعد از کشیدن دندان خودداری شود. البته در برخی موارد نیز، کاشت ایمپلنت یک الی دو ماه بعد از کشیدن دندان صورت گرفته و اتفاقا نتایج مطلوبی نیز داشته است. اما برای حصول اطمینان و جلوگیری از بروز چالش‌های مختلف، بهتر است همان بازه زمانی ۳ تا ۶ ماهه را برای کاشت ایمپلنت در نظر گرفته و از عجله کردن در این خصوص اجتناب نمایید.

چه عواملی در تعیین بهترین زمان کاشت ایمپلنت تاثیر دارند؟

چه عواملی در تعیین بهترین زمان کاشت ایمپلنت تاثیر دارند؟

تعیین بهترین زمان ایمپلنت گذاری، بستگی به عوامل مختلفی دارد. این عوامل را در ادامه بررسی نموده‌ایم:

  1. سن افراد
    اولین عامل تعیین کننده زمان ایمپلنت، سن افراد است. مثلا جوان‌ترها و‌ کسانی که سن کمتری دارند، می‌توانند در تایم کوتاه‌تری بعد از کشیدن دندان، ایمپلنت گذاری را انجام دهند. چرا؟ چون لثه آن‌ها سریع‌تر از افراد مسن ترمیم شده و آماده جایگذاری ایمپلنت می‌شود. پس هرچقدر که سن افراد بالاتر باشد، باید زمان بیشتری را برای انجام ایمپلنت منتظر بمانند.
  2. تراکم استخوان فک
    دومین عامل تعیین کننده زمان کاشت ایمپلنت، تراکم استخوان فک می‌باشد. اگر استخوان فک شما تراکم و ضخامت کافی را دارا باشد، ایمپلنت گذاری‌اتان سریع‌تر صورت می‌گیرد. اما اگر تراکم استخوان مناسب نباشد، نیاز است که آن را تقویت نمود و همین باعث می‌شود انجام ایمپلنت به ۲ تا ۴ ماه بعد موکول شود.
  3. روش کشیدن دندان
    روش کشیدن دندان نیز معیار مهمی برای کاشت ایمپلنت به شمار می‌رود.‌ برای مثال هرچقدر که کشیدن دندان به شیوه پیچیده‌تر و با جراحی‌های متعددتری صورت گرفته باشد، طبیعتاً زمان ایمپلنت گذاری نیز افزایش می‌یابد. اما اگر کشیدن دندان با یک جراحی ساده صورت گرفته باشد، به احتمال زیاد می‌توان نهایتا یک الی دو ماه بعد ایمپلنت را انجام داد.
  4. عفونت لثه
    اگر بعد از کشیدن دندان، شاهد عفونت لثه‌هایتان باشید، کاشت ایمپلنت به هیچ عنوان در این شرایط توصیه نمی‌شود. چون اینگونه استخوان فک ایمپلنت را پس زده و امکان جوش خوردن آن وجود ندارد. پس در صورت بروز عفونت، تایم ایمپلنت گذاری نیز طولانی‌تر می‌شود.
  5. نوع دندان
    نوع دندان نیز در تعیین زمان ایمپلنت گذاری بسیار موثر است. به عنوان مثال ایمپلنت گذاری برای دندان‌های جلو( مثل دندان نیش) نیاز به حساسیت و وسواس بیشتری دارد. چون دندان‌های جلو روی ظاهر افراد تاثیرگذار بوده و بهتر است در ایمپلنت آن‌ها اصلا عجله نکنید. در این حالی که برای دندان‌های عقبی، چنین دقت و حساسیتی وجود ندارد و می‌توانید در تایم کوتاه‌تری برای ایمپلنت کردن آن‌ها اقدام کنید.
  6. سلامت بدن
    و آخرین عامل موثر در تایم کاشت ایمپلنت نیز، سلامت بدن شماست. افرادی که سلامت جسمانی مطلوبی دارند می‌توانند سریع‌تر از سایرین برای انجام ایمپلنت اقدام کنند. اما کسانی که به بیماری‌های زمینه‌ای مثل دیابت مبتلا هستند، باید جذابیت بیشتری به خرج داده و تایم انجام ایمپلنت خود را طولانی‌تر کنند.

کاشت ایمپلنت دیرهنگام! آیا امکان‌پذیر است؟

گفتیم که عجله کردن در کاشت ایمپلنت می‌تواند مشکلات و چالش‌هایی را به وجود بیاورد. اما انجام ندادن ایمپلنت بعد از گذر مدت زمان طولانی نیز، به همان اندازه مشکل ساز خواهد بود. مثلا گاها دیده می‌شود که برخی افراد سال‌هاست دندان خود را کشیده‌اند، اما هنوز هم که هنوز است برای جایگذاری ایمپلنت اقدام نکرده‌اند، حتی قصد انجام آن را نیز ندارند! این دسته از افراد با برخی چالش‌های خاص روبرو می‌شوند.

مثلا ممکن است در این تایم طولانی، سایر دندان‌ها از داخل لثه به سمت جایگاه دندان کشیده شده حرکت کنند و نتوانند در جای خود ثابت بمانند. علاوه بر این ممکن است که طی سالیان طولانی استخوان فک آن‌ها نیز تحلیل رفته و دیگر برای کاشت ایمپلنت مناسب نباشد. پس بهتر است هرگز ایمپلنت گذاری را بیشتر از ۶ ماه به تعویق نیندازید. اما به طور کلی افرادی که این کار را به تعویق انداخته‌اند نیز می‌توانند تحت نظر پزشک بر ایمپلنت گذاری اقدام نمایند.

سوالات متداول

  1. آیا بعد از گذشت سال‌های طولانی بعد از کشیدن دندان، می‌توان ایمپلنت کرد؟
    بله، اما همانطور که در متن نیز اشاره شد، بهتر است این کار به تعویق نیندازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب تصادفی
تازه ترین مطالب
میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست محتوا
به مناسبت افتتاح

شعبه جدید

تخفیف 30% + ویزیت رایگان