بلیچینگ یا سفید کردن دندان در بارداری بلیچینگ یا سفید کردن دندان در بارداری کلینیک دندانپزشکی دکتر فاطمه لبافی

سفید کردن دندان در بارداری: آیا بلیچینگ حین بارداری خطر دارد؟

پنج شنبه, 24 شهریور 1401 ساعت 12:45
این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)

آیا این مطلب برای شما مفید است؟

آیا می‌توانم در دوران بارداری یا شیردهی از بلیچینگ برای سفید کردن دندان‌هایم استفاده کنم؟
این سؤالی است که برای مادران باردار و یا شیرده به وجود می‌آید و اغلب این نگرانی را دارند که سفید کردن دندان‌ها در بارداری بی خطر است یا خیر. همه خواهان لبخندی سفیدتر و درخشان‌تر هستند، اما انجام روش‌های سفید کردن دندان ممکن است ایده خوبی برای یک مادر باردار نباشد.
اگرچه ممکن است خطرات مرتبط با بلیچینگ برای جنین در حال رشد بسیار کم باشد، اما آیا انجام یک روش زیبایی دندان ارزش آن را دارد که مادر ریسک آن را بپذیرد؟
گاهی تصورات اشتباهی درباره بی خطر بودن سفید کردن دندان‌ها در دوران بارداری وجود دارد. به همین دلیل در این مقاله از دکتر فاطمه لبافی در مورد آنچه شما باید در این زمینه بدانید، صحبت خواهیم کرد.

دریافت کد تخفیف بلیچینگ
(*)
لطفا نام خود را وارد کنید
(*)
شماره تماس خود را وارد کنید

پادکست بلیچینگ در بارداری

آیا می‌توانم در دوران بارداری دندان‌هایم را سفید کنم؟

آیا سفید کردن دندان در بارداری ممکن است؟

در حالی که به نظر می‌رسد هیچ عارضه جانبی برای بلیچینگ در بارداری وجود ندارد، دندانپزشکان به زنان باردار توصیه می‌کنند تا زمان به دنیا آوردن نوزاد خود، از انجام اقدامات دندانپزشکی غیرضروری خودداری کنند.
لازم به ذکر است که بارداری می‌تواند باعث ایجاد تعدادی از تغییرات در دهان شود که ممکن است روند سفید کردن دندان‌ها را پیچیده کنند که در عنوان بعدی این موارد را نیز برایتان شرح داده‌ایم.
با وجود این حرف‌ها در شرایط ضروری چطور؟
شاید شما در شرایطی قرار دارید که به سفید کردن دندان‌های خود در این زمان نیازمند هستید؟
در ادامه مطلب راهکارهای مؤثری در این باره مطرح کرده‌ایم، پس همراه ما باشید.

چرا نباید در بارداری بلیچینگ کرد؟

در ادامه برخی از مواردی که باعث می‌شوند نتوان در این دوران حساس دندان‌ها را بلیچینگ کرد را بیان کرده‌ایم:

  1. تورم و خونریزی لثه لثه‌های متورم یا خونریزی به دلیل تغییرات هورمونی که در دوران بارداری شایع است، اتفاق می‌افتد. این موضوع سبب بروز حساسیت بسیار شدید دندانی و لثه خواهد شد. به همین دلیل بهتر است برای پیشگیری از بدتر شدن آن از انجام چنین اقداماتی در این دوران خودداری کرد.
  2. تهوع‌های صبحگاهی فرسایش دندان و دمینرالیزاسیون ناشی از اسید معده از حالت تهوع صبحگاهی که سبب می‌شود درمان بلیچینگ نتیجه مؤثر و ماندگاری معمول را برای یک خانم باردار به دنبال نداشته باشد. وجود حالت تهوع علاوه بر ایجاد اختلال در روند درمان، می‌تواند در این مدت دندان‌ها را ضعیف کند.
  3. خطر پوسیدگی دندان‌ها در این دوران خطر بیشتر پوسیدگی به دلیل هوس مکرر برای غذاهای شیرین و نشاسته‌ای. به طور کلی در صورت وجود پوسیدگی دندان و بیماری لثه دندانپزشک اقدام به انجام این روش نمی‌کند و در ابتدا به درمان این مشکلات می‌پردازد.
  4. احتمال لق شدن دندان‌ها در این دوران لق شدن دندان‌ها به دلیل سطوح بالای استروژن و پروژسترون در بدن که اجازه قرار گرفتن مناسب محافظ لثه و همچنین مواد سفید کننده روی دندان را نمی‌دهد، از دیگر دلایلی است که باعث می‌شود انجام بلیچینگ در این دوران توصیه نشود.

آیا بلیچینگ کردن دندان‌ها در طول دوران بارداری خطر دارد؟

آیا بلیچینگ دندان در بارداری خطرساز است؟

در دوران بارداری، تقریباً هر چیزی که توسط مادر مصرف یا جذب می‌شود به جنین در حال رشد منتقل می‌شود. البته قرار گرفتن در معرض مواد بلیچینگ ممکن است به جنین آسیب نرساند و با توجه به تحقیقات انجام شده تاکنون اطلاعاتی مبنی بر آسیب رسیدن به جنین بر اثر استفاده از این‌گونه مواد وجود ندارد.
لازم به ذکر است که احتمال بلعیده شدن مواد بلیچینگ در حین انجام این روش وجود ندارد و به کمک دستگاه‌های دندانپزشکی در حین درمان از دهان خارج می‌شود، اما با این وجود این روش یک روش زیبایی به شمار می‌آید و به طور کلی بهتر است که انجام آن را به پس از زایمان موکول کنید.

عوارض بلیچینگ دندان در بارداری

بلیچینگ دندان در بارداری چه عوارضی دارد؟

از عوارض این اقدام زیبایی در دندانپزشکی برای این دسته از افراد می‌توان به حساسیت شدیدتر دندان و لثه در خانم‌های باردار به نسبت افراد دیگر اشاره داشت.
این حساسیت شدیدتر به دو دلیل رخ می‌دهد. یکی اینکه تورم و التهاب لثه به خودی خود در خانم‌های باردار وجود دارد که استفاده از پراکسید هیدروژن این موضوع را شدت می‌دهد و همچنین ممکن است باعث ایجاد واکنش‌های آلرژیک در آنها شود.
دوم اینکه لق شدن دندان‌ها در بارداری ممکن است اجازه قرار گرفتن درست و مناسب محافظ لثه و همچنین مواد سفید کننده روی لثه و دندان را ندهد.

راهکارهای دیگر برای سفید کردن دندان در بارداری

از آنجایی که توصیه می‌شود از انجام خدمات درمانی و زیبایی دندانپزشکی خود در دوران بارداری خودداری کنید، می‌توانید در این دوران از روش‌های دیگر برای سفید کردن و در واقع پیشگیری از زرد شدن دندان‌های خود استفاده کنید. در ادامه گزینه‌های جایگزین برای بلیچینگ دندان در مطب و همچنین در منزل را معرفی کرده‌ایم:

  1. جرم گیری دندان

    جرم گیری دندان در بارداری

    در حالی که زنان باردار نباید دندان‌های خود را سفید کنند، اما توصیه می‌شود تا روش‌هایی که برای تمیز کردن دندان در کلینیک دندانپزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرند را انجام دهند.
    یکی از موارد مؤثر در این دوران، جرم گیری دندان است که با برداشتن جرم‌ها و پلاک‌های دندانی به بهبود سلامت دهان و دندان مادر باردار کمک می‌کند.
    این درمان به نوبه خود نمی‌تواند روش مجزایی برای سفید کردن دندان باشد، اما با برداشتن جرم‌هایی که سبب زردتر دیده شدن دندان‌ها می‌شوند، می‌تواند تا حدودی به سفید شدن دندان‌ها کمک کند.
  2. استفاده از خمیر دندان سفید کننده دندان

    استفاده از خمیر دندان سفید کننده در بارداری

    خمیر دندان‌های سفید کننده دندان حاوی مواد ساینده هستند که به برداشتن جرم و ذرات غذایی از روی سطح دندان‌ها کمک می‌کنند. اما توجه داشته باشید که استفاده همیشگی از این نوع خمیر دندان‌ها به مرور زمان می‌تواند به مینای دندان آسیب برساند.
    به همین دلیل بهتر است ابتدا با دندانپزشک خود درباره مارک خمیر دندان مناسب دندان‌های خود و همچنین تعداد دفعات استفاده از آن مشورت کنید.
  3. استفاده از دهانشویه مناسب

    استفاده از دهانشویه از در دوران بارداری برای سفید کردن دندان

    استفاده از دهانشویه به پیشگیری از تجمع باکتری‌ها و تشکیل جرم و پلاک که دندان‌ها را زرد می‌کند، کمک می‌کند.
    برای انتخاب دهانشویه مناسب و تعداد دفعات استفاده از آن با دندانپزشک خود مشورت کنید.
  4. استفاده از مسواک برقی

    تاثیر مسواک برقی در سفید شدن دندانها در بارداری

    جالب است بدانید مسواک برقی از دیگر روش‌های موثری است که می‌توانید برای سفیدتر شدن دندان‌های خود به کار بگیرید. این نوع مسواک‌ها عملکردی شبیه به پولیش روی دندان‌های شما دارند که به همین دلیل تاثیر آنها در درخشان‌تر شدن دندان‌ها قابل مشاهده می‌باشد.

چگونه از زرد شدن دندان‌هایم در بارداری جلوگیری کنم؟

برای درخشان‌تر دندان‌های خود در بارداری نکات زیر را جدی بگیرید:

        1. اولین و مهم‌ترین نکته در این باره این است که بهداشت دهان و دندانتان را به صورت اصولی رعایت نمایید.
        2. یک رژیم غذایی متناسب و متعادل را دنبال کنید.
        3. مصرف نوشیدنی‌های رنگی از جمله چای و قهوه را کاهش دهید. این مواد نقش بسزایی در کدر شدن دندان‌ها دارند.
        4. خوب است که چکاپ‌های منظمی از شرایط دهان و دندان خود در مطب دندانپزشکی داشته باشید.
        5. انجام درمان جرم گیری دندان می‌تواند یکی از گزینه‌های مؤثر برای حفظ سلامت دهان و دندان و همچنین روشن‌تر کردن دندان‌هایتان باشد.

سؤالات متداول

    1. آیا سفید کردن دندان‌ها در دوران شیردهی بی خطر است؟

      به طور کلی توصیه می‌شود که انجام درمان‌ها و ترمیم‌های دندانی به دوران پس از بارداری موکول شود تا سلامتی جنین به خطر نیفتد. بنابراین مادران می‌توانند در دوران شیردهی ترمیم‌های دندانی از جمله بلیچینگ را انجام دهند. مواد شیمیایی که برای سفید کردن دندان‌ها استفاده می‌شود بر شیر مادر تأثیر نمی‌گذارد.
      اگر علاقه‌مند به سفید کردن دندان‌هایتان پس از بارداری و در دوران شیردهی هستید، پس از مشورت با دندانپزشک می‌توانید با استفاده از هریک از روش‌های هوم و یا آفیس این کار را انجام دهید.
    2. آیا استفاده از محصولات خانگی برای سفید کردن دندان‌ها در دوران بارداری مؤثر است؟

      مشاهده شده است که برخی از وب ‌سایت‌ها استفاده از محصولات خانگی مانند روغن نارگیل، سرکه یا زغال چوب را برای سفید کردن دندان‌ها در منزل و در دوران بارداری را توصیه می‌کنند. نه تنها هیچ مدرکی وجود ندارد که ثابت کند این روش‌ها مؤثر واقع می‌شوند، بلکه برخی از آنها می‌توانند عوارض جانبی ناخوشایندی ایجاد کنند. به عنوان مثال، روغن نارگیل می‌تواند باعث ناراحتی معده یا اسهال شود.
    3. در دوران بارداری با استفاده از چه روش‌هایی می‌توانم دندان‌هایم را سفید کنم؟

      راه‌های بهتر و مطمئن‌تری از بلیچینگ برای داشتن لبخند سفیدتر در دوران بارداری وجود دارد، مانند دو بار در روز مسواک زدن، اجتناب از قهوه، چای و آب ‌میوه‌های تیره مانند آب گیلاس و همچنین عدم مصرف سیگار می‌تواند در وهله اول به جلوگیری از ایجاد لکه و زرد شدن دندان‌ها کمک کند. یکی دیگر از توصیه‌های مهم این است که برای معاینه و تمیز کردن منظم دندان‌ها در دوران بارداری به دندانپزشک خود مراجعه کنید و اگر در مورد زمان سفید کردن دندان سؤالی دارید، دندانپزشک شما بهترین کسی است که می‌تواند پاسخ پرسش‌های شما در این باره را بدهد.
    4. عوارض استفاده از مواد بلیچینگ در دوران بارداری چیست؟

      متخصصان در مورد خطرات بلیچینگ در دوران بارداری اطلاعات زیادی ندارند و در کل توصیه می‌کنند که خدمات زیبایی دندان‌ها را در دوران بارداری انجام ندهید. پراکسید هیدروژن ماده فعال در اکثر محصولات سفید کننده دندان است. برخی از محصولات از پراکسید کارباماید استفاده می‌کنند که در آب تجزیه می‌شود و به پراکسید هیدروژن تبدیل می‌شود. محصولات سفید کننده‌ای که در مطب دندانپزشک مورد استفاده قرار می‌گیرند، معمولاً حاوی غلظت بیشتری از پراکسید هیدروژن نسبت به محصولاتی هستند که در خانه استفاده می‌شوند. به طور کلی، پراکسید هیدروژن بی خطر در نظر گرفته می‌شود. شایع‌ترین عارضه جانبی درمان‌های سفید کننده دندان، حساسیت جزئی دندان است.
    5. آیا مادر باردار می‌تواند از محصولات سفید کننده بدون نسخه استفاده کند؟

      محصولات سفید کننده بدون نسخه حاوی بسیاری از مواد شیمیایی مشابه محصولات حرفه‌ای هستند، فقط در دوزهای کمتر.
      در حالی که این محصولات حاوی مقدار کمتری پراکسید هیدروژن می‌باشند، اما همچنان استفاده از آنها برای زنان باردار توصیه نمی‌شود.

خواندن 572 دفعه آخرین ویرایش در یکشنبه, 14 اسفند 1401 ساعت 11:13
دکتر فاطمه لبافی دندانپزشک

دکتر فاطمه لبافی فارغ التحصیل رشته دندانپزشکی در سال 1367 از دانشگاه شهید بهشتی می باشند. ایشان از سال 1383 همکاری خود را با بیمارستان میلاد آغاز نمودند و در حال حاظر به عنوان دندانپزشک و مسئول فنی بخش دندانپزشکی بیمارستان میلاد مشغول به کار می باشند. دکتر فاطمه لبافی در سال 1397 از سوی قائم مقام مدیر عامل به عنوان دندانپزشک برگزیده بیمارستان میلاد انتخاب و مورد تقدیر قرار گرفتند. در کلینیک دندانپزشکی دکتر فاطمه لبافی واقع در ستارخان از معتبرترین و با کیفیت ترین تجهیزات برای درمان بیماران استفاده می شود و هدف اصلی در این کلینیک بهبودی کامل و رضایت بیماران می باشد.