سفید کردن دندان سیگاری ها سفید کردن دندان سیگاری ها کلینیک دندانپزشکی دکتر فاطمه لبافی

سفید کردن دندان افراد سیگاری: 3 روش موثر + جدول میزان ماندگاری

دوشنبه, 02 تیر 1399 ساعت 11:59
این مورد را ارزیابی کنید
(4 رای‌ها)

آیا این مطلب برای شما مفید است؟

اگر شما هم سیگار می‌کشید، حتماً متوجه تغییر رنگ دندان‌های خود شده‌اید.
آیا شما نیز از این تغییر رنگ ناراضی هستید و قصد سفید کردن دندان خود را دارید؟
به نظر شما اگر روشی را برای این کار انتخاب کنید، می‌توانید مجددا سیگار بکشید؟
از بین روش‌های موجود برای سفید کردن دندان‌های افراد سیگاری، کدام یک بهترین گزینه است؟
در این مقاله پاسخ تمام سؤالات شما در این باره بیان شده است.
همچنین راهکارهای مؤثری برای پاک کردن لکه ناشی از مصرف سیگار از روی دندان در منزل برای شما عزیزان شرح داده شده‌ است.

دریافت کد تخفیف بلیچینگ
(*)
لطفا نام خود را وارد کنید
(*)
شماره تماس خود را وارد کنید

محتوای صوتی مطلب بلیچینگ دندان افراد سیگاری

چه چیزی باعث ایجاد لکه روی دندان افراد سیگاری می‌شود؟

چه چیزی باعث ایجاد لکه روی دندان افراد سیگاری می‌شود؟

نیکوتین و قطران دو عاملی هستند که باعث زرد یا حتی قهوه‌ای شدن دندان‌های افراد سیگاری می‌شوند. آنها جذب دندان شده و لکه‌های سرسختی به جا می‌گذارند.
قطران ماده‌ای است که از سوزاندن تنباکو باقی می‌ماند. این ترکیب عامل تغییر رنگی است که گاهی اوقات روی انگشتان و دندان‌های افراد سیگاری مشاهده می‌شود.
جویدن تنباکو دندان‌ها را نسبت به حالت عادی، بیشتر لکه‌دار می‌کند.
ترکیب تنباکو با بزاق به دلیل بیشتر شدن غلظت آن می‌تواند مدت زمان بیشتری روی دندان‌ها باقی بماند.
نیکوتین بی‌رنگ است، اما می‌تواند دندان‌ها را لکه‌دار کند. ترکیب نیکوتین با اکسیژن می‌تواند منجر به زرد شدن دندان‌ها شود.

2 راهکار ساده برای پاک کردن لکه‌های سیگار از روی دندان‌ها

برای پاک کردن این لکه‌ها می‌توانید راهکارهای زیر را امتحان کنید:

  1. مسواک زدن چند بار در طول روز مسواک زدن چندین بار در روز یکی از راه‌های بهبود ظاهر دندان‌ها است. این کار علاوه بر اینکه مانع از ایجاد لکه با مقدار و با شدت رنگ بیشتر روی دندان‌ها می‌شود، به سلامت دهان و دندان نیز کمک کرده و از بروز پوسیدگی‌های دندانی و بیماری‌های لثه جلوگیری می‌کند.
  2. استفاده از خمیر دندان مخصوص امروزه خمیردندان‌های مخصوص برای افراد سیگاری در بازار موجود هستند که با داشتن مواد به خصوصی که در ترکیبات آنها به کار رفته است، می‌توانند به بهبود تغییر رنگ کمک کنند.

بهترین روش‌های سفید کردن دندان در افراد سیگاری

از مؤثرترین و کارآمدترین راهکارهایی که افراد سیگاری می‌توانند برای روشن‌تر و سفیدتر کردن دندان‌های خود استفاده کنند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. بلیچینگ دندان

    آیا بلیچینگ دندان برای سفید کردن دندان افراد سیگاری موثر است؟

    از مؤثرترین و بهترین روش‌های سفید کردن دندان در افراد سیگاری، بلیچینگ است که می‌تواند به دو صورت در مطب دندانپزشکی و یا در منزل انجام شود. معمولاً برای افراد سیگاری توصیه این است که یک جلسه آفیس بلیچینگ را انجام داده و بعد از آن درمان را در منزل دنبال کنند.
    در روش اول چشم و لثه‌های بیمار با استفاده از محافظ لثه و عینک محافظت می‌شوند و دندانپزشک مواد سفید کننده دندان با غلظت بالا را روی دندان‌های بیمار قرار می‌دهد. در ادامه از یک نور مخصوص برای فعال سازی این مواد استفاده می‌کند.
    در روش دیگر بعد از قالب گیری از دندان‌ها، کیت دندانپزشکی با مواد سفید کننده دندان با غلظت پایین‌تر به فرد داده شده و آموزش‌های لازم برای استفاده به ایشان داده خواهد شد.
    انجام بلیچینگ با 3 تا 8 درجه روشن‌تر شدن مینای دندان همراه بوده که تمامی افراد بالای 18 سال می‌توانند از آن استفاده کنند.
  2. کامپوزیت دندان

    کامپوزیت برای سفید کردن دندان افراد سیگاری

    در مواقعی که بلیچینگ نتواند اثر بخشی مؤثری داشته باشد، دندانپزشک کامپوزیت دندان را پیشنهاد خواهد داد. برای نصب کامپوزیت روی دندان‌ها، در ابتدا آماده سازی بسیار جزئی از مینای دندان صورت گرفته و سپس دندانپزشک مواد را با استفاده از تکنیک لایه گذاری و با دقت بالا روی دندان‌ها قرار می‌دهد.
    در ادامه با استفاده از نور آبی مخصوص آنها را روی دندان‌ها سفت می‌کند.
  3. لمینت دندان

    لمینت دندان برای سفید کردن دندان افراد سیگاری چه تاثیری دارد؟

    اگر شدت رنگ روی دندان افراد سیگاری بسیار زیاد باشد و دو روش قبلی نتوانند این موضوع را پوشش دهند، استفاده از لمینت می‌تواند گزینه دیگری برای سفید کردن دندان‌ها در این افراد باشد.
    در این روش، از دندان‌های فرد قالب گیری کرده و برای ساخت لمینت دندان اختصاصی به لابراتوار فرستاده می‌شود. سپس در جلسه بعدی، دندانپزشک آن را روی دندان‌های فرد نصب خواهد کرد.

جدول ماندگاری روش‌های سفید کردن دندان در افراد سیگاری

در زیر به مقایسه ماندگاری سه روش گفته شده به منظور سفید کردن دندان‌های افراد سیگاری، می‌پردازیم:

ماندگاری در افراد سیگاری ماندگاری در افراد معمولی نوع روش
6 ماه 1 الی 2 سال بلیچینگ دندان
5 سال 7 الی 10 سال کامپوزیت دندان
7 سال 15 الی 20 سال لمینت دندان

پیشنهاد میکنیم حتما بخوانید

روش‌های خانگی سفید کردن دندان افراد سیگاری

برخی از روش‌های خانگی برای سفید کردن دندان افراد سیگاری توصیه شده‌ که در ادامه آنها را بیان کرده‌ایم. لازم به ذکر است که مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و استفاده از دهانشویه، روش‌هایی علمی و تایید شده برای سفیدتر شدن دندان‌ها و حفظ سلامت دهان هستند. اما دیگر روش‌هایی که به صورت خانگی مطرح شده‌اند، توصیه شده توسط دندانپزشکان نیستند.
برای اطلاعات دقیق‌تر از آنچه که شما به آن نیاز دارید، بهتر است از مشاوره رایگان در کلینیک دندانپزشکی دکتر لبافی بهره‌مند شوید.

  1. استفاده از توت فرنگی

    آیا توت فرنگی دندان را سفید می کند؟

    توت‌فرنگی دارای اسید مالیک و اسید اسکوربیک است که هر دو لکه‌ها را روشن می‌کنند.
  2. استفاده از پوست پرتقال

    استفاده از پوست پرتقال برای سفید کردن دندان

    اسکراب پوست پرتقال دارای محتوای اسیدی است که گفته شده می‌تواند برای سفید کردن دندان‌ها استفاده شود. همچنین به عنوان یک عامل ضد میکروبی عمل می‌کند.
  3. استفاده از سرکه سیب دم کرده با لیمو

    استفاده از سرکه سیب دم کرده با لیمو

    سرکه سیب دم کرده با لیمو یکی دیگر از روش‌هایی است که به عنوان روشی برای سفید کردن دندان‌ها بیان شده است. لازم به ذکر است که مصرف سرکه سیب می‌تواند به مینای دندان شما آسیب برساند.
  4. استفاده از دهان‌شویه

    استفاده از دهانشویه برای سفید کردن دندان

    دندان‌های خود را به جای خمیر دندان مخصوص با دهان‌شویه شست‌وشو دهید. برای انجام این کار، دهان‌شویه را در دهان خود نگه دارید و سپس شروع به گردش آن در تمامی قسمت‌های دهان خود کنید. برای اثربخشی بهینه، از دهان‌شویه آنتی باکتریال استفاده نمایید.
    البته به این نکته نیز توجه داشته باشید که برخی از دهانشویه‌ها می‌توانند در اثر مصرف طولانی مدت، سبب تغییر رنگ دندان شما شوند. به همین دلیل هم باید در این خصوص با دندانپزشک خود مشورت کنید.

سفید کردن دندان بدون نسخه برای افراد سیگاری

در حالی که بسیاری از محصولات سفید کننده دندان بدون نسخه ممکن است برای برخی کارآمد باشند، اما ممکن است برای بقیه مؤثر نباشند.
به همین دلیل توصیه می‌شود قبل از خرید هر محصولی با دندانپزشک خود مشورت نمایید. این کار برای اطمینان از آن است که مواد موجود در محصول تهیه شده آسیبی به سلامت دهان و دندانتان وارد نکند.

بهترین خمیر دندان برای افراد سیگاری

از رایج‌ترین خمیردندان‌های مخصوص برای افراد سیگاری عبارت‌اند از:

  1. کرست (Crest)

    خمیر دندان کرست برای سفید کردن دندان

    این خمیر دندان حاوی فلوراید می‌تواند گزینه بسیار خوبی برای از بین بردن جرم‌ها و رنگ‌دانه‌های ایجاد شده روی دندان‌ها باشد.
    از کارایی‌های دیگر خمیر دندان کرست این است که به رفع بوی بد دهان ناشی از سیگار کمک می‌کند.
    فرمول استفاده شده در این خمیر دندان برای افراد سیگاری، حاوی فسفات فعال است که نقش بسزایی در از بین بردن رنگ‌دانه‌های ناشی از کافئین و تنباکو دارد.
  2. سنسوداین

    آیا خمیر دندان سنسوداین برای سفید کردن دندان افراد سیگاری موثر است؟

    این نوع خمیر دندان که حاوی فلوراید است، برای جلوگیری از پوسیدگی‌های دندانی و همچنین از بین بردن لکه‌های زرد روی دندان ناشی از سیگار مؤثر است.
  3. سیگنال

    آیا خمیر دندان سیگنال برای افراد سیگاری موثر است؟

    خمیر دندان سیگنال یکی از محصولات سفید کننده قوی برای دندان به حساب می‌آید که رسوبات، لکه‌ها و جرم‌های دندانی را از بین می‌برد.
    البته برای از بین بردن جرم‌های دندانی، خمیردندان‌های مخصوص این کار را باید تهیه کنید. پیشنهاد ما این است که برای از بین بردن جرم دندانی حتما به یک دندانپزشک با تجربه مراجعه کنید. چرا که استفاده از خمیر دندان ممکن است در صورت مصرف غلط، به دندان آسیب برساند.

سؤالات متداول

  1. آیا روش‌های سفید کردن دندان بعد از استعمال دخانیات مؤثر هستند؟

    سیگار تاثیر منفی در هر پروسه درمانی خواهد گذاشت. به همین دلیل هم اگر قبل از انجام روش‌های سفید کردن دندان سیگار بکشید، ممکن است تاثیر این روش‌ها را نسبت به حالت عادی کاهش دهید. معمولا پیشنهاد شده است تا چند روز قبل و حتی بعد از سفید کردن دندان، از سیگار استفاده نکنید.
  2. برای افراد سیگاری کامپوزیت بهتر است یا لمینت دندان؟

    باید توجه داشت که لمینت و کامپوزیت دو روشی هستند که افراد سیگاری و یا کسانی که قلیان مصرف می‌کنند، می‌توانند از آن برای سفید کردن دندان بهره ببرند؛ اما توجه داشته باشید که بین کامپوزیت و لمینت نیز تفاوت‌هایی وجود دارد.
    به عنوان مثال، کامپوزیت رنگ‌پذیر بوده؛ اما لمینت رنگ‌پذیر نیست. طول عمر کامپوزیت برای افراد سیگاری نهایتاً 5 سال است اما طول عمر مفید لمینت 8 سال است؛ بنابراین می‌توان لمینت را گزینه مناسب‌تری در نظر گرفت.
خواندن 5637 دفعه آخرین ویرایش در سه شنبه, 19 ارديبهشت 1402 ساعت 05:34
دکتر فاطمه لبافی دندانپزشک

دکتر فاطمه لبافی فارغ التحصیل رشته دندانپزشکی در سال 1367 از دانشگاه شهید بهشتی می باشند. ایشان از سال 1383 همکاری خود را با بیمارستان میلاد آغاز نمودند و در حال حاظر به عنوان دندانپزشک و مسئول فنی بخش دندانپزشکی بیمارستان میلاد مشغول به کار می باشند. دکتر فاطمه لبافی در سال 1397 از سوی قائم مقام مدیر عامل به عنوان دندانپزشک برگزیده بیمارستان میلاد انتخاب و مورد تقدیر قرار گرفتند. در کلینیک دندانپزشکی دکتر فاطمه لبافی واقع در ستارخان از معتبرترین و با کیفیت ترین تجهیزات برای درمان بیماران استفاده می شود و هدف اصلی در این کلینیک بهبودی کامل و رضایت بیماران می باشد.