ترمیم کامپوزیت دندان: چگونه ونیر کامپوزیت ترمیم میشود؟ + مراحل

ترمیم کامپوزیت دندان
فهرست محتوا
۵/۵ - (۲ رای)

پس از انجام کامپوزیت، ممکن است دندان شما دچار تغییر رنگ، لب پر شدن، ترک خوردن و یا شکستگی شود. در این صورت آیا کامپوزیت ترمیم دارد؟
آیا قیمت ترمیم کامپوزیت دندان، همانند قیمت اولیه آن است؟
در چه مواقعی به جای ترمیم کامپوزیت دندان نیاز به تعویض آن است؟
باید بدانید که این نوع آسیب دیدگی‌ها اجتناب ناپذیر هستند و می‌توانند انواع مختلفی داشته باشند و بر اثر عوامل متعددی به وجود آیند. اما خوشبختانه در اغلب موارد قابل ترمیم هستند.
در ادامه مطلب با دکتر فاطمه لبافی همراه باشید تا اطلاعات مفیدی در این خصوص به دست آورید.

پادکست آشنایی با نحوه ترمیم کامپوزیت

آیا می‌توان کامپوزیت آسیب دیده را ترمیم کرد؟

به طور کلی جنس و روش نصب کامپوزیت به ‌گونه‌ای است که در صورت آسیب دیدگی امکان ترمیم کردن آن وجود دارد.
اما لازم است بدانید که این امکان به نوع و شدت آسیب دیدگی آنها و همچنین مدت زمانی که از نصب آن گذشته است بستگی دارد.
به عنوان مثال در شکستگی‌هایی که بخش زیادی از ونیر از روی دندان جدا شده باشد، ممکن است نتوان ترمیم ونیر کامپوزیت را انجام داد. در این صورت باید باقی مانده آن را از روی دندان برداشت و با نوع جدید جایگزین کرد.
علاوه بر این در صورتی که مدت زمان زیادی از نصب آن گذشته باشد، دیگر نمی‌توان آن را ترمیم کرد.

هزینه ترمیم کامپوزیت دندان چقدر است؟

 

 

قیمت ترمیم کامپوزیت دندان

قیمت ترمیم کامپوزیت ونیر به مواردی از جمله تعداد ونیرهایی که آسیب دیده‌اند، نوع آسیب دیدگی و نوع روش ترمیم آن، دستمزد دندانپزشک و سایر موارد بستگی دارد.
برای اطلاع از قیمت دقیق این ترمیم توصیه می‌شود که با کلینیک دندانپزشکی که این درمان را انجام داده‌اید، تماس بگیرید. همچنین می‌توانید درباره نوع مشکل به وجود آمده با ایشان صحبت کنید و یا نوبت ویزیت بگیرید تا از قیمت نهایی مطلع شوید.

از کجا بفهمم کامپوزیت دندانم نیاز به ترمیم دارد؟

در اغلب اوقات با دقت به ظاهر و عملکرد کامپوزیت می‌توانید متوجه این موضوع شوید.
به عنوان مثال تغییر رنگ‌های شدید، لب پر شدگی و شکستگی مشکلاتی هستند که به راحتی قابل مشاهده هستند.
شل شدن کامپوزیت می‌تواند مشکلاتی را در جویدن و صحبت کردن به وجود آورد.
گاهی نیز ممکن است فرد درد و ناراحتی را در دندان‌های خود احساس کند که نباید نسبت به آن بی‌توجه باشد.
تمام موارد ذکر شده از جمله مواردی هستند که می‌توانند نشان دهنده نیاز به ترمیم و یا تعویض ونیر باشند. پس در صورت مشاهده هر یک از آنها به کلینیک دندانپزشکی مراجعه نمایید تا اقدامات لازم برای ترمیم آنها انجام شوند.

ترمیم کامپوزیت چگونه است؟

نحوه انجام ترمیم کامپوزیت دندان

مراحل ترمیم دندان کامپوزیت شده به نوع آسیب دیدگی آن بستگی دارد.
به عنوان مثال با پالیش کامپوزیت، بد رنگی‌های جزئی و کدر شدن رنگ آن را می‌توان برطرف کرد و مجدداً درخشندگی و سفیدی را به آن بازگرداند. اما در صورتی که مشکل فراتر از اینها باشد، ممکن است نیاز باشد با سایر روش‌ها نسبت به ترمیم آن اقدام کرد.

تعویض کامپوزیت ونیر

اگر میزان آسیب ‌دیدگی‌ها شدید باشد به عنوان مثال لکه‌های شدید، شل شده و یا بخش زیادی از آن شکسته باشد، کامپوزیت باید تعویض شود. مراحل تعویض آن را در ادامه به طور خلاصه بیان کرده‌ایم:

  1. ابتدا کامپوزیت و چسب آن به طور کامل از روی سطح دندان برداشته می‌شوند.
  2. در صورتی که فرد دچار بیماری‌های دهان شده باشد، دندانپزشک ابتدا اقدام به درمان این مشکلات می‌کند.
  3. پس از آنکه دندانپزشک تأیید کرد که فرد می‌تواند مجدداً دندان‌های خود را کامپوزیت کند، انتخاب برند و رنگ انجام می‌شود.
  4. سطح دندان‌ها کاملاً تمیز می‌شوند. ابتدا چسب بر روی دندان‌ها قرار داده می‌شود و کاتالیست‌های آن با تاباندن نور لیزر بر روی آن فعال می‌شوند.
  5. سپس مواد ونیر بر روی دندان قرار داده شده و دندانپزشک با استفاده از ابزارهای لازم به مواد شکل و فرمی متناسب با فرم دندان‌های بیمار می‌دهد.
  6. نور لیزر به مدت چند ثانیه بر روی دندان‌ها تابانده می‌شود تا در محل خود محکم شوند.
  7. سپس سطح و لبه‌های آن پالیش داده می‌شود.
  8. در مرحله آخر از کاغذ کربنی برای بررسی وضعیت بایت استفاده می‌شود.

اگر کامپوزیت آسیب دیده را ترمیم نکنم چه اتفاقی می‌افتد؟

اگر کامپوزیت آسیب دیده را ترمیم نکنم چه اتفاقی می‌افتد؟

عدم ترمیم کامپوزیت آسیب دیده می‌تواند عوارضی را برای سلامت دهان و دندان بیمار به وجود آورد.
شل شدگی و یا شکستگی کامپوزیت، فضایی را برای رشد باکتری‌ها به وجود می‌آورد که به مرور زمان موجب پوسیدگی دندان و ایجاد بیماری‌های لثه می‌شوند.
در صورتی که این آسیب ‌دیدگی‌ها به موقع ترمیم نشوند، پوسیدگی‌ها و عفونت‌های لثه پیشرفت می‌کنند. درمان‌های پیچیده آنها علاوه بر درد و ناراحتی، فرد را متحمل صرف هزینه‌های زیاد می‌کند.
همچنین در مواردی که مشکلات و بیماری‌های به وجود آمده تشدید یابند، خطر از دست دادن دندان، تحلیل رفتن لثه و حتی تحلیل رفتن استخوان فک در آن ناحیه وجود خواهد داشت.

مدت زمان ترمیم کامپوزیت چقدر است؟

اگر طول عمر کامپوزیت به اتمام رسیده باشد و تمام دندان‌های ونیر شده نیاز به ترمیم داشته باشند، به طبع زمان بیشتری برای ترمیم آن نیاز خواهد بود.
در صورتی که برای یک و یا چند دندان آسیب دیده اقدام به ترمیم صورت گیرد، این زمان کوتاه‌تر است. این بازه زمانی را می‌توان از نیم ساعت الی ۲ ساعت بیان کرد.

علل نیاز به ترمیم کامپوزیت ونیر

علت نیاز به ترمیم کامپوزیت ونیر

کامپوزیت‌ها به مرور زمان ممکن است بر اثر عوامل متعددی دچار آسیب‌ دیدگی‌هایی شوند که نیاز به ترمیم پیدا می‌کنند. موارد زیر را مطالعه نمایید:

  1. تغییر رنگ و لکه دار شدن کامپوزیت

    مواردی مانند مصرف سیگار، مصرف بیش از حد نوشیدنی‌ها و مواد غذایی رنگی، مسواک نزدن و نخ دندان نکشیدن سبب تغییر رنگ دندان‌ها خواهند شد. همچنین استفاده از دهانشویه و خمیر دندان نامناسب و … به مرور زمان باعث تغییر رنگ ونیرها می‌شوند.
    زرد و لکه دار شدن آنها ظاهر ناخوشایندی را به وجود می‌آورد. اما تنها تغییر رنگ، زردی و لکه‌های جزئی را می‌توان ترمیم کرد و مشکلات شدیدتر قابل ترمیم نیستند.

  2. شکستگی، ترک خوردگی، لب پر شدگی

    حتی کامپوزیت‌هایی که از جنس مرغوب و برندهای با کیفیتی هستند نیز اگر فشارهای زیادی به آنها وارد شود، دچار لب پر شدگی، ترک خوردگی و یا شکستگی می‌شوند.
    این مشکلات علاوه بر ظاهر ناخوشایندی که به وجود می‌آورند، سلامت دندان‌ها و لثه را نیز به خطر می‌اندازند. در صورت عدم ترمیم به موقع، می‌توانند موجب ایجاد بیماری‌های لثه و دندان شوند.

علل نیاز به تعویض کامپوزیت

 

چرا کامپوزیت نیاز به تعویض پیدا می کند؟

گاهی ممکن است ونیر دچار مشکلاتی شود که دیگر نتوان آن را ترمیم کرد و باید آن را تعویض کرد. علل تعویض آن را بیان کرده‌ایم:

  1. پوسیده شدن دندان زیر کامپوزیت

    مواردی مانند تمیز نکردن اصولی دندان‌ها پیش از نصب توسط دندانپزشک ممکن است سبب نیاز به تعویض کامپوزیت شوند. همچنین عدم رعایت بهداشت دهان و دندان توسط فرد، می‌توانند موجب پوسیدگی‌های دندانی و یا پیشرفت پوسیدگی‌های قبلی شوند.
    زمانی که این اتفاق می‌افتد، نمی‌توان کامپوزیت‌ها را ترمیم کرد و باید آنها را برداشت، درمان‌های لازم برای برطرف کردن پوسیدگی‌ها را انجام داد. سپس مجدداً در صورت امکان ونیر جدیدی را جایگزین کامپوزیت کرد.

  2. ابتلا به بیماری‌های لثه

    برخی مشکلات و بیماری‌های لثه باعث می‌شوند که لثه تحلیل برود و عقب نشینی کند. فاصله به وجود آمده نه تنها ظاهر دندان‌ها را ناخوشایند می‌کند، بلکه می‌تواند محل مناسبی برای تجمع باکتری‌ها و تشکیل جرم و پلاک باشد. این مشکل به مرور زمان پوسیدگی دندان را به همراه خواهد داشت.
    درمان این مشکل نیز نیاز به برداشتن کامپوزیت برداشتن کامپوزیت دندان برای انجام درمان‌های لازم است. پس از بهبودی بیمار می‌تواند مجدداً برای نصب ونیر یا هر روش مناسب دیگری برای ترمیم ظاهر دندان‌های خود اقدام کند.

  3. شل شدن کامپوزیت

    عوامل مختلفی مانند بیماری لثه و دندان، عدم نصب صحیح ونیر توسط دندانپزشک، مصرف الکل و برخی موارد دیگر از مواردی هستند که می‌توانند موجب شل شدن آن شوند.
    در این شرایط باید سریعا برای ترمیم اقدام کرد.
    زیرا باکتری‌ها و ذرات مواد غذایی می‌توانند به راحتی وارد فضای بین کامپوزیت و دندان شوند. این امر به مرور زمان خطر پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه را به وجود آورند.
    بنابراین در صورت مشاهده شل شدن آن فوراً به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید. برطرف کردن این مشکل نیاز به برداشتن ونیر قبلی، تمیز کردن دندان و جایگزین کردن کامپوزیت جدید در صورت امکان است.

  4. پایان طول عمر ونیر

    زمانی که طول عمر ونیرها (به طور معمول ۳ تا ۷ سال) تمام می‌شود، اغلب ظاهر کدر و نامطلوبی پیدا می‌کنند و دیگر نمی‌توان آنها را ترمیم کرد. در این صورت باید به طور کامل از روی دندان حذف شوند و مجدداً کامپوزیت جدیدی بر روی دندان‌ها نصب شود.

چگونه از نیاز به ترمیم ونیر کامپوزیت جلوگیری کنم؟

 

آیا می توان مانع از نیاز ترمیم کامپوزیت دندان شد؟

با رعایت مواردی که در ادامه بیان کرده‌ایم، می‌توانید نیاز به ترمیم را به تأخیر بیندازید و ظاهر زیبا و سلامتی آنها را برای مدت زمان بیشتری حفظ کنید:

  1. رعایت بهداشت دهان و دندان

    تمیز کردن دهان و دندان با استفاده از خمیر دندان و مسواک مناسب کامپوزیت در افزایش ماندگاری و حفظ سلامت ونیر نقش بسیار مؤثری دارد.
    بنابراین اگر می‌خواهید کامپوزیت‌هایتان برای مدت زمان بیشتری سالم بمانند و نیاز به ترمیم و یا تعویض را به تعویق بیندازید، حتماً به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت دهید و به روزی دو بار مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و شستشو با دهانشویه توجه داشته باشید.

  2. عدم استعمال دخانیات

    نیکوتین موجود در دخانیاتی مانند سیگار نه تنها سلامت دندان‌ها و سایر بافت‌های دهان را به خطر می‌اندازد، بلکه سلامتی کامپوزیت‌ها و ظاهر زیبای آنها را نیز بسیار تحت تأثیر قرار می‌دهد. این امر باعث می‌شود که کامپوزیت‌ها در مدت زمان کوتاهی پس از نصب نیاز به ترمیم و یا تعویض پیدا کنند.
    بنابراین برای حفظ سلامتی و زیبایی آنها، بهتر است که از استعمال دخانیات پرهیز کنید.

  3. کنار گذاشتن عادات مضر

    وارد شدن فشارهای زیاد به دندان بر اثر جویدن یخ، دندان قروچه و … باعث می‌شود که کامپوزیت‌ها ساییده و لب پر شوند و یا بشکنند.
    با کنار گذاشتن عادات مضر دهانی خود می‌توانید به حفظ سلامتی کامپوزیت‌هایتان کمک کنید.

  4. محدود کردن و یا کنار گذاشتن مصرف مواد غذایی آسیب زا

    مصرف برخی مواد غذایی، خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های شیرین، اسیدی و یا الکلی تأثیر نامطلوبی بر کامپوزیت‌ها می‌گذارد. موارد ذکر شده به مرور زمان مشکلاتی را به وجود خواهند آورد که باعث شل شدن، افتادن و یا تغییر رنگ کامپوزیت می‌شوند.
    علاوه بر این خوراکی‌ها و مواد غذایی سفت می‌توانند موجب شکستن و لب پر شدن آنها شوند. به همین دلیل توصیه می‌شود که مصرف آنها را محدود کنید.

  5. انجام چکاپ‌های منظم دندانپزشکی

    مراجعه‌های ۶ ماهه به کلینیک دندانپزشکی و انجام چکاپ و بررسی‌های دهان و دندان یکی از موارد مهمی است که افراد باید برای کنترل و حفظ سلامتی دهان و دندان خود انجام دهند. زمانی که افراد دندان‌های خود را با هریک از روش‌های موجود ترمیم می‌کنند، اهمیت این موضوع بیشتر می‌شود.
    زیرا ممکن است افراد متوجه وجود پوسیدگی‌ها و سایر مشکلات دندان‌ها و مواد ترمیمی خود نشوند.
    دندانپزشک با انجام معاینات، به راحتی می‌تواند وجود هر نوع مشکل و بیماری دندان، دهان و مواد ترمیمی را تشخیص دهد و اقدامات درمانی لازم را انجام دهد.

فیلم ترمیم کامپوزیت دندان جلو

این عنوان به زودی به روز رسانی می‌شود.

سؤالات متداول

  1. آیا کامپوزیت نیاز به ترمیم دارد؟

    به طور کلی هیچ روش زیبایی در دندانپزشکی دائمی نبوده و بعد از مدت زمانی به ترمیم و یا تعویض نیاز دارند. ونیر دندان نیز از این قاعده مستثنی نیست و بعد از اتمام طول عمر به ترمیم نیاز دارد.

  2. آیا ریمو کامپوزیت درد دارد؟

    خیر. برداشتن آن هیچ گونه دردی ندارد.

  3. آیا ترمیم کامپوزیت آسان است؟

    بله. این ترمیم به آسانی و معمولاً با یک جلسه مراجعه به مطب انجام می‌شود.

  4. ترمیم تغییر رنگ کامپوزیت چگونه انجام می‌شود؟

    تغییر رنگ و لکه‌های جزئی کامپوزیت با انجام پالیش به راحتی قابل برطرف شدن است و پس از آن مجدداً برق و جلای آنها برمی‌گردد.

  5. مراقبت‌های بعد از ترمیم کامپوزیت شامل چه مواردی هستند؟

    بعد از این درمان سعی کنید تا حدود ۲ ساعت از خوردن مواد غذایی و نوشیدنی‌های سرد و داغ و همچنین نوشیدنی‌های رنگی اجتناب کنید.
    اگر دچار درد و حساسیت پس از ترمیم کامپوزیت دندان هستید، جای نگرانی ندارد. این حساسیت تا حدود سه روز رفع می‌گردد.
    می‌توانید برای کاهش آن از داروهای مسکن تجویز شده توسط دندانپزشک استفاده کنید. اگر مدت زمان درد و حساسیت طول کشید، به مطب دندانپزشکی مراجعه نمایید.

  6. آیا می‌شود کامپوزیت دندان را برداشت؟

    بله، در صورتی که دندانپزشک تشخیص دهد نیاز به تعویض کامپوزیت وجود دارد، با استفاده از ابزارهای مخصوص این کار را انجام خواهد داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
تازه ترین مطالب
میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست محتوا
به مناسبت افتتاح

شعبه جدید

تخفیف 30% + ویزیت رایگان