تفاوت و فرق کامپوزیت و روکش دندان: کامپوزیت بهتر است یا روکش؟

تفاوت و فرق کامپوزیت و روکش دندان
فهرست محتوا
۵/۵ - (۱ رای)

روکش دندان بهتر است یا کامپوزیت؟ شاید درباره روکش و کامپوزیت دندان مطالبی را شنیده باشید، اما ندانید تفاوت آنها چیست. گاهی ممکن است به اشتباه از این دو واژه به جای یکدیگر استفاده شود، این در حالی است که هرکدام ساختار و کاربردهای متفاوتی دارند.
تفاوت روکش و کاموزیت دندان در چیست؟
کامپوزیت خوب است یا روکش؟
در این مقاله مختصر و مفید از دکتر فاطمه لبافی به پاسخ کامل این سؤالات و بیان نکات لازم در این باره پرداخته‌ایم. با ما همراه باشید.

تفاوت کامپوزیت و روکش دندان چیست؟

آشنایی با روکش دندان و کامپوزیت دندان

در این بخش با ارائه تعریف‌های ساده‌ای، تفاوت روکش دندان و کامپوزیت ونیر را بیان کرده‌ایم:

  1. روکش دندان

    روکش دندان چیست؟

    حتماً شما نیز بارها اسم روکش دندان را شنیده‌اید. از جمله پروتزهای دندانی که در لابراتوار ساخته می‌شوند، روکش‌ها یا تاج‌های دندانی هستند. اغلب زمانی از آنها استفاده می‌شود که دندانپزشک ناچار باشد به دلیل پوسیدگی‌های شدید، بخش زیادی از دندان را بتراشد و یا درمان عصب کشی را برای بیمار انجام دهد. در چنین مواردی دندانپزشک با نصب روکش دندان ، شرایط مناسب محافظت را برای بخش باقیمانده دندان و ریشه آن به وجود می‌آورد.

  2. کامپوزیت دندان

    کامپوزیت دندان چیست؟

    کامپوزیت ماده خمیر مانندی است که توسط دندانپزشک برای اصلاح طرح لبخند به کار گرفته می‌شود. این ماده با ترمیم و برطرف کردن مشکلاتی از جمله کجی جزئی دندان‌ها، کوتاهی آنها، وجود فاصله بین دندان‌ها، شکستگی، بد رنگی، لب پر شدگی و غیره می‌تواند این کار را انجام دهد. از این ماده همرنگ دندان برای ترمیم پوسیدگی‌های دندانی و پر کردن حفره‌های آنها نیز استفاده می‌شود.

کامپوزیت بهتر است یا روکش دندان؟

 

کامپوزیت دندان بهتر است یا روکش دندان؟

پیش‌تر نیز فرق روکش دندان با کامپوزیت را بیان کردیم. اما باز هم ممکن است برخی از افراد بین انتخاب کامپوزیت یا روکش مردد بمانند. باید بدانید استفاده از هریک از این دو روش، به نوع مشکل دندانی فرد و نیاز او بستگی داشته و هریک کاربرد مشخصی دارند.
بنابراین نمی‌توان گفت که کامپوزیت دندان بهتر است یا روکش. تجویز و توصیه استفاده از هریک از این روش‌ها توسط دندانپزشک انجام می‌شود.
ایشان پس از بررسی مشکلات دندانی شما، روش‌های مناسب درمانی و ترمیمی را پیشنهاد خواهد داد.

آیا روش‌های مراقبت از روکش و کامپوزیت متفاوت هستند؟

چه شما با اهداف درمانی و چه با اهداف ترمیمی و زیبایی از هریک از خدمات دندانپزشکی استفاده کنید، پس از آن دندانپزشک نکات مراقبت از آنها و راهنمایی‌های لازم را بیان خواهد کرد.
می‌توان گفت که دستورالعمل‌های مراقبت از انواع ترمیم‌های دندانی مانند روکش دندان یا کامپوزیت، تقریبا مشابه است.

آیا می‌توان از کامپوزیت و روکش دندان در کنار هم استفاده کرد؟

در برخی موارد افراد ممکن است پس از روکش کردن بخواهند سایر دندان‌های خود را با استفاده از کامپوزیت ترمیم کنند و یا برعکس.
در این صورت ممکن است با خود فکر کنند که آیا انجام این کار ظاهر نامطلوبی را ایجاد خواهد کرد یا خیر؟ اصلاً می‌توان این دو روش را به طور هم‌زمان استفاده کرد؟
بله. انجام این کار امکان پذیر است. لازم است که افراد رنگ کامپوزیت خود را مشابه به رنگ روکش‌هایی که نصب کرده‌اند، انتخاب کنند و یا برعکس. به عنوان مثال اگر روکش‌ها رنگی طبیعی دارند، نباید رنگ کامپوزیت‌های خود را بسیار روشن‌تر و یا تیره‌تر انتخاب کنند.
برای داشتن بهترین انتخاب و دستیابی به بهترین نتیجه از ترمیم دندان‌های خود، توصیه می‌شود به نظرات و راهنمایی‌های دندانپزشک توجه کنید.

مزایای کامپوزیت نسبت به روکش

آشنایی با مزایای کامپوزیت دندان نسبت به روکش دندان

در ادامه مزایای کامپوزیت در مقایسه با روکش را بیان کرده‌ایم:

  1. کوتاه‌تر بودن طول دوره درمان

    کامپوزیت‌ها طی یک جلسه مراجعه به کلینیک دندانپزشکی روی دندان‌ها نصب می‌شوند. این در حالی است که برای تهیه روکش‌ها نیاز است که در یک جلسه از دندان‌ قالب گیری شده و پس از آماده شدن روکش در لابراتوار، در جلسه دوم روی دندان‌ نصب شود.

  2. امکان ترمیم شدن

    برخی آسیب ‌دیدگی‌های کامپوزیت‌ها مانند تغییر رنگ یا لب پر شدگی را می‌توان ترمیم کرد. اما این نوع آسیب ‌دیدگی‌ها در روکش‌ قابل ترمیم نیستند و باید با روکش‌ جدیدی آن را جایگزین کرد.

آیا می‌توان دندان روکش شده را کامپوزیت کرد؟

مواد کامپوزیت را تنها می‌توان روی بافت دندان چسباند و امکان نصب آن بر روی ساختارهای دیگری مانند روکش وجود ندارد. در صورتی که کامپوزیت روی روکش چسبانده شود، اتصال آن حداکثر یک تا دو هفته باقی می‌ماند و پس از آن از روی دندان می‌افتد.

پاسخ به سؤالات پر تکرار شما

  1. آیا روکش کردن دندان کامپوزیت شده ممکن است؟

    بله، در خیلی از بیماران، دندانپزشک برای ترمیم دندان پوسیده نیاز دارد بخش زیادی از دندان را بتراشد. با توجه به اینکه با این کار ساختار دندان تضعیف می‌شود، دندانپزشک مجبور است از روکش استفاده کند. به همین دلیل، دندانپزشک بعد از ترمیم دندان با کامپوزیت، از دندان قالب گرفته و در جلسه بعد برای آن از روکش استفاده می‌کند.

  2. روکش چه مزیت‌هایی در مقایسه با کامپوزیت دارد؟

    طول عمر و ماندگاری روکش نسبت به کامپوزیت بیشتر است و در صورت انجام صحیح مراقبت‌ها در حدود ۱۵ سال ماندگاری دارد.

  3. آیا کامپوزیت همان روکش است؟

    خیر، روکش با کامپوزیت دندان متفاوت است. کامپوزیت معمولا برای ترمیم دندان به کار می‌رود. اما روکش در لابراتوار ساخته شده و سپس روی دندان قرار می‌گیرد. حتی جنس روکش نیز با کامپوزیت تفاوت دارد.

  4. آیا می‌توان از کامپوزیت به جای روکش استفاده کرد؟

    خیر، هر کدام از این دو روش کاربرد خاص خود را دارند. در واقع زمانی که دندان با کامپوزیت پر می‌شوند، ممکن است برای استحکام بیشتر نیاز به روکش داشته باشد. در این صورت، حتما باید از روکش استفاده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
تازه ترین مطالب
میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست محتوا
به مناسبت افتتاح

شعبه جدید

تخفیف 30% + ویزیت رایگان