۷ علت شکستن کامپوزیت دندان: اگر کامپوزیت بشکند چکار کنیم؟

علت شکستن کامپوزیت دندان
فهرست محتوا
۵/۵ - (۱ رای)

آیا شکستگی کامپوزیت برای شما ایجاد شده است و نمی‌دانید چه کاری باید انجام دهید؟ آیا فکر می‌کنید که می‌توانید تکه جدا شده آن را در منزل مجدداً سر جای خود بچسبانید؟
بهترین راه حل برای پیشگیری از شکستن کامپوزیت دندان چیست؟
علت خراب شدن کامپوزیت دندان  چیست؟
اگر ونیر کامپوزیت شما به هر علتی شکسته شده است و نمی‌دانید که باید چه اقداماتی را انجام دهید مطالعه این مقاله به شما پیشنهاد می‌شود.
همچنین اطلاعاتی درباره عوارض ترمیم نکردن این عارضه را بیان کرده‌ایم تا از اهمیت آن مطلع شوید.
تا انتهای این مطلب با دکتر فاطمه لبافی همراه باشید.

محتوای صوتی بررسی علت شکستن کامپوزیت

آیا شکسته شدن کامپوزیت ونیر سریع است؟

ونیر کامپوزیت‌ها، نوعی مواد ترمیمی هستند که امروزه توسط برندهای معتبر و شناخته شده متعددی ساخته شده و به بازار ارائه می‌شوند.
از مواد مرغوبی برای ساخت آنها استفاده شده است. این امر باعث شده که امروزه این مواد ویژگی‌های بسیار مطلوبی از جمله مقاومت و استحکام بالا در برابر عوامل آسیب زا داشته باشند. به همین دلیل معمولا در طی زمان کمی کامپوزیت خراب نمی‌شود.
افرادی که تحت این درمان زیبایی قرار گرفتند، اگر به درستی از آنها مراقبت کنند، می‌توانند از شکستن آنها پیشگیری کنند و به افزایش میزان ماندگاری آنها کمک نمایند.

اگر کامپوزیت دندانم شکست، چه کنم؟

اقدامات لازم در صورت شکسته شدن کامپوزیت دندان

زمانی که کامپوزیت دندان شما به هر دلیلی می‌شکند، اولین اقدامی که باید انجام دهید این است که دهان خود را به طور مرتب با محلول آب نمک شستشو دهید. این کار از بروز عفونت و عارضه دیگری از این قبیل جلوگیری می‌کند.
توجه داشته باشید که نباید سعی کنید که تکه شکسته شده کامپوزیت را در منزل سر جای خود بچسبانید. زیرا با انجام این کار تنها به تجمع بیشتر باکتری‌ها کمک می‌کنید و سلامت دهان خود را به خطر می‌اندازید.
لازم به ذکر است که تکه جدا شده آن را حتی در مطب نیز مجدداً بر روی دندان نمی‌چسبانند.
برای ترمیم این شکستگی باید در اولین فرصت به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید تا اقدامات لازم صورت گیرند.

ترمیم کامپوزیت شکسته شده به چه صورت انجام می‌شود؟

ترمیم کامپوزیت دندان شکسته

اولین کاری که دندانپزشک برای کامپوزیت خراب شده انجام می‌دهد این است که ابتدا آن را به دقت بررسی می‌کند.
سپس بسته به شدت و نوع شکستگی ونیر کامپوزیت ممکن است دندانپزشک بتواند مواد را با استفاده از تکنیک لایه گذاری به مواد باقی مانده بر روی دندان اضافه نماید.
در برخی موارد نیز ممکن است امکان ترمیم کامپوزیت وجود نداشته باشد و یا با گذاشتن آن لایه کامپوزیت ضخیم شود. در این صورت زیبایی ظاهری خود را از دست می‌دهد. به همین دلیل نیاز است که مواد باقی مانده برداشته شده و به طور کلی تمام مراحل نصب از اول انجام شوند.

ترمیم نکردن کامپوزیت شکسته شده چه عوارضی دارد؟

عوارض ترمیم نکردن کامپوزیت شکسته

در صورتی که کامپوزیت دندان شکسته شود، ممکن است هر یک از عوارض زیر را تجربه کنید:

  1. پوسیدگی دندان

    هنگامی که بخشی از کامپوزیت می‌شکند، ناهمواری‌هایی ایجاد می‌شوند که می‌توانند محل مناسبی برای تجمع ذرات ریز مواد غذایی و باکتری‌ها باشند.
    به دلیل نزدیک بودن سطح آن با سطح دندان، با پیشرفت رشد باکتری‌ها در این ناحیه، خطر پوسیدگی وجود خواهد داشت.

  2. بیماری‌های لثه

    در صورتی که باکتری‌ها در ناحیه کامپوزیت شکسته تجمع پیدا کنند، این امکان وجود دارد که سبب بروز التهاب و بیماری‌های لثه شوند. در صورتی که این شکستگی اصلاح نشود، می‌تواند سبب تحلیل لثه و حتی استخوان نیز شود.

  3. آسیب به بافت نرم

    در صورتی که کامپوزیت دندان بشکند، ممکن است قسمتی از لبه آن تیز باشد. در این صورت ممکن است در اثر تماس با بافت نرم مثل زبان سبب آسیب به آن شود.

  4. احتمال جدا شدن کامل کامپوزیت

    در صورتی که قسمتی از کامپوزیت شکسته شده باشد و ترمیم نشود، ممکن است در اثر تجمع باکتری‌ها، فضای بین دندان و کامپوزیت نیز درگیر شود. در چنین شرایطی، این احتمال وجود دارد که بعد از مدتی کامپوزیت به طور کامل از دندان جدا شود.

۷ دلیل شکستن کامپوزیت ونیر چیست؟

 

با دلایل شکستن کامپوزیت دندان آشنا شوید

این مشکل می‌تواند بر اثر عوامل متعددی رخ دهد. در ادامه علل شکستن ونیر کامپوزیت یا علت ترک خوردن کامپوزیت دندان را معرفی کرده و توضیحاتی را درباره هریک ارائه داده‌ایم:

  1. پایین بودن کیفیت کامپوزیت

    کامپوزیت‌هایی که مرغوب نیستند و کیفیت پایینی دارند، از استحکام و مقاومت خوبی نیز برخوردار نیستند. این ترمیم‌ها با وارد شدن فشار (حتی فشارهای کم) دچار شکستگی و لب پر شدگی می‌شوند. بنابراین بسیار مهم است که دندانپزشکتان از مواد مرغوب برای ترمیم استفاده کند.

  2. وارد شدن ضربه به صورت

    تصادف، زمین خوردن و وارد شدن ضربه به صورت از جمله مواردی هستند که نه تنها می‌توانند دندان‌های طبیعی فرد را بشکنند، بلکه احتمال دارد کامپوزیت‌ها را نیز بشکنند.

  3. عدم نصب صحیح کامپوزیت

    ایجاد نشدن پیوند لازم بین دندان‌ها و کامپوزیت و عدم نصب صحیح آن، از دیگر دلایلی است که می‌تواند موجب بروز این مشکل شود. در صورتی که فرم کامپوزیت مناسب نباشد، این احتمال وجود دارد که نیروی بیشتری حین جویدن به آن وارد شود. در چنین شرایطی احتمال ترک خوردن و شکستن کامپوزیت وجود دارد.

  4. ابتلا به دندان قروچه

    افرادی که به دندان قروچه مبتلا هستند، هنگام خواب دندان‌های خود را بر روی یکدیگر فشار داده و این امر می‌تواند موجب شکستن یا لب پر شدن کامپوزیت‌ها شود.

  5. عادات نامناسب دهانی

    عاداتی مانند جویدن یخ، باز کردن درب بطری با دندان، جویدن ناخن و … باعث وارد شدن فشار زیاد به کامپوزیت می‌شوند. به همین دلیل می‌توانند منجر به شکستن و لب پر شدن آن شوند.

  6. مصرف مواد غذایی سفت

    به عنوان مثال اگر فرد از عناب خشک استفاده مکرر داشته باشد، ممکن است در طول زمان استحکام کامپوزیت کاهش پیدا کند. علاوه بر این نیز، شکستن پسته و بادام با دندان می‌تواند سبب آسیب به کامپوزیت دندان شود.

چگونه می‌توان از شکستن کامپوزیت ونیر پیشگیری کرد؟

رعایت مراقبت‌های بعد از کامپوزیت که در ادامه آنها را بیان کرده‌ایم به پیشگیری از شکستن ونیر کامپوزیت کمک می‌کند:

  1. اولین اقدام پیشگیرانه این است که حتماً به دندانپزشکی که در انجام این کار تخصص دارد مراجعه نمایید. توصیه می‌شود که برای انتخاب دندانپزشک تحقیقات لازم را با پرس و جو کردن از اطرافیان و جستجو در شبکه‌های اجتماعی و وب‌ سایت‌ها انجام دهید.
  2. از دندانپزشک خود بخواهید که از مواد کامپوزیت مرغوب و با کیفیت بالا برای ترمیم دندان‌هایتان استفاده کند.
  3. بهداشت دهان خود را رعایت کرده و توجه ویژه‌ای به آن داشته باشید. روزی دو بار مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را فراموش نکنید.
  4. به خوراکی‌ها و مواد غذایی که مصرف می‌کنید، توجه داشته باشید. دقت کنید که نباید به هیچ عنوان از دندان کامپوزیت شده خود برای گاز گرفتن خوراکی‌های سخت و یا شکستن پوست تخمه استفاده کنید.
  5. از دندان‌های خود به عنوان ابزار برای باز کردن درب اشیا استفاده نکنید.
  6. عاداتی مانند جویدن یخ و ناخن را ترک کنید.
  7. استفاده از نایت گارد در صورت ابتلا به دندان قروچه توصیه می‌شود.
  8. چکاپ‌های ۶ ماهه دندانپزشکی را در نظر داشته باشید و به طور مرتب آنها را انجام دهید تا در صورت مشاهده هرگونه مشکل و یا بیماری دهان فوراً درمان شوند.
  9. اگر در ورزش‌های تماسی فعالیت دارید، از محافظ‌های دهانی مخصوص استفاده کنید.

پاسخ به سؤالات پر تکرار شما در این باره

  1. چرا کامپوزیت دندان می‌ریزد؟

    اگر درمان خود را نزد دندانپزشک غیر مجرب انجام دهید و همچنین مراقبت‌های لازم را بعد از آن انجام ندهید، امکان کنده شدن آن وجود دارد.

  2. آیا امکان جایگزین کردن کامپوزیت شکسته شده با لمینت وجود دارد؟

    به طور کلی امکان انجام این کار وجود دارد، اما پاسخ قطعی به آن نیاز به مراجعه به کلینیک دندانپزشکی و انجام بررسی‌های لازم توسط دندانپزشک دارد.

  3. اگر کامپوزیت ونیر بشکند، باید چه کرد؟

    اگر این اتفاق افتاد، باید حتماً با دندانپزشک خود تماس گرفته و نوبتی را برای ترمیم فوری آن بگیرید. تا زمانی که نوبتتان برسد، حتماً بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنید و دهان خود را با محلول آب نمک شستشو دهید. پس از هر وعده غذایی مسواک بزنید تا از تجمع باکتری‌ها و ذرات غذایی در محل شکستگی پیشگیری کنید.

  4.  آیا امکان چسباندن کامپوزیت شکسته در خانه وجود دارد؟

    خیر. کامپوزیت نیاز به چسب مخصوص و نور لیزر دارد که انجام این کار در منزل امکان پذیر نیست. علاوه بر آن تکه شکسته شده به طور کلی مجدداً بر روی دندان چسبانده نمی‌شود و در مطب در صورت امکان با استفاده از مواد جدیدی جایگزین می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
تازه ترین مطالب
میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست محتوا
به مناسبت افتتاح

شعبه جدید

تخفیف 30% + ویزیت رایگان