۸ علت تغییر رنگ کامپوزیت دندان: زرد شدن کامپوزیت رفع میشود؟

علت تغییر رنگ کامپوزیت دندان
فهرست محتوا
۵/۵ - (۱ رای)

کامپوزیت دندان با اینکه یکی از بهترین روش‌ها برای سفید کردن دندان‌ها به شمار می‌رود، اما ممکن است بعد از مدتی دچار تغییر رنگ شود. تغییر رنگ کامپوزیت سبب می‌شود این ترمیم، زیبایی اولیه خود را از دست بدهد.
در صورتی که رنگ این ترمیم تغییر کند، آیا می‌توان دوباره رنگ اولیه آن را برگرداند؟
در این مطلب، به بررسی ۸ علت تغییر رنگ کامپوزیت دندان پرداخته شده است، از عادات روزمره گرفته تا سایر عوامل موثر دیگر. همچنین توضیحاتی درباره نحوه اصلاح، کنترل و یا پیشگیری از این تغییرات بیان شده است. با دکتر فاطمه لبافی همراه باشید.

آیا رنگ کامپوزیت به خودی خود تغییر می‌کند؟

تغییر رنگ خود به خودی کامپوزیت دندان، آیا ممکن است؟

کامپوزیت به خودی خود و در مدت زمان کوتاه دچار تغییر رنگ نمی‌شود. در واقع باید گفت دخالت موارد متعددی که در ادامه مطلب به طور دقیق برایتان شرح می‌دهیم، می‌توانند سبب زرد شدن کامپوزیت و تغییر در رنگ آن گردند.

علل تغییر رنگ کامپوزیت ونیر

آشنایی با 7 علت مهم تغییر رنگ کامپوزیت دندان

اگر برایتان سؤال پیش آمده است که چه عواملی سبب زرد شدن ونیر کامپوزیت می‌شوند، لازم است موارد زیر را مطالعه نمایید و با علل آن آشنا شوید:

  1. کیفیت مواد سازنده کامپوزیت دندان

    امروزه برندها و انواع متفاوتی از کامپوزیت‌های دندانی در بازار موجود هستند که هر کدام از آنها ساختارهای شیمیایی متفاوتی نیز دارند. درصد مواد رزینی به کار رفته در هر کدام از مارک های کامپوزیت مختلف بوده و همین موضوع بیانگر مقاومت آنها در برابر تغییر رنگ خواهد بود. استفاده از برندهای نامرغوب و بی کیفیت ممکن است دلیلی بر تغییر رنگ سریع این ترمیم‌ها باشد.

  2. آسیب رسیدن به دندان

    اتفاقاتی مانند سقوط از ارتفاع و یا وارد شدن ضربه‌ای محکم به صورت، می‌توانند با آسیب به عاج (بافت داخلی دندان) سبب تغییر رنگ و حتی سیاه شدن دندان شوند. این تغییر رنگ و به ویژه سیاه شدن دندان زیر کامپوزیت، به این دلیل که ونیرها نازک هستند، ممکن است از پشت آنها قابل مشاهده باشد و سبب بدرنگ دیده شدن این ترمیم‌ها شود.

  3. پوسیدگی دندان

    معمولا زمانی که دندان پوسیده می‌شود، ساختار تاج آن به رنگ سیاه در می‌آید.گاهی اوقات دلیل سیاه شدن کامپوزیت دندان وجود همین پوسیدگی روی دندان است.

  4. رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان

    یکی از مهم‌ترین مواردی که علاوه بر حفظ سلامت دهان به افزایش ماندگاری کامپوزیت کمک می‌کند، رعایت بهداشت دهان و دندان است. اگر به این موضوع بی توجهی شود، تجمع مواد غذایی در اطراف و یا سطح آن به مرور به تغییر رنگ آن منجر می‌شود. بنابراین، به طور روزانه از مسواک، خمیر دندان مخصوص و دهان‌شویه مناسب استفاده کنید.

  5. میزان مهارت دندانپزشک

    موضوع دیگری که در تغییر رنگ ونیر کامپوزیت اهمیت دارد، تخصص و میزان مهارت دندانپزشک ترمیمی و زیبایی است. عدم فرم دهی و پولیش درست، بعد از مدت کوتاهی شما را با تغییر رنگ کامپوزیت روبه‌رو می‌کند.

  6. عدم توجه به نکات مراقبتی بعد از درمان

    دیگر علل تغییر در رنگ، بی توجهی به نکات بیان شده توسط دندانپزشک و نداشتن رژیم غذایی مناسب پس از درمان است. مصرف بیش از اندازه غذاها و نوشیدنی‌های رنگی از جمله چای، نوشابه و قهوه می‌تواند سبب این تغییر رنگ شوند.

  7. استعمال سیگار و دخانیات

    نیکوتین موجود در سیگار همان‌طور که بر دندان‌های طبیعی اثرگذار است، می‌تواند سبب ایجاد لکه‌هایی روی ونیر کامپوزیت نیز شود.

  8. تحلیل رفتن لثه

    تحلیل لثه به نوبه خود دلیلی بر تغییر رنگ ونیر کامپوزیت نیست. در واقع مشکل از این جا شروع می‌شود که با تحلیل لثه فضایی ایجاد می‌شود که به مرور به یک مکان مناسب برای تجمع مواد غذایی تبدیل می‌گردد. فعالیت باکتری‌ها درآن ناحیه و تشکیل جرم و بی توجهی به این موضوع، به مرور بر رنگ کامپوزیت تاثیر نامطلوبی می‌گذارد.

کدام مواد غذایی سبب تغییر دادن رنگ کامپوزیت می‌شوند؟

با مواد غذایی که سبب تغییر رنگ کامپوزیت دندان میشوند، آشنا شوید.

از جمله مواد غذایی و نوشیدنی‌هایی که به کاهش مصرف آنها بعد از این درمان توصیه می‌شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. چای
  2. قهوه
  3. زعفران
  4. توت فرنگی
  5. نوشابه
  6. مشروبات الکلی
  7. آبمیوه‌های صنعتی
  8. زردچوبه
  9. سس کچاپ
  10. شکلات
  11. مرباها
  12. تافی

کامپوزیتم زرد شده چکار کنم؟

 

آیا تغییر رنگ کامپوزیت دندان قابل اصلاح است؟

با وجود اینکه همواره گفته می‌شود پیشگیری از درمان بهتر و آسان‌تر است، اما اگر به هر دلیلی رنگ کامپوزیت دندان تغییر کند، امکان ترمیم و تعویض این ونیر کامپوزیتی وجود دارد.
بنابراین این موضوع جای نگرانی ندارد و شما می‌توانید با مراجعه به دندانپزشک متخصص ترمیمی و زیبایی خود برای رفع این عارضه اقدام کنید.
نکته‌ای که اهمیت دارد این است که این تغییر رنگ را جدی بگیرید و اجازه ندهید مدت ‌زمان زیادی روی ونیر دندان‌هایتان باقی بماند، زیرا در این صورت ترمیم آن سخت‌تر شده و ممکن است نیاز به تعویض کامل کامپوزیت خود داشته باشید.

اصلاح تغییر رنگ کامپوزیت ونیر چگونه انجام می‌شود؟

درمان تغییر رنگ کامپوزیت دندان

همان‌طور که پیش‌تر بیان کردیم، زرد شدن کامپوزیت و ایجاد تغییر در رنگ آن علل متعددی دارد؛ بنابراین برای انتخاب بهترین راهکار درمانی، باید علت این تغییر رنگ مشخص گردد.
از جمله رایج‌ترین راهکارها، پولیش کامپوزیت دندان است. لازم به ذکر است که اگر مدت زمان زیادی از تغییر رنگ گذشته باشد، احتمالاً نیاز به تعویض مجدد ونیر خواهد بود.

آیا می‌توانم از بلیچینگ برای اصلاح تغییر رنگ ونیر کامپوزیت استفاده کنم؟

استفاده از بلیچینگ علاوه بر اینکه تأثیری در سفید شدن کامپوزیت ندارد، می‌تواند به ساختار آن آسیب برساند.
به همین دلیل بلیچینگ روش مناسبی برای سفید کردن کامپوزیت زرد نیست.

هزینه ترمیم تغییر رنگ کامپوزیت دندان چقدر است؟

 

قیمت اصلاح تغییر رنگ کامپوزیت دندان

قیمت ترمیم کامپوزیت تغییر رنگ داده شده بستگی به نوع روش ترمیمی دارد. اگر ترمیم آن با پالیش انجام شود، هزینه آن در حدود ۹۰۰,۰۰۰ تومان (نهصد هزار تومان) خواهد بود.
اما چنانچه نیاز به تعویض داشته باشد، هزینه آن همانند نصب اولیه، یعنی به ازای هر واحد کامپوزیت در حدود ۴,۰۰۰,۰۰۰ تومان (چهار میلیون تومان) است.
برای دریافت اطلاعات دقیق‌تر با کلینیک دندانپزشکی مورد نظر خود تماس بگیرید.

میزان تغییر رنگ کامپوزیت چقدر است؟

اینکه میزان این تغییر رنگ چقدر است، به نحوه کار دندانپزشک و مراقبت‌های فرد بعد از این درمان زیبایی بستگی دارد. هرچه بیشتر نوشیدنی‌ها و غذاهای رنگی مصرف کنید، سیگار بکشید و بهداشت دهان و دندان خود را رعایت نکنید، زودتر و با شدت بیشتری با بدرنگ شدن و زرد شدن کامپوزیت‌های دندان خود روبه‌رو می‌شوید.
با رعایت توصیه‌های بیان شده و مراجعه به کلینیک دندانپزشکی می‌توانید شدت تغییر رنگ کامپوزیت را کاهش دهید و همچنین زمان این تغییر را به تعویق بیندازید.

جلوگیری از تغییر رنگ کامپوزیت دندان

آیا میتوان مانع از تغییر رنگ کامپوزیت دندان شد؟

حال این سوال پیش می‌آید که چکار کنیم کامپوزیت زرد نشود؟ با توجه به نکات زیر می‌توانید از تغییر رنگ زودهنگام و زرد شدن دندان بعد از کامپوزیت پیشگیری نمایید:

  1. مسواک زدن دو بار در طول روز
  2. استفاده روزانه از نخ دندان
  3. استفاده از روزانه از دهان‌شویه مناسب
  4. استفاده از خمیر دندان مخصوص کامپوزیت
  5. اجتناب از مصرف مداوم مواد غذایی و نوشیدنی‌های رنگی
  6. عدم استعمال دخانیات و مشروبات الکلی
  7. شست‌و‌شوی دهان پس از مصرف نوشیدنی‌های رنگی
  8. استفاده از نی برای مصرف نوشیدنی‌های رنگی
  9. مراجعه به کلینیک دندانپزشکی حدود هر ۶ ماه یک بار برای چکاپ دندان‌ها و پولیش کامپوزیت در صورت لزوم

پاسخ به سؤالات پرتکرار شما در این زمینه

  1. آیا ممکن است چسب ونیر کامپوزیت تغییر رنگ دهد؟

    چسب‌های ونیر به اندازه خود کامپوزیت ونیر در برابر تغییر رنگ مقاومت ندارند و به ‌مرور زمان رنگ آنها تغییر می‌کند.

  2. آیا سیگار کشیدن بعد از کامپوزیت باعث زرد شدن آن می‌شود؟

    بله، نیکوتین موجود در سیگار علاوه بر آسیب به سلامت بافت دهان، از جمله مواردی است که می‌تواند به زرد یا سیاه شدن کامپوزیت دندان منجر گردد.

  3. ساده‌ترین راهکار درمان تغییر رنگ کامپوزیت ونیر چیست؟

    ساده‌ترین راه برای این کار، پولیش کامپوزیت دندان است.

  4. آیا خمیر دندان می‌تواند سبب تغییر رنگ کامپوزیت گردد؟

    انتخاب بهترین خمیر دندان برای کامپوزیت از جمله موارد مهمی است که دندانپزشک در همان جلسه درمان به فرد توصیه خواهد کرد. استفاده از خمیر دندان‌های ساینده و یا سفید کننده بعد از این درمان زیبایی در دندانپزشکی می‌تواند سبب بدرنگ شدن و تغییر رنگ کامپوزیت شود.

  5. آیا می‌توان زرد شدن کامپوزیت دندان را در خانه درمان کرد؟

    اگر به فکرتان رسیده که برای رفع زردی کامپوزیت دندان در خانه از روش‌های سنتی مانند جوش شیرین استفاده کنید،بهتر است انجام این اقدامات را فراموش کنید.
    جوش شیرین نیز مانند دیگر مواد سفید کننده خود علت زرد شدن کامپوزیت دندان است. علاوه بر این، استحکام و دوام آن را نیز از بین می‌برد.

  6. چرا قهوه به تغییر رنگ کامپوزیت منجر می‌شود؟

    قهوه دارای ترکیباتی به نام تانن است. تانن، یک عامل کلیدی برای تغییر رنگ دندان و کامپوزیت به مرور زمان است. این ماده علاوه بر قهوه، در چای نیز وجود دارد. علاوه بر این ترکیب نیز، خاصیت اسیدی قهوه یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در رنگ گرفتن کامپوزیت است. پس برای جلوگیری از زرد شدن کامپوزیت دندان باید مصرف آن را محدود کرد.

  7. آیا زرد شدن کامپوزیت یک دندان قابل اصلاح است؟

    بله، برای این کار می‌توان پولیش دندان را انجام داد. همچنین در صورت لزوم می‌توان برای تعویض کامپوزیت اقدام نمود.

  8. چرا کامپوزیت سیاه می‌شود؟

    تجمع جرم و یا پوسیدگی دندان می‌تواند علت سیاه شدن کامپوزیت باشد. البته سیاه شدن دندان ممکن است علل دیگری هم داشته باشد. به عنوان مثال، در صورتی که دندان در اثر آسیب دچار نکروز شود، ممکن است از بعد از مدتی سیاه شده و روی رنگ کامپوزیت تاثیر بگذارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
تازه ترین مطالب
میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست محتوا
به مناسبت افتتاح

شعبه جدید

تخفیف 30% + ویزیت رایگان