یکی از روش های دندانپزشکی ترمیمی، باندینگ دندان (Teeth Bonding) است که به وسیله مواد رزینی (ماده پلاستیکی با دوام)، نواقص دندان را دندانپزشک پنهان می کند. این مواد رزینی به تناسب رنگ دندان شما انتخاب و روی آن فرم داده می شود. این ماده خمیری شکل همانند یک بتن ناهنجاری های دندان شما را پوشش می دهد.
تکنیک باندینگ دندان برای ترمیم و بهبود شکل و فرم ترک خوردگی دندان، شکستگی و بد رنگی دندان کاربرد دارد. علاوه بر این در مواردی که لثه دچار تحلیل شده است و موجب نمایان شدن ریشه دندان شده از باندینگ دندان برای ترمیم این مشکل استفاده می شود. از مزایای این روش ترمیمی کوتاهی مدت زمان درمان و عدم نیاز به آمادگی و یا درمان های پیش نیاز می باشد.
هزینه باندینگ دندان با توجه به مهارت دندانپزشک، موقعیت مکانی کلینیک دندانپزشکی و تعداد دندان هایی که نیاز به ترمیم دارند، بستگی داشته و بهتر است قبل از انجام کار با دندانپزشک خود در رابطه با هزینه صحبت نمایید. بسیاری از بیمه های درمانی هزینه باندینگ را پوشش می دهند. به همین خاطر تمام اطلاعات لازم توسط دندانپزشک در اختیار شما قرار می گیرد. در زیر به بررسی عوامل موثر بر هزینه باندینگ دندان می پردازیم:
از جمله مزایای باندینگ دندان می تاون به موارد زیر اشاره نمود:
• به نسبت درمان های ترمیمی و زیبایی دندانپزشکی نیاز به هزینه کمتری دارد.
• درمان کم تهاجمی محسوب می شود.
• در مدت زمان کوتاه یک جلسه قابل انجام است.
• در طیف مختلفی از رنگ ها مطابق با رنگ دندان شما موجود می باشد.
• در فرآیند درمان نیاز به آمادگی و یا تراش زیادی از سطح دندان شما نیست.
• به جز پر کردگی دندان، نیازی به بی حسی موضعی نیست.
باندینگ دندان گزینه ای مناسب برای درمان مشکلات زیر می باشد:
• پوسیدگی دندان ( پس از رفع پوسیدگی، از مواد کامپوزیت رزین برای پر کردن فضای خالی استفاده می شود.)
• ترمیم ترک خوردگی و شکستگی جزیی دندان
• ترمیم بد رنگی دندان
• ترمیم دندانهای کوتاهی که نیاز به افزایش طول دارند.
• اصلاح فرم دندان
• جایگزین مناسبی بجای مواد آمالگام جهت پر کردن دندان
• پوشش مناسبی برای حفاظت از ریشه دندان در صورت تحلیل لثه
از انواع باندینگ دندان که امروزه مورد استفاده متخصص دندانپزشکی ترمیمی قرار دارد، باندینگ کامپوزیت مستقیم و باندینگ کامپوزیت چسبنده می باشد. در ادامه به شرح هر کدام از این دو نوع روش باندینگ دندان می پردازیم
در فرآیند باندینگ کامپوزیت مستقیم دندانپزشک معالج شما، از مواد کامپوزیت رزینی که متناسب با رنگ دندان طبیعی شماست برای پرکردن پوسیدگی ها، ترمیم شکستگی و ترک خوردن دندان، بستن فاصله بین دندان ها، و ترمیم جزئی فرم دندان استفاده می کند. در این روش مواد کامپوزیتی بطور مستقیم به روی دندان شما گذاشته و فرم داده می شود و به این ترتیب طرح لبخند شما اصلاح می شود. به این شیوه درمانی اصطلاحا باندینگ مستقیم دندان می گویند.
در فرآیند باندینگ کامپوزیت چسبنده بر عکس باندینگ کامپوزیت مستقیم، ترمیم دندان به صورت پیش ساخته به دندان بیمار متصل می شود. از این تکنیک بیشتر در درمان های زیبایی دندانپزشکی از جمله لمینت دندان، بریج دندان و اینله و آنله دندان استفاده می شود. در فرآیند این روش درمانی دندانپزشک معالج پس از زبر کردن سطح دندان شما با یک محلول اسیدی، جهت ایجاد چسبندگی بیشتر مواد، کامپوزیت را بر روی دندان شما قرار می دهد. پس از آن مواد را بر روی دندان شما فرم می دهد. این مواد به کمک تابش اشعه مخصوصی سفت و دارای استحکام می شود. فرآیندی که توضیح داده شد تا جایی مرحله به مرحله تکرار می شود تا به شکل نهایی دلخواه شما دربیاید. در نهایت به کمک ابزار های مخصوص پولیش دندان را صیقل می دهند تا شفافیت و درخشندگی مناسبی پیدا کند.
فرآیند باندینگ دندان به طور معمول در مدت یک ساعت توسط متخصص دندانپزشکی ترمیمی قابل انجام است. مدت دوام و ماندگاری باندینگ دندان با درنظر گرفتن مراقبت های روزانه و رعایت بهداشت دهان و دندان توسط بیمار حدود 5 تا 10 سال می باشد و پس از آن ممکن است نیاز به ترمیم و یا تعویض مجدد باندینگ دندان بیمار باشد.
فواصل دندانی که اغلب در دو دندان جلو اتفاق می افتند را دیاستما می گویند، این یک بیماری شایع در میان 5 درصد از بزرگسالان می باشد. با این وجود ابدا جای نگرانی نیست چرا که دندانپزشک می تواند با درمانهای ارتودنسی دندان و یا در موارد که فاصله دو دندان بسیار کم باشد این مشکل را به کمک باندینگ درمان برطرف کند.
در این روش دندان ها نیازی به آماده سازی ندارند و یا میزان آماده سازی دندان ها بسیار ناچیز می باشد. به همین دلیل معمولا نیازی به استفاده از مواد بی حس کننده در این روش نمی باشد. اما با تمام مزیت هایی که باندینگ دندان دارد، می تواند معایب و عوارضی نیز به دنبال داشته باشد که در زیر به بررسی آن ها می پردازیم:
معمولا طول عمر باندینگ دندان بین 5 تا 10 سال متغیر است اما باز هم به عادات دهانی شما، رعایت بهداشت و مراقبت های روزانه بستگی دارد.
با رعایت بهداشت دهان و دندان و استفاده مرتب از مسواک، نخ دندان و دهانشویه به صورت چند نوبت در روز در کنار چکاپ های دوره ای توسط دندانپزشک، شما می توانید سلامت دندانها و دوام درمانهای ترمیمی که انجام می دهید را تضمین کنید. علاوه بر این شاید نیاز باشد هر 6 ماه یکبار جهت جرم گیری و پولیش دندانهایی که دچار تغییر رنگ شده اند به دندانپزشک مراجعه کنید.
از آنجایی که باندینگ دندان در مقابل ضربه و فشار زیاد آسیب پذیر است، لازم است عادات اشتباه جویدن ناخن، گاز زدن اشیا سخت و دندان قروچه در خواب را کنار بگذارید. اگر دندان شما دچار تیزی شد جهت ترمیم لازم است حتما به دندانپزشک در اسرع وقت مراجعه کنید.
تمامی حقوق این وب سایت محفوظ میباشد، طراحی و بهینه سازی شده توسط گروه رویال مدیا