نحوه و مراحل لمینت دندان

نحوه و مراحل لمینت دندان

مراحل و نحوه لمینت دندان با عکس: لمینت چگونه انجام میشود؟

آخرین ویرایش در سه شنبه, 25 بهمن 1401 ساعت 14:31
این مورد را ارزیابی کنید
(3 رای‌ها)

آیا این مطلب برای شما مفید است؟

آیا می‌خواهید دندان‌های خود را لمینت کنید و به دنبال شناخت مراحل و نحوه انجام آن هستید؟

با توجه به اینکه گفته می‌شود که این روش سریع انجام می‌شود، آیا می‌خواهید بدانید که مدت زمان انجام مراحل لمینت دندان و تعداد جلسات مورد نیاز برای تکمیل فرایند آن چقدر هستند؟
آیا می‌دانید که یکی از مهمترین مراحل لمینت، انتخاب رنگ است؟
چگونه می‌توان بهترین انتخاب را داشت؟
شاید شناخت نحوه لمینت دندان برای افرادی که قصد انجام آن را دارند، جالب باشد و یا به اطلاعات آنها در این خصوص اضافه کند و از نگرانی‌هایشان درباره درد و یا احتمال آسیب دیدن دندان‌هایشان کم کند.
در این مطلب اطلاعات کامل و کافی در این خصوص را بیان کرده‌ایم. پس با ما همراه باشید.

دریافت کد تخفیف لمینت دندان
(*)
لطفا نام خود را وارد کنید
(*)
شماره تماس خود را وارد کنید

مراحل لمینت دندان

ابتدا دندانپزشک وضعیت دهان و دندان را بررسی می کند تا مطمئن شود، لمینت برای فرد مورد نظر مناسب می باشد. در زیر به طریقه لمینت دندان می پردازیم:

  1. آماده سازی دندانها

    در مرحله آماده سازی دندانها، در ابتدا دندانپزشک بخشی از مینای دندان را می‌تراشد که سبب کاهش ضخامت دندانهای طبیعی می‌شود. این مرحله تاثیر زیادی بر روی ساخت لمینت سرامیکی دارد. دندانپزشک، تراش دندانها را به گونه ای انجام می‌دهد تا بیمار بعد از درمان احساس وجود جسم اضافی را دهان نداشته و دندانها ظاهر طبیعی خود را حفظ کنند. برای اطلاع از میزان این تراش، به مطلب تراشیدن دندان برای لمینت مراجعه نمایید.
  2. انتخاب رنگ لمینت

    دندانپزشک، برای انتخاب بهترین رنگ لمینت که با رنگ دندان‌های بیمار تطابق داشته باشد، از راهنمای رنگ و سایه کمک می‌گیرد. همچنین سلیقه بیمار برای رنگ، در نظر گرفته می‌شود. برای قسمت‌های مختلف دندان امکان انتخاب سایه‌های متفاوتی وجود دارد که به شفافیت دندان در آن ناحیه بستگی دارد.
  3. قالب گیری از دندان

    پس از اتمام مرحله آماده سازی دندان و انتخاب رنگ، دندانپزشک از دندان‌ها قالبی تهیه می‌کند تا آن را برای ساخت لمینت به لابراتوار ارسال کند. در واقع این قالب یک کپی از دندانها و بافت‌های اطراف لثه می‌باشد که معمولا جنس آن از خمیر است. ساختن این قالب به این شکل است که دندانپزشک ظرف حاوی خمیر را در دهان بیمار قرار داده و بیمار با گاز زدن آن، طرح دندان و لثه خود را بر روی آن بر جای می‌گذارد که این قالب برای ساخت لمینت در لابراتور مورد استفاده قرار می‌گیرد. در مواقعی لمینت زیر خط لثه قرار گرفته تا ارتفاع دندانها بیشتر به نظر برسد. در این صورت دندانپزشک با کمک نخ، لثه را تا جای ممکن بالا می‌برد و پس از آن به کمک خمیر قالب را تهیه می‌کند. در ادامه این قالب، در لابراتور حدود 2 الی 3 هفته بعد آماده می‌شود. نوعی روش قالب گیری دیجیتالی وجود دارد که دندانپزشک با کمک دوربین‌های متصل به کامپیوتر چند عکس دیجیتال می‌گیرد. در ادامه با منتقل کردن این عکس‌ها به کامپیوتر با نرم افزارهای مخصوص، قالب را به طور مجازی می‌سازد. پرینتر سه بعدی به مدت چند دقیقه ونیر دندانی را مطابق با قالب مجازی به وجود می‌آورد. مزیتی که این روش دارد این است که دیگر نیازی به انتظار چند هفته ای برای ساخت لمینت در لابراتوار نمی‌باشد و به این صورت تمام مراحل کاشت لمینت طی یک جلسه انجام می‌گردد.
  4. ساخت لمینت دندان در لابراتوار

    با توجه به سلیقه بیمار و با مشورت دندانپزشک، قالب تهیه شده به لابراتوار فرستاده می‌شود و تکنسین‌های لابراتوار، لمینت‌های سرامیکی را با توجه به سفارش داده شده، می‌سازند.
  5. نصب لمینت

    در مرحله آخر نیز لمینت‌های تهیه شده با استفاده از چسب مخصوص باندینگ بر روی دندان‌های افراد چسبانده می‌شوند.

پیشنهاد میکنیم حتما بخوانید

نصب لمینت سرامیکی دندان به چند جلسه نیاز دارد؟

معمولاً انجام این روش به دو الی سه جلسه با فاصله زمانی حدود دو هفته نیاز دارد.
در جلسه اول بررسی می‌شود که آیا فرد کاندیدای مناسبی برای این روش هست یا خیر، سپس وضعیت سلامت دهان و دندان او مورد بررسی قرار خواهد گرفت. وجود پوسیدگی‌های دندان و بیماری‌های فعال لثه از مواردی هستند که باید قبل از نصب لمینت درمان شوند.
پس اگر بیمار با چنین مشکلاتی روبه‌رو باشد، با توجه به شدت و تعداد دندان‌های آسیب دیده باید جلساتی را برای درمان آنها به مطب دندانپزشکی مراجعه داشته باشد.
اگر این موارد وجود نداشتند، بیمار به کمک دندانپزشک می‌تواند پاسخ سؤالات خود در خصوص لمینت سرامیکی را به دست آورده و در خصوص رنگ لمینت با ایشان مشورت داشته باشد.
بیمار می‌تواند ادامه مراحل را در همین جلسه انجام دهد و یا اگر تمایل داشت، جلسه درمان را از جلسه مشاوره جدا کند.
در نهایت یک جلسه به آماده سازی دندان و قالب گیری پرداخته می‌شود.
این قالب به لابراتوار ارسال شده و بعد از دو تا سه هفته بعد بیمار باید مجدداً به مطب دندانپزشکی مراجعه کند. در این مدت زمان شاید نیاز به استفاده از روکش موقت دندان باشد.
در جلسه بعدی فرد برای نصب لمینت سرامیکی به مطب دندانپزشکی مراجعه می‌کند. در این مرحله از درمان لمینت‌ها از نظر رنگ و سایز مورد بررسی قرار می‌گیرند. در صورتی که در ساخت آنها مشکلاتی وجود داشته باشد، باید لمینت مجدداً برای اصلاح به لابراتوار ارسال شود. در نتیجه یک جلسه دیگر به درمان اضافه می‌گردد.

مراحل نصب لمینت سرامیکی چقدر طول می‌کشد؟

مدت زمان مورد نیاز برای جلسه اول که شامل معاینه، انتخاب رنگ، قالب گیری و آماده سازی دندان است در حدود 1 ساعت و نیم الی 2 ساعت زمان می‌برد.
جلسه دوم که شامل نصب لمینت‌ها است، بسته به تعداد واحدهای دندانی که قرار است لمینت بر روی آنها نصب شود، ممکن است بین 3 الی 4 ساعت زمان ببرد.

پیشنهاد میکنیم حتما بخوانید

دوره ریکاوری لمینت چقدر است؟

این روش معمولاً دوره ریکاوری یا نقاهت ندارد و فرد بلافاصله پس از نصب آنها و خروج از مطب می‌تواند همانند قبل از دندان‌های خود استفاده کند.
تنها موردی که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که دندان‌ها به مدت چند روز نسبت به دماهای سرد و گرم حساس می‌شوند که لازم است فرد برای کمک به بهبود آنها، در طول این مدت زمان از مصرف غذاها و نوشیدنی‌های داغ و یا سرد خودداری کند.
علاوه بر این فردی که دندان‌های خود را لمینت کرده است ممکن است وجود یک شیء خارجی را بر روی دندان‌های خود احساس کند و این امر بر روی نحوه صحبت کردن او تأثیر بگذارد که این حالت نیز عادی است و پس از گذشت چند روز به وجود آنها عادت خواهد کرد.

مدت زمان انجام روش لمینت بیشتر است یا کامپوزیت؟

از لحاظ تعداد جلسات، با در نظر گرفتن این موضوع که لثه‌ها و دندان‌های فرد سالم باشند و نیاز به هیچ درمانی نداشته باشند، می‌توان گفت که کامپوزیت در یک جلسه چند ساعته و لمینت در 2 جلسه چند ساعته قابل انجام است.
پس به طور کلی مدت زمان انجام کامپوزیت کوتاه‌تر است.

سوالات متداول

  1. آیا می‌توان نصب لمینت را بدون تراشیدن مینای دندان انجام داد؟

    برای نصب لمینت دندان بدون تراشیدن مینای دندان، نوع خاصی از لمینت به نام لمینت لومینیرز وجود دارد که به علت ضخامت بسیار کمی که دارد، نیازی به تراشیدن مینای دندان ندارد. البته باید این نکته را در نظر بگیرید که به علت ضخامت کم آن برای سفید کردن دندان‌ها انتخاب مناسبی نمی‌باشد، زیرا دوام کمتری دارد.
  2. آیا مراحل انجام لمینت دردناک هستند؟

    مراحل انجام این روش معمولاً بدون درد هستند و تنها ممکن است فرد هنگام تراشیدن مینای دندان مقداری احساس ناخوشی داشته باشد که معمولاً دندانپزشک در صورتی که لازم بدانید با تزریق داروی بی حسی از ایجاد این درد پیشگیری می‌کند.
  3. آیا مراحل لمینت دندان طولانی هستند؟

    خیر. مراحل این روش ترمیمی معمولاً مدت زمان زیادی طول نمی‌کشد. اما لازم به ذکر است که هرچه دندانپزشکتان در این زمینه تجربه و مهارت بالاتری داشته باشد، تمام مراحل با سرعت بالاتری و در مدت زمان کوتاه‌تری انجام می‌شوند.
یکشنبه, 02 آذر 1399 ساعت 13:07
خواندن 2495 دفعه
دکتر فاطمه لبافی دندانپزشک

دکتر فاطمه لبافی فارغ التحصیل رشته دندانپزشکی در سال 1367 از دانشگاه شهید بهشتی می باشند. ایشان از سال 1383 همکاری خود را با بیمارستان میلاد آغاز نمودند و در حال حاظر به عنوان دندانپزشک و مسئول فنی بخش دندانپزشکی بیمارستان میلاد مشغول به کار می باشند. دکتر فاطمه لبافی در سال 1397 از سوی قائم مقام مدیر عامل به عنوان دندانپزشک برگزیده بیمارستان میلاد انتخاب و مورد تقدیر قرار گرفتند. در کلینیک دندانپزشکی دکتر فاطمه لبافی واقع در ستارخان از معتبرترین و با کیفیت ترین تجهیزات برای درمان بیماران استفاده می شود و هدف اصلی در این کلینیک بهبودی کامل و رضایت بیماران می باشد.