فرق جرم گیری لثه با جرم گیری دندان فرق جرم گیری لثه با جرم گیری دندان کلینیک دندانپزشکی دکتر فاطمه لبافی

4 فرق جرم گیری لثه با جرم گیری دندان: کدام ضروری است؟

دوشنبه, 02 آبان 1401 ساعت 12:32
این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)

آیا این مطلب برای شما مفید است؟

شاید در خصوص جرم گیری لثه و جرم گیری دندان چیزی شنیده باشید، اما ممکن است فرق جرم گیری لثه با جرم گیری دندان را ندانید. جای درستی آمده‌اید.
به نظر شما کدام یک از این روش‌ها برای درمان جرم‌های موجود در دهانتان به کار گرفته خواهد شد؟
در این مقاله به بررسی تفاوت‌های جرم گیری لثه و دندان پرداخته‌ایم.
علاوه بر آن پاسخ بسیاری از سؤالات شما درباره فرق جرمگیری لثه و جرمگیری دندان مطرح شده‌اند. با دکتر فاطمه لبافی همراه باشید.

دریافت کد تخفیف جرم گیری
(*)
لطفا نام خود را وارد کنید
(*)
شماره تماس خود را وارد کنید

پادکست آشنایی با تفاوتهای میان جرمگیری لثه و دندان

جرم گیری لثه یا جرم گیری دندان، کدام یک ضروری‌تر هستند؟

هر دوی این روش‌ها برای بازگردان سلامت به دندان‌ها و لثه‌ها ضروری هستند. جرمگیری یک روش درمان ساده اما بسیار مهم برای رفع جرم‌ها و پلاک‌های روی سطح و بین دندان‌ها و همچنین پیشگیری از بروز بیماری‌های جدی‌تر در آینده است. بنابراین، تمام افراد سالانه یک الی دو بار به جرم گیری نیاز دارند.
با این حال بیمارانی که به بیماری لثه مبتلا هستند، نیاز بیشتری به جرم گیری لثه خواهند داشت.

پیشنهاد میکنیم حتما بخوانید

تفاوت‌های جرمگیری لثه و دندان

جرم گیری لثه با جرم گیری دندان چه تفاوتهایی دارند؟

هر دوی این روش‌ها برای حذف پلاک‌ها، جرم‌ها و رسوبات دهان استفاده می‌شوند. اما تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند که در ادامه به طور دقیق‌تر بیان می‌کنیم:

  1. کاربرد

    جرم گیری دندان، پلاک‌ها و جرم‌هایی که روی سطح دندان قابل مشاهده هستند را از بین می‌برد؛ در حالی که در جرم گیری لثه به از بین بردن رسوبات و پلاک‌هایی که به طور عمیق‌تر (زیر لثه و در سطوح ریشه دندان) تشکیل شده‌اند، پرداخته می‌شود.
  2. ابزارهای مورد استفاده

    این فرایند درمانی با استفاده از ابزارهای متنوع و مخصوصی انجام می‌شود. به‌ کارگیری هر یک از این ابزارها با توجه به سختی و میزان جرم و پلاک است. جرم‌های عمیق معمولا درد بیشتری حین پروسه به همراه دارند. به همین دلیل هم دندانپزشک در برخی از کیس‌ها، مجبور می‌شود از داروی بی‌حسی برای انجام این درمان استفاده کند.
  3. مدت زمان فرایند

    به طبع هر چه درمان پیچیده‌تر باشد، مدت زمان انجام آن نیز افزایش پیدا خواهد کرد. جرم گیری دندان صرفا جرم و پلاک روی سطح دندان را برمی‌دارد؛ به همین دلیل زمان زیادی نمی‌گیرد. اما زمانی که دندانپزشک بخواهد جرم زیر لثه‌ای را بردارد، حتما باید دقت کند که همه جرم موجود در آن ناحیه را برداشته است. بیماران دارای جرم عمیق، معمولا به یک سری بیماری‌های دهان مبتلا هستند و برای درمان این بیماری‌ها، حتما باید تمام جرم‌ها پاکسازی شوند. علاوه بر این نیز، پیدا کردن جرم‌های زیر لثه به راحتی جرم دندانی نیست؛ چرا که دندانپزشک باید با استفاده از لمس، وجود این گونه جرم‌ها را تشخیص دهد. پس طبیعی است که جرمگیری لثه به مدت زمان بیشتری نیاز داشته باشد.
  4. تعداد جلسات

    با توجه به جنس دندان افراد و شرایط دهانی که دارند، تعداد جلسات جرم گیری در جلسه ابتدایی درمان مشخص خواهد شد. افرادی که برای این درمان مراجعه می‌کنند، اگر دچار التهاب و خونریزی جزئی لثه باشند، ادامه درمان آنها در جلسه دوم صورت می‌گیرد.
    در رابطه با جرم گیری لثه نیز همین‌طور است، هرچه میزان جرم‌ها و پلاک‌های دندانی بیشتر و سخت‌تر باشد، تعداد جلسات درمان نیز بیشتر خواهد بود. البته تمام این فرایند معمولاً بین 2 تا 4 جلسه انجام می‌گیرد.

من به جرمگیری لثه نیاز دارم یا جرمگیری دندان؟

به کدام یک از این روشها نیاز دارید؟

معمولاً بیماری‌های لثه در مراحل اولیه نشانه و علائم ظاهری از خود نشان نمی‌دهند؛ بنابراین شما باید مراقب سلامت دهان خود باشید. اگر حدود هر 6 ماه یک بار برای چکاپ به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید، در صورت نیاز به جرم گیری دندان، این کار برای شما انجام خواهد شد. در نتیجه جرم‌ها و پلاک‌ها پیشروی نمی‌کنند تا به لثه برسند.
در نهایت درمان شما ساده‌تر، راحت‌تر و با هزینه کمتری به اتمام خواهد رسید.
اما در صورتی که شما هم جزء آن دسته افرادی هستید که بهداشت دهان خود را به خوبی رعایت نمی‌کنند، این احتمال وجود دارد که دارای جرم زیر لثه‌ای باشید. در این صورت دندانپزشک برای برداشتن جرم‌ها، مجبور به انجام جرمگیری لثه‌ است.
لازم به ذکر است که در مطب دندانپزشکی دکتر فاطمه لبافی شما می‌توانید به صورت رایگان از مشاوره با دندانپزشک بهره‌مند شوید. جهت دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید از طریق چت واتس اپ و یا تماس تلفنی با ما در ارتباط باشید.

جرم گیری دندان درد بیشتری دارد یا جرم گیری لثه؟

مقایسه درد جرم گیری دندان و لثه

به طور کلی تمام فرایند جرمگیری یک درمان بدون درد در نظر گرفته می‌شود، زیرا حساسیت و ناراحتی ایجاد شده برای اکثر افراد به گونه‌ای نخواهد بود که آنها قادر به تحمل این درمان نباشند.
با این وجود این طبیعی است که هر چه درمان پیچیده‌تر باشد، احتمال بروز ناراحتی و درد را برای فرد بیشتر نماید.
به همین دلیل جرمگیری لثه میزان حساسیت و درد بیشتری به نسبت روش دیگر به همراه دارد. در این شرایط با توجه به وضعیتی که بیمار دارد، دندانپزشک ممکن است از بی حسی استفاده کند. در این صورت در حین درمان، درد آزاردهنده‌ای برای بیمار به وجود نخواهد آمد. 
البته این موضوع را هم در نظر داشته باشید که خود جرم گیری لثه دردی ندارد، بلکه به دلیل وجود التهاب در لثه‌های بیمار، حساسیت آن‌ها نسبت به لمس افزایش پیدا می‌کند. با توجه به اینکه اکثر افرادی که به جرمگیری لثه نیاز پیدا می‌کنند، دارای یک بیماری لثه‌ای هستند، به همین دلیل جرمگیری آنها با درد همراه است.

پیشنهاد میکنیم حتما بخوانید

آیا دوره بهبود جرم گیری لثه از دندان بیشتر است؟

دوره نقاهت این دو روش تفاوت چندانی با هم ندارند؛ اما به دلیل اینکه در جرمگیری لثه میزان بروز حساسیت بیشتر است، بهتر است که فرد تا چند روز غذاهای نرم مصرف نماید. همچنین باید رعایت بهداشت دهان خود را جدی‌تر بگیرد.

جرم گیری لثه بهتر است یا جرم گیری دندان؟

آیا برتری بین جرم گیری لثه و جرم گیر دندان وجود دارد؟

نمی‌توان بیان کرد که کدام یک از این روش‌ها از دیگری بهتر هستند. در واقع هیچ برتری بین آنها وجود ندارد و هر یک از آنها با توجه به کاربرد خود و با تشخیص دندانپزشک مورد استفاده قرار می‌گیرند.
زمانی که جرم دندان به سمت لثه و ریشه راه پیدا نکرده است، دندانپزشک از جرم گیری لثه استفاده نمی‌کند و با استفاده از روش‌های ساده‌تر به حفظ سلامت دهانتان کمک خواهد کرد.
اما اگر جرم دندان به زیر لثه گسترش پیدا کرده باشد، دیگر استفاده از جرم گیری دندان برای درمان آن کافی نخواهد بود. در واقع این دو روش نمی‌توانند جایگزین یکدیگر شوند و باید در جای درست مورد استفاده قرار بگیرند.

سؤالات متداول

  1. چه زمانی باید جرمگیری لثه را انتخاب کنم؟

    اگر دچار یک بیماری شدید لثه به نام پریودنتیت شوید، ممکن است برای از بین بردن تارتار و درمان لثه‌های ملتهب نیاز به جرمگیری لثه داشته باشید. این روش به رفع تارتار (جرم) و محافظت از لثه و استخوان فک می‌پردازد.  در کل اگر جرم به زیر خط لثه گسترش پیدا کند، باید با استفاده از جرم گیری لثه آن را حذف کنید.
خواندن 367 دفعه آخرین ویرایش در دوشنبه, 25 ارديبهشت 1402 ساعت 12:38
دکتر فاطمه لبافی دندانپزشک

دکتر فاطمه لبافی فارغ التحصیل رشته دندانپزشکی در سال 1367 از دانشگاه شهید بهشتی می باشند. ایشان از سال 1383 همکاری خود را با بیمارستان میلاد آغاز نمودند و در حال حاظر به عنوان دندانپزشک و مسئول فنی بخش دندانپزشکی بیمارستان میلاد مشغول به کار می باشند. دکتر فاطمه لبافی در سال 1397 از سوی قائم مقام مدیر عامل به عنوان دندانپزشک برگزیده بیمارستان میلاد انتخاب و مورد تقدیر قرار گرفتند. در کلینیک دندانپزشکی دکتر فاطمه لبافی واقع در ستارخان از معتبرترین و با کیفیت ترین تجهیزات برای درمان بیماران استفاده می شود و هدف اصلی در این کلینیک بهبودی کامل و رضایت بیماران می باشد.