علائم و عوارض ماندن ریشه دندان در لثه؛ ماندن ریشه در لثه خطرناک است؟

عوارض ماندن ریشه دندان در لثه
فهرست محتوا
۳.۷/۵ - (۳ رای)

آیا باقی ماندن ریشه دندان در لثه خطر دارد؟ علائم ماندن ریشه دندان بعد از کشیدن چیست؟ اصلا ریشه دندان به چه علتی داخل لثه باقی می‌ماند؟
در هنگام شکستن دندان و باقی ماندن ریشه آن، بیمار باید چه اقداماتی را انجام دهد؟
خیلی از افراد اطلاعات کامل و درستی از جا ماندن ریشه دندان بعد از کشیدن در اختیار ندارند. بسیاری از آنها هم زمانی که با چنین مشکلی مواجه می‌شوند، هیچ اقدامی برای معاینه و درمان آن انجام نمی‌دهند.
ما در این مقاله اطلاعات معتبر و درستی درباره این عارضه احتمالی پس از کشیدن دندان در اختیار شما عزیزان قرار می‌دهیم تا بتوانید اقدامات لازم هنگام مواجه شدن با این مشکل را انجام دهید.

آیا باقی ماندن ریشه دندان در لثه خطر دارد؟

آیا باقی ماندن ریشه دندان در لثه خطرناک است؟

ماندن ریشه دندان در لثه پس از دندان کشیدن می‌تواند بیمار را با عوارض ناگواری مانند عفونت، حساسیت و حتی درد مواجه کند. در صورتی که بیمار با یکی از این سه پیامد مواجه شود، باید حتما هر چه سریع‌تر به دندانپزشک مراجعه نموده و برای کشیدن ریشه دندان اقدام نماید.
البته به این نکته هم توجه داشته باشید که همیشه این موضوع خطرناک نیست. به عنوان مثال، گاهی اوقات اندازه این ریشه به قدری کوچک است که هیچ مشکلی برای فرد به وجود نمی‌آورد. مخصوصا اگر این ریشه‌ در زمان شکستن دندان، دچار عفونت نشده باشد، نیازی به کشیدن آن نخواهد بود. چنین ریشه‌هایی بدون داشتن عارضه، در استخوان باقی می‌مانند.

علائم باقی ماندن ریشه دندان بعد از کشیدن

در خیلی از موارد، باقی ماندن ریشه در لثه علائم و نشانه خاصی ندارد. بیشتر افراد زمانی که زبان خود را به محل دندان کشیده شده هدایت می‌کنند، با جسم نسبتا سختی روبه‌رو می‌شوند که نشان دهنده ریشه باقی مانده است.
البته اگر ریشه دندان به صورت نهفته باقی مانده باشد، حتی با لمس زبان هم بیمار متوجه وجود آن نخواهد شد.

به چه دلایلی ریشه دندان در لثه باقی می‌ماند؟

باقی ماندن ریشه دندان در لثه به چه علت است؟

دلایل مختلفی برای جا ماندن ریشه بعد از کشیدن دندان وجود دارد؛ هر یک از موارد زیر می‌توانند سبب بروز چنین اتفاقی شوند:

  1. کشیدن دندان

    خیلی از اوقات، دندان فرد دچار پوسیدگی شدید شده است و دندانپزشک برای تسکین درد بیمار، مجبور است این دندان را از دهان وی خارج کند. اما مشکل این است که برخی از این کشیدن‌ها، با باقی ماندن ریشه دندان در لثه همراه هستند؛ به این دلیل که دندانپزشک یا از مهارت کافی برخوردار نبوده و یا آناتومی خود دندان به گونه‌ای بوده که هنگام کشیدن، ریشه آن از دندان جدا شده و در لثه باقی مانده است.

  2. شکستن دندان

    در خیلی از افراد، ممکن است این عارضه به دلیل شکستن تاج دندان در اثر ضربه یا تصادف اتفاق بیفتد. به گونه‌ای که تاج مورد ضربه قرار بگیرد و از ریشه جدا شود.

  3. حمایت از دندان‌های مصنوعی

    در برخی از افراد هم، خود دندانپزشک این ریشه‌ها را داخل لثه باقی می‌گذارد. دلیل این امر هم، پشتیبانی از دندان‌های مصنوعی است که در آینده قرار است روی لثه قرار بگیرند. این نوع ریشه مشکلی برای بیمار به وجود نخواهد آورد.

اقدامات لازم توسط بیمار هنگام شکستن دندان و باقی ماندن ریشه آن در لثه

در صورت باقی ماندن ریشه دندان در لثه، بیمار باید چکار کند؟

اگر دندان بیمار در اثر حادثه و ضربه‌ای که به آن وارد می‌شود، دچار شکستگی شود، ممکن است ریشه آن در داخل لثه باقی بماند. در چنین شرایطی، بیمار باید در همان ساعات اولیه، اقدامات زیر را انجام دهد تا آسیب ناشی از این حادثه را به حداقل برساند:

  1. استفاده از کمپرس سرد مطمئنا افراد در هنگام شکستن قسمتی از دندان خود، با درد شدیدی مواجه می‌شوند. این درد می‌تواند هم به دندان و هم به لثه مربوط شود. برای اینکه بتوانید این درد را کمتر کنید، بهتر است در همان لحظات اولیه از یک کمپرس سرد روی محل حادثه استفاده کنید. سرما باعث می‌شود تا فرایند التهابی این ناحیه کمتر شود و در نتیجه آن، فرد با تورم کمتری مواجه خود شد.
  2. استفاده از گاز تمیز خیلی از افراد پس از شکستن قسمتی از دندان خود، با خونریزی مواجه می‌شوند. بسته به اینکه شدت ضربه چقدر باشد، میزان این خونریزی می‌تواند تغییر کند. برای کاهش و بند آمدن خونریزی می‌توانید از یک گاز ترجیحا استریل یا تمیز استفاده کنید و آن را روی محل زخم فشار دهید.
  3. نوبت گیری برای مراجعه به دندانپزشک در خیلی از این موارد، شدت جراحت ممکن است به قدری باشد که خود بیمار نتواند آن را کنترل کند. در چنین شرایطی باید هرچه سریع‌تر دندان خود را به یک دندانپزشک نشان دهید.

اقدامات دندانپزشک در صورت ماندن ریشه در لثه

چه اقداماتی دندانپزشک درصورت ماندن ریشه در لثه انجام میدهد؟

زمانی که به دندانپزشک برای معاینه وضعیت ریشه باقی مانده مراجعه می‌کنید، ایشان یک سری اقدامات برای دندان شما انجام خواهد داد. این اقدامات بسته به شرایط دندان می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

  1. معاینه دندان و دهان دندانپزشک موظف است در ابتدا، یک معاینه دقیق و کامل از وضعیت دندان شما انجام دهد. در صورتی که معاینه کاملی انجام ندهد، نمی‌تواند به خوبی روش درمانی مناسبی برای بیمار ارائه کند.
  2. اصلاح وضعیت دندان خیلی از افراد زمانی که به شکستگی دندان مواجه می‌شوند، از لبه تیز دندان خود شکایت‌هایی دارند. دندانپزشک با بررسی این لبه‌ها، برای اصلاح آنها اقدام خواهد کرد. اگر دندان قابل نگهداری باشد، با ترمیم مناسب، تاج دندان را به حالت اولیه در می‌آورد.
  3. بررسی وضعیت استخوان فک اگر شدت ضربه به قدری باشد که به استخوان فک هم آسیب زده باشد، دندانپزشک احتمال آسیب به این استخوان را بررسی خواهد کرد. معمولا در چنین شرایطی، از شما می‌خواهد تا دندان‌های خود را روی هم قرار دهید تا وضعیت قرارگیری آنها را بررسی کند. علاوه بر این، اگر قادر به بستن دهان خود نباشید، این احتمال وجود دارد که استخوان فک شما نیز دچار شکستگی شده باشد.

آیا باید ریشه دندان باقی مانده در لثه را کشید؟

کشیدن ریشه باقی مانده الزامی نیست. در اکثر افراد این ریشه تا مدت‌ها داخل لثه باقی می‌ماند و هیچ مشکل خاصی برای بیمار به وجود نمی‌آورد. اما اگر عوارض آن در دهان بیمار مشاهده شود، بیمار باید برای کشیدن آن اقدام کند.

عوارض باقی ماندن ریشه دندان در لثه

باقی ماندن ریشه دندان در لثه چه عوارضی دارد؟

موارد زیر به عنوان عوارض ماندن ریشه دندان در لثه شناخته می‌شوند:

  1. درد درد از جمله عوارضی است که می‌تواند در اثر باقی ماندن ریشه لثه بروز پیدا کند. اگر درد آن به قدری باشد که برای بیمار قابل تحمل نباشد، می‌تواند برای کشیدن این ریشه اقدام کند.
  2. عفونت اگر ریشه دندان از قبل دچار عفونت شده باشد، علائم آن پس از ماندن در لثه نیز بروز پیدا می‌کند. البته گاهی عفونت ریشه دندان بعد از جا ماندن در لثه ایجاد می‌شود. در هر دو صورت، باید هرچه سریع‌تر به دندانپزشک مراجعه کرده تا با کشیدن، آن را کنترل کنید.

سوالات متداول

  1. احساس تیزی پس از کشیدن دندان به چه دلیل است؟

    به دلیل شکستگی که در دندان اتفاق می‌افتد، ممکن است لبه تیزی از تاج یا ریشه آن در لثه باقی مانده باشد که باعث احساس تیزی در آن شود.

  2. باقی ماندن ریشه دندان در لثه را چگونه متوجه شویم؟

    معمولا خود بیماران کمتر به وجود ریشه در لثه پی می‌برند. برای تشخیص این موضوع، باید به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

  3. آیا ریشه باقی مانده در لثه، خود به خود از لثه خارج خواهد شد؟

    بسته به اینکه ریشه باقی مانده در چه وضعیتی قرار دارد، ممکن است این اتفاق بیفتد. به عنوان مثال، اگر ریشه به قدری شل باشد که بتواند خود را به سطح لثه برساند، به صورت خود به خودی نیز از لثه خارج خواهد شد. اما اگر اتصال آن به استخوان خیلی قوی باشد، باید با عمل جراحی آن را خارج کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
تازه ترین مطالب
میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست محتوا
به مناسبت افتتاح

شعبه جدید

تخفیف 30% + ویزیت رایگان