روشهای کشیدن دندان؛ انواع روشهای پیشرفته دندان کشیدن و نکات مهم آن

روشهای کشیدن دندان
فهرست محتوا
۴.۷/۵ - (۴ رای)

کشیدن دندان با استفاده از روش‌های مختلفی انجام می‌شود. انتخاب هریک از این روش‌ها با توجه به شرایط بیمار و نیاز او انجام می‌شود.
حال آیا روش‌های کشیدن دندان را می‌شناسید؟ آیا می‌خواهید بدانید کدام یک برای درمان مشکل شما مناسب‌تر است؟
چه شرایطی در تعیین روش مناسب برای کشیدن دندان تاثیر دارند؟
در این مقاله مختصر و مفید علاوه بر پاسخ این سؤالات، به طور کامل انواع روش‌های کشیدن دندان را بیان کرده‌ایم.
همچنین عنوان کرده‌ایم که در چه مواقعی کدام گزینه انتخاب می‌شود.
پس تا انتهای این مطلب با دکتر فاطمه لبافی همراه باشید.

آیا می‌توانم روش کشیدن دندانم را خودم انتخاب کنم؟

 

انتخاب درمان کشیدن دندان

به یاد داشته باشید که روش این درمان را دندانپزشک متخصص مشخص می‌کند. معمولاً دندانپزشک پس از معاینات و عکسبرداری، با توجه به شرایط دندان، دهان، لثه و وضعیت عمومی بیمار، روشی را پیشنهاد می‌دهد که بهترین روش ممکن برای درمان باشد.
از این رو بهتر است به پیشنهاد دندانپزشک خود اطمینان داشته باشید و در پروسه درمان با ایشان همکاری کنید.

انواع روش‌های کشیدن دندان

این درمان با استفاده از روش‌های مختلفی انجام می‌گیرد که در ادامه این روش‌ها را برایتان شرح داده‌ایم:

  1. روش معمولی

    کشیدن دندان به روش ساده

    روش کشیدن معمولی در واقع به معنی خارج کردن یک دندان شیری یا دائمی از دهان با استفاده از انبر دندانپزشکی است. این روش برای دندانی که به طور کامل دیده می‌شود و کاملاً در دسترس است، مورد استفاده قرار می‌گیرد.
    برای این کار در ابتدا از طریق تزریق ماده بی‌حس کننده، بافت لثه و عصب دندان، به طور کامل بی‌حس می‌شود. پس از اطمینان از بی‌حس شدن، پروسه این درمان آغاز می‌گردد. دندانپزشک اقدام به لق کردن دندان درون لثه می‌کند و در آخر انبر را دور دندان قرار می‌دهد و آن را درون حفره خود بیرون می‌آورد.
    انجام این روش بسیار سریع صورت می‌گیرد.

  2. روش جراحی

    کشیدن دندان با جراحی چگونه انجام می شود؟

    اگر دندان به راحتی در دسترس نباشد، برای کشیدن آن به سراغ روش جراحی می‌روند. به عنوان مثال اگر دندان در انتهای دهان قرار گرفته و یا اینکه زیر بافت لثه پنهان شده باشد. حتی در مواقعی که بخش زیادی از آن شکسته شده باشد، لازم است از جراحی برای خارج کردن آن استفاده شود.
    برای این کار شکافی در لثه ایجاد می‌شود و از طریق آن دندان از درون لثه خارج می‌گردد.
    زمان جراحی در بیماران مختلف متفاوت است و بستگی به شرایط دندان دارد. مثلاً اگر دندان به راحتی از درون حفره بیرون بیاید، کل زمانی که برای جراحی لازم است، چند دقیقه خواهد بود.
    اما اگر دندان به راحتی بیرون نیاید، دندانپزشک مجبور به شکستن آن و تبدیل آن به قسمت‌های کوچک‌تر است تا به راحتی بتواند دندان را خارج کند. در این صورت ممکن است فرایند این درمان بیش از ۲۰ دقیقه طول بکشد.

  1. با استفاده از لیزر

    استفاده از لیزر در کشیدن دندان

    روش سومی که برخی دندانپزشکان برای جراحی کشیدن دندان به کار می‌گیرند، کمک گرفتن از لیزر است.
    از نور لیزر در دو مرحله استفاده می‌شود:
    در مرحله اول از لیزر به منظور جداسازی راحت‌تر بافت اطراف دندان و لق شدن آن در استخوان مورد استفاده قرار می‌گیرد.
    به این ترتیب پس از جداسازی دندان از بافت خود، بیرون آوردن آن از حفره با استفاده از انبرک دندانپزشکی به سادگی ممکن می‌شود.
    در مرحله دوم و پس از کشیدن دندان، از لیزر برای از بین بردن هرگونه باکتری و میکروب باقی مانده در اطراف دندان و بستن محل‌های خونریزی، استفاده می‌گردد.

روش مناسب برای کشیدن دندان چگونه انتخاب می‌شود؟

نحوه انتخاب روش مناسب برای کشیدن دندان چگونه است؟

دندانپزشک متخصص تعیین می‌کند که کدام روش برای شما مناسب است. برای این موضوع ایشان به بررسی وضعیت دهان و دندان‌ها و تصویربرداری‌های مربوطه می‌پردازد.
بنابراین، عوامل تعیین کننده بهترین روش کشیدن عبارت‌اند از:

  1. محل و موقعیت دندان معمولا دندان‌هایی که در خلف دهان قرار گرفته‌اند، به سادگی دندان‌های قدامی خارج نمی‌شوند. به عنوان مثال، ممکن است دندان عقل طوری رویش پیدا کرده باشد که به صورت مایل و حتی افقی در آمده باشد. در این صورت، نمی‌توان با انبر آن را بیرون کشید؛ چرا که سبب آسیب به دندان مجاور آن می‌شود. در چنین شرایطی، دندانپزشک از روش جراحی به جای کشیدن معمولی استفاده می‌کند.
  2. طول و انحنای ریشه دندان در خیلی از مواقع، ریشه دندانی که قصد کشیدن آن را دارید، به قدری بلند است که در نزدیکی سینوس قرار گرفته است. معمولا این مورد بیشتر در دندانی مثل دندان نیش صدق می‌کند. در چنین شرایطی، دندانپزشک ممکن است طرح درمان و روش کشیدن دندان را تغییر دهد.
  3. ضخامت استخوان اطراف دندان آسیب دیده در برخی موارد، بافت استخوان اطراف دندان خیلی ضخیم و یا خیلی نازک شده است. معمولا در مواردی که استخوان اطراف ریشه خیلی نازک شده است، احتمال سوراخ شدن سینوس بالا می‌رود. در چنین شرایطی دندانپزشک باید بسته به دندان بیمار، بهترین روش را انتخاب کند.
  4. وضعیت سلامتی بیمار وضعیت سلامت بیمار تاثیر زیادی در انتخاب روش کشیدن دندان دارد. در خیلی از کیس‌ها، به دلیل مشکلات سیستمیکی که در بدنشان وجود دارد، نمی‌توان از روش جراحی استفاده کرد. چرا که این روش ممکن است به یک مشکل خیلی بزرگ تبدیل شود. به عنوان مثال، کسی که به بیماری انعقادی دچار است، نمی‌‌توان برای وی از روش تهاجمی مثل جراحی استفاده کرد؛ چرا که بند آوردن خونریزی بعد از آن بسیار دشوار است.

به طور کلی، دندانپزشک تا حد ممکن سعی می‌کند از روش کشیدن ساده برای انجام این درمان استفاده کند. زیرا انجام آن آسان‌تر است و عوارض جانبی کمتری نسبت به کشیدن دندان با جراحی دارد.
اگر دندان قابل رویت باشد، در اغلب موارد روش ساده انتخاب می‌شود، در حالی که برای دندان‌هایی که قابل مشاهده نیستند و در شرایط پیچیده‌تری قرار دارند، بهترین گزینه جراحی است.

چه زمانی روش جراحی برای کشیدن دندان مناسب است؟

اگر مشکلات زیر وجود داشته باشند، جراحی روش مناسب‌تری خواهد بود:

  1. دندان نهفته و دندانی که به صورت کامل از لثه بیرون نزده است. در این شرایط به دلیل عدم دسترسی مناسب به دندان، دندانپزشک مجبور است بافت لثه را کنار بزند.
  2. دندانی که از فاصله خیلی نزدیک به خط لثه دچار شکستگی شده است.
  3. دندانی که به دلیل بزرگ بودن، نمی‌توان آن را به یکباره کشید و باید آن را خرد کرد. چنین دندانی هم با توجه به نداشتن تاج کلینیکی، باید برای کشیدن آن بافت لثه کنار زده شود.

بهترین روش برای کشیدن دندان شیری

کشیدن دندان شیری با چه روشی انجام می شود؟

در صورتی که دندان شیری کودک دچار ضربه و آسیب دیدگی، پوسیدگی و عفونت شده باشد، ممکن است دندانپزشک کشیدن آن را توصیه کند. لازم به ذکر است که افتادن دندان‌های شیری کودکان در زمان مشخصی اتفاق می‌افتد. حال اگر از این زمان گذشته باشد نیز ممکن است نیاز به مراجعه به مطب دندانپزشکی برای کشیدن آن باشد.
معمولاً این درمان با روش ساده انجام می‌شود و دندانپزشک می‌تواند پس از بی‌حسی موضعی به راحتی دندان را از حفره خود خارج نماید. سعی دندانپزشک بر این است که بدون انجام جراحی این کار انجام شود؛ چرا که جراحی عوارضی دارد که ممکن است کودک را آزار دهد.

آیا کشیدن دندان عقل همواره با روش جراحی امکان پذیر است؟

همواره برای کشیدن دندان عقل روش جراحی انتخاب نمی‌شود و این امر بستگی به شرایط دندان دارد. شرایطی که دندان عقل به طور کامل و صاف از لثه خارج شده باشد، با در نظر گرفتن دیگر شرایط دهان ممکن است دندانپزشک با روش ساده برای کشیدن آن اقدام کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره روش مناسب برای کشیدن دندانتان می‌توانید از یک جلسه مشاوره رایگان با دکتر فاطمه لبافی بهره‌مند شوید.

پاسخ به برخی سؤالات متداول

  1. کشیدن دندان به روش ساده گران‌تر است یا روش جراحی؟

    به طبع زمانی که درمان پیچیده‌تر می‌شود، هزینه آن نیز افزایش خواهد یافت. به همین دلیل هزینه کشیدن دندان با روش جراحی بیشتر از روش ساده است.

  2. فرایند کشیدن دندان چقدر زمان می‌برد؟

    به طور کلی کشیدن دندان یکی از درمان‌های ساده دندانپزشکی است که در مدت زمان کوتاهی انجام می‌شود. این مدت زمان معمولاً ۱۰ دقیقه زمان می‌برد که البته با توجه به نوع دندان، وضعیت آن، نوع روش درمان و سایر موارد دیگر می‌تواند افزایش پیدا کند. لازم به ذکر است که روش جراحی معمولاً ۲۰ دقیقه زمان خواهد برد.

  3. آیا کشیدن دندان به روش جراحی درد زیادی دارد؟

    در حین انجام این فرایند درمانی از بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود و در واقع هیچ‌گونه دردی احساس نخواهید کرد. تنها با توجه به نوع و موقعیت دندان ممکن است تا حدودی فشار دست دندانپزشک را احساس نمایید.

  4. روش مناسب برای کشیدن دندان عقل نهفته کدام است؟

    دندانپزشک از روش جراحی برای این درمان استفاده می‌کند.

  5. آیا دندانی که بخش زیادی از تاج آن شکسته شده است، با جراحی کشیده می‌شود؟

    بله، با توجه به این که دندانپزشک نمی‌تواند بدون کنار زدن بافت لثه، این دندان را استخوان و بافت PDL جدا کند، باید از روش جراحی کمک گرفته شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
تازه ترین مطالب
میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست محتوا
به مناسبت افتتاح

شعبه جدید

تخفیف 30% + ویزیت رایگان