مراحل و نحوه پرکردن دندان؛ چگونه دندان را ترمیم میکنند؟

مراحل و نحوه پرکردن دندان
فهرست محتوا
۵/۵ - (۱ رای)

آیا می‌خواهید بدانید پر کردن دندان چگونه است؟ آیا انجام آن مدت زمان زیادی طول می‌کشد؟ اگر مراحل پر کردن دندان به درستی انجام نشوند، چه اتفاقی می‌افتد؟
در صورتی که نیاز به انجام این درمان داشته باشید شاید برایتان جالب باشد که مراحل و نحوه ترمیم دندان پوسیده را بدانید.
به همین دلیل این مطلب را به ارائه توضیحات لازم در این زمینه اختصاص داده‌ایم.
با دکتر فاطمه لبافی همراه باشید.

پر کردن دندان در چند جلسه انجام می‌شود؟

پر کردن دندان در چند جلسه انجام می شود؟

تعداد جلسات مورد نیاز برای انجام پر کردن دندان معمولاً بین ۱ تا ۲ جلسه است. این زمان با توجه به تعداد دندان پوسیده، شدت پوسیدگی و نیاز به سایر درمان‌ها مانند عصب کشی، مشخص می‌شود.

پر کردن دندان با کدام ماده پر کننده فرایند طولانی‌تری دارد؟

معمولا مدت زمان پر کردن دندان با استفاده از کامپوزیت نسبت به موادی مثل آمالگام بیشتر است. چرا که کامپوزیت برای باندینگ بهتر نیاز دارد تا به صورت لایه لایه درون حفره قرار بگیرد. علاوه بر این نیز، دندانپزشک باید حدود ۲۰ تا ۴۰ ثانیه برای تاباندن نور دستگاه لایت کیور به هر لایه وقت صرف کند.

مراحل پر کردن دندان با لیزر چگونه است؟

نحوه پر کردن دندان با لیزر

برای انجام پر کردن دندان با لیزر، دندانپزشک ابتدا با استفاده از لیزر پلاک‌ها، پوسیدگی‌ها و بخش‌های آسیب دیده دندان را برمی‌دارد. سپس مواد پر کننده را درون حفره قرار می‌دهد. در صورتی که جنس این مواد از کامپوزیت باشد، با استفاده از نور لایت کیور در جای خود محکم می‌شوند.

نحوه و مراحل ترمیم دندان با آمالگام

پر کردن دندان با آمالگام چگونه است؟

در صورتی که پوسیدگی در دندان‌های عقبی و غیر قابل دید، ایجاد شده باشد، دندانپزشک طی مراحلی و با استفاده از آمالگام شروع به پر کردن دندان می‌کند.
پرکردن دندان با مواد سیاه طی مراحلی انجام می‌شود که عبارت‌اند از:

  1. بی‌حس کردن در ابتدا برای برطرف کردن پوسیدگی دندان و تراشیدن آن، بی‌حسی تزریق می‌شود.
  2. تراشیدن دندان و رفع پوسیدگی دندانپزشک بعد از بی‌حس شدن دندان، قسمت‌های آسیب دیده و پوسیده آن را تراشیده و از دهان خارج می‌کند.
  3. تهیه آمالگام مورد نیاز و آماده کردن آن دندانپزشک ترکیبات مورد نیاز برای پرکردن دندان را آماده کرده و ذره ذره درون حفره دندان قرار می‌دهد.
  4. استفاده از کندانسور برای متراکم کردن آمالگام معمولا با قرار دادن هر لایه دندانپزشک با استفاده از کندانسور، آمالگام را متراکم می‌کند. این مرحله کمک می‌کند تا آمالگام بهتر با حفره دندان، گیر مکانیکی ایجاد کند. دندانپزشک این کار را تا زمانی انجام می‌دهد که آمالگام کمی بالاتر از حفره را نیز پر کند.
  5. استفاده از کارور برای ایجاد شیارهای دندان برای اینکه بایت بیمار بعد از پر کردن دندان به هم نخورد، دندانپزشک قبل از برنیش کردن دندان، از کارور استفاده می‌کند. این ابزار کمک می‌کند تا دندانپزشک علاوه بر برداشتن قسمت‌های اضافی آمالگام، شیار‌های دندان را همانند یک دندان طبیعی ایجاد کند. این کار سبب می‌شود تا دندان بالایی بتواند همانند سابق روی دندان ترمیم شده قرار بگیرد.
  6. تمیز کردن آمالگام و صیقل دادن آن در مرحله آخر دندانپزشک با استفاده از یک برنیشر، سطح آمالگام را صاف و صیقلی می‌کند. علاوه بر این نیز، با استفاده از پنبه مرطوب شروع به برداشتن قسمت‌های اضافی آمالگام از روی دندان خواهد کرد.

مراحل پر کردن دندان با کامپوزیت

دقت داشته باشید که ترمیم دندان با کامپوزیت نیز در خیلی از مراحل شبیه به آمالگام است. اما برخی از مراحل آن کمی متفاوت‌اند. مراحل ترمیم دندان با کامپوزیت عبارت‌اند از:

  1. استفاده از اسید اچاسید اچدر مرحله اول دندانپزشک از اسید فسفریک ۳۷ درصد استفاده می‌کند. این مرحله کمک می‌کند تا ساختار دندان کمی متخلخل شود. ایجاد تخلخل به گیر و باندینگ بهتر کامپوزیت کمک شایانی می‌کند. معمولا قرار دادن اسید اچ روی دندان بیشتر از ۳۰ ثانیه انجام نمی‌شود.
  2. استفاده از باندینگ و کیور کردن آنباندینگدر مرحله بعد، دندانپزشک از مواد باندینگ استفاده می‌کند تا کامپوزیت را به حفره دندان بچسباند. بعد از قرار دادن این مواد روی دندان، با استفاده از دستگاه لایت کیور، این ترکیبات را فعال خواهد کرد.
  3. قرار دادن کامپوزیت در داخل دندانگذاشتن مواد کامپوزیت روی دنداندندانپزشک با دقت شروع به قرار دادن ماده پر کننده درون دندان کرده و داخل دندان آسیب دیده را پر می‌کند. البته این کار را به صورت لایه لایه انجام می‌دهد تا باند بهتری به دندان ایجاد کند.
  4. قرار دادن دستگاه لایت کیور بر روی دنداناستفاده از نور بعد از گذاشتن مواد کامپوزیتدندانپزشک با قرار دادن دستگاه لایت کیور و با تاباندن اشعه بر روی دندان ترمیم شده با کامپوزیت، مواد پر کننده را به خوبی روی دندان فیکس می‌کند.
  5. پولیش کامپوزیت دندانپزشک در مرحله آخر کامپوزیت را پولیش می‌کند تا سطح صیقلی داشته باشد. علاوه بر این نیز، از یکسری ابزارها برای برداشتن قسمت‌های اضافی کامپوزیت استفاده می‌کند.

مراحل پر کردن دندان کودکان

 

مراحل پر کردن دندان کودکان به چه صورت است؟

چنانچه میزان پوسیدگی دندان کودک گسترده باشد، مراحل پر کردن آن همانند بزرگسالان انجام می‌شود؛ با این تفاوت که دندانپزشک از ماده آمالگام برای ترمیم دندان کودکان زیر ۶ سال استفاده نمی‌کنند. به جای آن موادی مانند کامپوزیت را به کار می‌برد.

اگر مراحل پر کردن دندان به درستی انجام نشوند، چه عوارضی ایجاد می‌شوند؟

بی توجهی به درمان پر کردن دندان

در صورتی که دندانپزشک مراحل پر کردن دندان‌ها را به درستی انجام ندهد، ممکن است هر یک از موارد زیر به عنوان عوارض پر کردن دندان رخ دهند:

  1. درد دندان احساس درد و ناراحتی پس از این درمان تا چند روز طبیعی است. اما چنانچه این درد تا چند هفته طول بکشد، می‌تواند نشان دهنده عدم پر کردن دندان توسط دندانپزشک به طور صحیح باشد. این امر درد و احساس ناراحتی مداومی را برای فرد به وجود می‌آورد.
  2. افتادن مواد پر کننده دندان و ایجاد پوسیدگی ثانویه عدم اتصال صحیح و محکم مواد پر کننده به بافت دندان و یا استفاده از مواد نامرغوب برای انجام این کار می‌تواند منجر به افتادن مواد پر کننده شود. علاوه بر این نیز، در صورتی که اتصال مواد پرکننده به دندان ضعیف باشد، فضاهای کوچکی بین این دو ایجاد می‌شوند. این فضاها امکان نفوذ باکتری و ایجاد پوسیدگی را فراهم می‌کنند. به این نوع پوسیدگی، پوسیدگی ثانویه گفته می‌شود.
  3. ایجاد مشکل در جویدن غذا و صحبت کردن تراز نبودن سطح مواد پر کننده دندان و عدم پالیش آن می‌تواند مشکلاتی را هنگام جویدن غذا و یا صحبت کردن برای فرد ایجاد کند.
  4. ایجاد مشکلات مربوط به بهداشت دهان و دندان پر کردگی نامناسب و ضعیف می‌تواند مشکلاتی را هنگام تمیز کردن دندان‌ها به وجود آورد. فرد نمی‌تواند دندان‌های خود را به طور اصولی مسواک بزند و یا نخ دندان بکشد و این امر به مرور سلامت دندان‌ها را به خطر خواهد انداخت.
  5. از دست دادن دندان در مواردی که پوسیدگی‌ها به طور کامل و درست از حفره دندان خارج نشوند، به مرور زمان پوسیدگی‌ها در زیر مواد گسترش پیدا می‌کنند. در موارد شدید دیگر تعویض پر کردگی‌ها و یا عصب کشی نیز نمی‌تواند دندان را نجات دهد. در این شرایط فرد ناچار به کشیدن دندان پوسیده خود خواهد بود

سؤالات متداول

  1. مراحل پر کردن دندان چقدر زمان می‌برند؟

    مدت زمان انجام مراحل پر کردن دندان و تکمیل این درمان، معمولا ۱۵ دقیقه است.

  2. آیا دندانپزشک برای پر کردن دندان تمام پوسیدگی را خارج می‌کند؟

    خیر، ممکن است پوسیدگی در کف حفره باشد. در این صورت اگر دندانپزشک خیلی دندان را تراش دهد، پالپ دندان دچار آسیب خواهد شد. به همین دلیل دندانپزشک تا یک عمق مشخص دندان را تراش می‌دهد و در صورت باقی ماندن پوسیدگی، به آن دست نمی‌زند. سپس با استفاده از مواد مخصوص این حفره را پر می‌کند. معمولا پوسیدگی زیر آن بعد از ترمیم مناسب نمی‌تواند پیشرفت کند. باکتری‌های موجود در این ناحیه نیز معمولا بعد از مدتی از بین می‌روند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
تازه ترین مطالب
میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست محتوا
به مناسبت افتتاح

شعبه جدید

تخفیف 30% + ویزیت رایگان