اینله و انله دندان چیست؟‌ | مزایا، مراحل، انواع، کاربرد، ماندگاری و فیلم

اینله و انله دندان
فهرست محتوا (کلیک کنید)
به این مقاله امتیاز دهید

گاهی اوقات پوسیدگی دندان به قدری زیاد است که نمی‌توان به کمک روش معمولی ترمیم، دندان را حفظ کرد. در این شرایط دندانپزشک ممکن است از روکش استفاده کند. اما روشی مطمئن‌تر و محافظه‌ کارانه‌تر از روکش دندانی نیز وجود دارد. اینله و انله دندان (Inlays and onlays) روشی است که می‌تواند برای پر کردن دندان‌های به شدت پوسیده به کار گرفته شود. این روش مزایای زیادی نیز به همراه دارد.
اما آیا این درمان از ماندگاری خوبی برخوردار است؟
این روش چه تفاوتی با پر کردن معمولی دارد؟
در ادامه این مقاله از دکتر فاطمه لبافی اطلاعات بسیار خوب و مفیدی درباره اینله و انله دندان ارائه شده است. پس مطالعه آن را از دست ندهید.

اینله و انله دندان چیست؟

اینله و انله دندان چیست؟

زمانی که آسیب دیدگی دندان به قدری زیاد باشد که مواد پر کننده دندان قادر به ترمیم آن نباشند، دندانپزشک از روشی به نام اینله و انله استفاده می‌کند. با این کار، ساختار طبیعی دندان به میزان بیشتری حفظ می‌شود. در ادامه هریک از این روش‌ها را به طور جداگانه توضیح داده‌ایم.

اینله دندان چیست؟

اینله دندان

اینله دندان یک روش ترمیمی غیر مستقیم است که برای پر کردن دندان‌های پوسیده به کار گرفته می‌شود. در این روش، ترمیم آماده شده در لابراتوار در حفره قرار داده شده و چسبانده می‌شود. به طور معمول زمانی که شیارهای دندانی پوسیده شده و نیاز به ترمیم داشته باشند، می‌توان از اینله برای آن استفاده کرد. معمولا در شرایطی که کاسپ‌های دندانی درگیر نشده باشند، این روش به کار برده می‌شود

انله دندان چیست؟

 

انله دندان

آنله نیز همانند اینله یک ترمیم غیر مستقیم دندانی به شمار می‌رود. اما تفاوت این دو در این است که آنله زمانی کاربرد دارد که علاوه بر شیار مرکزی، کاسپ‌های دندان نیز درگیر پوسیدگی شده باشند. در این شرایط، ترمیم ساخته شده در لابراتوار، کاسپ‌های دندان را نیز در برداشته و روی حفره دندان قرار می‌گیرد
انله دندان در گذشته ساختاری از طلا داشت، اما امروزه به دلایل تمایل افراد به رنگ طبیعی دندان‌های خود، انله از مواد سرامیکی ساخته می‌شود. دندانپزشک برای چسباندن آن به دندان، از فرایند باندینگ کمک می‌گیرد تا انله به خوبی روی دندان محکم شود.

چه افرادی کاندیدای مناسبی برای اینله و انله دندان هستند؟

افرادی که دندان‌های به شدت پوسیده و یا شکسته دارند، می‌توانند کاندیدای مناسبی برای اینله و انله دندان باشند. در واقع اگر شدت پوسیدگی دندان بیش از حد معمول باشد، مواد پر کننده قادر به ترمیم آن نخواهند بود .
معمولا زمانی که حفره پوسیده وسعت زیادی داشته باشد، در روش معمولی از آمالگام برای ترمیم استفاده می‌شود. اما زمانی که وسعت آن بیشتر باشد، آمالگام نمی‌تواند گیر مکانیکی با ساختار دندان ایجاد کند. به همین دلیل دندانپزشک به استفاده از روش‌هایی مثل اینله و آنله روی می‌آورد.

قیمت اینله و انله دندان چقدر است؟

قیمت اینله و انله دندان

هزینه اینله و انله دندان به موارد متعددی از جمله شدت پوسیدگی دندان، دستمزدی که دندانپزشک دریافت می‌کند و برخی موارد دیگر بستگی دارد.
به شما پیشنهاد می‌کنیم برای اطلاع از قیمت دقیق انجام این درمان، با کلینیک دندانپزشکی دکتر فاطمه لبافی تماس بگیرید. پس از تعیین یک جلسه مشاوره رایگان که طی آن وضعیت دندان‌هایتان بررسی خواهد شد، هزینه دقیق این درمان به شما اطلاع داده می‌شود.

مزایای اینله و انله دندان

 

مزایای اینله و انله دندان

روش اینله و انله دندان، دارای فواید و مزایای متعددی است که در زیر به آنها اشاره می‌کنیم:

  1. ظاهری مشابه با دندان‌های طبیعی اینله و انله دندان بر خلاف برخی مواد پر کننده دندان، ظاهری زیباتر و مشابه با رنگ دندان‌های طبیعی دارند.
  2. مقاومت بالا اینله و انله دندان در برابر فرسایش و ساییده شدن، مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهند. همچنین، به دلیل اینکه بسیار محکم به دندان‌ها چسبیده شده‌اند، احتمال بروز پوسیدگی را کاهش می‌دهند.
  3. مستحکم کردن دندان  استفاده از این روش، هیچ اثر مخربی بر دندان‌ها ندارد. حتی سبب محافظت از دندان‌ها شده و استحکام آنها را نیز بیشتر می‌کند.
  4. دوام و ماندگاری طول عمر اینله و انله دندان نسبت به مواد پر کننده دندان، بیشتر است.
  5. قابلیت جایگیری به جای ترمیم‌های ناموفق در صورتی که از قبل، ترمیمی روی دندان قرار گرفته باشد که موفقیت آمیز نبوده و افتاده باشد، می‌توان از اینله و آنله برای پر کردن آن دندان استفاده کرد.

مراحل اینله و انله دندان

مراحل اینله و انله دندان

فرایند اینله و انله دندان در دو جلسه صورت می‌گیرد که در زیر مراحل انجام آن را به طور کامل بررسی می‌کنیم:

  1. پاکسازی دندان و آماده سازیدر ابتدا دندانپزشک به بررسی عکس‌های تهیه شده و معاینه دندان‌ها می‌پردازد تا بهترین روش را انتخاب کند. سپس، دندانپزشک به تراش دادن محل پوسیدگی پرداخته و برای آماده سازی نصب اینله و انله، تمام قسمت‌های پوسیده دندان را تراش می‌دهد. گاهی اوقات که دندان از قبل پر شده، لازم است تا دندانپزشک متخصص، پر کردگی‌های قبلی را حذف و به تمیز کردن محل آن بپردازد.
  2. ساخت قالبدر این مرحله دندانپزشک از حفره دندانی قالبی تهیه کرده و آن را برای ساخت قالب اختصاصی به لابراتور دندانسازی ارسال می‌کند.
  3. پر کردن موقت دندانساخت قالب اینله و انله مدت زمانی طول می‌کشد، به همین جهت دندانپزشک برای جلوگیری از حساسیت دندان‌ها در این زمان، دندان را به طور موقت با مواد مخصوصی پر می‌کند.
  4. قرار دادن ترمیم آماده شده در محل تحت درمانانجام این مرحله در جلسه دوم درمان صورت گرفته و دندانپزشک در ابتدا به شستشو و تمیز کردن دندان می‌پردازد. در ادامه مواد پر کننده دندان را برداشته و قالب اصلی را به دندان آسیب دیده می‌چسباند .

ماندگاری اینله و انله دندان چقدر است؟

در صورتی که مراقبت‌های لازم انجام شوند، اینله و انله دندان می‌توانند طول عمری تا حدود ۱۰ تا ۱۵ سال داشته باشند. اگر در رعایت بهداشت دهان و دندان، سهل انگاری شود، طول عمر آنها کاهش یافته و سریع‌تر نیاز به ترمیم پیدا می‌کنند.

انواع روش اینله و انله دندان

اینله و انله دندان به دو روش مستقیم و غیر مستقیم انجام می‌شود که در زیر به بررسی آنها می‌پردازیم:

  1. روش مستقیم در این روش تهیه قالب مورد نیاز به کمک عکس و روش‌های کامپیوتری انجام شده و نیازی به انتظار طولانی مدت نیست.
  2. روش غیر مستقیم در این روش دندانپزشک ابتدا از دندان قالب می‌گیرد و آن را به لابراتوار می‌فرستد. سپس با توجه به قالب ساخته شده، ابتدا پر کردگی‌های موقت را برداشته و پس از آن به نصب اینله و انله دندان می‌پردازد.

تفاوت پر کردن دندان با اینله و انله دندان

تفاوت پر کردن دندان با اینله و انله دندان

روش پر کردن دندان و اینله دندان دارای تفاوت‌هایی با یکدیگر هستند که در زیر به تفاوت آنها اشاره شده است:

  1. اینله و انله دندان دوام و ماندگاری بیشتری دارند.
  2. ظاهری زیباتر و طبیعی‌تر نسبت به مواد پر کننده دندان دارند.
  3. پر کردن دندان در یک جلسه و سریع‌تر از اینله و انله دندان انجام می‌شود. البته روش اینله و آنله مستقیم نیز، در یک جلسه قابل انجام است.
  4. پر کردن دندان هزینه کمتری نسبت به اینله و انله دندان دارد.
  5. اینله و آنله نسبت به ترمیم معمولی، محافظه کارانه‌تر است.

معایب اینله و انله دندان چیست؟

اینله و انله دندان با وجود تمام فواید و مزایایی که دارند، می‌توانند معایبی نیز داشته باشند که در زیر به بررسی معایب اینله و انله دندان می‌پردازیم:

  1. این روش درمانی هزینه بالاتری نسبت به پر کردن دندان دارد.
  2. این روش درمانی معمولا در دو جلسه انجام می‌گیرد.
  3. در صورتی که دندانپزشک تخصص و مهارت لازم را برای این کار نداشته باشد، اینله و انله دندان استحکام لازم را نداشته و از روی دندان‌ها خواهد افتاد.
  4. با وجود استحکام و مقاومت بالایی که دارند، اما اگر دندانپزشک نصب آنها را به درستی انجام نداده باشد، احتمال شکستگی اینله و انله دندان وجود دارد.

سوالات متداول

  1. جنس اینله و انله دندان از چیست؟

    اینله و انله دندان از موادی مانند سرامیک، کامپوزیت و یا طلا ساخته می‌شود. امروزه کمتر کسی سراغ طلا می‌رود.

  2. اینله و انله دندان چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

    این دو روش درمانی هر دو برای ترمیم پوسیدگی دندان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما تفاوت آنها این است که اینله دندان برای ترمیم قسمت مرکزی دندان و فضای بین شیار‌ها کاربرد داشته، در حالی که انله دندان، پوشش گسترده‌تری داشته و ترمیم آن به سطح کاسپ‌ها نیز می‌رسد.

  3. انله چه تفاوتی با تاج دندان دارد؟

    تاج دندان معمولا کل سطح دندان را می‌پوشاند. اما آنله فقط بخشی از سطح بالایی دندان را می‌پوشاند.

  4. اینله و انله دندان چه کاربردی دارند؟

    زمانی که پوسیدگی دندان‌ها به میزانی باشد که مواد پر کننده دندان قادر به ترمیم آن نباشند و همچنین زیاد بودن میزان پوسیدگی به قدری نباشد که از روکش دندان استفاده شود، از این روش استفاده می‌شود.

  5. اینله و انله چه تفاوتی با روکش دندان دارند؟

    اگر میزان آسیب دندان آنچنان پیشرفت کرده باشد که به کمک مواد پر کننده، اینله و انله قابلیت ترمیم نداشته باشد، آخرین راه نجات دندان، روکش است.

  6. چه عواملی بر طول عمر اینله و انله تاثیر گذار هستند؟

    مواردی مانند نوع مواد استفاده شده، رعایت بهداشت دهان و دندان، نوع و موقعیت دندان بر ماندگاری اینله و انله دندان تاثیر گذار هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب تصادفی
تازه ترین مطالب
میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست محتوا
به مناسبت افتتاح

شعبه جدید

تخفیف 30% + ویزیت رایگان