پولیش دندان (پالیش دندان) چیست؟ | مراحل، هزینه و عکس قبل و بعد پولیش دندان

پولیش دندان
فهرست محتوا (کلیک کنید)
۴.۳/۵ - (۶ رای)

جرم گیری و پولیش دندان فرایندهایی هستند که برای پاکسازی دندان‌ها از پلاک‌ها و تارتار انجام می‌شوند. جرم گیری یک روش رایج دندانپزشکی برای از بین بردن پلاک سخت شده به نام جرم است.
جرم دندانی باعث آسیب دندان‌ها و بیماری‌های لثه می‌شود. از آنجایی که این روش ممکن است دندان‌ها را ناهموار کند، پالیش کردن دندان برای صاف کردن آنها انجام می‌شود.
اما آیا پالیش دندان عوارض و یا معایبی دارد؟ برای انجام این فرایند از چه ابزاری استفاده می‌شود؟
آیا دندان‌های کامپوزیت شده را نیز می‌توان پالیش کرد؟ مراقبت‌های پس از پالیش دندان کدام‌اند؟
در این مطلب از دکتر لبافی به پاسخ این سؤالات و سایر سؤالات احتمالی در این زمینه پرداخته‌ایم. در ادامه اطلاعات کاملی را در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد. پس با ما همراه باشید.

پولیش دندان چیست؟

پولیش دندان چیست؟

پولیش دندان یا پالیش دندان، روشی برای صاف و براق کردن مینای دندان است که نه تنها به زیبایی دندان‌ها کمک می‌کند، بلکه پوسیدگی‌های روی سطح دندان را پاکسازی می‌نماید. با این حساب پولیش دندان هم یک روش زیبایی محسوب می‌شود و هم یک روش درمانی.

انواع پولیش دندان

انواع پولیش دندان

پالیش دندان انواع مختلفی دارد که بر اساس شرایط دهان و وضعیت دندان‌ها، توسط دندانپزشک به بیمار پیشنهاد می‌شود. در ادامه انواع مختلف پولیش دندان توضیح داده شده‌اند:

  1. پولیش درمانی

    این نوع پولیش زمانی به کار می‌رود که احتمال عفونت و تشکیل آبسه بالا باشد. در چنین شرایطی، دندانپزشک با استفاده از این نوع پولیش، پلاک و باکتری را از سطح ریشه پاک می‌کند.

  2. پولیش زیبایی

    طی فرایند پولیش زیبایی، از یک خمیر ساینده برای درخشان شدن مینای دندان استفاده می‌شود. هرچند این عمل با هدف زیباتر شدن دندان‌ها و لبخند انجام می‌گیرد، اما سلامت دهان و دندان‌ها را نیز ارتقاء می‌دهد.

  3. پولیش سطحی

    در این روش، تاج دندان‌ها پاکسازی شده و دندان‌ها سفیدتر و درخشان‌تر می‌شوند. تنها هدف این روش زیباتر شدن دندان‌ها و لبخند از طریق درخشان‌تر شدن دندان‌های بیمار است.

هزینه پولیش دندان

هزینه پولیش دندان

قیمت پولیش دندان، بدون برخورداری از بیمه تا حدی متفاوت است و به دندانپزشک و کلینیک دندانپزشکی مورد انتخاب شما بستگی دارد. هزینه پولیش دندان در سال ۱۴۰۲، حدود ۵۰۰.۰۰۰ تومان (پانصد هزار تومان) است.

مزایای پولیش دندان

مزایای پولیش دندان

از مزایای این روش درمانی می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  1. پیشگیری از تجمع پلاک

    پالیش منظم دندان نه تنها به دندان‌ها آسیب نمی‌رساند، بلکه به طور قطع از تجمع پلاک و پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری می‌کند.
    می‌توان بیان کرد که سطح دندان کسانی که دندان‌های خود را پولیش کرده‌اند، در مقایسه با سایرین، پلاک کمتری دارد.

  2. پیشگیری از پوسیدگی دندان

    داشتن پلاک کمتر هم به حفظ مینای دندان شما کمک می‌کند و از فرسایش یا پوسیدگی جلوگیری می‌نماید.

  3. حذف لکه‌های سطحی

    پولیش دندان همچنین قادر است لکه‌های سطحی به وجود آمده را از سطح دندان‌های شما حذف کند. دقت داشت باشید که هر لکه‌ای را نمی‌توان با استفاده از این روش پاکسازی کرد.
    به همین دلیل در برخی دندان‌ها، ممکن است استفاده از پولیش برای سفید کردن، کاربرد زیادی نداشته باشد.

  4. برطرف کردن بوی بد دهان

    از طرف دیگر، پولیش دندان با برطرف کردن پلاک و از بین بردن باکتری‌های موجود روی سطح و شیارهای دندان، بوی بد دهان را بر طرف می‌کند.

  5. سفیدتر شدن و درخشان‌تر شدن دندان‌ها

    با مصرف بعضی غذاها و نوشیدنی‌ها، احتمال لک شدن دندان‌ها وجود دارد. این موضوع نه تنها روی سلامتی دندان‌ها بلکه روی ظاهر آنها تاثیر می‌گذارد و طرح لبخند را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
    واضح است که هرچه سطح دندان‌ها صاف‌تر و درخشان‌تر باشد، لبخند زیباتر و چشم‌گیرتر است. پولیش راهکاری است که باعث سفیدتر شدن و درخشان‌تر شدن دندان‌ها می‌شود.

  6. پیشگیری از ابتلا به برخی بیماری‌ها

    به یاد داشته باشید که هرچه دهان و دندان‌های سالم‌تری داشته باشید، بدن سالم‌تری دارید. چرا که دهان و دندان‌ها در ارتباط مستقیم با سیستم گوارش و معده هستند.
    از این رو با ارتقاء سطح بهداشت دهان و دندان‌های خود می‌توانید از ابتلاء به بیماری‌های گوارشی، سکته قلبی و دیابت پیشگیری نمایید.

مراحل انجام پولیش دندان

مراحل انجام پولیش دندان

پولیش دندان چگونه انجام می‌شود؟ پولیش دندان مراحلی دارد که در ادامه هریک از این مراحل توضیح داده شده اند:

  1. معاینه بیمار و بررسی میزان پوسیدگی مینای دندان

    دندانپزشک دندان‌های بیمار را معاینه می‌کند و وضعیت پوسیدگی و نقاط ضعف مینای دندان را مورد بررسی قرار می‌دهد.

  2. پاکسازی پلاک‌های دندان

    در صورتی که روی دندان‌های شما پلاک تشکیل شده باشد، پلاک و تارتار از سطح دندان‌های بیمار پاکسازی می‌شود. پلاک‌ها باقی مانده غذا هستند که در اثر عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، روی دندان‌ها جمع شده و باعث ایجاد پوسیدگی می‌شوند.

  3. پاکسازی دندان

    در این مرحله، دندانپزشک از یک ابزار مخصوص و خمیر پولیش استفاده می‌کند. ممکن است در صورت نیاز از پولیش هوا نیز استفاده گردد. ابزار پولیش، آب و هوا را با فشار ملایمی روی دندان‌ها می‌پاشند و در ادامه از یک ماده ساینده برای پاکسازی دندان استفاده می‌شود.

کدام لکه‌ها با پالیش دندان از بین می‌روند؟

کدام لکه‌ها با پالیش دندان از بین می‌روند؟

اشاره کردیم که پولیش دندان می‌تواند لکه‌های روی سطح دندان‌ها را از بین ببرد. اما کدام لکه‌ها با پولیش دندان قابل درمان و بر طرف شدن هستند؟ لکه‌های روی دندان دو نوع هستند. لکه‌های داخلی و خارجی.

  1. لکه‌های داخلی لکه‌های داخلی یا درونی، لکه‌هایی هستند که در اثر برخی بیماری‌ها یا مصرف بعضی از داروها یا ابتلا به بیماری‌های مینای دندان یا طی فرایند عصب کشی دندان به وجود آمده‌اند.
  2. لکه‌های خارجی یا سطحی اما لکه خارجی یا بیرونی، لکه‌هایی هستند که در اثر عدم رعایت بهداشت دهان و دندان یا مصرف دخانیات به ویژه سیگار به وجود می‌آیند.
    لکه‌های سطحی یا بیرونی با روش‌هایی مثل پولیش یا بلیچینگ قابل درمان هستند.
    به یاد داشته باشید که پولیش دندان تنها برای پاکسازی لکه‌های خارجی مفید است. به همین دلیل نمی‌تواند روی لکه‌های درونی یا داخلی اثری داشته باشد.

استفاده از پالیش دندان برای چه بیمارانی ممنوع است؟

افرادی که به مشکلات زیر دچار هستند، بهتر است از انجام پالیش دندان خودداری نمایند و یا پس از درمان این مشکلات برای انجام این روش اقدام کنند:

  1. تحلیل بیش از اندازه لثه و یا بیرون زدگی ریشه دندان
  2. حساسیت دندان
  3. ضعیف بودن مینای دندان
  4. انواع بیماری‌های لثه و بافت داخلی دهان
  5. پوسیدگی‌های درمان نشده
  6. آلرژی به خمیر ساینده پولیش
  7. ابتلا به بیماری‌هایی همچون بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت، فشار خون و مشکلات تنفسی

نوجه: لازم است قبل از هرگونه اقدام ابتدا دندانپزشک را از سوابق بیماری‌های پیشین خود آگاه سازید تا در هنگام درمان با مشکل مواجه نشوید

پولیش دندان کامپوزیت شده

پولیش دندان کامپوزیت شده

کامپوزیت دندان پس از مدتی تحت تأثیر عواملی کدر می‌شود و درخشندگی و صافی خود را تا حدودی از دست می‌دهد. به همین دلیل افراد می‌توانند با مراجعه به کلینیک دندانپزشکی نسبت به پالیش کامپوزیت دندان خود اقدام کنند.
با انجام این کار کامپوزیت جلا داده شده و مجدداً زیبایی خود را به دست می‌آورد.

برای پولیش دندان کامپوزیت شده از چه ابزارهایی استفاده می‌شود؟

ابزار های پولیش دندان کامپوزیت شده

برای پالیش دندان کامپوزیت شده از ابزارهای زیر استفاده می‌شود:

  1. تیغ کارباید کانتورینگ

    تیغ کارباید کانتورینگ دارای انواع مختلفی است که برای انجام پالیش دندان مورد استفاده قرار می‌گیرند. این ابزارها اغلب برای پالیش کردن نواحی حاشیه لثه مناسب هستند.

  2. الماس‌های فینیشینگ

    الماس‌های فینیشینگ در اندازه‌ها و شکل‌های مختلفی وجود دارند. این ابزارها پس از پایان کانتورینگ، به صورت اسپری آب مورد استفاده قرار می‌گیرند.

  3. پونیت‌ها

    جنس پونیت‌ها از کاربید سیلیکون، اکسید آلومینیوم یا الماس است. پونیت‌ها در اندازه‌ها و شکل‌های متنوعی تولید شده و متناسب با نیاز بیمار به کار برده می‌شوند.

  4. خمیرها

    خمیرها موادی هستند که با هدف پیشگیری از خراشیده شدن سطح کامپوزیت‌ها با کمک برس‌های مخصوص و یا دیسک‌های نمدی برای پالیش کردن آنها به کار برده می‌شوند. دندانپزشک با استفاده از این ابزار، حرکات دایره‌ای را همراه با وارد کردن فشار بسیار کمی به سطح کامپوزیت‌ها انجام می‌دهد.

  5. دیسک‌ها و نوارها

    ناصافی‌های موجود بر روی سطح را می‌توان با استفاده از دیسک‌ها و نوارها صاف کرد.

در هنگام پولیش دندان به چه نکاتی باید توجه کرد؟

در فرایند انجام این درمان، رعایت یک سری نکات از سوی دندانپزشک لازم و ضروری است. این نکات عبارت‌اند از:

  1. در طی فرایند پولیش دندان، دقت بالایی به کار گرفته شود تا ریسک ساییده شدن و از بین رفتن مینای دندان کاهش یابد.
  2. تا حد امکان از مواد و ابزار با میزان سایندگی پایین استفاده شود.
  3. در زمان استفاده از ابزار آلات، سرعت و فشار دستگاه پولیش نهایت دقت صورت گیرد تا دندان‌ها دچار آسیب دیدگی نشوند.

پولیش دندان خانگی

آیا در خانه می توانید دندان های خود را پولیش کنید؟

در حال حاضر بسیاری از دستورالعمل‌ها و کیت‌های پالیش دندان بدون نسخه وجود دارند. این دستورالعمل‌ها مدعی هستند بیماران همان نتیجه زیبایی و از بین رفتن پوسیدگی را در منزل می‌گیرند.
حتی برخی توصیه‌های خانگی برای سفید شدن دندان‌ها در خانه وجود دارند؛ مانند جوش شیرین یا زغال فعال. اما آیا اینها می‌توانند جایگزین روش درمانی و پزشکی پولیش دندان شوند؟
اکثر دندانپزشکان روش‌های خانگی را رد می‌کنند. اگرچه جوش شیرین می‌تواند دندان را صیقل داده و تاثیر مشابهی دارد، اما می‌تواند تاثیر منفی روی معده و دستگاه گوارش بگذارد. همچنین در صورت زیاده روی و از بین رفتن مینای دندان، هرگز بازسازی نمی‌شود. به همین دلیل می‌تواند موجب حساسیت دندان و حتی افزایش خطر پوسیدگی دندان گردد.
همچنین دندانپزشکان توصیه می‌کنند به هیچ عنوان از کیت‌های موجود در بازار برای پولیش دندان در خانه استفاده نکنید. میزان استفاده از خمیر پولیش، زمان استفاده از آن و فشار ابزار موضوعی است که تنها توسط دندانپزشک متخصص قابل انجام است. از این رو برای پولیش دندان حتما به مطب دندانپزشکی مراجعه نمایید.

مراقبت بعد از پولیش دندان

مراقبت بعد از پولیش دندان

برای ماندگاری اثر پالیش دندان و جلوگیری از کدر شدن و ایجاد لکه و یا پوسیدگی مجدد بر روی سطح دندان‌ها، توصیه می‌شود که به نکات زیر توجه داشته باشید:

  1. از مصرف سیگار و سایر دخانیات اجتناب کنید.
  2. رعایت بهداشت دهان و دندان به طور جدی و اصولی از مهم‌ترین فاکتورهای موثر در ماندگاری درمان‌ها و ترمیم‌های دندانی است. بنابراین از مسواک زدن و نخ دندان کشیدن به طور مرتب و منظم غافل نشوید.
  3. مصرف غذاها، خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های رنگی که موجب تغییر رنگ دندان می‌شوند را به حداقل برسانید. توجه داشته باشید که پس از مصرف آنها حتماً مسواک بزنید و یا دهان خود را با آب شستشو دهید.
  4. از خمیر دندان، مسواک و دهانشویه مناسب استفاده کنید. برای انتخاب آنها می‌توانید از راهنمایی‌های دندانپزشک خود کمک بگیرید.
  5. برای بررسی وضعیت و سلامت دهان و دندان خود هر ۶ الی ۱۲ ماه یکبار به کلینیک دندانپزشک خود مراجعه کنید.
  6. استفاده از دندان‌ها به عنوان ابزاری برای باز کردن درب بطری و … ممنوع است.
  7. در صورتی که متوجه شده‌اید که به دندان قروچه مبتلا هستید، حتماً موضوع را با دندانپزشک خود در میان بگذارید. ایشان به شما کمک می‌کند نایت گارد مناسب دندان‌های خود را تهیه کنید.

سخن پایانی

پالیش دندان یک روش ساده و کاملاً بدون درد است که توسط دندانپزشکان در کلینیک‌ انجام می‌شود. این روش در کنار مزایای خود که از پوسیدگی دندان جلوگیری نموده، پلاک‌های دندانی را از بین برده و لکه‌های دندان را نیز از بین می‌برد. همچنین هزینه بسیار مناسبی دارد.
این روش درمانی به لحاظ هزینه از روش‌های دیگری مانند بلیچینگ و کامپوزیت دندان بسیار مقرون به صرفه‌تر است. علاوه بر این، برای هر سنی قابل انجام است. از این رو توصیه می‌شود برای جرمگیری و داشتن دندان‌های صاف، درخشان و بدون نقص هر سال دو مرتبه برای پولیش دندان به کلینیک دندانپزشکی مراجعه نمایید.

سوالات متداول

  1. آیا پولیش دندان درد دارد؟

    شاید جالب باشد که پولیش دندان نه تنها درد ندارد، بلکه بسیاری از بیماران از انجام این روش درمانی لذت می‌برند. در این روش متخصص دندانپزشکی از یک ابزار مخصوص و خمیر پولیش برای پاکسازی سطح دندان استفاده می‌کند. در پولیش درمانی، نیازی به بی حسی وجود ندارد.

  2. آیا پولیش کردن دندان ضروری است؟

    معاینه و جرم گیری دندان ها هر شش ماه یکبار کاملاً ضروری است؛ چرا که جرم گیری، ابتلا به پوسیدگی دندان را از بین می‌برد و سطح دندان‌ها را از هرگونه پلاک و باکتری تمیز می‌کند.
    بعضی از دندانپزشکان پس از جرمگیری برای صاف‌تر شدن و درخشان‌تر شدن دندان‌ها، با هماهنگی با بیمار، اقدام به پولیش دندان می‌کنند. پالیش دندان بدون آسیب به سطح دندان‌ها، به آنها جلوه زیباتری می‌بخشد.
    بهتر است در طول سال دو مرتبه برای جرمگیری و پولیش دندان به کلینیک دندانپزشکی مراجعه نمائید تا از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری کنید.

  3. چند وقت یک بار لازم است پالیش دندان انجام شود؟

    برای پالیش دندان توصیه می‌شود که سالی ۱ الی ۲ بار به کلینیک دندانپزشکی مراجعه شود. اما به طور کلی این مدت زمان بستگی به میزان مراقبت از دندان‌ها توسط فرد دارد.

  4. قیمت پولیش دندان بعد از کامپوزیت چقدر است؟

    هزینه پالیش دندان پس از کامپوزیت به کلینیک دندانپزشکی که به آن مراجعه می‌کنید، بستگی دارد؛ اما به طور کلی می‌توان گفت که هزینه بسیار کمی بابت انجام آن دریافت می‌شود. جهت اطلاع از هزینه انجام این تکنیک با مطب تماس بگیرید.

  5. مواد پولیش دندان کدام‌اند؟

    دندانپزشکان از خمیر پیروفلاکسی که از ذرات بسیار ریزی تشکیل شده، برای انجام این درمان استفاده می‌کنند. استفاده بیش از حد از این خمیر باعث آسیب رساندن به دندان می‌شود؛ به همین دلیل توصیه می‌شود که در فواصل زمانی ۶ ماهه مورد استفاده قرار بگیرد.
    استفاده از این خمیر باعث از بین رفتن لکه‌های سطحی، کاهش پلاک دندان، از بین رفتن شیارهای ریز و صاف و صیقلی شدن سطح دندان می‌شود.

  6. پولیش دندان چه معایبی برایمان به همراه دارد؟

    پولیش دندان روش ایمنی است و معمولاً معایبی ندارد. اما به طور کلی توصیه می‌شود که به دندانپزشکی مراجعه نمایید که از دقت و کیفیت کار او مطمئن هستید، زیرا ایشان با تشخیص نوع پالیش مناسب برای دندان‌های بیمار و انجام دقیق و با دقت کار، به دندان‌ها آسیبی وارد نمی‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب تصادفی
تازه ترین مطالب
میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست محتوا
به مناسبت افتتاح

شعبه جدید

تخفیف 30% + ویزیت رایگان