ایمپلنت دندان جلو فک بالا و پایین؛ نحوه و مراحل کاشت دندان جلو+تصاویر، عوارض و قیمت

ایمپلنت دندان جلو فک بالا و پایین
فهرست محتوا
۵/۵ - (۱ رای)

آیا دندان جلوی خود را از دست داده‌اید و این موضوع بر اعتماد به نفس، روابط اجتماعی‌ و زندگی شخصی‌تان تاثیر بدی گذاشته است؟
اگر پاسختان بله است، ما یک راهکار جدید و موثر را به شما معرفی می‌کنیم که می‌تواند تغییرات بسیار مفیدی در زندگی‌تان ایجاد کند.
ایمپلنت دندان جلو، یک روش جراحی پیشرفته و معتبر است که به شما امکان می‌دهد مجددا دندان‌های جلویی زیبا و و با ظاهر کاملا طبیعی را به دست آورید.
در این مقاله، به بررسی این روش جدید پرداخته و نشان می‌دهیم که چرا ایمپلنت دندان جلو به عنوان یک گزینه بی‌نظیر برای جایگزینی دندان از دست رفته و بهبود زیبایی لبخند و اعتماد به نفس شما محسوب می‌شود.
پس مطالعه این مطلب از دکتر فاطمه لبافی را از دست ندهید.

آشنایی با ایمپلنت دندان جلو

آشنایی با ایمپلنت دندان جلو

یکی از روش‌های بهبود سلامت و ظاهر دندان‌ها که تاثیر بسیار زیادی در افزایش اعتماد به نفس فرد دارد، ایمپلنت دندان جلو است. زمانی که به دلایل مختلفی دندان‌های قدامی آسیب دیده و از بین می‌روند، زیبایی لبخند به شدت تحت تاثیر قرار می‌گیرد.
معمولا فردی که دندان‌های قدامی خود را از دست داده باشد، از صحبت کردن و لبخند زدن شرم دارد. نبود دندان‌های جلویی علاوه بر مشکلات ظاهری، تاثیر بسیاری بر تغذیه و تکلم می‌گذارد. به همین دلیل، امروزه با کمک ایمپلنت، این مشکل را درمان کرده‌اند.

کاندیدای مناسب برای کاشت ایمپلنت دندان جلو چه افرادی هستند؟

به طور معمول این روش درمانی برای بیشتر افراد قابل انجام است. دندانپزشک بعد از بررسی کامل و دقیق وضعیت دندان‌ها و فک، در صورت صلاحدید می‌تواند اقدام به کاشت ایمپلنت دندان کند. به طور کلی افرادی که شرایط زیر را دارند، می‌توانند از این درمان بهره‌مند شوند:

  1. افرادی که از سلامت عمومی خوبی برخورداراند و مبتلا به برخی بیماری‌های خاص مثل دیابت نیستند.
  2. افرادی که تراکم استخوان فک کافی دارند و دچار تحلیل استخوان نشده‌اند.
  3. افرادی که از سلامت دهان خوبی برخورداراند و به بیماری‌های مختلف لثه مبتلا نیستند.
  4. افرادی که به بهداشت دهان و دندان اهمیت داده و دستورالعمل‌های دندانپزشک را به خوبی رعایت می‌کنند.

علل نیاز به ایمپلنت دندان جلو

علل نیاز به ایمپلنت دندان جلو

پایه ایمپلنت دندان جلو یک جایگزین مصنوعی برای ریشه دندان بوده که مستقیما در استخوان فک جاگذاری می‌شود. پس از آن یک تاج دندان مصنوعی در محل دندان از دست رفته و روی پایه ایمپلنت دندان قرار می‌گیرد.
در ادامه برخی از دلایلی که ممکن است شما نیاز به ایمپلنت دندان جلو داشته باشید را بیان کرده‌ایم:

  1. جایگزینی دندان از دست رفته برای زیبایی دوباره طرح لبخند خود
  2. جایگزینی دندان از دست رفته برای کمک به بهبود عملکرد دهان در حین جویندن و تکلم
  3. ایمپلنت دندان می‌تواند از تحلیل لثه و استخوان ناشی از کشیدن دندان جلوگیری کند.
  4. این روش می‌تواند از بروز مشکلاتی مثل حرکت دندان‌های دیگر جلوگیری کند.
  5. ایمپلنت دندان می‌تواند از بیرون زدن دندان مقابل ناشی از عدم وجود دندان پیشگیری کند.

قیمت ایمپلنت دندان جلو

هزینه ایمپلنت دندان جلو تحت تاثیر عوامل متعددی از قبیل نیاز به پیوند استخوان یا عدم نیاز به آن، جنس و برند  ایمپلنت، دستمزد دندانپزشک و سایر موارد متغیر است. جهت اطلاع از هزینه دقیق انجام این درمان باید به کلینیک مورد نظرتان مراجعه نمایید تا پس از انجام معاینات، اطلاعات لازم در این خصوص در اختیارتان قرار داده شود.

مزایای کاشت ایمپلنت دندان جلو

مزایای کاشت ایمپلنت دندان جلو

کاشت ایمپلنت دندان جلو فواید و مزایایی دارد که در زیر به بررسی آنها می‌پردازیم:

  1. دائمی بودن یکی از مهمترین مزیت‌هایی که ایمپلنت دندان جلو دارد، دائمی بودن آن است. زمانی که پایه ایمپلنت با استخوان فک جوش می‌خورد، ایمپلنت کارایی همانند دندان طبیعی برای بیمار خواهد داشت.
  2. زیبایی و افزایش اعتماد به نفس افرادی که به دلایل متعددی دندان‌های جلویی خود را از دست داده‌اند، با کاشت ایمپلنت دندان جلو می‌توانند زیبایی را به دندان‌های خود بازگردانند. به دلیل شباهت زیادی که ایمپلنت دندان به دندان‌های طبیعی دارد، فرد مصنوعی بودن آن را احساس نخواهد کرد.
  3. استحکام و مقاومت بالا ایمپلنت دندان جلو با داشتن مقاومت بالا، می‌تواند عملکردی مشابه دندان طبیعی داشته باشد. در واقع می‌توان گفت اگر بیمار به خوبی از دستورالعمل‌های دندانپزشک خود پیروی کند، تا پایان عمر مشکلی برای ایمپلنت دندانی پیش نمی‌آید.
  4. داشتن قابلیت تعویض اگر به هر دلیلی تاج ایمپلنت دندان جلو آسیبی ببیند، دندانپزشک قادر است آن را با تاج دندان دیگری جایگزین کند.
  5. جلوگیری از بروز مشکلات ناشی از کشیدن دندان معمولا زمانی که یک دندان کشیده می‌شود، دندان‌های کناری تمایل دارند به سمت فضای خالی ایجاد شده حرکت کنند. این موضوع می‌تواند سبب بهم ریختگی دندان‌های فرد شود. همچنین، ممکن است دندان فک مقابل، نسبت به حالت قبل بیرون‌تر از لثه قرار بگیرد. ایمپلنت می‌تواند از بروز چنین مشکلاتی پیشگیری کند.

مراحل کاشت ایمپلنت دندان جلو

مراحل کاشت ایمپلنت دندان جلو

مراحل کاشت ایمپلنت دندان جلو تقریبا مشابه دندان‌های خلفی است. در ادامه مراحل آن را ذکر کرده‌ایم:

  1. همانند ایمپلنت فک بالا و پایین، ایمپلنت دندان جلو نیز با ارزیابی و تصویربرداری‌های مربوطه انجام می‌شود. دندانپزشک متخصص در جلسه اول وضعیت دهان و دندان بیمار را به طور کامل مورد ارزیابی قرار می‌دهد. در این مرحله تمام نکات لازم توسط دندانپزشک برای بیمار شرح داده خواهند شد.
  2. سپس متخصص ایمپلنت، روش درمانی مناسب برای ایمپلنت دندان جلو را مشخص کرده و برنامه درمانی را پیش بینی می‌کند. برنامه ریزی درمانی به منظور کاهش خطرات و ریسک‌های احتمالی انجام می‌شود.
  3. در ادامه برای جراحی، دندانپزشک با توجه به شرایط بیمار از بی حسی موضعی و یا دارو‌های آرامبخش استفاده می‌کند. اگر بیمار به پیوند استخوان فک نیاز داشته باشد، متخصص برنامه مناسبی را برای آن ترتیب داده و پیوند استخوان را انجام می‌دهد.
  4. سپس پایه ایمپلنت دندان در استخوان فک قرار گرفته و اباتمنت روی پیچ ایمپلنت وصل می‌شود.
  5. زمانی که بهبودی انجام شد، تاج دندان روی آن قرار می‌گیرد تا ظاهری همانند دندان‌های طبیعی برای فرد ایجاد شود. معمولا حدود ۳ تا ۶ ماه برای جوش خوردن استخوان و پایه ایمپلنت، زمان نیاز است.

روش‌های ایمپلنت دندان جلو

روش های ایمپلنت دندان جلو

برای کاشت ایمپلنت در ابتدا دندانی که آسیب دیده، کشیده می‌شود. با توجه به نظر متخصص ایمپلنت، برخی روش‌ها برای کاشت ایمپلنت دندان جلو استفاده می‌شوند که در زیر به بررسی آنها می‌پردازیم

  1. روش ایمپلنت معمولی به طور معمول از این روش برای کاشت ایمپلنت استفاده می‌شود. در این روش دندانپزشک ابتدا پایه ایمپلنت را در استخوان فک قرار می‌دهد. سپس بعد از چند ماه که پایه ایمپلنت ثبات خوبی به دست آورد، اباتمنت را روی آن قرار می‌دهد. در ادامه تاج دندان روی ایمپلنت نصب می‌شود.
  2. روش ایمپلنت فوری این روش نیز برای برخی از بیماران استفاده می‌شود. در این روش، معمولا کاشت پایه و اباتمنت در یک جلسه انجام می‌شود. با این کار، دیگر نیازی به جراحی دوباره برای قرار دادن اباتمنت نخواهد بود. گاهی اوقات با توجه به تاثیر دندان جلو در زیبایی، تاج هم در همان جلسه روی دندان نصب می‌شود.

زمان بهبودی ایمپلنت دندان جلو

به طور معمول دوره بهبودی درمان ایمپلنت حدود چند ماه (۴ ماه) است. اما بعد از چند روز می‌توانید به زندگی روزمره خود برگردید. در این مدت صرفا کافی است به نکات گفته شده توسط دندانپزشک عمل کنید تا پایه ایمپلنت و استخوان فک به خوبی با هم جوش بخورند.

چه کسانی کاندیدای مناسبی برای کاشت ایمپلنت دندان جلو نیستند؟

چه افرادی کاندیدای مناسبی برای کاشت ایمپلنت دندان جلو نیستند؟

برخی از افراد که دارای شرایط خاصی هستند، کاندیدای مناسبی برای کاشت ایمپلنت دندان جلو نخواهند بود. در زیر به آنها اشاره شده است:

  1. افرادی که مبتلا به بعضی بیماری‌های خاص مانند سرطان و دیابت کنترل نشده هستند. همچنین افرادی تحت درمان با رادیوتراپی قرار دارند، نمی‌توانند از این روش استفاده کند.
  2. افرادی که به طور مدام نوشیدنی‌های الکلی مصرف می‌کنند.
  3. بعضی از افراد که به نسبت بالایی از سیگار و دخانیات استفاده می‌کنند.
  4. برخی از افراد که مبتلا به بیماری‌های لثه مانند پریودنتال هستند.

مراقبت‌های بعد از کاشت ایمپلنت دندان جلو

مراقبتهای بعد از کاشت ایمپلنت دندان جلو

بعد از کاشت ایمپلنت دندان جلو، فرد باید از آنها همانند دندان‌های طبیعی خود مراقبت کند. در ادامه برخی از این نکات گفته شده‌اند:

  1. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن اهمیت بسیار زیادی برای سالم ماندن دندان‌ها دارد.
  2. همچنین فردی که ایمپلنت دندان انجام داده است، باید به صورت مستمر برای چکاپ دندان‌هایش به کلینیک دندانپزشکی مراجعه نماید.
  3. درست است که ایمپلنت دندان یک جسم مصنوعی است که در دهان قرار گرفته، اما بافت اطراف آن مصنوعی نبوده و به مراقبت نیاز دارد. اگر بهداشت دهان و دندان به درستی رعایت نشود، احتمال عفونت این بافت‌ها وجود داشته که می‌تواند در نهایت سبب شکست ایمپلنت دندان شود.
  4. از استعمال سیگار و مصرف نوشیدنی‌های الکلی جدا پرهیز کنید.
  5. در صورت ابتلا به دندان قروچه، این مشکل را با دندانپزشک در میان بگذارید. در صورت نیاز نایت گارد برای شما تجویز می‎شود.
  6. در صورت مشاهده هر گونه علائم مربوط به عفونت، سریعا به دندانپزشک مراجعه کنید.
  7. در صورتی که احساس کردید پایه ایمپلنت شل شده و حرکت می‌کند، این موضوع را به اطلاع دندانپزشک برسانید.

توجه: اگر مراقبت‌ها و دستورالعمل‌های دندانپزشک به درستی انجام شوند، ایمپلنت‌ می‌تواند تا پایان عمر باقی بماند.

عوارض عدم کاشت ایمپلنت جلو

عوارض عدم رسیدگی به جای خالی دندان جلوی از دست رفته، می‌تواند عوارض زیر را به همراه داشته باشد:

  1. زمانی که جای خالی دندان‌های قدامی در دهان وجود دارد، علاوه بر تحت تاثیر قرار دادن ظاهر، اثرات مخربی برای تکلم و غذا خوردن ایجاد می‌کند.
  2. آن قسمت از لثه که دندان ندارد، تحلیل پیدا کرده و تاثیر بسیار بدی بر چهره می‌گذارد.
  3. همچنین دندان‌ها به سمت جای خالی حرکت کرده که تا حدودی سبب برهم خوردن نظم آنها و مشکلاتی در فک و صورت می‌شود.
  4. به دلیل اینکه لثه تحلیل می‌رود، دندان‌های کناری به شدت در برابر سرما و گرما حساس می‌شوند.
  5. اگر در کاشت ایمپلنت دندان تاخیر ایجاد شود، در آینده کاشت آن سخت‌تر خواهد شد.
  6. ممکن است استخوان فک فرد در آن ناحیه دچار تحلیل شود. در این صورت، برای کاشت ایمپلنت نیاز به پیوند استخوان وجود دارد.

سوالات متداول

  1. چه اتفاقی بعد از کاشت ایمپلنت دندان جلو می‌افتد؟

    به طور معمول کاشت ایمپلنت دندان جلو، دوره نقاهت سنگینی برای بیمار ندارد و بیمار می‌تواند سریعا به فعالیت‌های روزانه خود بپردازد. البته بعد از هرگونه جراحی، درد و ناراحتی وجود دارد که با استفاده از دارو‌های مسکن تجویز شده توسط دندانپزشک متخصص، می‌توان به تسکین درد کمک کرد. متخصص ایمپلنت، دستورالعمل‌های مهمی مانند استفاده از دهانشویه آنتی میکروبیال و نکات مهم تغذیه‌ای به بیمار می‌دهد.

  2. آیا کاشت ایمپلنت دندان جلو خطر دارد؟

    با اینکه کلمه جراحی شاید بار منفی در ذهنتان ایجاد کند، اما در حین جراحی، استفاده از بی حسی موضعی سبب می‌شود تا شما هیچ دردی احساس نکنید. پس از آن نیز با کمک دستورالعمل‌های دندانپزشک دوره نقاهت را به راحتی پشت سر بگذارید. اگر دندانپزشک تخصص و مهارت کافی در کاشت ایمپلنت دندان نداشته باشد، احتمال ایجاد عوارض متعدد برایتان وجود دارد. اما متخصص ایمپلنت دارای مهارت، این درمان را به بهترین شیوه و با استفاده از بهترین مواد انجام خواهد داد.

  3. بین ایمپلنت دندان جلو و آسیاب کدام راحت‌تر است؟

    بستگی به شرایط بیمار، سختی هر دندان ممکن است متفاوت باشد. به همین دلیل، نمی‌توان گفت کدام دندان برای ایمپلنت راحت‌تر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
تازه ترین مطالب
میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست محتوا
به مناسبت افتتاح

شعبه جدید

تخفیف 30% + ویزیت رایگان