ایمپلنت دیجیتال دندان چیست؟ | عوارض و مراحل ایمپلنت به روش دیجیتال + قیمت

ایمپلنت دیجیتال دندان
فهرست محتوا
۵/۵ - (۱ رای)

جای خالی دندان به هر دلیلی، علاوه بر تحت تاثیر قرار دادن زیبایی می تواند مشکلات زیادی را برای سلامتی دهان و دندان ایجاد کند. امروزه یکی از بهترین روش هایی که برای جایگزینی دندان از دست رفته مورد استفاده قرار می گیرد، ایمپلنت دندان است. یکی از طرح ها و تکنولوژی هایی که در این زمینه مورد استفاده می گیرد، ایمپلنت دیجیتال می باشد. با توجه به نظر سنجی های سال های اخیر از بیمارانی که ایمپلنت دیجیتال و سنتی را انجام داده اند، کاشت ایمپلنت دندان به صورت دیجیتال رضایت بسیار زیادی از بیماران را به خود اختصاص داده است. البته اگر شما هم قصد انجام ایمپلنت دندان به صورت دیجیتال را دارید، باید قبل از هرگونه اقدام مشورت های لازم را با دندانپزشک خود انجام دهید. در این مقاله قصد داریم تا شما را با ایمپلنت دیجیتال دندان بیشتر آشنا کنیم.

ایمپلنت دندان دیجیتال چیست؟

ایمپلنت دندان دیجیتال چیست؟

در این روش به منظور بررسی استخوان فک و همچنین موقعیت قرار گرفتن رشته های عصبی، از مدل سازی کامپیوتر سه بعدی استفاده می شود. با این شرایط دندانپزشک متخصص با کمترین شکافی به کاشت ایمپلنت دندان می پردازد. به دلیل شکاف کمتر در این روش، درد کمتری برای بیمار وجود خواهد داشت. همچنین به دلیل قرار گرفتن اطلاعاتی بسیار دقیق در دست دندانپزشک متخصص، کمترین میزان آسیب در این نوع روش درمانی وجود دارد. در کاشت ایمپلنت دیجیتال برای جلوگیری از آسیب عصب و دندان های کناری، یک هدایت کننده بر روی دندان ها نصب می شود. که همین راهنما به برش های دقیق و کوچکتر دندانپزشک کمک می کند.

کاندیدای مناسب برای کاشت ایمپلنت دیجیتال دندان

با توجه به تمام فواید و مزایایی که ایمپلنت دندان دیجیتال دارد، افراد بسیار زیادی می توانند از این شیوه درمانی استفاده داشته باشند. به طور کلی افراد زیر می توانند کاندیدای مناسب برای ایمپلنت دیجیتال دندان باشند:

  1. افراد سیگاری
  2. بیماران دیابتی
  3. افرادی که نیازمند روکش سریع دندان می باشند.
  4. افرادی که به میزان زیادی از کاشت ایمپلنت دندان ترس دارند.
  5. افرادی که دارای ارتفاع استخوان ناکافی هستند.

هزینه کاشت ایمپلنت دیجیتال دندان

ایمپلنت دیجیتال دندان مزایای بسیار زیادی نسبت به ایمپلنت سنتی دارد، به همین دلیل هزینه بالاتری نیز خواهد داشت. برند مناسب، جنس و کیفیت روکش در این روش،‌ اهمیت زیادی دارد. به طور کلی برای اطلاعات بیشتر درباره هزینه ایمپلنت دیجیتال باید با کلینیک دندانپزشکی مورد نطر خود هماهنگ کرده و اطلاعات لازم را از دندانپزشک خود بگیرید. به طور کلی دلایل بالاتر بودن هزینه ایمپلنت دیجیتال عبارتند از:

  1. دستگاه های بسیار پیشرفته و به شکل بسیار دقیقی در این روش به کار رفته اند.
  2. در تهران تنها چند مرکز معتبر برای این نوع روش کاشت ایمپلنت وجود دارد.
  3. ارز دولتی به متریالی که در این روش مورد استفاده قرار می گیرد، تعلق نمی گیرد، زیرا از خارج وارد می شوند.
  4. برای کاشت ایمپلنت دیجیتال، به مهارت و تخصص بالاتری نیاز است،‌ پس حق العمل دندانپزشک در این روش بالاتر خواهد بود.
  5. تحویل روکش و همچنین پروتز دائم آن، با سرعت بالاتری انجام می گیرد.

مزایای کاشت ایمپلنت دیجیتال دندان

مزایای کاشت ایمپلنت دیجیتال دندان

ایمپلنت دیجیتال دندان مزایا و فواید بسیاری دارد. می توان گفت در این روش دندانپزشک متخصص با آرامش بسیار بیشتری به درمان می پردازد و در نتیجه خطای کار دندانپزشک به صفر خواهد رسید. به دلیل استفاده از امکانات پیشرفته، نصب ایمپلنت در بهترین جایگاه فک قرار می گیرد که در زیر به بررسی آن ها می پردازیم:

  1. زمان کوتاه تریکی از مزیت های اصلی این روش درمانی، زمان کوتاه آن می باشد. کاشت ایمپلنت دندان به روش سنتی شاید به زمان ۱۳۰ دقیقه و یا بیشتر نیاز داشته باشد، اما کاشت ایمپلنت دیجیتال شاید کمتر از نیم ساعت به اتمام برسد. در کاشت ایمپلنت دندان به روش دیجیتال، دندان موقت در همان روز آماده می شود.
  2. درد کمترتقریبا تمام افرادی که قصد انجام کاشت ایمپلنت دندان را دارند، ترس و نگرانی از جراحی و همچنین بیهوشی آن را دارند. در کاشت ایمپلنت دیجیتال برش بسیار جزئی بوده و اصولا نیازی به بخیه زدن وجود ندارد، بنابراین درد کمتری برای بیمار وجود دارد.
  3. ویزیت کمتربرای کاشت ایمپلنت دندان به روش سنتی، وقتی برای هر مرحله صرف خواهد شد که شاید حتی به ۷ مرحله برسد. اما در ایمپلنت دیجیتال وقت کمتری از بیمار گرفته خواهد شد و حدود ۳ جلسه مراجعه به مطب دندانپزشکی نیاز است.
  4. بهبود کوتاه تربا توجه به اینکه این روش درمانی برش جزئی و بدون بخیه دارد، بهبودی بسیار کوتاه تر اتفاق می افتد.
  5. دقت بیشتربه دلیل استفاده از تکنولوژی پیشرفته در این روش و استفاده از برنامه و طراحی حرفه ای، دقت بسیار بهتر و بیشتری وجود خواهد داشت.

مراحل ایمپلنت دیجیتال دندان

مراحل ایمپلنت دیجیتال دندان

در ادامه، مراحل ایمپلنت دندان دیجیتال را برای شما شرح می دهیم:

  1. مرحله اولدر این مرحله به کمک اسکنر دهانی که قابلیت گرفتن ۳ هزار عکس را در هر ثانیه دارد، تصویری دیجیتالی تهیه شده که تمامی آناتومی دندان و بافت لثه را ثبت می کند.
  2. مرحله دومبرای ضبط دقیق تر آناتومی استخوان و دندان ها، در مرحله ی دوم یک سی تی اسکن پرتو مخروطی انجام می گیرد. در این سی تی اسکن، ساختاری سه بعدی از استخوان، سینوس ها و اعصاب به دست می آید. در ادامه تصاویر مرحله یک و دو با یکدیگر ترکیب شده و از دندان ها و استخوان دهان بیمار، مدلی سه بعدی ایجاد می شود.
  3. مرحله سومدر این مرحله پس از بررسی های کافی، ایمپلنت جاگذاری می شود. در این زمان نوع قطر و طول ایمپلنت انتخاب می شود. پس از اینکه دندانپزشک طرح مورد نظر را تصویب کرد، مرحله بعدی انجام می گیرد.
  4. مرحله چهارمدر این مرحله به کمک CAD-CAM یک نمونه کار به صورت قالب پلاستیکی ایجاد می شود. این مرحله برای قرار دادن ایمپلنت نهایی بسیار کمک دهنده می باشد. نمونه کار تهیه شده در دهان بیمار قرار داده می شود تا بدون برش ایمپلنت درون جایگاه مورد نطر قرار بگیرد.
  5. مرحله پنجمدر این مرحله به منظور به دست آوردن شکل لثه و موقعیت کاشت، مجددا از اسکنر داخل دهانی استفاده می شود که برای ثبت دقیق جایگاه ایمپلنت دندان، از نوعی پست مخصوص کمک گرفته می شود. در ادامه اباتمنتی که به شکل سفارشی ساخته شده، برای بهبود شکل ظاهری مورد استفاده قرار می گیرد..
  6. مرحله ششمدر مرحله آخر و در روز جراحی و بلافاصله بعد از قرار دادن ایمپلنت، روکش موقت که دارای ظاهری طبیعی می باشد، برای بیمار نصب خواهد شد. در واقع در روش ایمپلنت دیجیتال بیمار حتی یک روز هم بدون دندان نمی ماند.

تفاوت ایمپلنت دیجیتال با ایمپلنت سنتی

به طور معمول بیماران با در نظر گرفتن هزینه ایملپنت سنتی و دیجیتال، کاشت ایمپلنت به روش سنتی را انتخاب می کنند. اما با وجود گران تر بودن ایمپلنت دیجیتال، باید گفت که این روش مدرن با استفاده از تکنولوژی های پیشرفته، مزیت های بسیار بی نظیری دارد. ایمپلنت دیجیتال استاندارد های بسیار ظریفی را در نظر می گیرد که به همین دلیل بسیار طبیعی بوده و دارای راحتی بسیار بیشتری می باشد. به طور کلی تفاوت های ایمپلنت سنتی با دیجیتال را در زیر بررسی می کنیم:

  1. ایمپلنت دیجیتال تنها در جلسه انجام می شود، اما برای کاشت ایمپلنت دندان به روش سنتی جلسات بیشتری مورد نیاز است.
  2. ایمپلنت دیجیتال ظرف کمتر از نیم ساعت انجام شده در حالی که ایمپلنت سنتی به ۱۳۰ دقیقه و یا بیشتر نیاز دارد.
  3. ایمپلنت دیجیتال راحتی بسیار بیشتری برای بیمار داشته و دوره نقاهت بسیار کمتری نسبت به ایمپلنت سنتی دارد.
  4. در ایمپلنت دیجیتال بیمار درد بسیار کمتری نسبت به ایمپلنت سنتی خواهد داشت.
  5. به دلیل استفاده از سیستم و تکنولوژی پیشرفته در ایمپلنت دیجیتال، جوش خوردن ایمپلنت با استخوان فک بسیار بهتر بوده و در واقع جویدن غذا و صحبت کردن بسیار برای بیمار راحت تر خواهد بود.

معایب ایمپلنت دیجیتال

به طور کلی این روش درمانی مزیت های بسیاری دارد و درمان ایمپلنت دیجیتال یک درمان بی نظیر و حرفه ای می باشد، اما با این وجود می توان معایبی را نیز برای آن در نظر گرفت که در زیر به آن ها اشاره شده است:

  1. ایمپلنت دیجیتال هزینه بسیار بالاتری نسبت به کاشت ایمپلنت دندان به روش سنتی دارد.
  2. این نوع روش درمانی به یک لابراتوار بسیار حرفه ای و خاص نیاز دارد.
  3. طراحی و عمیات های قبل از کاشت ایپلنت دندان طولانی و زمان بر می باشد.
  4. در ایمپلنت دیجیتال به دستگاه های مخصوص و اسکنر و نرم افزار خاص نیاز است.
  5. متریال و مواد مورد نیاز در این جراحی، از خارج از کشور به دست می آیند.
  6. کلینیک هایی که ایمپلنت دیجیتال را انجام می دهند، به میزان محدود موجود می باشند.

سوالات متداول

  1. آیا ایمپلنت دندان دیجیتال درد دارد؟

    در روش ایمپلنت دندان سنتی، دندانپزشک متخصص برای مشخص کردن محل کاشت، لثه را تا استخوان به شکل عمودی برش می دهد، در حالی که در ایمپلنت دیجیتال این برش به کمک عکس های سی تی سه بعدی انجام شده که به همین جهت برش ایجاد شده به میزانی کوچک است که به بخیه زدن نیز نیازی ندارد. کاشت ایمپلنت دیجیتال، با کوتاه کردن زمان بهبود، امکان خونریزی و عفونت را نیز کمتر می کند و به طور کلی زمان جراحی ۱۰ الی ۲۰ دقیقه می باشد. به همین دلایل درد بسیار کمتری نسبت به روش سنتی کاشت ایمپلنت دندان دارد.

  2. جراحی برش حداقل چیست؟

    در این روش به منظور کاهش درد و کوتاه تر کردن دوره نقاهت بیمار، حداقل برش صورت می گیرد که در این صورت نیازی به بخیه زدن نخواهد داشت. همچنین برش حداقلی سبب کاهش خونریزی و درد و تورم بعد از جراحی شده که دوره نقاهت بیمار را کاهش می دهد.

  3. برای کاشت ایمپلنت دیجیتال دندان به چند جلسه درمان نیاز است؟

    ایمپلنت دندان دیجیتال تنها به یک جلسه درمان نیاز داشته و در واقع بیمار حتی یک روز را هم بدون دندان سپری نمی کند.

  4. بعد از ایمپلنت دیجیتال دندان چه مراقبت هایی باید انجام شود؟

    در واقع ایمپلنت دندان تفاوتی با دندان های طبیعی شما نخواهد داشت، در نتیجه کافی است که مانند همیشه به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت زیادی دهید. در طی روز حداقل دو بار مسواک زده و حتما از نخ دندان استفاده روزانه داشته باشید. از دهانشویه و آب نمک نیز برای ضد عفونی کردن دهان خود استفاده داشته باشید. یک رژیم غذایی مناسب و متعادل را دنبال کنید و همچنین مراجعات منظم به مطب دندانپزشکی را برای چکاپ دندان های خود فراموش نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
تازه ترین مطالب
میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست محتوا
به مناسبت افتتاح

شعبه جدید

تخفیف 30% + ویزیت رایگان