طول عمر مفید ایمپلنت دندان؛ ایمپلنت چند سال دوام دارد؟ + ۵ روش افزایش ماندگاری

طول عمر مفید ایمپلنت دندان
فهرست محتوا
۳/۵ - (۲ رای)

طول عمر ایمپلنت دندان برای افرادی که دندان خود را از دست داده‌اند و از سختی‌های نداشتن یک یا چند دندان مطلع هستند، اهمیت بسیار بالایی دارد. قطعا این افراد می‌خواهند این روش جایگزینی دندان را برای همیشه نگه دارند.
اما آیا امکان ماندگاری ایمپلنت دندان به طور دائمی وجود دارد؟
چگونه می‌توان ماندگاری این درمان را افزایش داد؟
طول عمر ایمپلنت دندان به عوامل متعددی بستگی دارد که در این مقاله از دکتر فاطمه لبافی به طور مفصل به آنها پرداخته شده است. پس چنانچه این موضوع دغدغه شما نیز هست، مطالعه این مطلب می‌تواند اطلاعات بسیار مفیدی در اختیارتان قرار دهد.

طول عمر ایمپلنت دندان

طول عمر ایمپلنت دندان

طول عمر ایمپلنت دندان تحت تاثیر عوامل مختلفی ممکن است تغییر کند. اگر بعد از کاشت ایمپلنت دندان مراقبت‌های لازم و دستورالعمل‌های دندانپزشک انجام شوند، این درمان می‌تواند طول عمری بسیار طولانی و حتی تا پایان عمر نیز داشته باشد.
در صورتی که دستورالعمل‌های دندانپزشک به خوبی رعایت نشوند، مطمئنا ماندگاری آن نیز کمتر خواهد شد.

عوامل موثر بر طول عمر و ماندگاری ایمپلنت دندان

عوامل موثر بر طول عمر و ماندگاری ایمپلنت دندان

به طور کلی ایمپلنت دندان عمر بسیار طولانی دارد، اما برخی فاکتور‌ها بر آن تاثیر گذارند که در زیر به آنها اشاره شده است:

  1. مراقبت‌های ابتدایی بعد از کاشت ایمپلنت دندان

    بعد از کاشت ایمپلنت دندان و اتمام کار، توصیه‌ها و دستورالعمل‌هایی به بیمار داده می‌شوند که تا بهبودی کامل، رعایت آنها الزامی است. معمولا دندانپزشک توصیه می‌کند از جویدن غذا‌های سفت تا حدود یک ماه اجتناب شود.
    همچنین برای جلوگیری از عفونت بعد از کاشت ایمپلنت دندان، باید بهداشت دهان و دندان به صورت منظم انجام شود.

  2. تمیز نگه داشتن ایمپلنت دندان

    ایمپلنت یک دندان مصنوعی است، اما کارایی آن تفاوت زیادی با دندان طبیعی ندارد و همانند آن نیازمند مراقبت است. به دلیل زخم بودن لثه در ماه‌های ابتدایی بعد از کاشت ایمپلنت دندان، فعالیت باکتری‌ها می‌تواند تاثیر بیشتری داشته باشد. بنابراین رعایت بهداشت دهان و دندان و تمیز نگه داشتن ایمپلنت دندان در ماه‌های اول اهمیتی دو چندان دارد.

  3. نظارت دندانپزشک

    به طور معمول مراجعه به مطب دندانپزشکی هر چند وقت یک بار لازم است. اما این مراجعات بعد از کاشت ایمپلنت دندان بسیار ضروری‌تر خواهد شد. برای چکاپ وضعیت ایمپلنت دندان بیمار باید هر ۶ ماه یک بار تحت ویزیت دندانپزشک خود قرار بگیرد تا دندانپزشک وضعیت دندان‌ها، استخوان فک، لثه و به طور کل سلامت دهان و دندان را بررسی نماید. در این معاینات اگر کوچک‌ترین مشکلی مشاهده شود، با درمان سریع آن، از بروز شرایط سخت‌تر و خطرناک‌تر، جلوگیری خواهد شد.

  4. استعمال دخانیات

    استعمال دخانیات یکی از مهم‌‌ترین عواملی است که سبب کاهش طول عمر ایمپلنت دندان می‌شود. استعمال دخانیات همچنین می‌تواند بهبودی از این درمان را به تاخیر بیندازد.

  5. جنس ایمپلنت دندان

    جنس ایمپلنت دندان نیز، نقش به سزایی در طول عمر ایمپلنت دندان دارد؛ زیرا اگر دندانپزشک غیر متخصص از مواد نامرغوب برای کاشت ایمپلنت دندان استفاده نماید، احتمال موفقیت و ماندگاری ایمپلنت دندان کاهش می‌یابد.

  6. تخصص و مهارت دندانپزشک

    یکی از مهمترین مواردی که بر طول عمر ایمپلنت دندان تاثیر دارد، تخصص و مهارت دندانپزشک است، زیرا اگر دندانپزشکی که مهارتی برای کاشت ایمپلنت دندان ندارد، این کار را انجام دهد، بعد از مدت کوتاهی کاشت ایمپلنت با شکست رو‌به‌رو خواهد شد.

  7. محل کاشت ایمپلنت دندان

    اینکه ایمپلنت برای کدام فک مورد نیاز است نیز، نقش موثری در موفقیت نهایی کاشت ایمپلنت دندان و ماندگاری آن دارد. با توجه به تحقیقات انجام شده، موفقیت ایمپلنت دندان در فک پایین تا حدودی بیشتر از فک بالا بوده است.

علل بالا بودن طول عمر ایمپلنت دندان

دلایل بالا بودن طول عمر ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان دوام و ماندگاری بسیار بالایی دارد که دلایل آن را برای شما شرح می‌دهیم:

  1. کاشته شدن ایمپلنت دندان در استخوان فک همانطور که در مقاله ایمپلنت دندان بیان کردیم، ایمپلنت از سه قسمت پایه تیتانیومی، تاج دندان و اباتمنت تشکیل شده است. پایه ایمپلنت در استخوان فک کاشته می‌شود و به آن جوش می‌خورد. این قسمت نقشی همانند ریشه دندان را بر عهده می‌گیرد.
    همانطور که گفته شد، جنس پایه ایمپلنت دندان از تیتانیوم است که سازگاری بسیار مناسبی با بدن انسان دارد.
  2. عدم پوسیدگی ایمپلنت دندان باکتری‌هایی که در دهان موجود هستند، می‌توانند با مصرف مواد قندی، اسید تولید کنند که اسید تولید شده سبب آسیب به مینای و پوسیدگی دندان می‌شود. اگر پوسیدگی دندان درمان نشود، احتمال از بین رفتن دندان به طور کامل وجود دارد. اما جالب است بدانید، پایه تیتانیومی ایمپلنت نسبت به اسید بسیار مقاوم بوده و دچار پوسیدگی نمی‌شود. تاج دندان نیز مقاومت بسیار بالایی دارد و اسید باکتری‌ها روی آن تاثیری نمی‌گذارد.

مقایسه طول عمر ایمپلنت دندان با دندان طبیعی

همانطور که اشاره شده، ایمپلنت دندان دوام بسیار بالایی داشته و بیمار می‌تواند تا پایان عمر از آن استفاده کند. به دلیل مقاومت بالای این درمان، حتی می‌توان گفت طول عمر آن از دندان طبیعی نیز بیشتر است. البته ماندگاری آن به میزان مراقبتی که بیمار انجام می‌دهد، بستگی خواهد داشت. در صورتی که رعایت مراقبت‌ها به درستی صورت نگیرد، طول عمر آن حتی می‌تواند از دندان طبیعی نیز کمتر باشد.

راهکارهای افزایش طول عمر ایمپلنت دندان

راهکار های افزایش طول عمر ایمپلنت دندان

برای افزایش عمر ایمپلنت دندان، راهکارهایی وجود دارد که در ادامه آنها را برای شما شرح می‌دهیم:

  1. بهداشت دهان و دندان خود را جدی بگیرید. باید بدانید که مسواک زدن و نخ دندان کشیدن مهمترین راهکارهای حفط سلامت دهان و دندان هستند.
  2. یک رژیم غذایی سالم و مناسب را دنبال کنید.
  3. برای باز کردن درب قوطی و شکستن اجسام سخت به هیچ عنوان از دندان خود استفاده نکنید، زیرا با این کار می‌توانید باعث شکسته شدن تاج دندان خود شوید.
  4. از مصرف غذاهای سخت و همچنین جویدن یخ پرهیز کنید.
  5. استعمال دخانیات می‌تواند اثر بسیار مخربی بر ایمپلنت دندان داشته باشد، بنابراین از استعمال آنها پرهیز کنید.

سوالات متداول

  1. چه عواملی در عمر مفید ایمپلنت دندان تاثیر گذار هستند؟

    تخصص و مهارت دندانپزشک، جنس ایمپلنت، تعداد ایمپلنت دندان و رعایت بهداشت دهان و دندان، مهمترین عوامل تاثیرگذار بر عمر ایمپلنت دندان هستند.

  2. آیا کاشت ایمپلنت دندان، برای همه افراد دارای طول عمر یکسانی است؟

    برای پاسخ به این سوال باید گفت با وجود موفقیت بالای کاشت ایمپلنت دندان، برای تمام افراد عمر یکسانی ندارد. بعضی از افراد دیابتی هستند و یا برخی دیگر عادت به استعمال سیگار دارند که معمولا کاشت ایمپلنت دندان برای این افراد توصیه نمی‌شود. اما اگر به هر دلیلی این کار صورت گرفت، این افراد باید بدانند که عمر ایمپلنت دندان آنها با دیگر افراد قابل مقایسه نخواهد بود.

  3. دندان قروچه چه تاثیری بر طول عمر ایمپلنت دندان دارد؟

    دندان قروچه یک عادت رفتاری نادرست است که تاثیر بسیار منفی بر سلامت دهان و دندان دارد. دندان قروچه می‌تواند به مرور زمان اثرات مخربی بر جای بگذارد. در صورتی که دارای این عادات رفتاری هستید و قصد انجام ایمپلنت دندان را دارید، دندانپزشک استفاده از نایت گارد را به شما توصیه خواهد کرد.

  4. کاشت ایمپلنت دندان تا چه میزان موفقیت آمیز است؟

    با توجه به بررسی‌های انجام شده، کاشت ایمپلنت دندان تا بیش از ۹۵ درصد موفقیت آمیز بوده است. در صورتی که این جراحی توسط دندانپزشک متخصص و دارای مهارت و همچنین به کمک مواد مرغوب انجام شود، احتمال شکست این درمان بسیار ضعیف است.

  5. پیوند استخوان چه تاثیری بر طول عمر ایمپلنت دندان دارد؟

    برخی افراد تراکم استخوان کافی برای کاشت ایمپلنت دندان را ندارند. بنابراین دندانپزشک متخصص قبل از کاشت ایمپلنت دندان، برای ایجاد تراکم استخوان کافی، پیوند استخوان را انجام می‌دهد. این پیوند برای ایمپلنت دندان به روش متفاوتی صورت گرفته و با افزایش میزان موفقیت کاشت ایمپلنت دندان، سبب افزایش ماندگاری و طول عمر آن می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
تازه ترین مطالب
میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست محتوا
به مناسبت افتتاح

شعبه جدید

تخفیف 30% + ویزیت رایگان