صاف و مرتب بودن دندان ها تاثیر به سزایی بر چهره فرد دارد. در صورتی که دندان ها ظاهر خوبی نداشته باشند، فرد اعتماد به نفس خود را در هنگام خندیدن و صحبت کردن از دست می دهد. افراد در هر رده سنی که باشند، می توانند برای اصلاح ناهنجاری دهانی خود از یک روش بی نظیر دندانپزشکی، به نام ارتودنسی (Orthodontics) بهره ببرند. ارتودنسی علاوه بر زیبا ساختن وضعیت دهان و دندان، سبب بهبود سلامت دهان و دندان نیز خواهد شد. رسیدگی به دندان های کج و نامرتب بسیار سخت تر می باشد، به همین دلیل احتمال پوسیدگی دندان و یا آسیب های دیگر دهان و دندان راحت تر اتفاق می افتد.
ارتودنسی یکی از شاخه های علم دندانپزشکی و مربوط به تشخیص و درمان ناهنجاری های دهان و دندان می باشد. ارتودنسی به طور تخصصی به بررسی و درمان بی نظمی دندان ها و فک می پردازد. در آغاز، این شیوه تنها جهت صاف و مرتب کردن دندان های کودکان و نوجوانان مورد استفاده قرار می گرفت، اما امروزه بزرگسالان هم از این روش برای اصلاح ناهنجاری های دهانی خود استفاده می کنند. این شاخه چند منظوره در دندانپزشکی، به تنهایی و در ترکیب با روش های درمانی دیگر فک و صورت و یا دندانپزشکی زیبایی کاربرد دارد. دندان های کج و نامرتب نه تنها ظاهر دندان ها را کاهش می دهند، بلکه شلوغی دندان ها سبب سخت تر بودن رعایت بهداشت دهان و دندان می گردد. همچنین می تواند بر جویدن غذا و تکلم نیز تاثیر داشته باشد.
ردیف نبودن دندان ها و یا وجود ناهنجاری های فک، می تواند احتمال ابتلا به پوسیدگی دندان و بیماری های لثه را افزایش دهد و در واقع اهمیت ارتودنسی، برای جلوگیری و یا درمان این مشکلات می باشد. در صورتی که دندان ها وضعیت مناسبی نداشته باشند، فرد در مسواک زدن و نخ دندان کشیدن دچار مشکلاتی می شود که سلامت دهان و دندان را تحت تاثیر قرار می دهد. مشکلاتی مانند جلو بودن هر کدام از فک ها، شلوغی دندان ها، کجی دندان ها و یا ردیف نبودن آن ها می تواند مشکلاتی برای تکلم فرد ایجاد نماید. گاهی اوقات این ناهنجاری به صورت مادر زادی وجود داشته و یا به مروز زمان و در اثر برخی عادات نادرست مانند مکیدن شست در دوران کودکی به وجود می آید. به هر حال دلیل به وجود آمدن این ناهنجاری هرچه باشد، این موضوع اهمیت دارد که در اسرع وقت فرد تحت درمان قرار بگیرد.
هزینه ارتودنسی، همانند هر درمان دندانپزشکی دیگری به عوامل متعددی بستگی دارد. عوامل تاثیر گذار بر هزینه ارتودنسی دندان شامل شدت ناهنجاری بیمار، سن، نوع درمان و مهارت دندانپزشک می شود. ارتودنسی انواع متفاوتی دارد که هر کدام از آن ها هزینه های مختص به خود را شامل می شوند. برای متوجه شدن از هزینه درمان باید به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید تا دندانپزشک با بررسی وضعیت دهان و دندان شما هزینه نهایی را برای شما تخمین بزند. در اکثر کلینیک های دندانپزشکی، هزینه این درمان به شکل اقساطی محاسبه می گردد. همچنین در صورت داشتن بیمه درمانی، با معاینه دندانپزشک معتمد می توانید از پرداخت بخشی از هزینه، توسط بیمه درمانی خود اطمینان حاصل کنید. برای آگاهی بیشتر از هزینه ارتودنسی، مقاله قیمت ارتودنسی دندان را مطالعه کنید.
درمان ارتودنسی، در هر سنی اثر مفید خود را خواهد گذاشت، اما هر چه درمان در سنین پایین تر انجام گیرد، علاوه بر افزایش احتمال موفقیت، درمان ناهنجاری سریع تر انجام می شود. در حال حاضر برای کودکان 7 تا 11 سال، درمان مدت دار ارتودنسی با اثرات بسیار چشم گیری صورت می گیرد. برای کودکانی که در سن رشد هستند، جواب دهی ارتودنسی بسیار فوق العاده خواهد بود و همچنین می تواند سبب کاهش نیاز به درمان های دیگر دهان و دندان شود. اما احتمال دارد برطرف کردن ناهنجاری های فک و صورت در بزرگسالی به سادگی امکان پذیر نباشد. با این حال درمان ارتودنسی فقط مخصوص کودکان نیست و ارتودنسی برای تمام سنین جواب دهی دارد. به طور معمول مشکلاتی که بزرگسالان برای درمان آن نیاز به ارتودنسی دارند، همان مشکلاتی است که در کودکان وجود دارد، اما این افراد نتوانسته اند که در زمان مناسب برای درمان آن اقدام کنند.
ارتودنسی دندان فواید و مزایای بسیاری دارد که در زیر به برخی از مزایای ارتودنسی دندان اشاره شده است:
در صورتی که فک بالا و پایین در زمان بسته شدن دهان بر روی هم منطبق نباشند، می توانند مشکلاتی را در تکلم و جویدن غذا به وجود آورند. جلو بودن فک بالا یا اوربایت و جلو بودن فک پایین یا کراس بایت و اپن بایت سبب ایجاد این مشکلات می شوند. همچنین شلوغی دندان ها سبب می شود تا دندان های دائمی فضای مناسبی برای رشد و نمو نداشته باشند. متخصص ارتودنسی، علاوه بر اصلاح ظاهر دندان ها، به درمان تمام ناهنجاری ها می پردازد. این روش کار آمد و بسیار موثر دارای کاربرد های متعددی از جمله موارد زیر می باشد:
در ابتدا متخصص ارتودنسی با دقت به بررسی وضعیت دهان و دندان بیمار می پردازد و نحوه درمان و تمام شرایط را برای بیمار شرح می دهد. همچنین این اطلاعات را به بیمار خواهد داد که در صورت عدم درمان، چه عواقبی در آینده ایجاد می شود. ارزیابی متخصص ارتودنسی، شامل بررسی کامل تاریخچه پزشکی بیمار، انجام معاینات لازم، بررسی عکس های رادیوگرافی و اسکن های مورد نیاز و ساختن قالب مورد نیاز بیمار می باشد. متخصص ارتودنسی با در نظر گرفتن برنامه درمانی، بهترین روش مورد نیاز برای بیمار را در نظر خواهد گرفت.
ارتودنسی برای اصلاح بسیاری از مشکلات و ناهنجاری های دهان و دندان کاربرد دارد. به طور کلی این درمان بر اساس نوع ابزار و تجهیزات به کار رفته 2 دسته بندی کلی دارد که در زیر به آن ها اشاره شده است:
مراحل ارتودنسی دندان شامل موارد زیر می شود:
مرحله اول:
در ابتدا باید یک کلینیک دندانپزشکی و ارتودنتیست مورد اطمینان و خوب را پیدا کنید. حتما دقت داشته باشید که درمان خود را به دست متخصص ارتودنسی بسپارید. ارتودنتیست تشخیص می دهد که آیا ناهنجاری بیمار با ارتودنسی رفع می شود یا به جراحی فک هم نیاز دارد.مرحله دوم:
در این مرحله، متخصص ارتودنسی بررسی و معاینه لازم را انجام می دهد و هزینه و روند درمان را برایتان شرح می دهد. قبل از شروع درمان برخی از اقدامات مورد نیاز انجام می شود. در ابتدا دندانپزشک با بررسی عکس رادیو گرافی دندان ها، تمام ناهنجاری های دهان و دندان را مورد بررسی قرار می دهد تا متوجه شود چه درمانی برای شما مناسب است. اگر نیاز به کشیدن دندان باشد، دندانپزشک دندان اضافی را قبل از شروع ارتودنسی از دهان بیمار خارج می کند.مرحله سوم:
متخصص ارتودنسی با انتخاب ابزار های مناسب، روش درمان را آغاز کرده و ابزار ارتودنسی را روی دندان ها نصب می کند. در طول درمان، مراجعه مکرر و مستمر به مطب دندانپزشکی صورت می گیرد.در حین انجام ارتودنسی و بعد از آن باید نکات و مراقبت هایی را رعایت کنید که در زیر به بررسی مراقبت های ارتودنسی دندان می پردازیم:
ارتودنسی یک روش عالی برای درمان ناهنجاری های دهان و دندان است، اما به هر حال مانند هر روش درمانی دیگر ممکن است عوارضی داشته باشد که در زیر به بررسی عوارض ارتودنسی دندان می پردازیم:
پوسیدگی دندان
پوسیدگی دندان یکی از شایع ترین عوارضی است که در طی ارتودنسی دندان احتمال رخ دادن آن وجود دارد. رشد باکتری ها در بین براکت های موجود در دهان بسیار راحت است، زیرا مواد غذایی در زیر براکت ها تجمع پیدا می کنند که در صورت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، این اتفاق بسیار کاهش می یابد.بیماری لثه
مهمترین علائم بروز بیماری لثه در طی ارتودنسی، خونریزی لثه ها در هنگام مسواک زدن می باشد. در صورت بروز التهاب و یا بیماری پریودنتال، درمان ارتودنسی مشکل خواهد بود، زیرا مشکلات ایجاد شده برای لثه، سرعت حرکت دندان ها را بسیار کاهش می دهد.طولانی بودن زمان درمان ارتودنسی
به طور معمول درمان ارتودنسی از 1 تا 3 سال طول می کشد. احتمال دارد بر اثر بعضی عوامل متعدد این زمان کوتاه تر و یا طولانی تر شود.خطر برگشت درمان ارتودنسی
در صورتی که درمان ارتودنسی توسط متخصص ارتودنسی و به طور صحیح انجام گیرد، احتمال برگشت آن بسیار کاهش می یابد، اما به طور معمول بعد از اتمام درمان ارتودنسی تا حدود یک سال باید از نگهدارنده ها کمک گرفت.زخم و خراش
زمانی که براکت ها در دهان قرار می گیرند، تا زمانی که فرد به آن ها عادت کند، تا حدودی سبب زخم در ناحیه دهان می شود.تحلیل طول ریشه
احتمال کوتاه شدن ریشه در حین درمان ارتودنسی برای افرادی که سابقه شکستگی دندان و یا آسم دارند، وجود دارد. متخصص ارتودنسی با دقت کافی بر روی مدت و مقدار نیروی اعمال شده روی دندان می تواند مانع بروز این اتفاق شود.خطای ارتودنتیست
در صورتی که دندانپزشک، تخصص ارتودنسی را نداشته باشد، احتمال بروز مشکلات زیادی از ابتدای کار وجود دارد. به همین جهت باید در انتخاب متخصص ارتودنسی دقت کافی را داشته باشید.آیا ارتودنسی سبب لق شدن دندان ها می شود؟ چه دلایلی سبب لق شدن دندان در ارتودنسی می شوند؟ اگر این اتفاق افتاد چگونه می توان آن را درمان کرد؟ چه راهکار هایی برای پیشگیری از آن وجود دارد؟ در این مقاله پاسخ تمام این سوالات داده می شود، پس همراه ما باشید.
آیا کشیدن دندان عقل قبل از شروع درمان ارتودنسی دندان لازم است؟کشیدن دندان عقل به چه منظور انجام می شود و چه رابطه ای با ارتودنسی دندان دارد؟ در این مقاله پاسخ تمام این سوالات به شما داده می شود، پس همراه ما باشید.
آیا تصور کرده اید که با افزایش سن نمی توانید از درمان ارتودنسی بهره مند شوید؟ درست است که ارتودنسی بزرگسالان با کودکان تفاوت دارد، اما به این معنا نیست که بزرگسالان نمی توانند از این درمان بهره مند شوند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این مقاله همراه ما باشید.
دوران بارداری در زندگی خانم ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. اگر قبل از بارداری و یا در زمان بارداری به دلایل متعددی درمان ارتودنسی را برای اصلاح ناهنجاری های دهان و دندان خود انتخاب کرده اید، باید اطلاعات لازم را درباره ارتودنسی دندان در بارداری بدانید، پس در این مقاله همراه ما باشید.
درمان ارتودنسی یکی از روش های درمانی طولانی مدت می باشد، بنابراین اگر قصد انجام درمان ارتودنسی را دارید، قطعا برای آن برنامه ریزی هایی خواهید داشت. پس باید در ارتباط با طول درمان ارتودنسی آگاهی کافی را داشته باشید. در این مقاله شما را به طور کامل با طول درمان ارتودنسی دندان آشنا خواهیم کرد.
آیا ارتودنسی با لیزر به گوشتان خورده است؟ یکی از شیوه های نوین علم ارتودنسی، روش درمان با لیزر است که اگر تمایل دارید از آن آگاهی پیدا کنید، در این مقاله همراه ما باشید.
اگر قصد انجام ارتودنسی دندان را دارید، حتما درد ناشی از این درمان فکر شما را به خود مشغول کرده است. اگر می خواهید در رابطه با درد ارتودنسی دندان و همچنین راهکار های کاهش درد آن، اطلاعاتی به دست آورید، در این مقاله همراه ما باشید.
آیا کودکان دچار ناهنجاری های دهان و دندانی می باشد؟ آیا قصد انجام ارتودنسی دندان برای کودکتان را دارید؟ در این مقاله اطلاعات لازم را درباره ارتودنسی کودکان برایتان شرح می دهیم.
برای ارتودنسی دندان چه مراحلی باید طی شود؟ چه آمادگی هایی باید داشته باشید؟ در این مقاله به بررسی مراحل ارتودنسی دندان ثابت و متحرک می پردازیم.
متخصص ارتودنسی کیست؟ یک متخصص ارتودنسی چه ویژگی هایی دارد؟ مشخصات یک متخصص خوب چیست؟ در این مقاله با متخصص ارتودنسی به طور کامل آشنا خواهید شد.
ارتودنسی دندان چه مزایا و فوایدی دارد؟ هر کدام از روش های ارتودنسی برای دندان چه فوایدی دارند؟ در این مقاله به بررسی مزایای ارتودنسی ویژگی های مفید آن پرداخته ایم.
آیا ارتودنسی دندان عوارض هم دارد؟ آیا امکان برگشتن نتایج ارتودنسی وجود دارد؟ چه راهکارهایی برای جلوگیری از عوارض ارتودنسی دندان وجود دارد؟ در این مقاله به بررسی همه این موارد می پردازیم.
بخش مهمی از درمان ارتودنسی مربوط به مراقبتها و بهداشت دهان و دندان می شود. در این مقاله شما را با نحوه صحیح مسواک زدن در زمان ارتودنسی و دیگر مراقبتهای دهان و دندان آشنا می نماییم.
چه نوع غذاهایی باید در حین درمان ارتودنسی مصرف نمایید؟ مصرف چه غذاهایی در زمان ارتودنسی مناسب نمی باشد؟ در این مقاله به بررسی رژیم غذایی مناسب ارتودنسی و غذاهای مناسب در حین این درمان می پردازیم.
سن مناسب ارتودنسی چه سنی است؟ آیا ارتودنسی را از سنین پایین می توان آغاز نمود؟ در این مقاله با سن مناسب و بهترین سن ارتودنسی دندان آشنا خواهید شد.
تمامی حقوق این وب سایت محفوظ میباشد، طراحی و بهینه سازی شده توسط گروه رویال مدیا