شاخه ای از علم دندانپزشکی که به اصلاح نامرتبی دندان ها و ناهماهنگی دندان و فک می پردازد، به نام ارتودنسی دندان شناخته می شود. ارتودنسی با استفاده از شیوه ها و ابزار های مختلف سبب حرکت دندان ها به سمت جایگاه درست می شود و زیبایی و سلامت را برای دهان و دندان به ارمغان می آورد. در ادامه شما را با انواع ارتودنسی دندان آشنا خواهیم کرد.
برای داشتن دندان هایی صاف و مرتب، در هر سنی می توان از درمان ارتودنسی استفاده کرد و تنها کودکان قابلیت استفاده از آن را ندارند. امروزه بسیاری از بزرگسالان برای زیبایی و بهبود سلامت دهان و دندان خود از ارتودنسی استفاده می برند. متخصص ارتودنسی با بررسی وضعیت دهان و دندان، مناسب بودن این درمان را برای شما تشخیص می دهد. گاهی اوقات درمان ارتودنسی قبل از رشد دندان های دائمی بسیار مفید است که در واقع می تواند نوعی روش پیشگیری از بروز مشکلات دهان و دندان در آینده باشد.
برخی از ناهنجاری ها مانند جلو بودن فک پایین، وجود فضای اضافی بین دندان ها، جلو بودن دندان های فک بالا، اپن بایت، کراس بایت، کجی دندان ها و ناهماهنگی دندان ها، به کمک ارتودنسی درمان می شوند. ناهنجاری های بیان شده می توانند مشکلات متعددی در تکلم و غذا خوردن فرد ایجاد کنند و زیبایی چهره را به شدت تحت تاثیر قرار دهند.
دندانپزشک با بررسی وضعیت دهان و دندان بیمار برای درمان، روش مناسبی از ارتودنسی را برای درمان انتخاب می کند. به طور کلی ارتودنسی، به دو نوع ارتودنسی ثابت و ارتودنسی متحرک تقسیم می شود که در زیر به آن ها اشاره شده است:
با توجه به شدت ناهنجاری، سن، نوع و تکنیک مورد استفاده درمانی، طول درمان ارتودنسی متفاوت می باشد. به طور معمول درمان ارتودنسی از 6 ماه تا 3 سال طول می کشد که در این مدت باید مراجعات منظم به مطب دندانپزشکی وجود داشته باشد. درمان ارتودنسی در کودکان بسیار سریع تر از بزرگسالان صورت می گیرد، به همین جهت اکثر متخصصان توصیه می کنند تا درمان در سن پایین تر شروع شود.
از ارتودنسی با الاینر های شفاف چه میدانید؟ آیا الاینرهای شفاف نسبت به دیگر روشهای ارتودنسی مناسب تر هستند؟ در این مقاله بیشتر با این روش آشنا خواهید شد.
از ارتودنسی فانکشنال چه میدانید؟ این روش چه مزایا و معایبی دارد؟ آیا هزینه این روش از دیگر ارتودنسی ها بیشتر است؟ در این مقاله با ارتودنسی فانکشنال بیشتر آشنا خواهید شد.
ارتودنسی سرامیکی چه کاربردهایی دارد؟ چه ناهنجاری هایی با این روش قابل درمان می باشند؟ ارتودنسی سرامیکی چه مزایایی دارد؟ در این مقاله به بررسی کامل ارتودنسی سرامیکی می پردازیم.
آیا با ارتودنسی دیمون آشنایی دارید؟ ارتودنسی دیمون برای چه ناهنجاری هایی مناسب است؟ در این مقاله شما را با ارتودنسی دیمون آشنا می نمایم.
از ارتودنسی متحرک چه میدانید؟ این نوع ارتودنسی برای چه افرادی مناسب است و سن مناسب برای شروع آن چه زمانی است؟ در این مقاله شما را با ارتودنسی متحرک آشنا می نماییم.
از ارتودنسی ثابت چه میدانید؟ ارتودنسی ثابت برای درمان چه ناهنجاری هایی مناسب تر است؟ در این مقاله با ارتودنسی ثابت به طور کامل آشنا خواهید شد.
ارتودنسی لینگوال برای چه افرادی مناسب است؟ این روش ارتودنسی چه مزایا و نیاز به چه مراقبتهایی دارد؟در این مقاله با ارتودنسی لینگوال بیشتر آشنا خواهید شد.
تمامی حقوق این وب سایت محفوظ میباشد، طراحی و بهینه سازی شده توسط گروه رویال مدیا