اقدامات پیشگیری و اهمیت به آن ها برای همه افراد قابل درک می باشد. دندان ها از این وضعیت مستثنی نبوده و با انجام اقدامات پیشگیرانه دندان می توان احتمال ایجاد مشکلات و هزینه های احتمالی آینده را به شدت کاهش داد. تمام والدین سعی دارند با رعایت تمام نکات بهداشت دهان و دندان، از پوسیدگی دندان های فرزندشان جلوگیری کنند. اما گاهی اوقات، این احتمال وجود دارد تا با تمام این مراقبت ها، باز هم پوسیدگی دندان برای کودکان آن ها وجود داشته باشد. معمولا پوسیدگی از شیار های عمیق دندان کودکان شروع می شود و گاهی با بی توجهی، شدت این پوسیدگی ها افزایش می یابد. برای جلوگیری از پوسیدگی دندان ها اقداماتی مانند فلوراید تراپی، فیشور سیلانت تراپی (fissure sealants) و غیره وجود دارند. فیشور سیلانت تراپی بدون نیاز به تراش دندان و با راه کار های بسیار راحت، مانع باقی ماندن غذا در شیار های عمیق دندان شده و به همین جهت به شدت بسیار زیادی از پوسیدگی دندان ها جلوگیری می شود.
سطح جونده دندان های عقبی و در واقع همان قسمتی از دندان ها که سبب له شدن غذا می شوند، به علت داشتن شیار های فراوان، به شدت در معرض پوسیدگی قرار دارند. فیشور سیلانت تراپی یکی از تکنیک های دندانپزشکی جهت پیشگیری از این پوسیدگی می باشد. این کار با قرار دادن سیلانت ها به شکل لایه نازک در دندان های آسیای دائمی کودکان به جهت صاف شدن این شیار ها صورت می گیرد، بنابراین با صاف شدن این شیار ها میزان باقی ماندن غذا در این قسمت از دندان کمتر شده و خطر پوسیدگی به شدت کاهش می یابد. در سن 6 سالگی اولین دندان آسیای دائمی کودک شروع به رشد می کند که در این سن به علت استفاده زیاد کودک از تنقلات، برای جلوگیری از پوسیدگی دندان، باید فیشور سیلانت تراپی انجام دهد. این کار زمانی قابل انجام است که دندان پوسیدگی و حالت لقی نداشته باشد و رویش آن کمتر از 4 سال باشد.
انجام فیشور سیلانت تراپی برای افراد زیر مناسب می باشد:
هزینه ای که صرف فیشور سیلانت تراپی می گردد، بسیار مقرون به صرفه است، زیرا جلوگیری از پوسیدگی دندان، هزینه هایی مانند عصب کشی دندان و یا پر کردن دندان را از بین می برد. هزینه آن به مقدار مواد سیلانت، میزان پوسیدگی، تعداد دندان ها و دستمزد دندانپزشک بستگی دارد. برای آگاهی از قیمت دقیق آن با کلینیک دندانپزشکی دکتر فاطمه لبافی تماس گرفته و هماهنگی های لازم را انجام دهید.
فواید روش فیشور سیلانت عبارتند از:
مراحل انجام فیشور سیلانت تراپی بسیار آسان بوده که در زیر به بررسی کامل مراحل این روش می پردازیم:
فیشور سیلانت می تواند تا سال ها دوام و ماندگاری داشته باشد، اما با این حال به مرور زمان از بین می روند. به همین جهت جهت معاینه و بررسی دندان ها باید چکاپ های دائمی و مستمر دندان ها توسط دندانپزشک صورت گیرد. گاهی اوقات نیاز به اضافه کردن و یا جایگزینی مقداری سیلانت وجود دارد.
زمانی که به دلیل پوسیدگی شدید دندان، حفره هایی در دندان ایجاد شود، در این صورت باید این قسمت ها تراشیده شده و حفره ها با مواد مناسب پر شوند. اما فیشور سیلانت زمانی انجام می گیرد که دندان هنوز پوسیده نشده و یا مراحل ابتدایی پوسیدگی در آن مشاهده می شود. در فیشور سیلانت تراپی نیازی به تراش دندان وجود ندارد و تنها شیار های عمیق دندان با مواد مخصوص صاف می شوند تا باکتری و مواد غذایی نتوانند با نفوذ به این شیار ها سبب آسیب به دندان و پوسیدگی آن شوند. به طور کلی می توان بیان کرد که پر کردن دندان یک اقدام درمانی بوده در حالی که فیشور سیلانت تراپی اقدامی پیشگیرانه می باشد.
گاهی اوقات ممکن است سیلانت ها به مروز زمان فرسوده شده و از روی دندان بیفتند که در این صورت سیلانت نیاز به تعویض دارد. این اتفاق به این دلیل است که در هنگام انجام فیشور سیلانت تراپی، دندان خشک نبوده است. برای اینکه این کار به خوبی انجام شود، باید دندان کاملا خشک باشد که البته این کار برای کودک بسیار مشکل است. گاهی اوقات امکان دارد که قسمتی از سیلانت جدا شود و بخش دیگر به دندان بچسبد و یا حتی سیلانت به خوبی دندان ها را پوشش ندهد که در این صورت احتمال پوسیدگی دندان افزایش می یابد.
تمامی حقوق این وب سایت محفوظ میباشد، طراحی و بهینه سازی شده توسط گروه رویال مدیا