آیا در یکی از دندانهای خود در اثر برخورد با دمای سرد یا گرم و یا برخی مواد غذایی مانند غذاهای شیرین، چسبناک و ترش احساس ناراحتی میکنید؟
آیا هر بار که یک دندان خاص را نخ دندان میکشید، نخ پاره میشود؟
این علائم و نشانهها ممکن است مربوط به عارضه پوسیدگی دندان باشد. به نظر شما، آیا برای درمان این عارضه از روشی به نام پر کردن و ترمیم دندان استفاده میشود؟
مراحل روش پر کردن دندان چگونه انجام میشوند؟
پر کردن دندان با مواد مختلف ترمیم کننده چقدر هزینه دارد؟
پاسخ تمام این سؤالات و دیگر سؤالات خود را در رابطه با این درمان در این مقاله مطالعه نمایید.
با دکتر فاطمه لبافی همراه باشید.
پر کردن دندان (dental fillings) یک روش درمانی است که برای پر کردن حفره دندان استفاده میشود. اگر پوسیدگی دندان دارید یا ساختار آن دندان به دلیل ضربه از بین رفته است، ممکن است نیاز به این درمان داشته باشید.
...
هنگامی که بافت سخت دندان (مینای دندان) در اثر ترشح اسید به وسیله باکتری به نام استرپتوکوک مواد معدنی خود، یعنی کلسیم و فسفر را از دست میدهد، دندان دچار فرسایش میشود. اصطلاحا گفته میشود که شخص دچار پوسیدگی دندان شده است.
باکتری موجود در دهان قندی که در غذاهای شیرین وجود دارد را شکسته و آن را به اسید تبدیل میکند. مواد اسیدی سبب آسیب رسیدن به مینای دندان میشوند. اگر به موقع به دنبال درمان پوسیدگی دندان خود نروید، دندان شما دچار درد و عفونت شده و حتی احتمال دارد آن را از دست دهید.
علائم و نشانههای مختلفی وجود دارند که ممکن است بیانگر نیاز شما به درمان پر کردن دندان باشند. این نشانهها و علائم به شرح زیر هستند:
اگر با هر یک از علائمی که در بالا ذکر شد مواجه شدید، این احتمال وجود دارد که نیاز به پر کردن داشته باشید.
تصمیم نهایی پس از معاینه کامل دهان با دندانپزشک شما خواهد بود. برای دریافت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.
پر کردن یک روش ترمیم بسیار مقرون به صرفه و کارآمد است؛ اما هزینه آن در شرایط مختلف و برای بیماران مختلف بسیار متفاوت است.
هزینه پر کردن دندان با توجه به اندازه ترمیم ، داشتن یا نداشتن بیمه، تعداد ترمیمهای لازم و نوع ماده پرکننده تعیین میشود. لازم به ذکر است که سرمایهگذاری روی این درمان ممکن است احتمال نیاز به درمانهای پیچیدهتر و گرانتر را در آینده کاهش دهد.
در کلینیک دندانپزشکی دکتر لبافی هزینه این درمان با تخفیف سایت در حدود 800000 تومان (هشتصد هزار تومان) الی 1500000 تومان (یک میلیون و پانصد هزار تومان) است.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با ما تماس بگیرید.
مواد مختلفی را میتوان به عنوان پرکننده دندان استفاده کرد. اینکه کدام یک از آنها برای شما مناسب است را دندانپزشک بررسی خواهد کرد. در ادامه به بررسی این موارد میپردازیم:
در جدول زیر ویژگیهای این مواد را در کنار هم بررسی کنید:
آمالگام | گلاس آینومر | کامپوزیت | سرامیک | طلا |
ارزانترین ماده پرکننده | هزینه متناسب | مقرون به صرفه | هزینه بسیار بالا | هزینه بسیار بالا |
مخلوطی از فلزات از جمله جیوه، نقره، قلع و مس | اکریلیک و نوع خاصی از مواد شیشهای است | ظاهری همرنگ دندان طبیعی | ظاهری زیبا و همرنگ دندان | ظاهر دلپسند به صورت سلیقهای |
دوام بین 5 تا 10 سال | سریعتر از سایر گزینهها فرسوده میشوند، بنابراین ممکن است برای همه مناسب نباشند | ساخته شده از رزین و مخلوط شیشه | ماندگاری بالا | دوام بسیار بالا |
ظاهری تیره رنگ | دوام زیر 10 سال | حداقل پنج سال دوام دارد | نسبت به مواد رزین کامپوزیت در برابر لکه مقاومتر است. | |
عموماً روی سطوح غیر جونده و روی دندانهای شیری استفاده میشود. | ||||
مقدار بسیار کمی از ساختار دندان اطراف حفره را از بین میبرد و آن را نسبت به سایر انواع پرکنندهها کمتر تهاجمی میکند. | ||||
حاوی فلوراید هستند که به جلوگیری از پوسیدگی بیشتر دندان کمک میکند. |
اگر پوسیدگی دندان دارید، ترمیم آن بسیار مهم است؛ زیرا اگر درمان به موقع انجام نشود، مینای دندان (قسمت خارجی دندان) به آرامی شروع به گسترش پوسیدگی میکند و عاج (قسمت سخت زیر مینا) را آشکار میکند.
باکتریهای موجود در دهان با عاج تماس پیدا میکنند و باعث پوسیدگی بیشتر میشوند.
هنگامی که عفونت شروع میشود، احساس حساسیت میکنید و معمولاً در این زمان متوجه نیاز خود به درمان پر کردن خواهید شد.
اگر توجهی به این درمان نداشته باشید، عفونت به عصب میرسد. در نهایت همین عفونت به دندان آسیب میرساند و پس از آن فرد باید تحت درمان ریشه یا عصب کشی قرار گیرد.
شما همچنین در معرض خطر انتقال عفونت به دندان مجاور قرار خواهید گرفت که این اتفاق آن را مستعد پوسیدگی میکند.
طول عمر ترمیم دندان شما به مواد مورد استفاده، محل ترمیم در دهان و میزان مراقبت از آن بستگی دارد. انتظار میرود پرکردنهای کامپوزیت، گلاس آینومر و پرسلن تا 5 سال، پرکنندههای آمالگام تا 15 سال و پرکنندههای طلا تا 20 سال دوام داشته باشند.
این پروسه درمانی اغلب ساده و راحت است و مدت زمان انجام آن معمولاً بین 20 دقیقه تا 1 ساعت به طول میانجامد.
به طور کلی در پاسخ به این سوال که پر کردن دندان چقدر طول میکشد؟ باید گفت که این مدت زمان به شرایط دندان شما و همچنین مهارت دندانپزشک بستگی دارد.لازم به ذکر است که نوع ماده پر کننده دندان نیز میتواند سبب افزایش مدت زمان انجام این فرایند شود. به عنوان مثال اگر از ماده سرامیک یا طلا استفاده شود، ممکن است نیاز به دو جلسه درمانی خواهد بود.
چند دلیل اصلی وجود دارد که چرا پرکنندههای دندان باید جایگزین شوند که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم:
مراحل پر کردن دندان شامل موارد زیر هستند:
دلایل مختلفی برای درد و حساسیت دندان بعد از ترمیم وجود دارند که این موارد عبارتاند از:
بعد از انجام این درمان به نکات و مراقبت های پس از پر کردن دندان توجه داشته باشید:
به خاطر داشته باشید، یک رژیم غذایی سالم، مسواک زدن منظم، نخ دندان کشیدن و معاینات منظم ۶ ماهه میتواند به کاهش خطر ابتلا به پوسیدگی دندان در آینده کمک کند.
برای پر کردن دندان در خانه از چه موادی استفاده میشود؟ آیا اصلا تلاش برای پر کردن دندان در خانه کار درستی است؟ انجام این کار چه عوارضی را ایجاد میکند؟ چنانچه به دنبال کسب اطلاعاتی در ابن زمینه هستید و یا دانستن پاسخ این سوالات برایتان جالب است، شما را به مطالعه این مطلب مختصر و مفید دعوت میکنیم.
آیا بعد از پر کردن دندان میتوان سیگار کشید؟ آیا سیگار کشیدن مواد پر کننده دندان را تخریب میکند؟ عوارض سیگار کشیدن بلافاصله بعد از پر کردن دندان کدام اند؟ در این مقاله مختصر و مفید با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در این باره به دست آورید.
آیا به دنبال راه حل بدون درد برای پر کردن دندان خود هستید؟ آیا تا به حال درباره پر کردن دندان با لیزر چیزی شنیدهاید؟ مزایای استفاده از این روش چیست؟ آیا میتوان از این روش برای پر کردن دندان کودکان نیز استفاده کرد؟ آیا به کار بردن لیزر برای پر کردن دندان محدودیتی دارد؟ در این مطلب از دکتر لبافی تمام اطلاعات لازم در این خصوص ارائه شده است تا با مطالعه آن به پاسخ تمام سؤالات خود درباره آن برسید.
آیا ممکن است دندان پر شده بعد از درمان دچار درد شود؟ علت آن چیست؟ آیا حساسیت بعد از این درمان طبیعی است؟ چه زمانی باید نگران درد دندان بعد از پر کردن بود؟ چه راهکارهایی برای کاهش آن وجود دارد؟ در این مقاله با دکتر فاطمه لبافی همراه باشید تا پاسخ تمام سوالات خود را مطالعه نمایید.
y5jآیا پر کردن دندان در بارداری ممکن است؟ آیا بی حسی و مواد پر کننده دندان برای مادر باردار و جنین خطر دارند؟ بهترین زمان برای ترمیم دندان در بارداری چه زمانی است؟ آیا میتوان از انجام این درمان در بارداری به طور کلی اجتناب کرد؟ در این مقاله مختصر و مفید با دکتر فاطمه لبافی همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در این باره به دست آورید.
آیا میتوان دندان عقل را پر کرد؟ چه زمانی دندان پوسیده و آسیب دیده پر میشود و چه زمانی باید برای کشیدن آن اقدام کرد؟ مزایای این درمان چیست؟ در این مقاله مختصر و مفید با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در این باره به دست آورید.
آیا پر کردن دندان عوارضی دارد؟ آیا حساسیت بعد از پر کردن دندان طبیعی است؟ آیا جیوه موجود در آمالگام خطرناک است؟ علت درد بعد از پر کردن دندان چیست؟ آیا ترمیم دندان بعد از پر کردن از بین میرود؟ آیا درد شدید دندان در زمان غذا خوردن بعد از درمان پر کردن، طبیعی است؟ پاسخ تمام این سوالات و دیگر سوالات خود را در رابطه با عوارض و مضرات پر کردن دندان در این مقاله مطالعه نمایید.
بعد از پر کردن دندان باید چه نکاتی را رعایت کنید؟ آیا این مراقبتها مهم هستند؟ آیا میدانید بعد از پر کردن دندان باید چه غذاهایی بخورید و از مصرف چه غذاهایی اجتناب کنید؟ در این مقاله با مراقبتهای بعد از این درمان آشنا شوید.
پوسیدگی دندان همواره مشکلی است که در اثر عوامل متعدد، برای اغلب افراد اتفاق می افتد که به وسیله پر کردن دندان می توان آن را برطرف نمود. اما آیا از هزینه پر کردن دندان با مواد سفید و یا آمالگام اطلاع دارید؟ در این مقاله شما را با هزینه پر کردن دندان با کامپوزیت و آمالگام بیشتر آشنا می نماییم.
ترمیم همرنگ دندان چیست؟ این روش در دندانپزشکی با چه مزایا و معایبی همراه است؟ آیا همواره پر کردن دندان با مواد سفید از آمالگام بهتر است؟ انواع آن کدام اند؟ آیا مزایا و معایب هر یک از آنها را میشناسید؟ دراین مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در این باره به دست آورید.
آیا میخواهید دندانهای خود را پر کنید و نمیدانید تفاوت ماده سفید و سیاه در چیست؟ آیا میخواهید بدانید که کدام ماده برای ترمیم دندانهای جلو مناسبتر است و کدامیک برای ترمیم دندانهای عقب بهتر است؟ آیا میخواهید بدانید اینکه گفته میشود که پر کنندههای آمالگام قویتر از پر کنندههای کامپوزیت هستند، صحیح است؟ در این مطلب با ما همراه باشید تا تمام اطلاعات لازم در این زمینه را کسب کنید.
مراحل پر کردن دندان به چه صورت است؟ آیا میدانید پر کردن دندان به چند جلسه نیاز دارد؟ کدام روش پر کردن دندان فرایند طولانیتری دارد؟ پر کردن دندان با لیزر چگونه انجام میشود؟ چه زمانی باید پر کردگی دندان را عوض کنیم؟ در این مقاله با دکتر فاطمه لبافی همراه باشید و پاسخ تمام سوالات خود را مطالعه نمایید.
آمالگام چیست؟ آیا این ماده پر کننده دندان ایمن است؟ آیا جیوه موجود در آمالگام خطری برای سلامتی به همراه دارد؟ چرا از جیوه در آمالگام دندان استفاده میشود؟ مزایا و معایب این نوع ماده پر کننده دندان چیست؟ در این مقاله با دکتر لبافی همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در رابطه با آمالگام به دست آورید.
تمامی حقوق این وب سایت محفوظ میباشد، طراحی و بهینه سازی شده توسط گروه رویال مدیا