راهنمای جامع پر کردن دندان

راهنمای جامع پر کردن دندان (ترمیم دندان) | انواع، هزینه، مراقبت‌ها و سوالات رایج

در این مطلب چه چیز مطالعه خواهید کرد؟

آیا در یکی از دندان‌های خود در اثر برخورد با دمای سرد یا گرم و یا برخی مواد غذایی مانند غذاهای شیرین، چسبناک و ترش احساس ناراحتی می‌کنید؟
آیا هر بار که یک دندان خاص را نخ دندان می‌کشید، نخ پاره می‌شود؟
این علائم و نشانه‌ها ممکن است مربوط به عارضه پوسیدگی دندان باشد. به نظر شما، آیا برای درمان این عارضه از روشی به نام پر کردن و ترمیم دندان استفاده می‌شود؟
مراحل روش پر کردن دندان چگونه انجام می‌شوند؟
پر کردن دندان با مواد مختلف ترمیم کننده چقدر هزینه دارد؟
پاسخ تمام این سؤالات و دیگر سؤالات خود را در رابطه با این درمان در این مقاله مطالعه نمایید.
با دکتر فاطمه لبافی همراه باشید.

پر کردن دندان چیست؟

آشنایی با درمان پر کردن دندان

پر کردن دندان (dental fillings) یک روش درمانی است که برای پر کردن حفره دندان استفاده می‌شود. اگر پوسیدگی دندان دارید یا ساختار آن دندان به دلیل ضربه از بین رفته است، ممکن است نیاز به این درمان داشته باشید.

...

پوسیدگی دندان چیست؟

پوسیدگی دندان چیست؟

هنگامی که بافت سخت دندان (مینای دندان) در اثر ترشح اسید به وسیله باکتری به نام استرپتوکوک مواد معدنی خود، یعنی کلسیم و فسفر را از دست می‌دهد، دندان دچار فرسایش می‌شود. اصطلاحا گفته می‌شود که شخص دچار پوسیدگی دندان شده است.
باکتری موجود در دهان قندی که در غذاهای شیرین وجود دارد را شکسته و آن را به اسید تبدیل می‌کند. مواد اسیدی سبب آسیب رسیدن به مینای دندان می‌شوند. اگر به موقع به دنبال درمان پوسیدگی دندان خود نروید، دندان شما دچار درد و عفونت شده و حتی احتمال دارد آن را از دست دهید.

دریافت کد تخفیف پر کردن دندان
(*)
لطفا نام خود را وارد کنید
(*)
شماره تماس خود را وارد کنید
(*)
آدرس ایمیل خود را وارد کنید

چه زمانی نیاز به پر کردن دندان خواهید داشت؟

چه زمانی برای پر کردن دندان اقدام کنم؟

علائم و نشانه‌های مختلفی وجود دارند که ممکن است بیانگر نیاز شما به درمان پر کردن دندان باشند. این نشانه‌ها و علائم به شرح زیر هستند:

  1. به وجود آمدن یک سوراخ در دندان شما
  2. ایجاد لکه‌های تیره روی دندان
  3. گیر کردن غذا در برخی از نواحی خاص دندان
  4. حساسیت به غذا و نوشیدنی سرد و گرم

اگر با هر یک از علائمی که در بالا ذکر شد مواجه شدید، این احتمال وجود دارد که نیاز به پر کردن داشته باشید.
تصمیم نهایی پس از معاینه کامل دهان با دندانپزشک شما خواهد بود. برای دریافت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.

قیمت پر کردن دندان چقدر است؟

هزینه پر کردن دندان

پر کردن یک روش ترمیم بسیار مقرون به صرفه و کارآمد است؛ اما هزینه آن در شرایط مختلف و برای بیماران مختلف بسیار متفاوت است.
هزینه پر کردن دندان با توجه به اندازه ترمیم ، داشتن یا نداشتن بیمه، تعداد ترمیم‌های لازم و نوع ماده پرکننده تعیین می‌شود. لازم به ذکر است که سرمایه‌گذاری روی این درمان ممکن است احتمال نیاز به درمان‌های پیچیده‌تر و گران‌تر را در آینده کاهش دهد.
در کلینیک دندانپزشکی دکتر لبافی هزینه این درمان با تخفیف سایت در حدود 800000 تومان (هشتصد هزار تومان) الی 1500000 تومان (یک میلیون و پانصد هزار تومان) است.
برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با ما تماس بگیرید.

انواع مواد پرکننده دندان

مواد مختلفی را می‌توان به عنوان پرکننده دندان استفاده کرد. اینکه کدام یک از آنها برای شما مناسب است را دندانپزشک بررسی خواهد کرد. در ادامه به بررسی این موارد می‌پردازیم:

  1. آمالگام

    آمالگام مخلوطی از فلزات از جمله نقره، مس، قلع، جیوه و روی است و یک ماده پرکننده بسیار قوی است. اگرچه قرار گرفتن در معرض جیوه می‌تواند سمی باشد، اما آمالگام خطری را برای افراد به وجود نمی‌آورد.
    با این حال، پیشنهاد می‌شود که پر كردن دندان با آمالگام برای زنان باردار یا شیرده، کودکان و افراد مبتلا به بیماری کلیوی انجام نشود.
    این ماده پرکننده به دلیل رنگ تیره معمولاً تنها برای ترمیم دندان‌های عقبی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بیشتر برای دندان‌های قدامی که در طرح لبخند فرد شرکت دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  2. رزین کامپوزیت

    رزین کامپوزیت یک ماده سفید یا همرنگ دندان است. می‌توان آن را با رنگ سایر دندان‌ها هماهنگ کرد و بسیار طبیعی‌تر از آمالگام به نظر می‌رسد، اما کمی گران‌تر است. البته استفاده از این ماده برای پر کردن دندان‌های عقب بزرگسالان معمولاً دوام زیادی ندارد.
  3. سیمان گلاس آینومر

    سیمان گلاس آینومر را نیز می‌توان با رنگ دندان تطبیق داد، اما ممکن است به اندازه رزین کامپوزیت دوام نداشته باشد. معمولاً در مناطقی که فشار ناشی از گاز گرفتن زیادی وجود ندارد و همچنین روی دندان‌های شیری استفاده می‌شود.
    بنابراین، این پرکننده‌ها اغلب انتخاب خوبی برای کودکان هستند؛ زیرا می‌توانند فلوراید آزاد کنند که می‌تواند به جلوگیری از پوسیدگی بیشتر دندان کمک کند.
    این مواد به ندرت بر روی سطح جویدنی دندان بزرگسالان مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ زیرا می‌توانند سریع‌تر از سایر انواع مواد پرکننده دچار سایش شوند.
  4. پرکننده‌های طلا و چینی یا سرامیکی

    طلا و پرسلن مواد پرکننده‌های بسیار بادوامی هستند. پرکننده‌های پرسلن را می‌توان با رنگ دندان‌های دیگر هماهنگ کرد. اما طلا همان‌طور که می‌دانید رنگ مختص به خود را دارد. با این حال برخی از افراد ظاهر آن را دوست دارند. هر دوی این پرکننده‌ها گران‌تر از آمالگام هستند.

جدول مقایسه مواد پر کننده دندان

در جدول زیر ویژگی‌های این مواد را در کنار هم بررسی کنید:

آمالگام گلاس آینومر کامپوزیت سرامیک طلا
ارزان‌ترین ماده پرکننده هزینه متناسب مقرون به صرفه هزینه بسیار بالا هزینه بسیار بالا
مخلوطی از فلزات از جمله جیوه، نقره، قلع و مس اکریلیک و نوع خاصی از مواد شیشه‌ای است ظاهری همرنگ دندان طبیعی ظاهری زیبا و همرنگ دندان ظاهر دلپسند به صورت سلیقه‌ای
دوام بین 5 تا 10 سال سریع‌تر از سایر گزینه‌ها فرسوده می‌شوند، بنابراین ممکن است برای همه مناسب نباشند ساخته شده از رزین و مخلوط شیشه ماندگاری بالا دوام بسیار بالا
ظاهری تیره رنگ دوام زیر 10 سال حداقل پنج سال دوام دارد نسبت به مواد رزین کامپوزیت در برابر لکه مقاوم‌تر است.
عموماً روی سطوح غیر جونده و روی دندان‌های شیری استفاده می‌شود.
مقدار بسیار کمی از ساختار دندان اطراف حفره را از بین می‌برد و آن را نسبت به سایر انواع پرکننده‌ها کمتر تهاجمی می‌کند.
حاوی فلوراید هستند که به جلوگیری از پوسیدگی بیشتر دندان کمک می‌کند.

عواقب عدم انجام پرکردن دندان

اگر پوسیدگی دندان دارید، ترمیم آن بسیار مهم است؛ زیرا اگر درمان به موقع انجام نشود، مینای دندان (قسمت خارجی دندان) به آرامی شروع به گسترش پوسیدگی می‌کند و عاج (قسمت سخت زیر مینا) را آشکار می‌کند.
باکتری‌های موجود در دهان با عاج تماس پیدا می‌کنند و باعث پوسیدگی بیشتر می‌شوند.
هنگامی که عفونت شروع می‌شود، احساس حساسیت می‌کنید و معمولاً در این زمان متوجه نیاز خود به درمان پر کردن خواهید شد.
اگر توجهی به این درمان نداشته باشید، عفونت به عصب می‌رسد. در نهایت همین عفونت به دندان آسیب می‌رساند و پس از آن فرد باید تحت درمان ریشه یا عصب کشی قرار گیرد.
شما همچنین در معرض خطر انتقال عفونت به دندان مجاور قرار خواهید گرفت که این اتفاق آن را مستعد پوسیدگی می‌کند.

ماندگاری درمان پر کردن دندان

مواد پر کننده تا چه زمان روی دندان باقی می مانند؟

طول عمر ترمیم دندان شما به مواد مورد استفاده، محل ترمیم در دهان و میزان مراقبت از آن بستگی دارد. انتظار می‌رود پرکردن‌های کامپوزیت، گلاس آینومر و پرسلن تا 5 سال، پرکننده‌های آمالگام تا 15 سال و پرکننده‌های طلا تا 20 سال دوام داشته باشند.

فرایند پر کردن دندان چقدر زمان می‌برد؟

مدت زمان ترمیم و پر کردن دندان

این پروسه درمانی اغلب ساده و راحت است و مدت زمان انجام آن معمولاً بین 20 دقیقه تا 1 ساعت به طول می‌انجامد.
به طور کلی در پاسخ به این سوال که پر کردن دندان چقدر طول می‌کشد؟ باید گفت که این مدت زمان به شرایط دندان شما و همچنین مهارت دندانپزشک بستگی دارد.لازم به ذکر است که نوع ماده پر کننده دندان نیز می‌تواند سبب افزایش مدت زمان انجام این فرایند شود. به عنوان مثال اگر از ماده سرامیک یا طلا استفاده شود، ممکن است نیاز به دو جلسه درمانی خواهد بود.

به چه دلایلی باید برای پر کردن مجدد دندان اقدام کرد؟

چند دلیل اصلی وجود دارد که چرا پرکننده‌های دندان باید جایگزین شوند که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم:

  1. وارد شدن فشار مدام به ماده پر کننده

    فشار مداوم ناشی از جویدن، ساییدن یا فشردن آن می‌تواند باعث فرسودگی و ترک خوردن پرکردگی دندان شود. اگرچه ممکن است نتوانید تشخیص دهید که پرکردگی شما فرسوده شده است؛ دندانپزشک می‌تواند در طی یک معاینه منظم نقاط ضعف را در ترمیم شناسایی کند.
  2. از بین رفتن ماده پر کننده به مرور زمان

    به مرور زمان پر کردگی از بین می‌رود و پوسیدگی ایجاد می‌شود. اگر مهر و موم بین مینای دندان و پرکردگی شکسته شود، ذرات غذا و باکتری‌ها می‌توانند در زیر پرکردگی دندان فعالیت کنند.
    در این شرایط خطر ایجاد پوسیدگی مجدد در آن دندانوجود دارد. پوسیدگی که بدون درمان رها شود، می‌تواند باعث عفونت پالپ دندان گردد.
  3. گسترده بودن میزان پوسیدگی دندان

    اگر پرکردگی وسیع باشد، ممکن است ساختار دندانی به اندازه کافی برای پشتیبانی از پرکننده جایگزین باقی نمانده باشد.
    در این شرایط، دندانپزشک ممکن است علاوه بر ترمیم دندان، روکشی روی دندان قرار دهد.
  4. کنده شدن مواد پر کننده دندان

    توجه داشته باشید، اگر ترمیم دندان شما از سطح دندان جدا شود، حتما باید به مطب دندانپزشک خود مراجعه کنید. بسته به اینکه این ماده چگونه از دندان شما جدا شده باشد، ممکن است روش‌هایی برای پر کردن مجدد آن استفاده شوند. به عنوان مثال، اگر قسمت زیادی از تاج در هنگام کنده شدن ترمیم بیفتد، شاید دیگر نتوان ترمیم مجددی انجام داد. در چنین شرایطی دندان کشیده می‌شود.
    در هر صورت، شما باید قبل از رسیدن باکتری‌ها به بافت پالپ، به دندانپزشک مراجعه کنید. چرا که اگر دیر اقدام کنید، ممکن است عفونت از طریق پالپ همین دندان، به سایر نقاط بدن منتشر شود.

نحوه پر کردن دندان چگونه است؟

مراحل پر کردن دندان

مراحل پر کردن دندان شامل موارد زیر هستند:

  1. در اولین قدم باید میزان و محل پوسیدگی دندان مورد بررسی قرار بگیرد. در صورتی که دارای بیش از یک دندان پوسیده در یک طرف دهان خود باشید، دندانپزشک می‌تواند با رضایت شما در یک جلسه برای ترمیم آنها اقدام نماید. در این جلسه اطلاعات دقیق‌تری در خصوص میزان پوسیدگی و روش‌های درمان آن به شما داده خواهد شد.
  2. ابتدا دندانپزشک ناحیه اطراف دندان را که قرار است روی آن کار شود با بی‌حسی موضعی بی‌حس می‌کند.
  3. در مرحله بعد، یک مته، ابزار سایشی هوا یا لیزر برای حذف ناحیه پوسیده استفاده می‌شود. انتخاب ابزار به سطح راحتی، محل و میزان پوسیدگی بستگی دارد. دندانپزشک در طول فرایند حذف پوسیدگی به دقت بررسی می‌کند که پوسیدگی در محل باقی نماند.
  4. هنگامی که پوسیدگی از بین رفت، دندانپزشک با تمیز کردن حفره از باکتری‌ها، فضا را برای پر کردن آماده می‌کند.
  5. در ادامه برای ترمیم دندان از مواد پرکننده‌ای مانند گلاس آینومر، رزین کامپوزیت یا مواد دیگر استفاده می‌کند.
  6. هنگامی که فرایند چند لایه به پایان رسید، دندانپزشک مواد پرکننده دندان را به شکل استاندارد در می‌آورد؛ برای این کار، مواد اضافی را برداشته و ترمیم نهایی را صیقل می‌دهد. پالیش کردن دندان به این دلیل است که دندان لبه اضافی و تیزی نداشته باشد و همچنین بلندی دندان پر شده اصلاح شود.
  7. در نهایت دندانپزشک وضعیت بایت و نحوه جویدن شما را ارزیابی می‌کند.

چرا اطراف پرکردگی دندانم احساس درد می‌کنم؟

علت درد بعد از پر کردن دندان

 دلایل مختلفی برای درد و حساسیت دندان بعد از ترمیم وجود دارند که این موارد عبارت‌اند از:

  1. درد هنگام گاز گرفتن و یا جویدن غذا در این شرایط ماده پر کننده به خوبی روی دندان قرار نگرفته است و مشکلاتی را ایجاد می‌کند. در این صورت برای اصلاح آن باید مجدداً به مطب دندانپزشکی مراجعه نمایید.
  2. درد هنگام لمس دندان‌ها این نوع درد کاملاً طبیعی است و باید در مدت زمان کوتاهی خود به خود از بین برود.
  3. درد تیز و ضربان‌دار اگر پوسیدگی تا پالپ دندان بسیار عمیق باشد، این درد ممکن است رخ دهد. این پاسخ ممکن است به این معنی باشد که این بافت دیگر سالم نیست و نیاز به عصب کشی دندان است.
  4. درد ارجاعی درد ارجاعی به درد یا حساسیت در دندان‌های دیگر غیر از دندان پر شده گفته می‌شود. احتمالاً هیچ مشکلی برای دندان‌های شما وجود ندارد. دندان پر شده به سادگی از طریق "سیگنال‌های درد" که به دندان‌های دیگر دریافت می‌کند، منتقل می‌شود. این درد باید طی یک تا دو هفته خود به خود کاهش یابد.

مراقبت‌های بعد از پر کردن دندان

بعد از پر کردن دندان این نکات مراقبتی را رعایت کنید

بعد از انجام این درمان به نکات و مراقبت های پس از پر کردن دندان توجه داشته باشید:

  1. تقریباً بلافاصله پس از انجام این درمان غذا خوردن مشکلی ندارد. اما در صورتی که از سرامیک و یا کامپوزیت به عنوان ماده پرکننده دندان استفاده شده باشد، باید تا حدود دو ساعت از مصرف غذاها و نوشیدنی‌های رنگی پرهیز کنید.
    آمالگام نیز مدتی برای ست شدن نیاز دارد؛ به همین دلیل هم پیشنهاد شده است تا 2 ساعت از مصرف غذا پرهیز شود.
    مهم است که با سمت بی‌حس دهان چیزی نخورید؛ زیرا در این صورت احتمال گاز گرفتن زبان یا لب‌تان بیشتر است.
    همچنین مراقب نوشیدنی‌های داغ باشید، زیرا ممکن است بافت داخلی دهان خود را بسوزانید.
  2. بهتر است تا چند روز از خوردن غذاهای سفت و چسبناک خودداری کنید.
  3. اگر عادت به دندان قروچه دارید، حتماً از محافظ دهان یا نایت گارد برای محافظت از ترمیم دندان خود استفاده کنید.
  4. اگر برای مدت طولانی احساس حساسیت می‌کنید یا پرکردگی دندان شما بیرون می‌آید، فوراً به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
  5. حداقل روزی دو بار مسواک زدن به صورت اصولی، استفاده روزانه از نخ دندان و دهان‌شویه مناسب را در برنامه خود قرار دهید.

به خاطر داشته باشید، یک رژیم غذایی سالم، مسواک زدن منظم، نخ دندان کشیدن و معاینات منظم ۶ ماهه  می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به پوسیدگی دندان در آینده کمک کند.

سوالات متداول پر کردن دندان

  1. آیا جیوه موجود در آمالگام برای بدن مضر است؟

    امروزه میلیون‌ها نفر برای پر کردن دندان خود از آمالگام استفاده می‌کنند؛ اما عده زیادی به خاطر جیوه‌ای که در آمالگام وجود دارد، احساس نگرانی می‌کنند. در سال ۲۰۰۹ سازمان غذا و داروی آمریکا تحقیقات گسترده‌ای در این خصوص انجام داد و به این نتیجه رسید که هیچ محدودیتی برای استفاده از این ماده وجود ندارد.
    جیوه موجود در آمالگام به فرایند پر شدن دندان توسط این ماده کمک می‌کند. هنگامی که جیوه با آلیاژهای دیگری مخلوط می‌شود به اندازه کافی نرم شده و حفره دندان را به راحتی پر می‌کند. همچنین این قابلیت را دارد که به سرعت سفت شود.
  2. چند ساعت بعد از پر کردن دندان می‌توان غذا خورد؟

    بعد از ترمیم دندان، محل ترمیم شده به شدت حساس است، بنابراین سعی کنید با قسمتی از دندان که ترمیم انجام گرفته تا حدود 3 ساعت غذای سفت نخورید.
    البته این موضوع بیشتر برای ترمیم‌های آمالگام صدق می‌کند. در مورد ترمیم با کامپوزیت، می‌توانید از غذاهای نرم و بدون رنگ، بلافاصله بعد از ترمیم استفاده کنید.
  3. آیا پر کردن دندان درد دارد؟

    احساس درد بعد از این درمان رایج است. اما این درد در طی یک یا دو روز از بین می‌رود. مواد بی‌حس کننده، آمالگام و کامپوزیت برای برخی از افراد ایجاد آلژری می‌کنند که سبب احساس درد برای آنها می‌شود. اگر بعد از پر کردن دندان غذای خیلی سرد یا گرم و همچنین غذای سفت خورده شود، باعث احساس درد می‌شود.
    این موضوع به خصوص در مورد ترمیم آمالگام بیشتر صدق می‌کند. چرا که سرما و گرما را سریع‌تر به بافت زیرین خود منتقل می‌کند.
  4. درد دندان پر شده با کامپوزیت به چه علت است؟

    پر کردن دندان با روش کامپوزیت بیشتر از آمالگام باعث التهاب لثه‌ها می‌شود. این التهاب ممکن است به علت واکنش‌های آلرژیک برخی از افراد به مواد کامپوزیت باشد. در افرادی که به مواد کامپوزیت حساسیتی ندارند، به علت اینکه پلاک دندان خیلی راحت‌تر روی کامپوزیت دندان قرار می‌گیرند، احتمال التهاب لثه‌ها وجود دارد.
  5. علت درد بعد از پر کردن دندان چیست؟

    بعد از پر کردن دندان احتمال دارد عواملی سبب درد دندان شوند که در ادامه به آنها اشاره شده است:
    1. اگر دندان دچار پوسیدگی عمیق‌تری باشد، احتمال درد بعد از پر کردگی دندان بسیار زیاد است.
    2. حساسیت بعضی از افراد به مواد بی‌حس کننده، مواد آمالگام و کامپوزیت ممکن است باعث درد دندان، التهاب پوست و خارش شود.
    3. اگر مراقبت‌های بعد از پر کردن دندان رعایت نشوند، باعث ایجاد درد می‌شود. بعد از پر کردن دندان نباید غذای خیلی سرد و یا خیلی گرم خورد و همچنین از سیگار کشیدن و خوردن غذاهای سفت باید پرهیز نمود.
  6. چقدر زمان می‌برد تا درد بعد از پر کردن خوب شود؟

    حساسیت دندان بعد از پرکردن تا چند روز باقی می‌ماند که این مورد کاملاً طبیعی است. اگر این درد شدیدتر شد، حتماً باید در اولین فرصت به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید.
  7. آیا پرکردگی‌ها بعد از مدتی احتیاج به ترمیم دارند؟

    ممکن است به مرور زمان به دلیل جویدن و دندان قروچه دندان‌های شما ساییده شده و دوباره دچار فرسودگی گردند. اما به طور کلی دندان پر شده در حدود 10 سال نیازی به ترمیم مجدد نخواهد داشت. اگر شما نشانه‌هایی از فرسودگی و یا ترک در پرکردگی‌های خود مشاهده کردید، باید حتماً دوباره به مطب دندانپزشکی مراجعه کنید تا این پرکردگی‌ها دوباره ترمیم شوند. در صورتی که به موقع اقدام به ترمیم دندان خود نکنید، ممکن است ترمیم‌های پیچیده‌تر و با هزینه‌های بیشتر نیاز داشته باشید.
  8. آیا ممکن است فردی به مواد پرکننده آمالگام حساسیت داشته باشد؟

    این اتفاق ممکن است، اما طبق گفته ADA کمتر از 100 مورد گزارش شده است. در این موارد نادر، تصور می‌شود جیوه یا یکی از فلزات مورد استفاده در ترمیم آمالگام باعث ایجاد پاسخ آلرژیک می‌شوند.
    علائم آلرژی به آمالگام مشابه علائمی هستند که در یک آلرژی پوستی معمولی تجربه می‌شود و شامل بثورات پوستی و خارش است.
    به احتمال زیاد فردی که با آلرژی با آمالگام مواجه می‌شود، دارای سابقه خانوادگی در این زمینه است.
    پس از تأیید آلرژی، می‌توان از مواد ترمیم کننده دیگری استفاده کرد.
  9. آیا بیمه دندانپزشکی هزینه پرکردن دندان با کامپوزیت را پوشش می‌دهد؟

    با وجود اینکه اکثر بیمه‌های درمانی و تکمیلی هزینه‌های دندانپزشکی را پوشش نمی‌دهند، اما با این حال برخی از بیمه‌ها تعرفه‌هایی را برای بیمه شدگان خود در رابطه با ترمیم‌های دندانی در نظر می‌گیرند. برای کسب اطلاعات بیشتر باید هماهنگی‌های لازم را با بیمه درمانی و یا تکمیلی خود انجام دهید.
  10. درمان پرکردن دندان چقدر دوام دارد؟

    طول عمر پر کردن دندان به مواد پرکننده دندان و مراقبت‌های بعد از آن دارد. معمولاً دوام این درمان بین 5 تا 20 سال متغیر است.
  11. اگر مواد پرکننده از دهان بیرون ریخت چه باید کرد؟

    به محض این اتفاق باید به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
  12. استفاده از ماده پر کننده آمالگام معمولاً برای چه کسانی توصیه نمی‌شود؟

    افراد در معرض خطر بیشتر عبارت‌اند از:
    • زنان باردار و مادران شیرده
    • زنانی که قصد باردار شدن دارند.
    • کودکان، به ویژه آنهایی که کمتر از شش سال سن دارند.
    • افراد مبتلا به بیماری‌های عصبی 
    • افراد مبتلا به اختلال عملکرد کلیه
    • افرادی که به جیوه یا سایر اجزای آمالگام دندان حساسیت یا آلرژی دارند.
  13. آیا دندان پر شده خراب می‌شود؟

    خراب شدن دندان پر شده ممکن است با گذشت زمان و به دلیل عوامل مختلفی مانند فشار زیاد بر روی دندان، خوردن غذاهای سخت و یا شیرین، شستشوی نامناسب دهان و... اتفاق بیفتد. برای جلوگیری از خرابی دندان پرشده، بهتر است مراقبت دندانی منظمی داشته باشید.
  14. علت عفونت دندان بعد از پر کردن چیست؟

    عفونت دندان پس از پر کردن معمولاً به دلیل نفوذ باکتری‌ها به داخل فضای پر شده و فضای میان دندان و مواد پرکننده است. این باکتری‌ها ممکن است قبل از پر کردن، به علت عدم تمیز کردن مناسب دندان از باکتری‌ها و یا به دلیل ایجاد شکاف و یا افتادن بخشی از مواد پر کننده، وارد دندان شوند.
    اگر عفونت درمان نشود، می‌تواند به عفونت‌های جدی‌تری مانند عفونت ریشه دندان و یا فک منجر شود. لذا برای جلوگیری از عفونت پس از پر کردن دندان، بهتر است بعد از انجام این درمان، به مراقبت و شستشوی منظم دهان و مراجعه به دندانپزشک برای بررسی دندان‌ها ادامه دهید.
  15. علت سیاه شدن دندان پر شده چیست؟

    این اتفاق می‌تواند نشان دهنده پوسیده شدن دندان پر شده باشد.
  16. چه زمانی باید دندان را پر کرد؟

    دندان باید در صورت داشتن ترک، شکاف و پوسیدگی پر شود. بهتر است پس از بررسی وضعیت دندان توسط دندانپزشک، سریع اقدام به پر کردن دندان خراب کنید تا از خراب شدن بیشتر آن و نیاز به درمان‌های جدی‌تر جلوگیری شود.
  17. با چه موادی دندان را پر می‌کنند؟

    انواع مواد پر کردن دندان عموماً شامل رزین‌های کامپوزیتی، آمالگام، آلیاژهای فلزی نقره و طلا هستند. نوع ماده‌ای که برای پر کردن دندان استفاده می‌شود، بستگی به موقعیت دندان و نیاز بیمار دارد.
  18. آیا می‌شود دندان پر شده را دوباره پر کرد؟

    بله، می‌توان دندان پر شده را دوباره پر کرد؛ اما پس از بررسی و تشخیص دلیل خرابی قبلی و ترمیم آن، این اقدام صورت می‌گیرد. اگر دندان پر شده خراب شده باشد، نیاز است که مواد پر کننده قدیمی برداشته شوند و دندان برای پر کردن دوباره آماده شود.
  19. آیا امکان پر کردن دندان در خانه وجود دارد؟

    امکان پر کردن دندان در منزل وجود ندارد و باید به دندانپزشک مراجعه شود. پر کردن دندان نیازمند استفاده از تجهیزات و مواد پزشکی مخصوص است که تنها توسط دندانپزشکان با تجربه قابل انجام است.
  20. مدت زمان پر کردن دندان چقدر است؟

    مدت زمان پر کردن دندان به عوامل مختلفی مانند مواد استفاده شده، اندازه و موقعیت دندان خراب شده و تجربه دندانپزشک بستگی دارد. اما در بیشتر موارد، پر کردن دندان تنها نیاز به یک جلسه در مطب دندانپزشک دارد و معمولاً حدود 30 تا 60 دقیقه زمان می‌برد.
  21. حساسیت به مواد پر کننده به چه علت است؟

    حساسیت به مواد پر کننده، یکی از عوارض پر کردن دندان است.
    این حساسیت معمولا به دلیل عمق زیاد ترمیم دندان و مجاورت آن با پالپ دندان ایجاد می‌شود.
    در صورتی که حساسیت شدیدی را تجربه کردید، بهتر است به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

برای پر کردن دندان در خانه از چه موادی استفاده می‌شود؟ آیا اصلا تلاش برای پر کردن دندان در خانه کار درستی است؟ انجام این کار چه عوارضی را ایجاد می‌کند؟ چنانچه به دنبال کسب اطلاعاتی در ابن زمینه هستید و یا دانستن پاسخ این سوالات برایتان جالب است، شما را به مطالعه این مطلب مختصر و مفید دعوت می‌کنیم.

آیا بعد از پر کردن دندان می‌توان سیگار کشید؟ آیا سیگار کشیدن مواد پر کننده دندان را تخریب می‌کند؟ عوارض سیگار کشیدن بلافاصله بعد از پر کردن دندان کدام اند؟ در این مقاله مختصر و مفید با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در این باره به دست آورید.

آیا به دنبال راه حل بدون درد برای پر کردن دندان خود هستید؟ آیا تا به حال درباره پر کردن دندان با لیزر چیزی شنیده‌اید؟ مزایای استفاده از این روش چیست؟ آیا می‌توان از این روش برای پر کردن دندان کودکان نیز استفاده کرد؟ آیا به کار بردن لیزر برای پر کردن دندان محدودیتی دارد؟ در این مطلب از دکتر لبافی تمام اطلاعات لازم در این خصوص ارائه شده است تا با مطالعه آن به پاسخ تمام سؤالات خود درباره آن برسید.

آیا ممکن است دندان پر شده بعد از درمان دچار درد شود؟ علت آن چیست؟ آیا حساسیت بعد از این درمان طبیعی است؟ چه زمانی باید نگران درد دندان بعد از پر کردن بود؟ چه راهکارهایی برای کاهش آن وجود دارد؟ در این مقاله با دکتر فاطمه لبافی همراه باشید تا پاسخ تمام سوالات خود را مطالعه نمایید.

y5jآیا پر کردن دندان در بارداری ممکن است؟ آیا بی حسی و مواد پر کننده دندان برای مادر باردار و جنین خطر دارند؟ بهترین زمان برای ترمیم دندان در بارداری چه زمانی است؟ آیا می‌توان از انجام این درمان در بارداری به طور کلی اجتناب کرد؟ در این مقاله مختصر و مفید با دکتر فاطمه لبافی همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در این باره به دست آورید.

آیا می‌توان دندان عقل را پر کرد؟ چه زمانی دندان پوسیده و آسیب دیده پر می‌شود و چه زمانی باید برای کشیدن آن اقدام کرد؟ مزایای این درمان چیست؟ در این مقاله مختصر و مفید با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در این باره به دست آورید.

آیا پر کردن دندان عوارضی دارد؟ آیا حساسیت بعد از پر کردن دندان طبیعی است؟ آیا جیوه موجود در آمالگام خطرناک است؟ علت درد بعد از پر کردن دندان چیست؟ آیا ترمیم دندان بعد از پر کردن از بین می‌رود؟ آیا درد شدید دندان در زمان غذا خوردن بعد از درمان پر کردن، طبیعی است؟ پاسخ تمام این سوالات و دیگر سوالات خود را در رابطه با عوارض و مضرات پر کردن دندان در این مقاله مطالعه نمایید.

بعد از پر کردن دندان باید چه نکاتی را رعایت کنید؟ آیا این مراقبتها مهم هستند؟ آیا می‌دانید بعد از پر کردن دندان باید چه غذاهایی بخورید و از مصرف چه غذاهایی اجتناب کنید؟ در این مقاله با مراقبتهای بعد از این درمان آشنا شوید.

پوسیدگی دندان همواره مشکلی است که در اثر عوامل متعدد، برای اغلب افراد اتفاق می افتد که به وسیله پر کردن دندان می توان آن را برطرف نمود. اما آیا از هزینه پر کردن دندان با مواد سفید و یا آمالگام اطلاع دارید؟ در این مقاله شما را با هزینه پر کردن دندان با کامپوزیت و آمالگام بیشتر آشنا می نماییم.

ترمیم همرنگ دندان چیست؟ این روش در دندانپزشکی با چه مزایا و معایبی همراه است؟ آیا همواره پر کردن دندان با مواد سفید از آمالگام بهتر است؟ انواع آن کدام اند؟ آیا مزایا و معایب هر یک از آنها را میشناسید؟ دراین مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در این باره به دست آورید.

آیا می‌خواهید دندان‌های خود را پر کنید و نمی‌دانید تفاوت ماده سفید و سیاه در چیست؟ آیا می‌خواهید بدانید که کدام ماده برای ترمیم دندان‌های جلو مناسب‌تر است و کدامیک برای ترمیم دندان‌های عقب بهتر است؟ آیا می‌خواهید بدانید اینکه گفته می‌شود که پر کننده‌های آمالگام قوی‌تر از پر کننده‌های کامپوزیت هستند، صحیح است؟ در این مطلب با ما همراه باشید تا تمام اطلاعات لازم در این زمینه را کسب کنید.

مراحل پر کردن دندان به چه صورت است؟ آیا می‌دانید پر کردن دندان به چند جلسه نیاز دارد؟ کدام روش پر کردن دندان فرایند طولانی‌تری دارد؟ پر کردن دندان با لیزر چگونه انجام می‌شود؟ چه زمانی باید پر کردگی دندان را عوض کنیم؟ در این مقاله با دکتر فاطمه لبافی همراه باشید و پاسخ تمام سوالات خود را مطالعه نمایید.

آمالگام چیست؟ آیا این ماده پر کننده دندان ایمن است؟ آیا جیوه موجود در آمالگام خطری برای سلامتی به همراه دارد؟ چرا از جیوه در آمالگام دندان استفاده می‌شود؟ مزایا و معایب این نوع ماده پر کننده دندان چیست؟ در این مقاله با دکتر لبافی همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در رابطه با آمالگام به دست آورید.