جراحی زیبایی لثه | مزایا، مراحل، هزینه و روشها | سوالات متداول

جراحی زیبایی لثه
فهرست مطالب (کلیک کنید)
۵/۵ - (۲ رای)

با مطالعه این مقاله پاسخ سوالاتی از جمله چه روش هایی برای جراحی لثه وجود دارد؟ کدام روش برای اصلاح چه ناهنجاری مناسب تر است؟ در چه سنی می توان جراحی لثه را انجام دارد؟ را خواهید دانست. تا پایان این نوشته همراه باشید.

جراحی زیبایی لثه چیست؟

جراحی زیبایی لثه چیست؟

جراحی زیبایی لثه، روشی برای اصلاح ناهنجاری های لثه و بافت های اطراف آن است. این ناهنجاری ها ممکن است مادرزادی باشد یا به دلایل مختلفی به وجود آمده باشد. از این رو روش های مختلفی برای جراحی زیبایی لثه وجود دارد که بر اساس مشکل بیمار و تشخیص پزشک برای فرم دادن یا ایجاد پیوند بافت جدید در قسمت های مختلف لثه مانند ردیف جلوی دندان ها در فک بالا استفاده می شود. همچنین در قسمت هایی که بافت لثه بیش از حد کافی وجود دارد و لبخند فرد را تحت تاثیر قرار داده است، می توان جراحی زیبایی لثه را برای رفع مشکل به کار گرفت. عدم وجود حجم کافی از بافت لثه نیز می‌تواند از طریق جراحی‌ زیبایی لثه اصلاح شود.

جراحی زیبایی لثه برای چه افرادی لازم است؟

افرادی که دارای شرایط زیر می باشند، به جراحی زیبایی لثه بسیار نیاز دارند. این موارد عبارتند از:

  •  عدم تقارن فک و به مراتب عدم تقارن صورت
  • بلندی یا کوتاهی صورت رد قسمت دهان
  • مشکلات مربوط به جویدن
  • مشکلات ژنتیکی ناشی از رشد نامطلوب استخوان فک
  • لبخند لثه ای
  • کوچک بودن چانه

هزینه جراحی زیبایی لثه

هزینه جراحی زیبایی لثه

جراحی زیبایی لثه، همانطور که از نامش پیداست جزء جراحی های زیبایی است و تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرد. هزینه این عمل جراحی بستگی به عوامل مختلفی دارد از جمله این عوامل می توان به نوع بیماری، وسعت جراحی انجام شده، پیش نیازهای درمان و درمان های جانبی و میزان مهارت و توانایی دندانپزشکی که انتخاب کرده اید، دارد.
واضح است که اگر بخش کوچکتری از خط لثه تحت درمان قرار بگیرد، هزینه جراحی زیبایی لثه به مراتب کمتر است. اما در صورتی که کل خط لثه نیاز به درمان داشته باشد، هزینه بالاتری خواهد داشت.

مزایای جراحی زیبایی لثه

مزایای جراحی زیبایی لثه

جراحی زیبایی لثه یا در اصطلاح لیفت لثه، از طریق کاهش حجم بافت لثه و متوازن سازی خط لثه، طرح لبخند را بهبود می بخشد. اما انجام این کار چه مزایایی دارد؟

  1. افزایش اعتماد به نفس

    بعضی از افراد به دلیل وجود بافت اضافه لثه و ظاهر ناخوشایند آن اعتماد به نفس پایینی دارند و تمایلی به لبخند زدن ندارند. کاهش بافت اضافی لثه و طراحی خط لثه می تواند طرح لبخند را اصلاح نماید و از این طریق اعتماد به نفس فرد را افزایش دهد.

  2. افزایش زیبایی

    از آنجاییکه لیفت لثه، قسمت های اضافی لثه را حذف می نماید و طرح لبخند را اصلاح می کند، تاثیر بسیار زیادی در زیبایی چهره فرد به ویژه هنگام لبخند زدن دارد.

  3. نتیجه ی دائمی

    لازم است بدانید پس از انجام جراحی زیبایی لثه، نتیجه آن دائمی و همیشگی است.

  4. اصلاح لثه های نامتقارن

    با عمل جراحی لیفت لثه، قسمت های نامتقارن لثه درمان می شود و این تغییر شکل موجب ایجاد تقارن در نواحی نامتقارن لثه می شود.

  5. بهبود ظاهر دندان ها

    یکی از اهداف انجام جراحی زیبایی لثه، تغییر ظاهر دندان های کوتاه است. در واقع از طریق لیفت لثه و افزایش طول تاج دندان ها، ظاهر دندان ها نیز بهبود میابد.

  6. درمان بیماری های لثه

    لیفت لثه می تواند برای درمان برخی بیماری های پریودنتال مانند بلند کردن تاج، کاهش حجم بافت لثه و درمان های ترمیمی کارآمد باشد.

مراحل جراحی زیبایی لثه

برای انجام جراحی زیبایی لثه، لازم است در ابتدا دهان بیمار با استفاده از مواد بی حسی موضعی کاملاً سِر شود تا دردی را احساس نکند. سپس دندانپزشک با استفاده از یکی از دو روش جراحی لثه و لب یا لیزر درمانی، برشی در بافت اضافه لثه ایجاد کرده و با حذف آن، خط لثه‌ را متناسب و متوازن می سازد. در روش درمان با لیزر، برای برش دادن، بافت لثه سوزانده می شود. در نتیجه نسبت به روش سنتی خونریزی کمتری دارد و از طرف دیگر احتمال عفونت بعد از انجام جراحی را به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش می دهد. کل فرایند جراحی زیبایی لثه در یک جلسه قابل انجام است.

روش های درمان لبخند لثه ای

روش های درمان لبخند لثه ای

جراحی زیبایی لثه یک روش درمانی برای اصلاح ناهنجاری های موجود در بافت لثه است. در ۲۰ سال اخیر با پیشرفت های علم دندانپزشکی، جراحی زیبایی لثه نیز پیشرفت های چشم گیری داشته است. می توان ادعا کرد که با به کارگیری تکنیک ها و ابزارهای جدید، جراحی ها بسیار کم خطر شده و نتایج مطلوبی را به دنبال داشته است. جراحی های زیبایی لثه با استفاده از بی حسی موضعی، با کمترین درد و ناراحتی برای بیماران امکان پذیر است و برای کاهش درد می توان از مسکن های خوراکی استفاده نمود. به کارگیری روش های نوین، علاوه بر آسان تر نمودن مرحله درمان، مشکلات حین و بعد از جراحی لثه مانند ناراحتی و خونریزی و دوره نقاهت را نیز به حداقل رسانده است.

اگر لبخند لثه ای دارید و به دنبال درمان آن هستید، بهتر است برای تشخیص دقیق تر این ناهنجاری و درمان لبخند لثه ای، به کلینیک دندانپزشکی زیبایی مراجعه کنید. درمان این ناهنجاری محدودیت سنی ندارد و تمام گروه های سنی می توانند از یک طرح درمان موفقیت آمیز برای اصلاح لبخند لثه ای و زیباتر شدن دندان ها استفاده کنند.
با مراجعه به مطب دندانپزشکی، ابتدا دندانپزشک دندان ها و لثه شما را معاینه می کند تا میزان کوتاه بودن دندان ها و بزرگ بودن بافت لثه هنگام خندیدن را بررسی نماید. سپس برای درمان آن شروع به قالب گیری می نماید. قالب گیری می تواند به روش سنتی و یا دیجیتالی از دندان ها و لثه انجام شود. در صورت نیاز ممکن است از دندان ها عکس برداری شود.
به وسیله تصویربرداری به کمک اشعه ایکس، امکان تشخیص مشکل به طور کامل و نیز ارائه برنامه مناسب برای درمان و اصلاح لبخند لثه ای وجود دارد. سپس، در مورد به کارگیری روش های درمانی مختلف مثل ارتودنسی دندان یا جراحی لثه یا ترکیبی از این دو روش با بیمار صحبت می شود. هر روش درمانی، مزایا و معایب خاص خود را دارد که جراح درمورد مزایا و عوارض جانبی جراحی لثه و ارتودنسی با بیمار صحبت می کند تا نهایتا به توافق نظر برای شروع فرآیند درمان برسند.

در جلسه اولیه معاینه، در مورد تمایلات بیمار برای داشتن لبخند زیبا صحبت می شود تا برنامه ریزی مناسبی برای اجرای فرآیند درمان انجام شود. پس از این جلسه فرآیند درمان آغاز می شود و در طول آن می توانید هرگونه مساله ای در زمینه درمان لبخند لثه ای را با دندانپزشک خود در میان بگذارید.
برای درمان لبخند لثه نما می توان جراحی زیبایی لثه را برای افزایش طول تاج دندان انجام داد. این کار سبب بهتر شدن لبخند لثه نما خواهد شد. در فرآیند جراحی زیبایی لثه، جهت درمان خنده لثه ای، بافت اضافی لثه تغییر شکل می یابد تا دندان های طبیعی نمایان تر شوند که این تغییر شکل تاثیر قابل توجهی در اصلاح طرح لبخند دارد.
اکثر روش های جراحی زیبایی لثه سبک و ساده هستند و بیمار بعد از اتمام عمل درد احساس نمی کند و یا ممکن است درد بسیار کمی را حس کند. به عنوان مثال ممکن است بیمار بین ۲۴ الی ۴۸ ساعت پس از اتمام عمل لثه، در محل هایی که جراحی صورت گرفته است، احساس درد خفیف داشته باشد که برای کاهش آن، داروهای مسکن تجویز می شود. دوره نقاهت معمولاً یک هفته طول می کشد و پس از گذشت یک هفته از انجام جراحی زیبایی لثه، بیمار می تواند برای آگاهی از روند بهبود به مطب دندانپزشکی مراجعه نماید. در ادامه جزئیات هریک از روش های درمانی گفته شده است.

  1. درمان لبخند لثه ای با لیزر

    در این روش، دندانپزشک با استفاده از لیزر دندانپزشکی، اقدام به لیفت لثه می نماید. لیفت لثه در واقع یک روش درمانی برای کوچک نمودن بافت لثه است که از طریق ایجاد برش های سطحی و محدود روی لثه انجام می شود. این برش ها در واقع به منظور تعیین خط لثه و ایجاد تناسب بین دندان و لثه هنگام لبخند زدن و صحبت کردن است. فناوری لیزر، در واقع یک روش درمانی کم تنش، ساده و بدون درد است. با وجود اینکه برش و دستکاری لثه دردناک به نظر می آید، اما برش از طریق لیزر این درمان را هم برای بیمار و هم برای دندانپزشک به سادگی میسر نموده است. به این ترتیب بیمار در فرآیند انجام این عمل، احساس درد نداشته و روند بهبود با سرعت بالاتری نسبت به روش سنتی طی می شود. نتایج حاصل از این درمان ایجاد توازن و تناسب بین دندان ها و لثه، تقارن خط لثه در هنگام لبخند و زیبایی طرح لبخند را به همراه دارد.

  2. جراحی بازسازی لثه و لب

    این عمل برای افرادی مناسب است که عضله لب بالای آنها حرکت زیادی دارد و در هنگام خنده بیش از اندازه به سمت بالا حرکت می‌کند. به این ترتیب بخش زیادی از لثه بالای دندان نمایان می شود. برای بر طرف کردن این مشکل و جلوگیری از فعالیت بیش از اندازه عضلات لب بالا، با انجام یک جراحی ساده، بخشی از عضلاتی که لب را بالا نگه داشته است، جدا شده و در نتیجه فعالیت آن ها و مقدار بالا رفتن لب را بهبود می بخشد. دقت داشته باشید در صورت انجام چنین عملی، نتیجه آن قابل برگشت نیست.

  3. درمان لبخند لثه ای با ارتودنسی

    در روش درمان ارتودنسی، با استفاده از براکت های مخصوص، به دندان ها فشار وارد می شود و از این طریق دندان ها در موقعیتی قرار می گیرند که تناسب بهتری با لثه داشته باشند. ارتودنسی می تواند مشکل نامرتب بودن دندان ها و تناسب دندان و لثه را حل کند. البته توجه داشته باشید که درمان از طریق ارتودنسی ممکن است از چند ماه تا دو سال طول بکشد.

  4. جراحی پیوند لثه

    در بعضی موارد، به دلیل تحلیل رفتن لثه در طول زمان، هنگام لبخند، ریشه دندان ها در معرض دید قرار می گیرد. این موضوع دندان ها را بلندتر از حالت معمول نشان می دهد و فرد را مسن تر از سن واقعی نشان می دهد. تحلیل لثه ممکن است در اثر ابتلا به بیماری های پریودنتال به وجود بیاید. در این شرایط جراحی پیوند لثه و روش هایی که موجب پوشش دهی ریشه دندان است، برای حل این مشکل کارآمد هستند. استفاده از این روش ها برای پوشاندن ریشه دندان های در معرض دید، کاهش روند تحلیل لثه در آینده و حفظ ریشه دندان ها در برابر پوسیدگی انجام می شود.

  5. افزایش طول تاج دندان

    در برخی موارد دندان ها کوتاه هستند، در این صورت برای بالا بردن خط لثه و حذف مقدار اضافی آن، دندانپزشک اقدام به افزایش طول تاج دندان می کند. از این طریق علاوه بر بهبود ظاهر لثه، مقداری از بافت آن برداشته می شود و استخوان زیرین تا حدی تغییر شکل می یابد. سپس خط لثه جدید و لبخند طبیعی و زیباتری به وجود می آید. این عمل در حالت بی حسی موضعی انجام می شود و بافت اضافی لثه کاملاً جدا می شود. لازم است قبل از انجام این عمل، تصویر برداری کامل و سه بعدی از فضای دهان انجام شود تا بتواند جراحی دقیقی را برنامه ریزی نماید و به نتیجه مطلوب برسد. جالب است بدانید با استفاده از تکنیک عکس های دیجیتالی این امکان وجود دارد که بیمار قبل از انجام عمل نتیجه عمل را به طور کامل مشاهده کند. به یاد داشته باشید در صورتی که دلیل به وجود آمدن لبخند لثه ای، مشکلات مربوط به فک باشد به جراحی فک نیاز است.

  6. اصلاح فرورفتگی لثه و استخوان فک

    اگر یکی از دندان ها کشیده شده باشد، جای خالی آن می تواند فرورفتگی در لثه و استخوان فک در جایی که قبلا دندان وجود داشته است، ایجاد کند. فرورفتگی به وجود آمده، نه تنها ظاهر ناخوشایندی دارد بلکه در صورت کاشت ایمپلنت دندان در جای دندان خالی، موجب بلندتر به نظر رسیدن دندان ایمپلنت شده نسبت به دندان‌های کناری می‌شود. تقویت بافت لثه می تواند فرورفتگی ها را پر کند و ظاهر طبیعی برای فک و لثه ایجاد نماید. سپس کاشت ایمپلنت می تواند جایگزین دندان از دست رفته شود.

  7. بستن گپ یا فاصله بین دندان ها

    در برخی افراد، فاصله ای بین دندان های ردیف جلویی به وجود آمده است. گاهی وجود این فاصله، علاوه بر ناخوشایند بودن ظاهری، مشکلاتی را هنگام جویدن غذا برای افراد به وجود می آورد. جراحی زیبایی لثه می تواند این مشکل را بر طرف نماید و فاصله بین دندان ها را از میان بردارد، در نتیجه فاصله بین دندان ها بسته می شود.

  8. جراحی فک و صورت

    این روش در اتاق عمل و همراه با بیهوشی عمومی انجام می شود و روشی بسیار کار آمد است که در سال های اخیر پیشرفت های زیادی در زمینه بهبود تکنیک ها و متدهای این نوع جراحی داشته است. همچنین عوارض این روش تا حد زیادی کاهش یافته است. این نوع جراحی توسط دندانپزشکان جراح فک و صورت انجام می گیرد و در مواردی که نمایش لثه بیش از شش تا هشت میلیمتر باشد، تنها راه درمان است. جراحی فک انواع مختلفی دارد که برای اصلاح مشکلات زیبایی لثه، فک و دندان ها و به منظور ایجاد تناسب و توازن بین اجزای صورت انجام می شود. انواع جراحی فک عبارتند از: جراحی فک بالا، جراحی فک پایین و جراحی چانه.

سوالات متداول جراحی زیبایی لثه

  1. آیا جراحی زیبایی لثه درد دارد؟

    بعد از جراحی لثه بیشتر افراد درد کمی را احساس می کنند که این درد با مسکن های معمولی آرام می شود. در صورتی که لثه شما تورم پیدا کرده است، از کمپرس یخ برای کاهش درد آن استفاده کنید. هم چنین مصرف آنتی بیوتیک هایی که دندانپزشک برایتان تجویز کرده سبب کاهش درد می شوند. اگر درد بسیار ادامه پیدا کرد و لثه دچار خونریزی شد، حتما به مطب دندانپزشکی مراجعه کنید.

  2. چه زمانی نیاز به جراحی لثه وجود دارد؟

    گاهی اوقات بافت دندان به گونه ای آسیب دیده است که پزشک تنها برای درمان مجبور به استفاده از جراحی می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
دسته بندی مقالات
  • مقالات کشیدن دندان
  • مقالات پر کردن دندان
  • مقالات جرمگیری دندان
  • مقالات بلیچینگ دندان
  • مقالات ونیر کامپوزیت دندان
  • مقالات لمینت دندان
  • مقالات روکش دندان
  • مقالات جراحی زیبایی لثه
  • مقالات ایمپلنت دندان
  • مقالات ارتودنسی دندان
  • مقالات جراحی فک
  • مقالات درمان ریشه یا عصب کشی
به مناسبت افتتاح

شعبه جدید

تخفیف 30% + ویزیت رایگان