ارتودنسی دندان بزرگسالان؛ تا چه سنی در بزرگسالی میشود ارتودنسی کرد؟ + مراحل

مزایای ارتودنسی بزرگسالان
فهرست محتوا
۵/۵ - (۲ رای)

این تصور را نداشته باشید که ارتودنسی دندان تنها برای کودکان است. درمان ارتودنسی برای درمان ناهنجاری های دهان و دندان در هر سنی امکان پذیر است. در واقع تمام افراد می توانند از داشتن لبخندی زیبا و دندان هایی سلامت بهره مند شوند. اما نکته ای که اینجا وجود دارد، توقف رشد و توسعه فک می باشد. ارتودنسی در بزرگسالان پیچیده تر و سخت تر انجام می شود، اما امکان درمان وجود دارد. در ادامه مقاله شما را با ارتودنسی بزرگسالان کاملا آشنا خواهیم کرد.

آشنایی با ارتودنسی بزرگسالان

تا هر زمان که فرد دارای دندان، لثه و استخوان فک سلامت می باشد، می تواند از درمان ارتودنسی بهره مند شود. ارتودنسی در سنین بزرگسالی متفاوت با کودکان می باشد. در واقع درمان ارتودنسی در بزرگسالان با روش های متنوع تری صورت می گیرد. در این سنین، دندان ها سخت تر حرکت می کنند و رشد فک کاملا متوقف شده است، به همین جهت مدت زمان درمان ارتودنسی، طولانی تر خواهد بود.

چه گروهی از بزرگسالان کاندیدای مناسبی برای ارتودنسی می باشند؟

تا هر زمان که فرد دارای دندان، لثه و استخوان فک سالم و سلامت می باشد، می تواند از ارتودنسی دندان بهره مند شود. امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی و انواع روش های ارتودنسی، در هر سنی امکان بهره مند شدن از این روش وجود دارد. اگر بزرگسالی دارای برخی از مشکلات دهان و دندان مانند بیماری های لثه باشد، قبل از اقدام به ارتودنسی باید آن ها را درمان کند. ارتودنسی می تواند به درمان کراس بایت، اپن بایت، اورجت، اوربایت و آندربایت در سنین بزرگسالی بپردازد.

هزینه ارتودنسی بزرگسالان

هزینه ارتودنسی بزرگسالان نسبت به سنین کودکی بیشتر می باشد، به همین علت است که متخصصان توصیه می کنند تا درمان ارتودنسی در سنین پایین تر انجام گیرد. به طور کلی این هزینه به عوامل متعددی از جمله موقعیت جغرافیایی کلینیک دندانپزشکی، تخصص و مهارت دندانپزشک، نوع روش درمانی، تعداد جلسات مراجعه به کلینیک دندانپزشکی و غیره بستگی دارد. برای آگاهی از قیمت نهایی ارتودنسی باید با کلینیک دندانپزکشی هماهنگ کرده و در این باره با متخصص ارتودنسی خود مشورت کنید.

علت انجام ارتودنسی بزرگسالان

زیبایی و سلامت دندان ها برای همه افراد دوست داشتنی می باشد، اما برخی از افراد دارای ناهنجاری های دهان و دندان می باشند و ظاهر دندان های آن ها مرتب نیست. در صورتی که بزرگسالان دارای اختلالات فکی و دندانی باشند، حتما باید برای درمان ارتودنسی اقدام نمایند، زیرا عدم درمان می تواند عواقب جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد. یکی از دلایل مهمی که ارتودنسی در بزرگسالی انجام می گیرد، افزایش اعتماد به نفس می باشد، زیرا آن ها دائما در جامعه حضور دارند و در صورت داشتن ظاهر نازیبای دندان ها، اعتماد به نفس در هنگام لبخند زدن و صحبت کردن را ندارند.

مزایای ارتودنسی بزرگسالان

مزایای ارتودنسی بزرگسالان

انجام ارتودنسی در بزرگسالی علاوه بر صاف و مرتب کردن دندان ها، می تواند فواید و مزایای بسیاری داشته باشد که در زیر به آن ها اشاره شده است:

  1. افزایش سلامت دهان و دندان

    زمانی که دندان ها صاف و مرتب باشند، رسیدگی به آن ها و تمیز کردن دندان ها بسیار راحت تر است. سهولت در مسواک زدن و نخ دندان کشیدن می تواند بسیاری از بیماری های دهان و دندان در آینده را کاهش دهد.

  2. افزایش اعتماد به نفس

    درمان ارتودنسی با زیبا ساختن دندان ها، سبب افزایش کیفیت زندگی و افزایش اعتماد به نفس می شود.

  3. ایجاد مانع برای پیشرفت مشکلات دهان و دندان

    زمانی که ارتودنسی لازم باشد، اما برای درمان آن سهل انگاری شود، به مرور زمان با پیشرفت مشکلات دهان و دندان، سختی ها و هزینه های بیشتری را شامل می شود.

تفاوت ارتودنسی بزرگسالان با کودکان

تفاوت ارتودنسی بزرگسالان با کودکان

ارتودنسی بزرگسالان با ارتودنسی کودکان، تفاوت های بسیاری دارد. شرایط جسمی کودکان با بزرگسالان کاملا فرق دارد. به طور معمول کودکان دچار عفونت لثه و تحلیل استخوان فک نمی شوند، در حالی که بسیاری از بزرگسالان این گونه مشکلات را خواهند داشت. با توجه به اینکه متخصصان ارتودنسی توصیه کرده اند که درمان در کودکی راحت تر و بهتر است، اما این جمله به این معنا نیست که ارتودنسی بزرگسالان بدون کاربرد است. می توان گفت اردتودنسی در سنین بزرگسالی نیز نتیجه مورد نظر را خواهد داشت، اما با این تفاوت که شاید مدت زمان درمان طولانی تر باشد. علاوه بر این، دندان ها در بزرگسالی سخت تر حرکت می کنند و همچنین پوسیدگی دندان و سایر مشکلات دندانی که در بزرگسالی وجود دارد، باعث اختلال در روند درمان خواهند شد. در واقع اصلاح مال اکلوژن و داشتن مشکلات فکی در بزرگسالی به تنهایی به کمک ارتودنسی قابل درمان نمی باشد و برای به دست آوردن نتیجه مورد نظر با از جراحی کمک گرفت. از طرف دیگر، برای مراقبت های دهان و دندان در حین درمان ارتودنسی باید آموزش های لازم را به کودکان داد، زیرا آن ها بازیگوش تر می باشند.

مراحل ارتودنسی بزرگسالان

مراحل ارتودنسی بزرگسالان

در واقع ارتودنسی در بزرگسالان روند درمانی بیشتری را نسبت به کودکان طی می کند. در زیر به بررسی کامل مراحل ارتودنسی بزرگسالان می پردازیم:

  1. مشاوره اولیه

    در این جلسه متخصص به طور کامل روند درمان و هزینه و همچنین تمام نکات لازم را برای بیمار شرح خواهد داد.

  2. معاینه بیمار

    متخصص ارتودنسی در این مرحله به بررسی دقیق وضعیت دهان و دندان بیمار و سوابق پزشکی او می پردازد. در صورت لزوم سی تی اسکن و عکس های مورد نظر گرفته می شود و در ادامه روش درمانی مشخص شده و برای روند درمانی برنامه ریزی می شود.

  3. راهنمای رعایت بهداشت دهان و دندان

    رعایت بهداشت دهان و دندان برای به دست آمدن نتیجه مطلوب بسیار حائز اهمیت می باشد، بنابراین دندانپزشک تمامی شرایط و نکات لازم را برای بیمار شرح خواهد داد.

  4. نصب دستگاه ارتودنسی

    این مرحله با توجه به نوع روش درمانی متفاوت می باشد. در صورتی که تشخیص متخصص ارتودنسی برای بیمار استفاده از پلاک متحرک باشد، در این مرحله دندانپزشک قالبی تهیه کرده و آن را برای ساخت پلاک متحرک به لابراتوار ارسال می کند. اگر ارتودنسی ثابت مد نظر باشد که متخصص با توجه به نوع ارتودنسی ثابت، دستگاه را برای بیمار نصب می کند.

  5. تاثیر دستگاه ارتودنسی

    این مرحله با توجه به شدت ناهنجاری بیمار، سن بیمار، نوع روش درمانی و غیره بین ۶ ماه تا ۳ سال زمان می برد. در این مرحله با توجه به روش درمانی، مراجعات مکرر به مطب دندانپزشکی صورت می گیرد. هنگامی که دوره درمان به پایان رسید، برای باقی ماندن نتیجه درمان، بیمار باید از ریتینر یا نگهدارنده استفاده نماید.

انواع ناهنجاری های قابل درمان با ارتودنسی بزرگسالان

انواع ناهنجاری های قابل درمان با ارتودنسی بزرگسالان

به طور معمول برخی ناهنجاری هایی که ارتودنسی بزرگسالان می تواند به درمان آن ها کمک کند، عبارتند از:

  1. ساییده شدن دندان ها در زمان جویدن غذا و یا صحبت کردن

    هنگامی که دندان ها مرتب سر جای خود قرار نگرفته اند و اندازه های نادرستی دارند، در زمان غذا خوردن و یا صحبت کردن، احتمال سایش دندان ها وجود دارد.

  2. اورجت

    در صورتی که دندان های فک بالایی، بیش از اندازه معول باعث پوشانده شدن دندان های فک پایین شده باشند، بیمار دچار ناهنجاری اورجت می باشد.

  3. شلوغی و بی نظمی دندان ها

    بی نظم بودن و شلوغ بودن دندان ها علاوه بر ایجاد ظاهری نامناسب، سلامت دهان و دندان را به میزان زیادی به خطر می اندازد.

  4. دیپ بایت

    در واقع این ناهنجاری نوعی شدید تر از ناهنجاری اوربایت می باشد که دندان های فک بالا به میزان بیشتری، دندان های فک پایین را پوشانده اند.

  5. کراس بایت

    زمانی که دندان های فک پایین از دندان ها فک بالا، جلوتر قرار گرفته باشند، فرد دچار ناهنجاری کراس بایت است.

  6. اپن بایت

    در صورتی که هنگام بسته بودن فک ها، دندان های جلویی فک بالا و فک پایین به هم نرسند، در نتیجه دهان باز می ماند که به این ناهنجاری اپن بایت گفته می شود.

  7. وجود فضای خالی بین دندان ها

    فضای خالی بین دندان های جلویی، زیبایی لبخند را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد و همچنین می تواند سلامت دهان و دندان را به خطر بیندازد.

دستگاه ارتودنسی بزرگسالان

دستگاه ارتودنسی بزرگسالان

به طور معمول ابزار مورد استفاده برای ارتودنسی بزرگسالان با کودکان تفاوت دارد. اکثر بزرگسالان تمایلی به دیده شدن براکت های ارتودنسی خود نداشته و دوست ندارند درمان ارتودنسی آن ها به وضوح در اجتماع مشخص باشد. با توجه به نوع ناهنجاری و نظر بیمار، متخصص ارتودنسی بهترین روش را انتخاب می کند. اکثر بزرگسالان با توجه به موقعیت های اجتماعی خود می خواهند که ارتودنسی آن ها قابل رویت نباشد، بنابراین می توانند از روش های متنوع ارتودنسی مانند ارتودنسی لینگوال و یا الاینر شفاف استفاده کند.

سوالات متداول

  1. آیا ارتودنسی در سنین بزرگسالی نتیجه مورد نظر را خواهد داشت؟

    برای پاسخ به این سوال باید گفت با توجه به تمامی موارد بیان شده، با داشتن دندان، لثه و استخوان فک سالم در هر سنی ارتودنسی قابل انجام می باشد و نتیجه مورد نظر به دست می آید، اما شاید روند درمان و شرایط آن کمی سخت تر و طولانی تر باشد.

  2. آیا طول درمان ارتودنسی در بزرگسالان و کودکان یکسان می باشد؟

    ارتودنسی در کودکان بسیار راحت تر و سریع تر انجام می شود. در سنین پایین فرم دهی فک و حرکت دندان ها موثر تر و راحت تر بوده و هیچ نیاری به جراحی وجود ندارد، این در حالی است که در بزرگسالی به دلیل متوقف شدن رشد فک و حرکت سخت دندان ها، روند درمان کمی طولانی خواهد بود.

  3. کدام مشکل بر خلاف سنین کودکی در بزرگسالی وجود دارد؟

    در سنین بزرگسالی استخوان بین ریشه ها به میزان کافی وجود ندارد. این استخوان ها وظیفه تامین خون را بر عهده دارند و همچنین مشکلاتی مانند عفونت لثه، التهاب و غیره در سنین بزرگسالی بیشتر می باشد.

2 نظر در “ارتودنسی دندان بزرگسالان؛ تا چه سنی در بزرگسالی میشود ارتودنسی کرد؟ + مراحل

  1. سهیل ماهان‌دوست گفت:

    ارتودنسی در کودکی انجام بشه بهتره یا بزرگسالی؟

    1. دکتر فاطمه لبافی گفت:

      سلام ارتودنسی در هر سنی قابل انجام است با این حال در سنین ۷ تا ۱۲ سالگی بهترین سن برای انجام این درمان می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
تازه ترین مطالب
میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست محتوا