فواید، مزایا و معایب جرم گیری دندان: جرمگیری خوب است یا بد؟

فواید، مزایا و معایب جرم گیری دندان
فهرست محتوا
۵/۵ - (۱ رای)

اغلب مشاهده شده است که افراد تنها در صورتی که به مشکلات و بیماری‌های دردناک لثه و دندان دچار می‌شوند به کلینیک دندانپزشکی مراجعه می‌کنند. این در حالی است که با انجام برخی اقدامات پیشگیرانه یا درمانی مانند جرم گیری دندان می‌توانند از ابتلا به مشکلات گستره‌تر و پیچیده‌تر که نیاز به صرف هزینه‌های زیادی دارند، پیشگیری کنند.
آیا از فواید و معایب جرم گیری دندان  مطلع هستید؟
به نظر شما به نظر شما آیا جرم گیری دندان خوب است؟
آیا می‌خواهید بدانید که معایب و مزایای جرم گیری دندان چیست و انجام آن چه اهمیتی دارد؟
برای رسیدن به پاسخ این سوالات، تا انتهای این مطلب با دکتر فاطمه لبافی همراه باشید.

محتوای صوتی مطلب مزایا و معایب جرمگیری

اهمیت انجام درمان جرم گیری

جرم گیری دندان چه اهمیتی دارد؟

جرم تجمع یافته یکی از اصلی‌ترین دلایل برای ایجاد بیماری‌ها و مشکلات لثه و دندان‌ها است. جرم تجمع یافته یکی از اصلی‌ترین دلایل برای ایجاد بیماری‌ها و مشکلات لثه و دندان‌ها است. جرم‌ گیری به پیشگیری از برخی بیماری‌های لثه مانند التهاب لثه، و همچنین برخی مشکلات مانند بوی بد دهان کمک می‌کند.
یکی دیگر از دلایلی که نباید از جرم گیری حرفه‌ای غافل شد، این است که علی‌رغم رعایت بهداشت دهان و دندان، جرم دندان می‌تواند در زیر لثه‌ها جمع شود و اگر به بیماری پیشرفته لثه تبدیل شود، باکتری می‌تواند وارد جریان خون شود و به سایر قسمت‌های بدن برسد.
از آنجایی که بیماری‌های پریودنتال و ژنژیویت درمان نشده، عامل اصلی از دست دادن دندان در بیماران بالای ۳۵ سال هستند، تمیز کردن و جرمگیری منظم دندان‌ها اهمیت دو چندان پیدا می‌کند.
عدم انجام این کار، لثه‌ها و دندان‌ها را در معرض خطر مشکلات جدی قرار می‌دهد.

جرمگیری دندان مفید است یا مضر؟

آیا انجام جرم گیری برای دندان مفید است؟

خیلی از افراد از فواید و مضرات جرم گیری دندان بی‌اطلاع هستند. باورهای نادرستی درباره جرم گیری وجود دارد و برخی افراد تصور می‌کنند که در روند انجام این درمان، مقداری از سطح دندان تراشیده می‌شود و در نهایت آسیب می‌بیند.
اما این تصور کاملاً نادرست است. انجام این درمان نه تنها ضرر ندارد، بلکه با حذف عوامل مضری که بر روی دندان‌ها قرار گرفته‌اند، به حفظ سلامت آنها کمک می‌کند.
بنابراین انجام این درمان مزایای زیادی دارد که برای آشنایی با آنها مطالعه بخش بعدی این مطلب را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

۷ مزیت جرم گیری منظم دندان

با مزایای جرم گیری دندان آشنا شوید

در این بخش لیستی از مهم‌ترین مزایای جرم گیری دندان را بیان کرده‌ایم تا به این سوال که جرم گیری دندان چه فایده‌ای دارد؟ پاسخ دهیم:

  1. تمیز شدن اصولی دندان‌ها

    اولین تاثیر جرم گیری دندان که فرد پس از انجام این درمان مشاهده می‌کند، تمیز شدن آنهاست. فرد می‌تواند با نگاه کردن در آینه متوجه تفاوت ظاهر دندان‌های خود نسبت به پیش از درمان شود. حتی استفاده از بهترین مسواک و خمیر دندان‌ها نیز نمی‌تواند جرم انباشته شده بر روی سطح دندان‌ها را از بین ببرد و حذف آنها حتماً نیاز به جرمگیری حرفه‌ای توسط دندانپزشک دارد.

  2. از بین بردن بوی بد دهان

    یکی از عوامل مؤثر در ایجاد بوی بد در دهان، وجود پلاک و جرم بر سطح دندان‌ها است. با جرم گیری این عوامل حذف شده و بوی بد دهان رفع می‌شود.

  3. پیشگیری از بیماری لثه

    تجمع پلاک و جرم می‌تواند باعث ایجاد و پیشرفت بیماری لثه شود.
    علائم بیماری پریودنتال اغلب به قدری جزئی هستند که بیشتر افراد تا زمانی که به کلینیک دندانپزشکی مراجعه نکنند از ابتلا به آنها مطلع نمی‌شوند.
    مانند سایر مشکلات و بیماری‌های دهان و دندان، بیماری لثه نیز در صورتی که تحت درمان زودهنگام قرار بگیرد، بهترین پاسخ را به درمان خواهد داد.
    بنابراین، اگر به طور منظم جرمگیری را انجام دهید، احتمال ابتلا به بیماری پریودنتال را کاهش خواهید داد.
    به‌علاوه، اگر علائم مشکلات لثه را دارید، می‌توانید قبل از اینکه شدید شوند و باعث از دست دادن دندان و درد شدید گردند، آنها را با جرم گیری یا پلنینگ ریشه درمان کنید.

  4. از بین بردن لکه‌های سطحی دندان‌ها و روشن‌تر شدن آنها

    اگر دچار لکه‌های دندانی هستید و یا دندان‌هایتان زرد شده‌اند، احتمالاً با شنیدن این مطلب که جرم گیری می‌تواند تا حدودی به از بین بردن لکه‌های سطحی و برطرف کردن زردی دندان‌ها کمک کند، خوشحال خواهید شد.
    با اینکه این فرایند دندان‌ها را سفید نمی‌کند و برای سفید کردن آنها نیاز به یک روش جداگانه مانند بلیچینگ دندان دارید، اما با از بین بردن جرم‌ها و پلاک‌ها به روشن‌تر شدن رنگ دندان‌هایتان کمک خواهد کرد.
    مرحله پالیش جرم گیری به از بین بردن لکه‌های سطحی دندان کمک می‌کند.
    اگر به طور مرتب قهوه، شراب یا چای می‌نوشید، ایجاد این لکه‌ها طبیعی است. با این حال جرم گیری حرفه‌ای می‌تواند به شما کمک کند تا حدودی از شر آنها خلاص شوید و رنگ دندان‌هایتان را بهبود بخشید.

  5. بهبود کلی سلامت بدن

    بر اساس برخی مطالعات ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و همچنین فشار خون بالا در برخی افراد با بهداشت ضعیف دهان و دندان آنها ارتباط دارد.
    طبق گفته دندانپزشکان باکتری‌های دهان می‌توانند وارد جریان خون شوند و به سایر قسمت‌های بدن بروند و مشکلاتی را ایجاد کنند.
    به همین دلیل، درمان سریع عفونت‌های دندانی برای پیشگیری از عفونت‌های سیستمیک ضروری است.
    مراقبت از دندان‌ها و جرم گیری منظم آنها می‌تواند از رشد باکتری‌ها و ایجاد عفونت جلوگیری کند و به طور کلی به حفظ سلامت کلی فرد کمک کند.

  6. کاهش هزینه‌های دندانپزشکی

    اگر به دلیل هزینه انجام این درمان به کلینیک دندانپزشکی مراجعه نمی‌کنید، این موضوع را در نظر داشته باشید که با جرم گیری می‌توانید در هزینه‌های خود صرفه جویی کنید.
    شاید بپرسید که جرم گیری چه ارتباطی با کاهش هزینه‌های دیگر دندانپزشکی دارد؟
    به عنوان مثال، فردی که نیاز به پر کردن حفره دندان خود دارد، بیشتر از کسی که فقط به معاینه نیاز دارد، هزینه می‌کند.
    با جرم گیری منظم، دندان‌های خود را سالم نگه می‌دارید و از پوسیدگی آنها جلوگیری می‌کنید. با اجتناب از پوسیدگی و مشکلات اضافی ناشی از آن که نیاز به انجام درمان‌های گران‌تر دارند، می‌توانید از هزینه‌های اضافی که مربوط به انجام این درمان‌ها هستند، پیشگیری کنید.
    پیشنهاد ما: اگر در پرداخت هزینه‌های مراقبت از دندان خود به کمک نیاز دارید، انجام آنها را به تعویق نیندازید.
    با کلینیک دندانپزشکی دکتر لبافی تماس بگیرید تا جایگزین‌هایی مانند امکان پرداخت اقساطی هزینه، استفاده از تخفیف‌ها یا استفاده از تعرفه‌های بیمه را برای کمک به پرداخت هزینه مراقبت از دندان‌هایتان را به شما ارائه دهیم.

  7. پیشگیری از آسیب شدید و از دست دادن دندان

    بیماری پریودنتال یکی از علل شایع از دست دادن دندان به خصوص در افراد مسن است. بهترین راه برای پیشگیری از بیماری لثه، داشتن بهداشت خوب دهان و دندان در خانه و همچنین با کمک دندانپزشک است.
    برای از بین بردن پلاک و جرم به دو بار در سال انجام جرم گیری نیاز دارید.
    همانطور که اشاره شد، پلاک و جرم احتمال ابتلا به بیماری لثه را افزایش می‌دهند، زیرا به رشد باکتری‌ها در زیر خط لثه کمک می‌کنند.
    از آنجایی که نمی‌توانید بدون کمک دندانپزشک از شر جرم خلاص شوید، باید به طور منظم جرم گیری را انجام دهید تا احتمال ابتلا به بیماری لثه را به حداقل برسانید و از فواید جرم گیری دندان بهره‌مند شوید.

معایب جرم گیری دندان

آیا جرم گیری دندان معایبی دارد؟

گرچه خواص جرمگیری دندان برای همه افراد به ویژه کسانی که از مشکلات لثه رنج می‌برند، زیاد است، اما عوارض کمی هم دارد که در ادامه به بیان معایب جرمگیری پرداخته‌ایم:

  1. خونریزی لثه

    پس از این درمان انتظار می‌رود که فرد ۲ تا ۳ روز خونریزی خفیف لثه‌ها را تجربه کند.
    بنابراین در طول این مدت دندان‌های خود را به آرامی مسواک بزنید تا خونریزی لثه‌ها بیشتر نشود و فرصت بهبودی پیدا کنند.

  2. حساس شدن دندان‌ها

    بیماران معمولاً پس از جرم گیری درد و حساسیت خفیفی را تجربه می‌کنند که پس از گذشت چند روز از بین می‌رود.

  3. حساس شدن لثه‌ها

    کسانی که جرمگیری می‌کنند ممکن است احساس تورم خفیفی در لثه‌های خود پیدا کنند که معمولاً پس از سه تا پنج روز برطرف می‌شود.
    با این حال، اگر درد یا ناراحتی بعد از یک هفته از بین نرفت، با دندانپزشک خود صحبت کنید.

کدام روش جرم گیری دندان مزایای بیشتری دارد؟

بهترین روش جرم گیری دندان

حال که با فواید و عوارض جرم گیری دندان آشنا شدید، احتمالا به دنبال دانستن این موضوع هستید که فواید جرم گیری با استفاده از کدام روش بیشتر است؟
جرم گیری دندان با استفاده از ابزارهای دستی، اولتراسونیک و یا لیزر انجام می‌شود.
انتخاب بهترین روش برای انجام این درمان به نوع جرم و شرایط دهان و دندان بیمار بستگی دارد. دندانپزشک پس از بررسی شرایط دهان و دندان بیمار، بهترین روش جرم گیری را برای بیمار مشخص می‌کند.
برای برخی افراد ممکن است استفاده از ابزارهای دستی مناسب‌تر باشد.
برای برخی افراد که لثه‌های حساسی دارند، ممکن است انجام این درمان با لیزر پیشنهاد شود. برای برخی دیگر نیز ممکن است ترکیبی از این روش‌ها نتایج بهتری را به همراه داشته باشد.
گرچه این را به خاطر بسازید که انجام جرم گیری با دستگاه اولتراسونیک نسبت به ابزارهای دستی، آسبب کمتری به بافت لثه وارد می‌کند.

مزایای انجام جرم گیری در کلینیک دندانپزشکی دکتر لبافی

این درمان بسیار مفید و مؤثر در کلینیک دندانپزشکی دکتر لبافی را می‌توانید با مناسب‌ترین هزینه انجام دهید.
هزینه جرم گیری دندان بین ۱,۵۰۰,۰۰۰ تومان (یک میلیون و پانصد هزار تومان) تا ۱,۷۰۰,۰۰۰ تومان (یک میلیون و هفتصد هزار تومان) است، اما کلینیک دندانپزشکی ما تخفیف‌هایی را برای مراجعه کنندگان خود در نظر گرفته است تا بتوانند با پرداخت هزینه‌های کمتری این درمان را انجام دهند.
با انجام این درمان در کلینیک ما، از مزایایی مانند درمان توسط دندانپزشک با تجربه و با سابقه بالا، استفاده از بهترین تجهیزات و دستگاه‌ها، دریافت مشاوره رایگان به همراه بررسی عکس‌های رادیولوژی تهیه شده از دهان بهره‌مند خواهید شد.

اگر به موقع برای جرم گیری مراجعه نکنم، چه اتفاقی می‌افتد؟

عواقب جرم گیری نکردن دندانها

در جرم و پلاک‌های دندانی، باکتری‌هایی وجود دارند که از کربوهیدرات‌ها و قندهای موجود در مواد غذایی تغذیه کرده و اسیدهایی را تولید می‌کنند.
این اسیدها به مرور زمان مینای دندان را تحت تأثیر قرار داده و باعث از بین رفتن آن و پوسیده شدن دندان‌ها می‌شوند.
اگر جرم گیری به موقع انجام نشود، پوسیدگی دندان اتفاق خواهد افتاد.

آیا ممکن است جرم گیری به سلامت افراد آسیب برساند؟

عوارض جرم گیری دندان و سایر روش‌های درمان دهان و دندان اگر توسط دندانپزشک حرفه‌ای انجام شوند، هرگز ایجاد نخواهند شد و اغلب خطری را برای افراد به وجود نمی‌آورند.
این روش درمانی نیز غالباً بی‌خطر بوده و به ندرت عوارض آن مشاهده می‌شود.
بسیار مهم است که دندانپزشک قبل از انجام عمل جرم گیری و روت پلنینگ با سابقه سلامتی شما آشنا باشد.
از آنجایی که این روش‌ها می‌توانند به باکتری‌ها اجازه ورود به جریان خون را بدهند، ممکن است لازم باشد اقدامات احتیاطی خاصی برای درمان بیماری لثه برای بیمارانی که در معرض خطر بیشتری برای عفونت هستند، انجام شود.
این افراد می‌توانند شامل بیمارانی باشند که مشکلات قلبی یا بیماری کبدی دارند و یا کسانی که سیستم ایمنی بدنشان به دلیل ابتلا به برخی بیماری‌ها به خطر افتاده است.

سؤالات متداول

  1. معایب جرم گیری عمیق لثه چیست؟

    این روش درمانی اگر توسط دندانپزشک حرفه‌ای انجام شود، معمولاً معایبی ندارد و فرد می‌تواند با خیال راحت برای انجام آن اقدام کند. با این حال تجربه مواردی مانند خونریزی لثه و حساس شدن دندان و لثه را می‌توان جزء عوارض آن دانست.

  2. آیا جرم گیری دندان مفید است؟

    بله. انجام صحیح و به موقع این درمان مزایای بسیار زیادی را برای فرد به همراه خواهد داشت که از میان آنها می‌توان به از بین بردن بوی بد دهان، پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها و مشکلات دندان و لثه، درمان بیماری‌های لثه و روشن‌تر شدن رنگ دندان‌ها اشاره کرد.

  3. آیا جرم گیری زیاد ضرر دارد؟

    به طور معمول چنانچه دندانپزشک جرمی را بر روی دندان بیمار مشاهده نکند، این درمان را برای او انجام نمی‌دهد. مشخص شدن تعداد دفعات مورد نیاز برای انجام آن نیاز به معاینه توسط دندانپزشک دارد و معمولاً بیش از ۲ بار در سال توصیه نمی‌شود.

  4. آیا جرم گیری برای همه افراد مفید است و همه باید آن را انجام دهند؟

    این درمان برای افرادی که جرم بر روی دندان‌هایشان تشکیل شده است، مفید است و برای افرادی که جرم و پلاکی بر روی دندان‌هایشان شکل نگرفته است، توصیه نمی‌شود.

  5. آیا اینکه گفته می‌شود جرم گیری باعث خراب شدن دندان‌ها می‌شود، صحیح است؟

    خیر. این یک باور غلط است و این درمان نه تنها آسیبی به بافت و سلامت دندان‌ها نمی‌رساند، بلکه با حذف عوامل آسیب زا از روی سطح دندان‌ها به حفظ سلامت آنها می‌کند.

  6. آیا جرم گیری دندان عوارض دارد؟

    این درمان به عنوان یک درمان ایمن، بی خطر و بدون عوارض شناخته می‌شود و درد و حساسیتی که بیمار پس از آن تجربه می‌کند، موقتی و طبیعی است.

  7. اگر دندان را جرم گیری نکنیم چه می‌شود؟

    در صورت عدم جرم گیری دندان، احتمال به وجود آمدن مشکلات زیادی برای دندان و لثه شما وجود دارد. حتی این احتمال وجود دارد که به خاطر عدم برداشت جرم دندانی، دندان شما لق شده و به مرور زمان بیفتد. یکی از دیگر مشکلاتی که می‌تواند خطر زیادی برای فرد به همراه داشته باشد، ابتلا به بیماری‌هایی مثل پریودنتیت است. در صورت ابتلا، احتمال تحلیل استخوان هم وجود دارد.

  8. جرم گیری دندان خوب است یا بد؟

    مطمئنا جرم گیری دندان روش خوبی برای همه افراد است. به همین دلیل هم توصیه شده است هر فرد هر ۶ ماه تا ۱ سال برای انجام این درمان اقدام کند. البته این را هم در نظر بگیرید که اگر این درمان توسط یک دندانپزشک غیر حرفه‌ای انجام شود، ممکن است سبب آسیب به دندان و بافت لثه شما شود.

2 نظر در “فواید، مزایا و معایب جرم گیری دندان: جرمگیری خوب است یا بد؟

  1. مهدی رحمانی‌فر گفت:

    من خیلی دندونام جرم میگیره ولی شنیدم میگن جرم گیری برای دندان ضرر داره، برای همین هیچوقت نرفتم سراغش . میخواستم ببینم این ضرر داشتن جرم گیری صحت داره یا نه؟

    1. دکتر فاطمه لبافی گفت:

      سلام جرمگیری به هیچ عنوان ضرر ندارد اما جرم روی دندانهای شما میتواند مشکلات بسیاری را ایجاد کند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
تازه ترین مطالب
میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست محتوا