کامپوزیت برای چه دندان هایی مناسب است؟ + نکات مهم

کامپوزیت برای چه دندان هایی مناسب است؟
فهرست محتوا
۳/۵ - (۲ رای)

اگر به فکر استفاده از ونیر کامپوزیت برای دندان‌های خود هستید، مطمئناً سؤالات زیادی برایتان پیش آمده است.
احتمالاً بخواهید بدانید که آیا این روش برای دندان‌هایتان مناسب است یا خیر؟ کامپوزیت برای چه دندانی مناسب است؟ به طور کلی شرایط دهان و دندان مناسب و لازم برای کامپوزیت دندان کدام‌اند؟
پاسخ تمام سؤالات شما در این خصوص در این مطلب آورده شده است.
علاوه بر این در انتهای آن پیشنهادی از کلینیک دکتر لبافی برایتان قرار داده‌ایم تا با استفاده از آن شرایط دهان و دندانتان به طور رایگان مورد بررسی قرار بگیرد و بهترین روش برای ترمیم دندان‌هایتان به شما پیشنهاد شود.
با دکتر فاطمه لبافی همراه باشید.

آیا کامپوزیت برای دندان‌های من مناسب است؟

آیا کامپوزیت دندان نتیجه ای که میخواهم را برایم ایجاد خواهد کرد؟
اگر عیوب ظاهری دندانی نسبتاً جزئی داشته باشید، به عنوان مثال دندان‌های لکه دار، کج و نامنظم، برجسته، فاصله دار، لب پر شده، ترک خورده یا شکسته و کوتاه دارید، می‌توان گفت کامپوزیت برای برطرف کردن این ایرادات دندان‌های شما مناسب است.
اما شرط مهمی وجود دارد که در صورتی که آن را داشته باشید، می‌توانید از این روش استفاده کنید. در عنوان بعدی این موضوع را نیز مطرح کرده ایم.

چه شرطی برای کامپوزیت دندان وجود دارد؟

شرط مهم برای کامپوزیت دندان
از شروط اصلی و لازم برای کامپوزیت کردن دندان‌ها، داشتن بهداشت دهان و دندان خوب است.
به طور کلی اگر جزء افرادی هستید که به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت داده و روزی ۲ بار مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و شستشوی دهان با دهانشویه را انجام می‌دهید، می‌توانید کاندید مناسبی برای کامپوزیت دندان باشید.
علاوه بر این در صورتی که هریک از مشکلات ذکر شده شدید باشند، امکان ترمیم آنها با استفاده از این روش وجود ندارد و ممکن است استفاده از روش‌های ترمیمی یا درمانی دیگر به شما پیشنهاد شود.
به طور کلی، بهترین راه برای اطلاع از اینکه کامپوزیت روش مناسبی برای اصلاح ایرادات دندانی شما است یا خیر، مراجعه به کلینیک دندانپزشکی و مشورت با دندانپزشک می‌باشد.
ایشان پس از معاینه و بررسی مشکلات دندان‌هایتان، بهترین راه حل را به شما ارائه خواهد داد.

ونیر کامپوزیت برای چه دندان‌هایی مناسب است؟

ونیر کامپوزیت روش ایمنی است که برای اغلب دندان‌ها مناسب است و خطری برای سلامتی آنها ایجاد نمی‌کند. اما در این بخش می‌خواهیم درباره اینکه این روش برای چه دندان‌هایی با کدام ایرادات ظاهری مناسب است، صحبت کنیم که عبارتند از:

  1. دندان‌های زرد، بد رنگ و لکه دار

    سفید کردن دندانهای زرد با کامپوزیت

    رنگ دندان‌ها به مرور زمان با افزایش سن، تغییر رنگ داده و سفیدی و براق بودن خود را از دست می‌دهند.
    علاوه بر این عوامل دیگری مانند مصرف بیش از حد چای و قهوه، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، ژنتیک، مصرف برخی داروها، استعمال سیگار و سایر دخانیات و … بر رنگ دندان‌ها تأثیر گذاشته و باعث زرد و لکه دارد شدن آنها می‌شوند.
    بد رنگی دندان‌ها نیز همانند سایر مشکلات ظاهری آنها تأثیر نامطلوبی بر لبخند افراد گذاشته و اعتماد به نفس آنها کاهش می‌دهد.
    خوشبختانه امروزه با استفاده از روش‌های مختلف ترمیم دندان‌ها از جمله کامپوزیت می‌توان برای برطرف کردن آنها اقدام کرد.
    کامپوزیت به صورت لایه‌ای بر روی دندان‌ها قرار داده می‌شود و بد رنگی آنها را می‌پوشاند، به این ترتیب فرد می‌تواند در مدت زمان بسیار کوتاه و سریع به دندان‌هایی سفید و زیبا دست یابد.

  2. دندان‌های دارای فاصله

    درمان دیاستم با کامپوزیت

    دیاستم یا فاصله بین دندان‌ها یکی از شایع‌ترین مشکلات دندانی است که نه تنها ظاهر نامطلوبی به وجود می‌آورد، بلکه سلامت دندان‌ها را نیز به خطر می‌اندازد.
    یک موضوع جالبی که شاید ندانید این است که دندان‌ها همواره تمایل به حرکت کردن و جابجایی دارند و زمانی که فاصله‌ای بین آنها وجود داشته باشد، این امکان برای آنها فراهم می‌شود که بتوانند به راحتی به سمت فضای خالی حرکت کنند.
    به همین دلیل باید این فضا پر شود تا از حرکت کردن آنها و نامنظم شدنشان پیشگیری شود. گرچه درمان اصلی و اصولی دیاستم که علت آن ژنتیک است، ارتودنسی می‌باشد، اما با استفاده از روش‌های ترمیمی مانند کامپوزیت است که می‌توان به راحتی و در مدت زمان کمی این مشکل را درمان کرد.
    برخی از دلایلی که ممکن است افراد کامپوزیت را به جای ارتودنسی برای بسته فاصله بین دندان‌ها انتخاب کنند، ترس از ارتودنسی و دردهای ناشی از آن، گران‌تر بودن هزینه انجام و طولانی‌تر بودن دوره این درمان است.

  3. دندان‌های ترک خورده یا شکسته

    درمان دندانهای ترک خورده با کامپوزیت

    عاداتی مانند تخمه شکستن برای مدت زمان طولانی، دندان قروچه، باز کردن درب بطری‌ها با دندان و در واقع استفاده از آنها به عنوان ابزار، گاز زدن خوراکی‌های، جویدن یخ، تصادف، زمین خوردن و … از جمله عللی هستند که می‌توانند در شکستن، ترک خوردن و یا لب پر شدن دندان‌ها نقش داشته باشند.
    گاهی میزان آسیب دیدگی دندان‌ها ناشی از این عوامل کم بوده و بخش زیادی از تاج دندان باقی می‌ماند، در این صورت برای حفظ ریشه دندان و بخش باقی مانده آن می‌توان با قرار دادن مواد کامپوزیت آن را ترمیم کرد و به حالت قبلی برگرداند.
    دندان‌هایی که به این صورت آسیب می‌بینند، نه تنها ظاهر نامطلوبی ایجاد می‌کنند، بلکه در معرض پوسیدگی و خراب شدن قرار می‌گیرند، بنابراین با ترمیم آنها با استفاده از کامپوزیت می‌توان از این عوارض پیشگیری کرد.

  4. دندان‌های دارای کجی جزئی

    آیا کامپوزیت برای دندانهای کج مناسب است؟

    نامنظمی و کجی دندان‌ها نیز از دیگر مشکلاتی است که زمینه ارثی و ژنتیکی دارد و همانند مشکل فاصله دار بودن آنها اصولی‌ترین و بهترین راه درمان برای آن، ارتودنسی است.
    اما به همان دلایل مشابهی که بالاتر به آنها اشاره کردیم، ممکن است افراد ترجیح دهند که با استفاده از راه‌ حل‌های بدون درد، ارزان‌تر و سریع‌تر این ایراد را ترمیم کنند.
    اما لازم به ذکر است که تنها در صورتی می‌توان با استفاده از کامپوزیت این مشکل را ترمیم کرد که میزان کجی و نامنظم بودن دندان‌ها جزئی باشد، در غیر این صورت استفاده از این روش توصیه نمی‌شود.

  5. دندان‌های کوتاه

    دندانهای کوتاه با کمک کامپوزیت زیباتر می شوند.

    مشکل کوتاه بودن یک یا چند دندان در مقایسه با سایر دندان‌های مجاور از دیگر مشکلات ظاهری دندانی است که علت ژنتیکی و ارثی دارد و می‌تواند عوارضی مانند ناتوانی در تلفظ صحیح حروف و کلمات را به وجود آورد و همچنین تأثیر نامطلوبی بر ظاهر لبخند افراد داشته باشد.
    از بهترین روش‌های ترمیم این مشکل می‌توان به کامپوزیت اشاره کرد. با قرار دادن این مواد بر روی دندان‌ها می‌توان طول آنها را افزایش داد و اقدام به اصلاح و یکدست کردن اندازه دندان‌ها کرد.

دندان‌ها برای کامپوزیت کردن باید چه شرایطی داشته باشند؟

در ادامه شرایط دندان‌ها برای کامپوزیت کردن را به طور مختصر بیان کرده‌ایم:

  1. داشتن مینای دندان کافی و ساختار سالم دندان
  2. نداشتن پوسیدگی‌های شدید دندانی
  3. جزئی بودن شدت ایرادات دندانی که فرد می‌خواهد آنها را برطرف کند.

آیا کامپوزیت دندان عصب کشی شده ممکن است؟

امکان استفاده از کامپوزیت برای برخی از دندان‌های عصب کشی شده وجود دارد. به عنوان مثال دندان‌های نیش و یا پیش که دچار پوسیدگی شده‌اند و درمان عصب کشی برای آنها انجام شده است، در صورتی که آسیب زیادی ندیده باشند و مینای آنها به اندازه کافی سالم باشد را می‌توان با کامپوزیت ترمیم کرد.
اما چنانچه بخش زیادی از این دندان‌ها آسیب دیده و یا برای انجام درمان تراشیده شده باشند را نمی‌توان کامپوزیت کرد.
همچنین لازم است بدانید که به طور کلی از کامپوزیت برای ترمیم ظاهر دندان‌های آسیاب استفاده نمی‌شود و در صورتی که عصب کشی شوند، بهترین روش برای محافظت از آنها همان روکش دندان است.

پیشنهاد کلینیک دندانپزشکی دکتر لبافی

اگر به فکر ترمیم دندان‌های خود هستید و همچنان نمی‌دانید که کدام یک از روش‌های موجود برای دندان‌هایتان مناسب است و یا به دنبال اطلاعات تکمیلی درباره هریک از این روش‌ها هستید به شما پیشنهاد می‌دهیم که برای دریافت اولین مشاوره رایگان، همین امروز با کلینیک دندانپزشکی دکتر لبافی تماس بگیرید.
ما به شما مشاوره کامل و مفید درباره روش‌های مناسب برای درمان و ترمیم دندان‌هایتان را خواهیم داد و به هر سؤال دیگری که در مورد ونیر کامپوزیت و طیف کامل خدمات دندانپزشکی زیبایی که دارید، پاسخ خواهیم داد.

پاسخ به سؤالات پرتکرار شما در این باره

  1. آیا همه افراد می‌توانند دندان‌های خود را کامپوزیت کنند؟

    خیر. گرچه این روش بری اغلب افراد مناسب است، اما این روش ترمیمی ممکن است برای برخی افراد مناسب نباشد.

  2. چگونه بفهمم کامپوزیت برای دندان‌های من مناسب است؟

    مطالعه کامل مطالب بیان شده در این مطلب می‌تواند راهنمایی‌های لازم در این باره را به شما ارائه دهد. اما بهترین راه برای اطمینان از مناسب بودن این روش ترمیمی، این است که به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید و درباره آن با دندانپزشک مشورت کنید.

  3. اگر کامپوزیت برای دندان‌هایم مناسب نباشد، آیا می‌توانم از روش دیگری استفاده کنم؟

    پاسخ به این سؤال بستگی به شرایط دهان و دندان و نوع مشکل دندانی شما دارد. به طور معمول بسته به نوع و شدت مشکلات دندانی شما، ممکن است دندانپزشک روش‌های درمانی و یا ترمیمی دیگری مانند لمینت، روکش و یا ارتودنسی را پیشنهاد دهد.

  4. آیا کامپوزیت تمام مشکلات دندانی را نیز پوشش می‌دهد؟

    خیر. این روش ترمیمی تنها برای پوشش دادن مشکلات دندانی جزئی مناسب است.
    به عنوان مثال بدرنگی شدید دندان‌ها ممکن است از زیر لایه نازک کامپوزیت نمایان شود و یا میزان شکستگی دندان به قدری زیاد باشد که جایی کافی برای نصب کامپوزیت وجود نداشته باشد.
    اما نگران نباشید، مشکلات شدید دندانی را می‌توان با استفاده از طیف وسیعی که در دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی وجود دارند، ترمیم و درمان کرد.

  5. آیا ونیرهای کامپوزیت، دندان‌ها را بزرگ‌تر می‌کنند؟

    خیر. ونیر کامپوزیت‌ها به صورت یک لایه بسیار نازک بر روی دندان‌ها قرار داده می‌شوند و اندازه دندان‌ها را بزرگ و نامناسب نمی‌کنند.
    مگر در مواردی که دندانپزشک ظرافت کافی در انجام این کار را نداشته باشد که در این صورت احتمال بزرگ و برجسته شدن دندان‌ها وجود خواهد داشت.

  6. آیا ونیر کامپوزیت برای ترمیم دندان‌ها مقرون به صرفه است؟

    بله، کامپوزیت ونیرها یکی از مقرون ‌به ‌صرفه‌ترین راه‌ها برای بهبود ظاهر کلی لبخند شما هستند. هزینه‌ها با توجه به نیاز فرد متفاوت خواهند بود. با پیروی از دستورالعمل‌های ساده مراقبت و نگهداری از آنها، می‌توانید از مزایای این روش برای چندین سال بهره مند شوید. به یاد داشته باشید که این یک روش دندانپزشکی زیبایی محسوب می‌شود و ممکن است تحت پوشش بیمه قرار نگیرد.

  7. چرا برای کامپوزیت کردن باید مینای دندان سالم باشد؟

    نگه داشتن کامپوزیت و یا سیر مواد ترمیمی بر روی سطح دندان، نیازمند داشتن مینای سالم و کافی و به طور کلی ساختار دندانی سالم است. به عنوان مثال پوسیدگی‌های جزئی دندان را می‌توان پیش از نصب کامپوزیت برداشت و این ترمیم را انجام داد، اما اگر شدت این پوسیدگی‌ها زیاد باشد، در واقع بخش زیادی از مینا و ساختار دندان‌ها آسیب دیده است و این امر باعث می‌شود که نتوان از کامپوزیت برای اصلاح مشکلات دندانی استفاده کرد. در چنین مواردی دندانپزشک روش‌های درمانی و ترمیمی دیگری را به بیمار پیشنهاد می‌دهد.

  8. آیا افراد سیگاری نیز دندانهای مناسبی برای کامپوزیت کردن دارند؟

    نیکوتین و سایر مواد مضر و سمی موجود در سیگار و سایر دخانیات نه تنها دشمن سلامتی بدن و دهان و دندان بیمار هستند، بلکه به هر نوع ترمیم و پروتزهایی که بر روی دندان‌ها قرار داده می‌شوند، نیز آسیب می‌رسانند. این مواد رنگ ترمیم‌ها را تغییر داده و آنها را لکه‌دار می‌کند و علاوه بر این با ایجاد بیماری‌های دندان و لثه، باعث می‌شوند که کامپوزیت‌ها نیز خراب شوند. به همین دلیل به افرادی که سیگار می‌کشند، توصیه می‌شود که ابتدا مصرف آن را ترک نمایند، مشکلات دهان و دندان ناشی از آن را درمان کرده و سپس اقدام به ترمیم دندان‌های خود با کامپوزیت یا سایر روش‌ها کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
تازه ترین مطالب
میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست محتوا
به مناسبت افتتاح

شعبه جدید

تخفیف 30% + ویزیت رایگان