۱۰ ورزش موثر برای درمان درد فک؛ | آیا با درد فک با ورزش درمان می‌شود؟ + نکات مهم

ورزش های موثر برای درمان درد فک
فهرست محتوا (کلیک کنید)
۵/۵ - (۱ رای)

مفصل گیجگاهی فکی که یک گوی و کاسه کوچک است که استخوان گیجگاهی جمجمه را به استخوان فک پایین متصل می‌کند. تا به حال به این مفصل توجه کرده‌اید که چه کارایی برای شما دارد؟
صحبت کردن و جویدن غذا سبب حرکت این مفصل می‌شوند. زمانی که عضلات و مفصل فک به دلایل متعددی مانند حادثه، ژنتیک و غیره دچار مشکلاتی شوند، اختلال مفصل گیجگاهی رخ می‌دهد.
این عارضه باعث درد در ناحیه فک و صورت، سردرد، قفل شدن فک و مشکلات متعدد دیگری می‌گردد. این عوارض، ناراحتی‌های زیادی را برایتان به دنبال خواهد داشت.
خیلی اوقات ورزش می‌تواند در کاهش درد ناهنجاری‌های فک، موثر واقع شود.
در ادامه مقاله شما را با تمام ورزش‌های موثر برای این عارضه آشنا خواهیم کرد.

منظور از تمرینات TMJ چیست؟

منظور از تمرینات TMJ چیست؟

تمریناتی که برای تسکین درد ناهنجاری‌های فکی مورد استفاده قرار می‌گیرند، تمرینات TMJ نامیده می‌شوند. این تمرینات کاملا بی‌خطر بوده و برای تسکین در ناحیه فک، بسیار موثر هستند.
برای این تمرینات لازم است تا با دندانپزشک و فیزیوتراپیست، مشورت کرده و حرکات را به درستی و به آرامی انجام دهید.
شاید در ابتدای انجام تمرینات احساس درد داشته باشید، اما به مرور زمان درد کاهش خواهد یافت. انجام این تمرینات به طور منظم و مکرر، نتیجه بخشی بی‌نظیری برای شما خواهد داشت.

دلایل اختلالات مفصل گیجگاهی

زمانی که اختلال و ناهماهنگی بین مفاصل و عضلات فک ایجاد شود، درد و ناراحتی زیادی برای شما به وجود می‌آورد. در بیشتر اوقات، افراد به مرور زمان به این اختلال مبتلا می‌شوند.
گاهی اوقات هم یک حادثه مانند تصادف، باعث ایجاد مشکلاتی در این ناحیه برایتان می‌شود. عادات نادرست تغذیه‌ای، دندان قروچه، استرس و اضطراب نیز می‌توانند سبب بروز این اختلال شوند.

ورزش‌های موثر برای مفصل گیجگاهی فکی

ورزش های موثر برای مفصل گیجگاهی فکی

ورزش‌هایی که به تسکین درد مفصل گیجگاهی فکی کمک بسیاری می‌کنند را در زیر برای شما بیان کرده‌ایم؛ البته توجه داشته باشید که در رابطه با انجام آنها و تعداد حرکات حتما با دندانپزشک و فیزیوتراپیست مشورت کنید.
برخی از تمرینات ورزشی موثر برای کمک به بهبود این عارضه عبارت‌اند از:

  1. ریلکس کردن فک برای این کار ابتدا زبان خود را روی سقف دهان و پشت دندان‌های قدامی بالا قرار دهید.
    سپس با شل کردن عضلات فک، دهان خود را به آرامی باز و بسته کنید.
  2. باز کردن نسبی فک باید زبان خود را روی سقف دهان گذاشته و انگشت اشاره را روی چانه و یکی دیگر از انگشتانتان را روی گوش و در محل مفصل گیجگاهی بگذارید.
    در ادامه دهان خود را به صورت نیمه باز و بسته کنید. انگشت اشاره‌ای را که روی چانه قرار داده‌اید را تا جایی که احساس درد ایجاد نکند، کمی فشار دهید.
    مرحله بعدی انگشت خود را روی مفصل گیجگاهی طرف مقابل گذاشته و مجدد فک خود را تا نیمه باز و بسته نمایید. انجام این حرکت روزی ۶ بار و هر بار ۶ مرتبه، توصیه شده است.
  3. باز کردن کامل فک برای این حرکت باید زبان را روی سقف دهان گذاشته و یک انگشت روی چانه و انگشت دیگر روی مفصل گیجگاهی قرار داده شود.
    در ادامه فک پایین را کاملا باز و بسته نمایید. در مرحله بعدی انگشتتان را روی مفصل گیجگاهی مقابل قرار داده و این حرکت را مجدد تکرار نمایید.
    انجام این تمرین نیز روزی ۶ بار و هر بار ۶ مرتبه توصیه شده است.
  4. مقاومت در برابر باز شدن دهان برای این تمرین، انگشت خود را زیر چانه قرار داده و دهان خود را به آرامی باز نمایید، اما باید با فشار ملایمی برای باز شدن دهان مقاومت ایجاد کنید.
    این حالت را ۳ تا ۶ ثانیه نگه داشته و بعد از آن دهان خود را به آرامی ببندید.
  5. مقاومت در برابر بسته شدن دهان برای این کار چانه خود را با انگشت اشاره و شست خود نگه داشته و دهان خود را به آرامی ببندید؛ اما در حین بسته شدن دهان باید فشار ملایمی را به چانه وارد نمایید. این تمرین کمک موثری به تقویت عضلات فک در زمان جویدن غذا خواهد کرد.
  6. حرکت چین تاک برای این ورزش باید چانه را به گردن برسانید. این کار را به صورتی انجام دهید که شانه عقب و سینه را بالا نگه داشته‌اید.
    این تمرین را حداقل ۱۰ بار که ۳ ثانیه زمان می‌برد، انجام دهید.
  7. حرکت دادن فک به راست و چپ برای این تمرین، جسمی به اندازه نیم سانت مورد نیاز است که می‌توانید از چوب معاینه استفاده کنید. آن را بین دندان‌های پیشین پایین و بالا بگذارید.
    در ادامه فک خود را به آرامی به چپ و راست حرکت دهید. توجه کنید که بعد از آسان شدن این تمرین برای خود، ضخامت جسم را کمی بیشتر کنید.
  8. بالا بردن زبان زبان را به سقف دهان رسانده و دهان خود را به صورت ملایم باز و بسته نمایید.
    این تمرین را می توانید روزی ۳ بار و در دو ست ده تایی انجام دهید.
  9. حرکت دادن فک به سمت جلو برای این تمرین باید جسمی حدود نیم سانت را بین دندان های پیشین بالایی و پایینی قرار دهید.
    سپس فک پایین خود را به آرامی به سمت جلو هدایت کنید.
    بعد از آسان تر شدن، ضخامت جسم را بیشتر نمایید.
  10. چپ و راست کردن سر انگشت شست دستانتان را پشت گوش ها گذاشته و سرتان را با دست ها نگه دارید. با دست راست به آرامی به سمت راست سر فشار وارد کرده و سرتان را به سمت چپ هدایت کنید.
    سپس همین کار با سمت مقابل تکرار کنید. این تمرین را روزی ۳ بار و در دو ست پنج تایی انجام دهید.

تمرینات آرامش بخش برای اختلال مفصل گیجگاهی فکی

استرس می‌تواند علتی برای ایجاد اختلال مفصل گیجگاهی فکی به حساب آید. برخی از تمرینات آرامش بخش می‌توانند تاثیرات خوبی بر این عارضه داشته باشند. این تکنیک‌ها را برای شما شرح خواهیم داد:

  • نفس خود را به آرامی بالا کشیده و به آرامی بیرون دهید. این کار را ۵ تا ۱۰ با انجام دهید.
  • دراز کشیده و یا بنشینید و استرس و تنش را از عضلات خود دور نمایید. تمرینات یوگا اثرات مثبتی برای ایجاد آرامش دارند.

سوالات متداول

  1. ورزش چه کمکی به مفصل گیجگاهی فکی می‌کند؟

    ورزش‌های مشخص شده برای مفصل گیجگاهی فکی، سبب تقویت ماهیچه‌های فک، ایجاد کشش در عضلات فک، ریلکس و شل شدن فک، افزایش توان حرکتی فک و بهبود عملکرد فک می‌شوند. در سال ۲۰۱۰ پژوهشی در این زمینه انجام شد که نشان داد، این ورزش‌ها می‌توانند در جابه‌جایی دیسک فکی گیجگاهی موثر باشند.

  2. چه راهکارهای درمانی دیگری برای اختلال مفصل گیجگاهی فکی وجود دارد؟

    راه‌های درمانی دیگری با دارو، کمپرس یخ، اسپیلنت و فیزیوتراپی برای اختلال مفصل گیجگاهی وجود دارند. زمانی که شدت مشکل در حدی باشد که با این راهکارها درمان نشود، درمان به کمک جراحی صورت می‌گیرد.

  3. آیا بوتاکس برای درمان اختلال فکی کارایی دارد؟

    بوتاکس می‌تواند برای درمان این اختلال موثر واقع شود. برای اینکه تاثیر آن را درک کنید، دقت داشته باشید که بوتاکس زمانی برای اختلال شما موثر است که مشکل از ماهیچه جونده صورت باشد. در چنین مواقعی، بوتاکس با شل کردن آن عضلات، به تسکین درد کمک می‌کند؛ اما علت اصلی آن را درمان نمی‌کند. اما باید این نکته را مد نظر قرار دهید که استفاده از این روش درمانی، باید حتما توسط دندانپزشک صورت بگیرد.

  4.   آیا امکان دارد که تمرینات فیزیوتراپی سبب بدتر شدن اختلالات TMJ شوند؟

    این تمرینات به سبب بهبود اختلالات TMJ انجام می‌شود، اما اگر به دلیل اشتباه انجام دادن حرکات دچار بدتر شدن علائم شدید، سریعا به کلینیک دندانپزشکی و یا فیزیوتراپی مراجعه کنید. برای انجام تمرینات باید با دندانپزشک و یا فیزیوتراپیست مشورت داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب تصادفی
تازه ترین مطالب
میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست محتوا
به مناسبت افتتاح

شعبه جدید

تخفیف 30% + ویزیت رایگان