پولیش دندان کامپوزیت شده: نحوه انجام و قیمت پالیش کامپوزیت

پولیش دندان کامپوزیت شده
فهرست محتوا
۵/۵ - (۲ رای)

یکی از دغدغه‌های افرادی که دندان‌های خود را کامپوزیت می‌کنند، این است که در صورت کدر یا لکه دار شدن، آیا باید آن را تعویض کرد؟ یا راه حل دیگری برای برگرداندن درخشندگی و سفیدی آن وجود دارد؟
یک راه حل مناسب پولیش دندان بعد از کامپوزیت است.
هزینه پولیش کامپوزیت چقدر است؟
این مطلب را به تعریف اینکه پالیش کامپوزیت دندان چیست؟ و ارائه اطلاعات لازم در این باره اختصاص داده‌ایم تا به تمامی سؤالات این دسته از عزیزان در این مورد پاسخ دهیم.
با دکتر فاطمه لبافی همراه باشید.

پولیش دندان کامپوزیت شده چیست؟

پولیش کردن دندان بعد از کامپوزیت چیست؟

کامپوزیت‌ها به مرور زمان بر اثر مصرف مواد غذایی، نوشیدنی‌ها و خوراکی‌های رنگی، کهنه و فرسوده شدن و سیگار کشیدن دچار تغییر رنگ می‌شوند. همچنین عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و جمع شدن جرم بر روی آنها از دیگر عوامل تاثیرگذار هستند.
با انجام پولیش کامپوزیت دندان می‌توان مجدداً درخشندگی و سفیدی آن‌ها را برگرداند. برای درک بهتر این موضوع می‌توان گفت که پالیش به نوعی عملی مشابه با بروساژ و جرم گیری دندان است. این روش سطح دندان‌ها را تمیز کرده و رنگ آنها را تا حدودی سفید می‌کند.

چه زمانی باید کامپوزیت‌هایم را پالیش کنم؟

اولین باری که دندانپزشک کامپوزیت را پالیش می‌کند، پس از اتمام نصب و برای صاف و صیقلی کردن سطح و اصلاح شکل کلی آن است. اما ونیر کامپوزیت پس از آن نیز نیاز به پالیش پیدا می‌کند.
بسته به جنس کامپوزیت‌ها، معمولاً پس از گذشت ۱ الی ۲ سال کدر شده و درخشندگی اولیه آنها کمتر می‌شود. فرد باید برای برگرداندن مجدد سفیدی و زیبایی آنها به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کند تا دندانپزشک پولیش دندان را برای ونیرها انجام دهد و مجددا کامپوزیت براق شود.
البته با در نظر گرفتن توجه افراد به مراقبت از کامپوزیت‌های خود، این مدت زمان می‌تواند کمتر یا بیشتر شود.

اهمیت پالیش دندان پس از کامپوزیت

اهمیت پالیش دندان پس از کامپوزیت

پالیش دندان پس از کامپوزیت مزایایی به همراه دارد که در ادامه آنها را بیان کرده‌ایم:

  1. باعث از بین رفتن لکه‌ها و زردی کامپوزیت و افزایش سفیدی، درخشانی و زیبایی و همچنین افزایش طول عمر آنها می‌شود.
  2. با از بین بردن خراش‌ها و صاف کردن سطح کامپوزیت، از افزایش میزان بدرنگی آن پیشگیری می‌کند.
  3. با از بین بردن باکتری‌ها و جرمی که بر روی سطح کامپوزیت تجمع کرده‌اند، از آسیب دیدن لثه‌ها و دندان‌ها و ایجاد بیماری‌ها و مشکلات مربوط به آنها جلوگیری می‌کند.
  4. پالیش کامپوزیت ونیر باعث می‌شود که ونیرها دیرتر نیاز به ترمیم یا تعویض پیدا کنند. به این ترتیب در هزینه‌های فرد صرفه جویی می‌شود.

نحوه پولیش کامپوزیت دندان به چه صورت است؟

پالیش کامپوزیت دندان چگونه انجام می شود؟

دندانپزشک ابتدا وضعیت کامپوزیت‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهد. در صورتی که مشکل آنها تنها با پالیش قابل برطرف کردن باشد، با استفاده از ابزارهای دندانپزشکی مورد نیاز و لازم شروع به پالیش کردن و جلا دادن سطح کامپوزیت‌ها می‌کند.

قیمت پولیش دندان کامپوزیت شده چقدر است؟

 

برای پالیش کامپوزیت دندان چه هزینه ای باید پرداخت؟

به طور کلی پالیش کردن کامپوزیت کار آسانی است و در مدت زمان کوتاهی انجام می‌شود.
قیمت انجام این کار پایین است. میزان دقیق هزینه آن به توجه به کلینیک دندانپزشکی که به آن مراجعه می‌کنید و همچنین تعداد واحدهای کامپوزیتی که انجام داده‌اید، متفاوت است.
جهت اطلاع از قیمت دقیق پالیش کامپوزیت دندان به شما توصیه می‌کنیم با کلینیک دندانپزشکی دکتر لبافی تماس بگیرید. همکاران ما آماده پاسخگویی به تمام سؤالات شما در زمینه خدمات درمانی و زیبایی دندانپزشکی هستند.

چه مواردی بر پالیش خوب و مؤثر کامپوزیت تأثیر دارند؟

موارد موثر بر پالیش کامپوزیت دندان خوب

مواردی که در ادامه به آنها اشاره کرده‌ایم در انجام پالیش خوب مؤثر هستند:

  1. ابزارهای به کار برده شده برای پالیش

    دندانپزشکان برای پالیش کردن کامپوزیت‌ها از ابزارهای مختلفی استفاده می‌کنند. دندانپزشکی که کار خود را به خوبی بلد باشد، می‌داند که کدام ابزارها برای پالیش کردن کامپوزیت هر فرد مناسب‌تر هستند.

  2. تکنیک و نحوه انجام پالیش دندان کامپوزیت شده

    برای انجام این کار معمولاً می‌توان از هر یک از دو روش زیر استفاده کرد:

    • روش تک ‌مرحله‌ای

      استفاده از پولیشرهای الماسی به کاهش مدت زمان پالیش کردن کامپوزیت کمک می‌کند. این روش یک روش تک ‌مرحله‌ای برای انجام این کار به شمار می‌آید.

    • روش چند مرحله‌ای

      در روش چند مرحله‌ای برای کانتورینگ، فینیشینگ و پالشینیگ از ابزارهای متنوعی استفاده می‌شود. هریک از وسایل پالیش کامپوزیت به مرحله ویژه‌ای، اختصاص دارند. گرچه مدت زمان انجام این روش نسبت به روش قبلی بیشتر است، اما معمولاً نتایج با کیفیت‌تر و زیباتری را ارائه می‌دهد.

  3. جنس کامپوزیت

    اگر جنس کامپوزیت از مواد با کیفیت باشد، هم دوام آن بالاتر خواهد بود و هم با استفاده از پالیش، به راحتی می‌توان آن را ترمیم کرد.

علت از بین رفتن یا کاهش سفیدی، درخشندگی و زیبایی کامپوزیت

چرا زیبایی کامپوزیت کاهش پیدا می کند؟

لازم است بدانید که کامپوزیت دندان روش دائمی نبوده و پس از مدت زمان مشخصی طول عمر آن پایان می‌یابد و باید تعویض شود. در این بین نیز ممکن است سفیدی، زیبایی و درخشندگی دندان‌ها تحت تأثیر عوامل متعددی دچار تغییراتی شود.
در ادامه عواملی را که باعث از بین رفتن یا کاهش سفیدی، درخشندگی و زیبایی کامپوزیت می‌شوند را بیان کرده‌ایم:

  1. استفاده از خمیر دندان‌های نامناسب

    پس از کامپوزیت کردن دندان‌ها، دندانپزشک خمیر دندان مناسب کامپوزیت را به بیمار معرفی می‌کند. خمیر دندان‌های سفید کننده (حاوی هیدروژن پراکسید) و همچنین خمیر دندان‌های حاوی مواد ساینده به مرور زمان به کامپوزیت‌ها آسیب می‌رسانند و موجب تغییر رنگ آنها می‌شوند.
    هیدروژن پراکسید و مواد ساینده موجود در خمیر دندان بر رنگ ونیرها تأثیر می‌گذارند.
    مواد ساینده خراش‌های بسیار کوچکی را بر روی سطح کامپوزیت‌ها به وجود می‌آورند. این خراش‌های کوچک به مرور زمان تبدیل به محلی برای تجمع باکتری‌ها و تشکیل پلاک که آنها را زرد می‌کنند، می‌شوند. بنابراین حتماً از خمیر دندان‌های مخصوص استفاده کنید.

  2. استفاده از مسواک نامناسب

    یکی دیگر از توصیه‌های دندانپزشکان پس از انجام این روش ترمیمی و زیبایی، استفاده از مسواک مناسب کامپوزیت است.
    شستشوی دندان‌های کامپوزیت شده با استفاده از مسواک‌های زبر همانند مواد ساینده در خمیر دندان‌ها عمل می‌کند. این امر به مرور زمان باعث ایجاد خراش‌های بسیار کوچکی می‌شود. با تجمع باکتری‌ها درون آنها و همچنین جذب شدن رنگ مواد غذایی و نوشیدنی‌های رنگی به درونشان، رنگ کامپوزیت تغییر می‌کند و دیگر زیبایی اولیه را نخواهد داشت.
    بنابراین با استفاده از مسواک‌های نرم و مناسب که دندانپزشک توصیه کرده است، می‌توانید از این عارضه پیشگیری کنید.

  3. استفاده از دهانشویه حاوی فلوراید و الکل

    فلوراید موجود در دهان‌شویه‌ها می‌تواند بر روی رنگ دندان‌ها و همچنین کامپوزیت‌های نصب شده بر روی آنها تأثیر بگذارد.
    البته لازم است بدانید که استفاده بیش از حد از آن می‌تواند این تأثیر نامطلوب را داشته باشد. در صورتی که به طور مداوم از آن استفاده نشود، معمولاً آسیبی به دندان‌ها و کامپوزیت‌ها وارد نمی‌کند.
    این نکته را هم در نظر داشته باشید که دهانشویه‌های حاوی الکل نیز ممکن در اثر استفاده طولانی مدت سبب این مشکل شوند. به همین دلیل معمولا توصیه می‌شود بیشتر از ۳ بار در طول هفته از این دهانشویه‌ها استفاده نکنید.
    به طور کلی بهتر است پس از مشورت با دندانپزشک خود، دهانشویه مناسب را تهیه کنید. همچنین درباره نحوه و تعداد دفعات استفاده از آن از ایشان سؤال بپرسید.

  4. عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

    رعایت بهداشت دهان و دندان که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و نیاز به انجام کارهای خاص و سختی ندارد. رعایت بهداشت تنها شامل مسواک زدن منظم و استفاده از نخ دندان است. عدم رعایت بهداشت دهان و دندان باعث تجمع باکتری‌ها، پلاک و جرم بر روی کامپوزیت‌ها شده و به مرور موجب تغییر رنگ آنها می‌شود. بنابراین با رعایت این نکات ساده به راحتی می‌توان از این مشکل پیشگیری کرد.

  5. مصرف سیگار

    سیگار کشیدن دشمن اصلی سلامت دهان و دندان و هرگونه روکش و ترمیم قرار گرفته بر روی دندان‌ها است. نیکوتین موجود در سیگار باعث تغییر رنگ کامپوزیت و لکه دار شدن آنها می‌شود. به همین دلیل است که توصیه می‌شود پیش از کامپوزیت کردن، مصرف آن را ترک کنید.

  6. مصرف بیش از اندازه مواد غذایی و نوشیدنی‌های رنگی

    مصرف بیش از اندازه مواد غذایی، نوشیدنی‌ها و خوراکی‌های رنگی باعث می‌شود که کامپوزیت‌ها خیلی سریع تغییر رنگ دهند و زرد، لکه دار یا کدر شوند.
    بنابراین یکی از توصیه‌های دندانپزشکان در مورد مراقبت از کامپوزیت‌ها این است که مصرف این موارد را به حداقل برسانید. پس از مصرف آنها حتماً دندان‌های خود را مسواک زده یا با آب شستشو دهید.

ابزارهای مورد استفاده برای پالیش کردن کامپوزیت

پالیش کامپوزیت با به کار بردن ابزارهای زیر انجام می‌شود:

  1. تیغ کارباید کانتورینگ

    برای انجام این کار از تیغ‌های کارباید متنوعی استفاده می‌شود. تیغ کارباید کانتورینگ به طور معمول برای پالیش و تمیز کردن نواحی بین دندانی به کار برده می‌شود.

  2. الماس‌های فینیشینگ

    الماس‌های فیشینگ در اندازه‌ها و شکل‌های متنوعی وجود دارند. پس از استفاده از تیغ کارباید کانتورینگ باید از این الماس‌ها به صورت اسپری آب و سرعت کمتر از ۵۰۰۰۰ دور در دقیقه برای پالیش کردن سطح کامپوزیت‌ها به کار برده می‌شوند.

  3. پونیت‌ها

    از این ابزار که در اندازه‌ها، شکل‌ها و تیغ‌ها وجود دارد، معمولاً در پولیشینگ و گاهی در کانتورینگ نیز استفاده می‌شود. جنس مواد سازنده آنها از کاربید سیلیکون، اکسید آلومینیوم یا حتی الماس است.

  4. خمیرها

    خمیر پالیش کامپوزیت با کمک نمد یا برس‌های مخصوصی برای پولیش دادن کامپوزیت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  5. دیسک‌ها و نوارها

    ناصافی‌های موجود بر روی سطح کامپوزیت را می‌توان با استفاده از این ابزار ترمیم و برطرف کرد.

مراقبت‌های لازم بعد از پولیش کامپوزیت دندان

بعد از پالیش کامپوزیت دندان، به این نکات توجه کنید

پس از پالیش کردن کامپوزیت‌ها برای پیشگیری از تغییر رنگ مجدد آنها در مدت زمان کوتاه، لازم است که برخی نکات مراقبتی ساده را رعایت کنید. در ادامه آنها را به طور مختصر بیان کرده‌ایم:

  1. اجتناب از استعمال سیگار و سایر دخانیات
  2. رعایت بهداشت دهان و دندان (۲ بار در روز مسواک زدن، نخ دندان کشیدن)
  3. استفاده از مسواک و خمیر دندان مناسب برای کامپوزیت
  4. به حداقل رساندن میزان مصرف مواد غذایی و نوشیدنی‌های رنگی و شستشوی دهان پس از هر بار مصرف آنها

نقش جنس کامپوزیت در زمان نیاز به پالیش آن

کامپوزیت‌های مرغوب از برندهای شناخته شده، دارای کیفیت بالایی هستند. این نوع ونیرها استحکام و مقاومت بسیار بالایی دارند و یکی از ویژگی‌های آنها مقاومت در برابر رنگ پذیری است. این ویژگی باعث می‌شود که درخشندگی و رنگ زیبای آنها تا مدت زمان بیشتری باقی بماند، به همین دلیل دیرتر نیاز به پالیش کردن پیدا می‌کنند.
در مقابل کامپوزیت‌های نامرغوب سریع‌تر کدر شده و به این دلیل که میزان رنگ پذیری آنها بیشتر است، زودتر نیاز پیدا خواهند کرد.

فیلم پالیش کامپوزیت دندان

فیلم پولیش دندان کامپوزیت شده به زودی به روز رسانی خواهد شد.

پاسخ به سؤالات پر تکرار شما در این خصوص

  1. آیا می‌توان از روش‌های خانگی مانند استفاده از جوش شیرین برای پالیش کردن کامپوزیت در منزل استفاده کرد؟

    خیر. پالیش کردن کامپوزیت‌ها باید به طور تخصصی و توسط دندانپزشک انجام شود. استفاده از روش‌های خانگی برای انجام این کار توصیه نمی‌شود؛ زیرا نه تنها مؤثر نیستند، بلکه می‌توانند به کامپوزیت آسیب برسانند.

  2. آیا پالیش تمام بدرنگی‌ها و لکه‌های کامپوزیت را حذف می‌کند؟

    خیر. در صورتی که شدت لکه‌ها و بدرنگی‌های کامپوزیت زیاد باشد، با استفاده از پالیش نمی‌توان آنها را برطرف کرد. تنها راه برطرف کردن آنها، ترمیم و یا تعویض کامپوزیت است.

  3. آیا پالیش کامپوزیت دردناک است؟

    خیر. انجام این کار هیچ‌گونه درد و ناراحتی برای بیمار به وجود نمی آورد و بدون نیاز به دریافت داروی بی حسی انجام می‌شود.

  4. آیا پالیش کردن با پودر پومیس به کامپوزیت آسیب می‌رساند؟

    این پودر خاصیت سایندگی دارد و استفاده از آن باعث ایجاد خراش‌هایی بر روی سطح کامپوزیت می‌شود و تأثیر نامطلوبی، مشابه با تأثیر مواد ساینده موجود در خمیر دندان‌های سفید کننده و همچنین مسواک‌های زبر می‌گذارد. به همین دلیل دندانپزشکان از این ماده برای پالیش کامپوزیت استفاده نمی‌کنند.

  5. پولیش کامپوزیت تا چه اندازه به بهبود رنگ آن کمک می‌کند؟

    تفاوت رنگ در قبل و بعد پولیش کامپوزیت و سفید و درخشان‌تر شدن آنها به شدت تغییر رنگ و همچنین علتی که باعث بد رنگی‌شان شده است، بستگی دارد.

2 نظر در “پولیش دندان کامپوزیت شده: نحوه انجام و قیمت پالیش کامپوزیت

  1. الینا محمدی گفت:

    آیا پولیش کامپوزیت طول عمر روکش رو کم می کنه؟

    1. دکتر فاطمه لبافی گفت:

      خیر به طور کلی کامپوزیت ماندگاری همیشگی ندارد و بعد از مدت زمانی باید برای پالیش آن اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
تازه ترین مطالب
میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست محتوا
به مناسبت افتتاح

شعبه جدید

تخفیف 30% + ویزیت رایگان