بریس ارتودنسی؛ انواع بریس برای ارتودنسی با عکس + مزایا و قیمت

بریس ارتودنسی
فهرست محتوا
۵/۵ - (۲ رای)

ارتودنسی دارای دستگاه ها و ابزار های متنوعی می باشد که اصلی ترین آن ها، بریس ارتودنسی (Orthodontic brace) است. بریس ارتودنسی که شامل براکت و سیم و اجزای دیگری می باشد، می تواند برای اصلاح وضعیت نامرتب دندان ها، اصلاح برخی از مشکلات فکی و درمان مال اکلوژن های دهان و دندان، نقش بسیار موثری داشته باشد. در این مقاله شما را با بریس آشنا خواهیم کرد.

بریس ارتودنسی چیست؟

اصلی ترین ابزار ارتودنسی که به اصلاح ناهنجاری های دهان و دندان می پردازد، بریس است که سبب هدایت دندان ها به سمت موقعیت مورد نظر ارتودنتیست می شود. بریس ها در انواع مختلفی در درمان های ارتودنسی ثابت، مورد استفاده قرار می گیرند که در ادامه مقاله شما را با انواع آن آشنا خواهیم کرد.

عملکرد بریس ارتودنسی

متخصص ارتودنسی به کمک بریس به دندان ها فشار وارد کرده تا به سمت موقعیت صحیح و مورد نظر او حرکت کنند. با توجه به میزان نامرتبی دندان ها، ارتودنتیست به جز براکت و سیم از کش های ارتودنسی نیز برای حرکت دندان ها کمک می گیرد.

انواع بریس ارتودنسی

بریس های ارتودنسی دارای چندین نوع می باشند که در زیر به آن ها اشاره شده است:

  1. بریس ثابت فلزی: معمولا بریس های فلزی که رایج ترین نوع بریس ها هستند، سریع ترین راه برای تغییر موقعیت دندان ها به سمت جایگاه صحیح خود می باشند.
  2. بریس لینگوال: بریس های لینگوال مشابه با بریس های فلزی بوده با این تفاوت که در سطح پشتی دندان ها نصب می شوند و قابل مشاهده نمی باشند.
  3. بریس دیمون: این نوع بریس ها دارای سیستم پیشرفته و خود تنظیم شونده هستند. این نوع بریس ها مزایای بسیاری دارند.
  4. بریس متحرک و نامرئی: منظور از این بریس ها همان الاینر های شفاف است که محبوبیت بسیاری بین افراد پیدا کرده است.
  5. بریس سرامیکی: این بریس ها دارای براکت های سرامیکی و شفافی هستند که به راحتی بر روی سطح دندان ها قابل مشاهده نمی باشند.

اجزای بریس ارتودنسی

بریس از اجزای مختلفی تشکیل شده است که در زیر به بررسی آن ها می پردازیم:

  1. مواد متصل کننده

    مواد متصل کننده همانند چسب عمل کرده و سبب چسبیدن براکت ها بر روی دندان ها می شوند.

  2. بند

    این بند ها به صورت حلقه هایی می باشند که دور دندان های آسیا بسته می شوند. انتخاب آن ها بر اساس اندازه دندان بیمار بوده و به کمک دیگر ابزار های ارتودنسی در جای خود محکم قرار می گیرند. این بند ها دارای اتصالاتی می باشند که سیم ارتودنسی از درون آن ها عبور می کند. جنس این بند ها در گذشته از استیل رنگ ثابت بود، اما امروزه بریس های سرامیکی محبوبیت بسیار بیشتری دارند. نصب بند های ارتودنسی به دندان ها از طریق چسب های مخصوصی انجام می گیرد.

  3. براکت ها

    نگین هایی که در درمان ارتودنسی به دندان چسبیده می شوند، همان براکت های ارتودنسی هستند. براکت ها از جنس های متفاوتی مانند فلز و یا سرامیک ساخته شده اند و بر روی سطح دندان ها به صورت بسیار محکم قرار می گیرند.

  4. سیم یا آرچ وایر

    آرچ وایر قالب فک بالا و پایین می شود. این سیم ها قابلیت خم شدن توسط ارتودنتیست را دارند. سیم های ارتودنسی به کمک براکت ها با اعمال فشار بر روی دندان ها سبب حرکت دندان ها به سمت موقعیت مورد نظر ارتودنتیست می شوند. در جلسات درمان، متخصص ارتودنسی برای تغییر فشار بر روی دندان ها، گاهی اوقات سیم ها را تعویض می کند.

  5. کش ارتودنسی

    کش های ارتودنسی سبب اتصال سیم به براکت ها می شوند. هنگامی که دندان ها به حد بسیار زیادی نامرتب باشند، متخصص ارتودنسی از کش های ارتودنسی استفاده می کند.

  6. قلاب یا هوک

    قلاب ها به جهت بستن الاستیک ها بر روی براکت ها قرار داده می شوند و باعث فشار روی سیم ارتودنسی خواهند شد.

  7. اسپیسر ها

    اسپیسر معمولا از جنس پلاستیک و آبی رنگ بوده و برای نگه داشتن فضای مورد نظر، بین دو دندان قرار داده می شود. اسپیسر نقش موثری بر عملکرد بریس داشته و معمولا قبل از نصب براکت ها، از آن استفاده می شود.

مراقبت از بریس ارتودنسی

برای مراقبت از بریس ثابت باید برخی نکات را رعایت نمایید که عبارتند از:

  1. رعایت بهداشت دهان و دندان در طول درمان ارتودنسی بسیار اهمیت دارد. بریس می تواند به راحتی سبب فضایی را برای گیر کردن ذرات غذایی فراهم نماید که استفاده از مسواک و نخ دندان به راحتی می تواند ذزات غذایی باقی مانده بین بریس را تمیز نمایند.
  2. در صورتی که سیم ارتودنسی شل شد و یا براکتی آسیب دید، سریعا به کلینیک دندانپزشکی مراجعه نمایید. اگر لبه سیم و یا براکت شکسته شده باعث زخم شدن بخش های داخلی دهان شما شد، می توانید از موم ارتودنسی استفاده کنید.
  3. مراجعات منظم به مطب دندانپزشکی داشته باشید.
  4. غذا های سخت مانند ته دیگ، آب نبات و یا ذرت که می توانند باعث آسیب به براکت ها شوند را مصرف نکنید.
  5. رژیم غذایی مناسب و متعادلی را دنبال کنید.

سوالات متداول

  1. آیا استفاده از بریس های ارتودنسی دردناک است؟

    به طور کلی وجود هرگونه جسم خارجی در دهان می تواند تا حدودی درد و ناراحتی برای فرد ایجاد کند که البته این درد دائم نبوده و به مرور زمان کاهش پیدا می کند. دارو های مسکن می تواند برای کاهش درد ناشی از وجود بریس ها موثر باشند.

  2. مدت زمان استفاده از بریس ارتودنسی چقدر است؟

    مدت زمان استفاده از بریس های ارتودنسی در افراد مختلف با توجه به شدت ناهنجاری و نوع درمان متفاوت می باشد. همچنین موارد دیگری مانند لثه و استخوان های فرد، سلامت دندان ها و رعایت نکات مراقبی بیمار نیز بر مدت زمان استفاده از بریس تاثیر می گذارند.

2 نظر در “بریس ارتودنسی؛ انواع بریس برای ارتودنسی با عکس + مزایا و قیمت

  1. رادین سهیل‌فر گفت:

    سلام من یکی از بریس هام شکسته و دسترسی به دکتر ندارم
    چه کار کنم؟

    1. دکتر فاطمه لبافی گفت:

      سلام باید حتما به متخصص ارتودنسی خود مراجعه داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
تازه ترین مطالب
میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست محتوا
به مناسبت افتتاح

شعبه جدید

تخفیف 30% + ویزیت رایگان