شاید شما هم از جراحی ایمپلنت دندان ترس و واهمه دارید و به دنبال یک روش بهتر برای جایگزینی آن هستید. آیا نام کاشت ایمپلنت دندان بدون جراحی را شنیده اید؟ آیا این روش برای شما مناسب است؟
ایمپلنت دندان بدون جراحی چه مزیت هایی دارد؟ آیا نتیجه درمان آن با کاشت ایمپلنت معمولی فرق می کند؟ روش ها و مراحل آن کدام اند؟
در چند دقیقه کوتاه با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در این زمینه به دست آورید.
ایمپلنت دندان بدون جراحی چیست؟
کاشت ایمپلنت دندان بدون جراحی به این صورت است که به دلیل ایجاد برش های بسیار کوچک، هیچ نیازی به بخیه زدن وجود ندارد. بدین ترتیب این جراحی با کمترین میزان درد و خونریزی همراه است. اما به نظر شما چه افرادی می توانند از این روش استفاده کنند و چه شرایطی برای آن باید وجود داشته باشد؟ درادامه مقاله به بررسی این دو سوال نیز می پردازیم.
چه افرادی می توانند ایمپلنت دندان بدون جراحی را انجام دهند؟
برای درمان ایمپلنت بدون جراحی، لازم است تا بیمار دارای لثه سلامتی باشد و حجم و مقدار کافی از استخوان فک را نیز داشته باشد. این نکته مهم به این دلیل است که جراح برشی در لثه ایجاد نمی کند و بدین ترتیب دید کافی به استخوان وجود ندارد. با تمام این حرف ها، دندانپزشک متخصص است که بهترین و مناسب ترین روش را برای بیمار انتخاب می کند. این روش درمانی می تواند گزینه بسیار مناسبی برای افراد سیگاری، بیماران دیابتی و افرادی که منع عمل جراحی دارند، باشد.
بنابراین برای استفاده از این روش شرایط زیر باید وجود داشته باشند:
- مهارت ایمپلنتولوژیست
- وجود سلامت کافی لثه و دندان های مجاور در بیمار
- وجود تراکم استخوان کافی و عدم نیاز به انجام پیوند استخوان
در چه مواردی نمی توان ایمپلنت بدون جراحی را استفاده کرد؟
اگر شرایط زیر وجود داشته باشند، نمی توان درمان را به کمک این روش انجام داد و باید از جراحی باز ایمپلنت کمک گرفت. این شرایط عبارتند از:
- بیمار بافت لثه سلامتی ندارد و به ترمیم بافت لثه و پیوند نیاز دارد.
- بیمار تراکم استخوان کافی نداشته باشد و نیاز به پیوند استخوان فک داشته باشد.
- بیمار با مشکلات سینوسی رو به رو است و لازم است تا کف سینوس بالا برده شود.
مزایای ایمپلنت بدون جراحی
کاشت ایمپلنت بدون جراحی نسبت به روش معمولی می تواند مزیت ها و فوایدی به همراه داشته باشد که عبارتند از:
- دوره درمانی کوتاه تری با استفاده از این روش پشت سر گذاشته می شود.
- زمان کاشت در این روش حدود ۱۵ دقیقه کمتر از روش معمولی است.
- به جهت اینکه به برش و بخیه نیازی نمی باشد، دوران بهبودی و نقاهت سریع تر است.
- التهاب و تورم بعد از جراحی بسیار محدود خواهد بود.
- درد و خونریزی به میزان قابل توجهی کمتر از روش دیگر کاشت ایمپلنت هستند.
- در این روش این امکان وجود دارد که بلافاصله بعد از قرار دادن پایه ایمپلنت، روکش روی آن قرار داده شود. افرادی که حساسیت بسیار زیادی روی زیبایی خود دارند، بیشتر تمایل به استفاده از ایمپلنت بدون جراحی دارند.
- این روش به جراحی مجددی نیاز ندارد.
- احتمال تحلیل استخوان در این روش بسیار کاهش پیدا می کند.
- برای تثبیت و محکم کردن دندان لق شده جلو انتخاب مناسبی است.
روش های ایمپلنت بدون جراحی
برای کاشت ایمپلنت بدون جراحی از روش پانچی و یا از لیزر استفاده می شود که در ادامه به شرح آن ها می پردازیم:
-
روش پانچی
جراح در این روش برای قرار گرفتن پایه ایمپلنت، حفره ای درون لثه پانچ می کند که البته با خونریزی بسیار کمی همراه است. پس از اینکه ایمپلنت درون حفره قرار گرفت، مدت زمانی برای جوش خورد استخوان و پایه ایمپلنت باید سپری شود.
-
با استفاده از لیزر
در این روش با استفاده از تصویر سه بعدی از ساختار استخوان فک، رشته ای عصبی و دندان ها، دندانپزشک محل ایجاد حفره را تشخیص داده و با کمک لیزر این کار را انجام می دهد. برای استفاده از لیزر برای این درمان، دندانپزشک باید مهارت بسیار کافی داشته باشد.
مراحل انجام ایمپلنت بدون جراحی
مراحل این روش درمانی به صورت زیر می باشد:
-
مشاوره با دندانپزشک متخصص
در ابتدا باید با یک ایمپلنتولوژیست مشورت داشته باشید. در این جلسه ایشان به طور کامل معاینات بالینی و بررسی عکس ها و اسکن های مربوطه را انجام خواهند داد. در کلینیک دندانپزشکی دکتر هادی صادق، بااستفاده از پروتکل های خاص، بهترین روش درمانی برای بیمار در نظر گرفته می شود.
-
تهیه مدل از بافت سخت و نرم بیمار
در این مرحله با کمک CBCT یا اسکن سه بعدی، اطلاعاتی از بافت سخت بیمار به دست می آید. در ادامه با بررسی تمامی فایل ها از بافت سخت و نرم بیمار یک مدل سه بعدی تهیه شده تا موقعیت و زاویه دقیق ایمپلنت مشخص گردد. در صورت فراهم بودن تمامی شرایط، ایمپلنت بدون جراحی شروع می شود.
-
ایجاد سوراخ در بافت لثه
در این مرحله بدون اینکه نیازی به برش لثه وجود داشته باشد، به کمک عمل دریلینگ یک سوراخ بسیار کوچک روی بافت لثه ایجاد می گردد و ایمپلنت درون آن قرار می گیرد. در ادامه باید مدت زمانی برای جوش خوردن پایه ایمپلنت با استخوان فک سپری شود.
-
قرار دادن تاج دائمی
پس از اینکه استخوان فک با پایه ایمپلنت جوش خورد، دندانپزشک تاج دندان دائمی را روی آن قرار می دهد.
معایب ایمپلنت بدون جراحی
با وجود اینکه این روش درمانی، مزیت های زیادی به دنبال دارد، اما موارد زیر را می توانیم بخشی از معایب این روش درمانی در نظر بگیریم:
- استفاده از این روش در موارد زیاد ممکن نیست.
- حتما باید دندان های کناری سلامت کافی داشته باشند تا بتوان از این روش درمانی استفاده کرد.
- امکان آسیب رسیدن به دیواره استخوان فک وجود دارد.
- امکان پیوند استخوان و بافت لثه در این روش وجود ندارد.
هزینه ایمپلنت دندان بدون جراحی
موارد متعددی سبب تعیین هزینه کاشت ایمپلنت بدون جراحی می شوند. مواردی از جمله، نوع ایمپلنت، تعداد دندان های تحت درمان و .. بر قیمت نهایی این روش درمانی تاثیر گذار هستند. با این حال، با توجه به اینکه این جراحی سریع تر و راحت تر صورت می گیرد، می توان گفت که شاید هزینه کمتری نسبت به کاشت ایمپلنت معمولی داشته باشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر بهتر است تا برای مشاوره با دندانپزشک متخصص، با کلینیک دکتر هادی صادق تماس بگیرید.
مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت دندان بدون جراحی
اگر می خواهید که کاشت ایمپلنت دندان شما با مشکلی رو به رو نشود، لازم است تا مراقبت ها و نکاتی را رعایت کنید که عبارتند از:
- تمام نکات بیان شده توسط دندانپزشک خود را به طور کامل انجام دهید.
- با وجود اینکه احتمال بروز التهاب در این روش بسیار کم است، اما بهتر است تا در روز اول بعد از جراحی، حدود ۱۵ دقیقه از کمپرس یخ استفاده کنید.
- ۴۸ ساعت پس از جراحی برای کاهش درد و تورم از کمپرس گرم استفاده کنید.
- توجه زیادی به بهداشت دهان و دندان خود داشته باشید. اطراف پایه ایمپلنت خود را کاملا تمیز نگه دارید. برای اینکار می توانید از دهانشویه کلرهگزیدین استفاده کنید، اما تا ۵ روز مسواک زدن توصیه نمی شود.
- تا بهبودی خود غذاهای نرم مصرف کنید.
- برای نوشیدن مایعات از نی استفاده نکنید.
- حداقل تا ۵ روز از سیگار کشیدن و استعمال دخانیات بپرهیزید.
- در صورت احساس هرگونه مشکل حتما با دندانپزشک خود تماس بگیرید.
کلام آخر
با وجود تمام مزیت ها و فوایدی که ایمپلنت بدون جراحی دارد و در مقاله مطالعه نمودید، اما باید بدانید که این کار به مهارت و دقت بسیار زیادی نیاز دارد. بنابراین باید توسط یک ایمپلنتولوژیستی که تجربه و مهارت کافی در درمان را دارد، انجام شود. با این کار شما می توانید با اطمینان خاطر درمان خود را بدون عوارض و مشکلات بعد از درمان انجام دهید.
سوالات متداول
-
آیا نتیجه کاشت ایمپلنت به روش معمولی به روش بدون جراحی با هم تفاوت دارند؟
با توجه به تمامی تحقیقاتی که در این زمینه طی این این سال ها صورت گرفته است، هیچگونه تفاوتی در نتیجه این دو درمان مشاهده نشده است.
2 نظر در “ایمپلنت دندان بدون جراحی چگونه است؟ | مزایا و عوارض + هزینه”
تفاوت روکش و ایمپلنت چیه؟ من میتونم یه دندون خراب دارم روکشش کنم؟بدون جراحی انجام میشه؟
ایمپلنت برای جایگزینی دندان از دست رفته به کار گرفته می شود در حالی که برای روکش دندان به طور کامل از دست نرفته است. اینکه ایمپلنت به جراحی نیاز داشته باشد یا خیر باید با متخصص ایمپلنت مشورت داشته باشید تا شرایط شما را بررسی کنید.