کشیدن دندان عقل در بارداری؛ آیا کشیدن دندان عقل در بارداری ضرر دارد؟

کشیدن دندان عقل در بارداری
فهرست محتوا
۴.۴/۵ - (۵ رای)

کشیدن دندان عقل در حین بارداری مسئله‌ای است که ممکن است ذهن خیلی از مادران باردار را به خود درگیر کند. شاید شما هم جزء همین گروه باشید و با خود بگویید که آیا امکان پذیر است یا خیر؟
بهترین زمان برای کشیدن دندان عقل در بارداری چه موقع است؟
کشیدن دندان عقل در ماه‌های مختلف بارداری به چه صورت است؟
ما در ادامه این مطلب، شما را با تمام اطلاعات مرتبط به کشیدن دندان عقل در این دوران آشنا خواهیم کرد.

آیا می‌توان در دوران بارداری دندان عقل را کشید؟

آیا کشیدن دندان عقل در بارداری ممکن است؟

کشیدن دندان عقل در حاملگی جزء فرایندهای درمانی است که می‌توان در این دوران برای بیمار انجام داد. اما بیشتر دندانپزشکان توصیه کرده‌اند که این درمان را به سه ماهه دوم بارداری موکول کنید.
خود فرایند کشیدن دندان در بارداری مشکلی جدی برای فرد به وجود نمی‌آورد؛ اما اگر نیاز باشد از دندان‌ها تصاویر رادیوگرافی تهیه شود، ممکن است نیاز به انجام یک سری اقدامات خاص باشد.

بهترین زمان برای کشیدن دندان عقل در بارداری چه موقع است؟

اکثر دندانپزشکان و مقالات مرتبط با این زمینه، این موضوع را تاکید کرده‌اند که کشیدن دندان عقل اگر قرار باشد در دوران بارداری صورت بگیرد، ترجیحا در دو ماهه دوم بارداری انجام شود.
این موضوع به خاطر این است که در ماه ۴ تا ۶ بارداری، جنین اکثر اندام‌های اصلی خود را دارد و هیچ کدام از آن‌ها در حال رشد نیستند که بخواهد مشکلی در این پروسه به وجود آورد.
اگر کشیدن دندان در ۳ ماهه اول بارداری انجام شود، ممکن است در پروسه رشد اندام‌های اصلی، یک سری تاثیرات نامطلوبی داشته باشد.

علائم نیاز به کشیدن دندان عقل در حاملگی

اگر در حین دوره بارداری خود، با هر یک از علائم زیر مواجه شدید، بهتر است به دندانپزشک مراجعه کرده و برای کشیدن دندان عقل خود اقدام کنید:

  1. درد شدید در لثه یا دندان

    درد شدید لثه یا دندان از علائم نیاز به کشیدن دندان در بارداری

    اگر دندان یا لثه آنقدر درد دارد که قابل تحمل نیست، بهتر است هرچه سریع‎تر برای کشیدن دندان عقل خود اقدام کنید. دقت داشته باشید که دندان عقل را معمولا ترمیم نمی‌کنند و در اغلب موارد کشیدن آن را توصیه می‌کنند.

  2. ریسک عفونت

    عفونت دندان از علائم نیاز به کشیدن دندان در بارداری

    دقت داشته باشید که وجود هر گونه عفونتی در دوران بارداری می‌تواند برای مادر و جنین خطرناک باشد. اگر دندان شما دچار عفونت شده است، بهتر است برای ریشه‌کن کردن این عفونت اقدام کنید تا از گسترش آن در بدن مادر جلوگیری به عمل آورید.

  3. لثه های قرمز، متورم یا حساس

    لثه‌های متورم و قرمز از علائم نیاز به کشیدن دندان در بارداری

    گاهی وضعیت دندان عقل به گونه‌ای می‌شود که به لثه نیز آسیب می‌زند. در چنین شرایطی، لثه بیمار معمولا دچار تورم و قرمزی می‌شود.
    خیلی از افراد در این دوران، از حساس بودن لثه خود شکایاتی دارند. در چنین شرایطی، با کشیدن دندان می‌توان این مشکل را برطرف کرد.

  4. خونریزی لثه صه صورت مداوم

    خونریزی لثه از علائم نیاز به کشیدن دندان در بارداری

    اگر لثه‌ای که در اطراف دندان عقل شما وجود دارد، مدام دچار خونریزی می‌شود، احتمالا دچار التهاب شده است و باید هرچه سریع‌تر برای کشیدن دندان عقل خود اقدام کنید.

کشیدن دندان عقل در ماه‌های مختلف بارداری

بهترین زمان برای کشیدن دندان عقل در بارداری در چند ماهگی حاملگی است؟

در ادامه امکان کشیدن دندان عقل در ماه‌های مختلف حاملگی را توضیح داده‌ایم:

  1. ۳ ماهه اول سه ماهه اول بارداری جزء دوره‌های خیلی حساس برای جنین به شما می‌رود. به همین دلیل پزشکان به بیماران خود توصیه می‌کنند هر گونه درمان در این دوره را با مشورت آنها انجام دهند.
    برای کشیدن دندان عقل در زمان بارداری، دندانپزشکان نیز توصیه می‎کنند این درمان را به تعویق بیندازید و کمتر کسی آن را در سه ماهه اول بارداری انجام می‌دهد. دلیل این موضوع به خاطر رشد جنین در این ۳ ماه است.
    داروهای بی‌حسی و روند انجام این فرایند ممکن است روی رشد اندام‌های اصلی و خود جنین، تاثیر منفی داشته باشند و بهتر است آن را به سه ماهه‌ دوم موکول کنید. بیشتر توصیه می‌شود در این دوران درد خود را با روش‌های دیگری تسکین دهید.
  2. در ۳ ماهه دوم سه ماهه دوم بهترین زمان برای این کار است. مادر باردار حتی می‌تواند در این برهه از زمان، برای گرفتن عکس‌های رادیوگرافی نیز اقدام کند و مشکلی برای او و جنین به وجود نمی‌آید. کم ضرر بودن انجام این درمان در این سه ماهه، به دلیل تکمیل تقریبی رشد جنین است.
  3. در ۳ ماهه سوم کشیدن دندان عقل در بارداری در سه ماهه سوم نیز می‌تواند انجام شود. اما اکثر دندانپزشکان آن را ترجیح نمی‎دهند؛ چرا که ممکن است بزرگ بودن شکم باعث شود مادر نتواند قرار گرفتن روی یونیت به صورت دراز کشیده را برای مدت زیادی تحمل کند.
    علاوه بر این ممکن است بتوانند این درمان را حداکثر به سه ماه بعد موکول کنند و بدون هیچ نگرانی، بعد از زایمان برای آن اقدام کنند.

آیا استفاده از داروی بی حسی برای کشیدن دندان عقل در حین حاملگی مجاز است؟

آیا می‌توان از داروی بی حسی برای کشیدن دندان عقل در بارداری استفاده کرد؟

اصولا داروهای بی‌حسی فعلی که در اکثر کلینیک‌های دندانپزشکی استفاده می‌شوند، برای بیمار و جنین مشکلی به وجود نمی‌آورند.
اما گاهی اوقات جراح فک و صورت برای اینکه بی‌حسی بهتری انجام دهد، به سراغ داروهای قوی‌تر آن می‌رود. به عنوان مثال، دو دارو با نام‌های آرتیکائین و پریلوکائین در این حوزه موجود هستند که جزء داروهای قوی‌تر به شما می‌روند. این دو دارو در خیلی از کشورهای دنیا و به خصوص ایران، برای دوران بارداری ممنوع شده‌اند. دلیل آن هم این است که یک عارضه جانبی خطرناک برای مادران باردار به همراه دارند؛ این عارضه به گونه‌ای است که سبب انقباض عضلات صاف در مادر باردار شده و در نتیجه آن، می‌تواند زایمان پیش از موعد را سبب شود.

آیا استفاده از اشعه ایکس برای کشیدن دندان عقل در بارداری خطر دارد؟

آیا می‌توان از اشعه ایکس برای کشیدن دندان عقل در باردرای استفاده کرد؟

دقت داشته باشید که اشعه ایکس در رادیوگرافی دندان‌، از دوز خیلی بالایی برخوردار نیست و به همین دلیل مشکل چندانی برای فرد عادی ایجاد نمی‌کند؛ به گفته انجمن دندانپزشکی آمریکا نیز دوز این اشعه به قدری پایین است که هیچ ضرری متوجه شما و جنینتان نمی‌شود.
اما با توجه به اینکه احتیاط در این دوره لازم است، باید برای مادر پیش‌بندهای سربی را به کار برد تا از جنین در برابر اشعه‌ ایکس محافظت کند.

آیا مصرف داروهای مسکن پس از کشیدن دندان عقل در بارداری مجاز است؟

آیا مصرف داروهای مسکن پس از کشیدن دندان عقل در بارداری خطر ندارد؟

مطمئنا همه داروهای مسکن برای دوران بارداری توصیه نمی‌شوند؛ داروهای ایمنی برای دوران بارداری وجود دارند که دندانپزشک با توجه به وضعیت مادر، ممکن است هر یک را تجویز کند.

عوارض کشیدن دندان عقل در بارداری

دقت داشته باشید که کشیدن دندان عقل در دوران بارداری با توجه به تغییراتی که در بدن شما به وجود می‌آید، ممکن است یک سری عوارضی به همراه داشته باشد. اما عوارض آن آنقدری نیست که بخواهند مشکل چندانی برای مادر و جنین به وجود آورند.
بیشتر این عوارض ممکن است در سه ماهه اول بارداری بروز کنند. در صورتی که درمان در این سه ماه انجام شود، ممکن است رشد جنین را دچار اختلال کند.

مراقبت بعد از کشیدن دندان عقل در بارداری

دندانپزشک معمولا یک سری دستورالعمل‌هایی برای کاهش مشکلات، پس از کشیدن دندان عقل در بارداری به بیمار ارائه می‌کند. بیمار می‌تواند با رعایت نکات زیر، از خیلی از مشکلات جلوگیری کند:

  1. پرهیز از تف کردن پس از کشیدن دندان عقلپس از کشیدن دندان عقل در بارداری از خارج کردن آب دهان با شدت پرهیز کنیدا معمولا نباید تا چند ساعت آب دهان را از دهان خارج کنید. انجام این کار سبب می‌شود لخته خون در محل کشیدگی دیرتر تشکیل شود.
  2. پرهیز از قرار دادن مواد غذایی داغ در دهانغذای داغ میل نکنیداگر ماده غذایی خیلی گرمی در محل مورد نظر قرار دهید، ممکن است التهاب آن خود را به صورت تورم بیشتر در دهان نشان دهد. در صورتی که اگر از یخ و مواد غذایی خنک در آن ناحیه استفاده کنید، التهاب و تورم کمتر بروز پیدا خواهند کرد.
  3. استفاده از غذای نرمغذاهای نرم میل کنیداستفاده از غذاهای آبکی و نرم باعث می‌شود ترمیم زخم لثه زودتر انجام شود.
  4. خوردن غذا با طرف دیگر دهانغذا را با سمت دیگر دهان بجویدبهتر است مواد غذایی را با سایر دندان‌های خود بجوید تا لثه تحریک نشود. با این کار روند بهبودی را تا چند روز تسریع می‌کنید.
  5. استفاده از مسکن مناسبداروی مسکن مناسب را مصرف کنیددقت داشته باشید که از هر نوع مسکنی استفاده نکنید. دقیقا همان مسکنی را استفاده کنید که دندانپزشک شما آن را توصیه کرده است.

سوالات متداول

  1. آیا کشیدن دندان عقل در بارداری ضرر دارد؟

    اگر در زمان درست انجام شود، نه تنها ضرری ندارد، بلکه حتی می‌تواند از بروز مشکلات بیشتر نیز جلوگیری به عمل آورد.

  2. آیا کشیدن دندان عقل در بارداری به جنین آسیب می‌رساند؟

    معمولا کشیدن دندان عقل در بارداری مشکل چندانی به وجود نمی‌آورد، اما اگر در سه ماهه اول بارداری صورت بگیرد، ممکن است تاثیراتی روی رشد جنین داشته باشد.

  3. آیا نکشیدن دندان عقل در بارداری مشکلی به وجود می‌آورد؟

    اگر دندان شما دچار عفونت شده باشد، باید قبل از گسترش آن، حتما برای کشیدن آن اقدام کنید.

2 نظر در “کشیدن دندان عقل در بارداری؛ آیا کشیدن دندان عقل در بارداری ضرر دارد؟

  1. الناز محمدیان گفت:

    سلام دکتر ببخشید یک سوال داشتم من تو ماه دوم بارداری دندانم کشیدم آیا عوارضی براجنین داره؟

    1. دکتر فاطمه لبافی گفت:

      سلام درد شما بیشتر برای جنین مضر است پس نگران نباشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
تازه ترین مطالب
میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست محتوا